Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1611 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 6 שעות, eladts כתב:

הייתי חתום על חוזי שכירות גם כמשכיר וגם כשוכר ומעולם לא היה מצב שלמשכיר אין מפתח של הדירה. תגיד, גם שאתה שוכר רכב אתה דורש שלחברת ההשכרה לא תשאיר מפתח של הרכב אצלה?

+1

גם כאשר אתה שוכר חדר במלון אתה לא דורש שכל המפתחות יהיו אצלך...

עריכה אחרונה על ידי teyal
  • תגובות 165
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 4 דקות, farkash7 כתב:

בדיוק. זה מה שחשוב. לא אם יש לו מפתח או לא

זה תמצית העניין.

להיות בן אדם נורמלי שמכבד פרטיות של אנשים אחרים. בלי להיכנס לכל מיני מקרי קיצון של שריפות ומעבדות סמים, אם אני לא רוצה שתיכנס אתה לא תיכנס גם אם יש לך מפתח. 

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 11 דקות, farkash7 כתב:

בדיוק. זה מה שחשוב. לא אם יש לו מפתח או לא.

נניח שאין לו מפתח, והוא מגיע על דעת עצמו ב-22:00 בלילה, דופק בדלת ודורש להיכנס. לגיטימי? ברור שלא.
נניח שאין לו מפתח והוא מביא פורץ ונכנס לגיטימי? ברור שלא.
נניח שאין לו מפתח אבל יש לו לום ברכב והוא מפרק את הדלת ונכנס...

שוב אם יש לו מפתח או לא זה לא רלוונטי. זה יותר רלוונטי להרגשה הכללית של פותח השרשור שהוא יכול ללכת ערום בבית ואין סיכוי שמישהו יכנס אלה אם הוא לא נעל את הדלת ולשכן החצוף נגמר הסוכר.

מה שמשנה זה אם בעל הבית הוא פושע משיג גבול או לא. כנראה שלא, ואם כן מה זה משנה אם עשה את זה עם מפתח או לא? ברח מהדירה ותגיש תביעה.

תאמין לי שגם בעל הבית לא רוצה את המפתח כדי לעשות ביקורי פתע. הוא רוצה את המפתח כי אם הסוחר לא נמצא באזור ויש מקרה חירום שמחייב כניסה לדירה הוא יוכל פשוט להתקשר אליו ולהיכנס, בלי לפרוץ דלתות ומנעולים.
הרי אם יש לו מפתח זה לא מה שיאפשר לו להעיף סוחר דרעק. הוא צריך הרבה יותר מזה...

יש הבדל אחד גדול.

אם פרצו את הדירה עם לום או שהגיע פורץֿ, נשארים סימני פריצה. אם פרץ לדירה עם מפתח, לא נשארו סימנים.

בנוסףֿ, כל המטרה של החזקת צילינדר משלך היא שלאף אחד אין מפתח לאותו צילינדר. 

במידה וצריך לעשות משהו בדירה ואני לא זמין, יש מפתח זמין במקום קרוב אצל בן משפחה.

בכל מקרה, זו נקודה שמעולם לא עלתה באף חוזה שכירות לא כאשר אני משכיר ולא כאשר אני שוכר.

• אהבתי 1
פורסם

יש אנשים שמחזיקים בבית מסמכים רגישים (עורכי דין, רופאים), יש אנשים שמחזיקים בבית נשק, יש אנשים שמחזיקים בבית כסף ותכשיטים. לגיטימי לגמרי שאנשים כאלו לא ירצו שמפתחות של הדירה יסתובבו ללא שליטתם ולגיטימי לגמרי שהם לא ישתפו פרטים כאלו עם המשכיר.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 4 שעות, phpclub כתב:

אגב, הדוגמא שנתנו על השכרת רכב - זה בדיוק אותו הדבר, איזה הבדל יש בדיוק ?

רכב שונה מדירה מכל הבחינות. אין דין חיפוש בדירה כדין חיפוש ברכב.

המקרה של מעבדת הסמים הוא קיצוני ומורכב מבחינה משפטית. בארה"ב השוכר לא היה נעצר כי הראיות הושגו שלא כחוק, בארץ יכול להיות שלא יוגש או הוגש נגדו כתב אישום.

היה מקרה של משכיר שנכנס כשהשוכרים לא היו בבית והתעסק להם עם התחתונים, מה שכמעט גרם להם להתגרש.

https://www.maariv.co.il/news/viral/Article-705687

פורסם
לפני 42 דקות, Boltik כתב:

יש אנשים שמחזיקים בבית מסמכים רגישים (עורכי דין, רופאים), יש אנשים שמחזיקים בבית נשק, יש אנשים שמחזיקים בבית כסף ותכשיטים. לגיטימי לגמרי שאנשים כאלו לא ירצו שמפתחות של הדירה יסתובבו ללא שליטתם ולגיטימי לגמרי שהם לא ישתפו פרטים כאלו עם המשכיר.

בבתי מלון אתה נופש מדי פעם? בצימר? אתה מבקש מהבעלים של הצימר את המפתח לתקופת השהות?

• חברי המעגל הראשון
פורסם

במלון חלק מהשירות זה שמישהו יכנס לחדר כשאתה לא שם כדי לסדר.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)
לפני כשעה, teyal כתב:

אם היה בא אליי שוכר בגישה של פות"ש, הייתי מיד מוותר עליו ועובר לשוכר הבא.

בדיוק. גישה כזאת ישר מדליקה נורה אדומה.

רוב הסיכויים יש לך פשוט עסק עם אחד פוץ שישגל לך את המוח על כל שטות, אבל זה גם יכול להיות גורם פחות סימפטי שיש לו מה להסתיר בכל מחיר.

עריכה אחרונה על ידי vadim6385

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)
לפני 33 דקות, Blaz00r כתב:

בבתי מלון אתה נופש מדי פעם? בצימר? אתה מבקש מהבעלים של הצימר את המפתח לתקופת השהות?

כן, מבקש, אחרת איך אכנס לחדר? :) 
וברצינות - איך התגובה שלך קשורה לציטוט שלי?

עריכה אחרונה על ידי Boltik
פורסם

בבית מלון אתה נופש? תענה

אתה לא מפחד שיגנבו לך דברים? כסף, דרכון, כרטיסי טיסה, תכשיטים

אם אתה רוצה להמשיך בהתחכמויות אז גם אפשר, זה מהנה

פורסם
לפני 3 דקות, Blaz00r כתב:

בבית מלון אתה נופש? תענה

אתה לא מפחד שיגנבו לך דברים? כסף, דרכון, כרטיסי טיסה, תכשיטים

אם אתה רוצה להמשיך בהתחכמויות אז גם אפשר, זה מהנה

לא, לא מפחד.
קודם כל בכל חור בבתי מלון כתוב שההנהלה לא אחראית בלה בלה בלה, אז אני נערך בהתאם:
כסף - שימוש מינימלי במזומן, רוב התשלומים דרך אשראי שתמיד נמצא עליי.
דרכון - עליי
כרטיסי טיסה - מה זה? למה שמישהו ירצה לגנוב דף A4 מודפס בשחור לבן?
תכשיטים - אין לי, אבל אם היו לי, אז עליי, אחרת למה להביא אותם לטיול?

פורסם
לפני שעה, Boltik כתב:

ולגטימי גם הצד השני. 

לכן, 777 עמודים אחרי אנחנו חוזרים להתחלה. 

לפעמים יש התאמה בין רצונות בעל הדירה והשוכר ולפעמים אין. 

אתה לא מעוניין לחתום על חוזה כזה? מצא דירה אחרת לשכור. 

ולהפך. 

אלא אם מדובר בסעיף לא חוקי, הדיון פשוט ימשיך לחזור על עצמו לנצח. 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

גם אני בין אלו שמעדיף שמפתחות לדירה שאני גר בה יהיו רק אצלי ואצל קרובי משפחתי. שכרתי כמה דירות בחיי וראיתי גם חוזים של אחרים. מעולם לא נתקלתי בדרישה מפורשת שיהיה מפתח אצל בעל הדירה. אישית תמיד החלפתי צילינדר ולא הודעתי על כך.

כדי לא להתקע אם אבד מפתח, יש נוסף אצל ההורים.

כמו שנאמר קודם, אם יהיה צורך והוא יהיה חוקי, בעל הדירה יוכל להזמין פורץ. אני לא מכיר את בעל הדירה מעבר לפגישה להצגת הדירה וחתימת חוזה. מעדיף לשמור על הפרטיות שלי ועל החפצים שלי.

במלון, אני אורז חפצים מסוימים למזוודה אם אני מעדיף שלא יראו אותם, וחפצים יקרים שם בכספת. לא דברים שיקרו בבית שאני גר בו בשכירות.

פורסם

יפה. במלון

לפני 10 דקות, Boltik כתב:

לא, לא מפחד.
קודם כל בכל חור בבתי מלון כתוב שההנהלה לא אחראית בלה בלה בלה, אז אני נערך בהתאם:
כסף - שימוש מינימלי במזומן, רוב התשלומים דרך אשראי שתמיד נמצא עליי.
דרכון - עליי
כרטיסי טיסה - מה זה? למה שמישהו ירצה לגנוב דף A4 מודפס בשחור לבן?
תכשיטים - אין לי, אבל אם היו לי, אז עליי, אחרת למה להביא אותם לטיול?

אתה מעייף ואין לי זמן להתפלספויות האלה. פות"ש שאלה שאלה פשוטה ואני עניתי לו כמשכיר של דירה **לא בתיאוריה** שאחרי בקשה כזאת הייתי מדפדף אותו. ואת אותה גישה בדיוק השמיעו כל 3-4 משכירים האחרים של דירות **לא בתיאוריה** שהגיבו פה בשרשור. מכאן תקחו את זה לאן שבא לכם

• אהבתי 1

• תוכן חדש...