Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1611 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האם לדעתכם דרישה של בעל דירה כלפיי שוכר, להחזיק מפתח לדירה היא לגיטימית? לי נראה שלא, אשמח לדעות ונימוקים בעניין.

לפני כשעה, SlowRide כתב:

לא אכפת לי שמעלים כל הזמן את מחיר הדלק כי אני תמיד מתדלק ב100 שקל 🙂

• תגובות 165
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

עצם ההחזקה לא משנה, הרי גם אם לא היה אומר לך סביר מאוד להניח שהוא מחזיק בעוד מפתח. מה שיותר חשוב בהקשר הזה הוא להכניס בחוזה שאם בעל הדירה רוצה לבקר בדירה נדרשת הודאה ואישור מראש, ככה שהוא לא יכול לקפוץ מתי שבא לו.

פורסם (נערך)

הסעיף שבעל הדירה יכול להגיע רק בתיאום מראש נמצא בחוזה, אך גם סעיף שאומר שלבעל בדירה יהיה מפתח אצלו.

לצורך העניין, אני רוצה להחליף צילינדר כשאני נכנס, והוא דורש שאשאיר אצלו מפתח.

הרי אם הוא יכול להכנס רק בתיאום מראש, למה שידרוש מפתח?

עריכה אחרונה על ידי motek
לפני כשעה, SlowRide כתב:

פורסם

אני שוכר דירה ואצל נציג של בעל הדירה יש מפתח. אני סומך עליו, מבחינתי אם יש תקלה בדירה, אז הוא יכול להכנס, בתאום מראש, מבלי שמישהו נמצא בכלל בדירה.

אבל אם זה מפריע לך, תנסה להגיע איתו להסכמה.

בסופו של דבר זה חוזה מולך ומולו. אתה קובע מה לגיטימי בעייניך ומה לא.

• אהבתי 3
פורסם
לפני 1 דקה, Blaz00r כתב:

לא הבנתי מה הבעיה שיהיה לו מפתח?

שאני צריך לסמוך עליו שלא ייכנס מבלי הסכמתי. מה אם אני לא סומך עליו? לא מכיר אותו יותר מיומיים.

לפני כשעה, SlowRide כתב:

פורסם

אם אתה לא סומך עליו אז נשמע שהבעיה היא אחרת, אז או שתמצא בעל דירה שאתה כן סומך עליו או שתלמד לחיות עם זה… בשום מצב לא הגיוני של*בעל* הדירה לא יהיה מפתח לדירה שלו. האמון הזה צריך לעבוד לשני הצדדים אתה יודע. מבחינתך אתה לא סומך עליו שיהיה לו מפתח ושיכנס מתי שבא לו, והוא מבחינתו צריך לסמוך עליך בעיניים עצומות עם נכס בשווי מליוני שקלים?

• אהבתי 7
  • רעיון גרוע 2
פורסם (נערך)
לפני 3 דקות, Blaz00r כתב:

אם אתה לא סומך עליו אז נשמע שהבעיה היא אחרת, אז או שתמצא בעל דירה שאתה כן סומך עליו או שתלמד לחיות עם זה… בשום מצב לא הגיוני של*בעל* הדירה לא יהיה מפתח לדירה שלו. האמון הזה צריך לעבוד לשני הצדדים אתה יודע. מבחינתך אתה לא סומך עליו שיהיה לו מפתח ושיכנס מתי שבא לו, והוא מבחינתו צריך לסמוך עליך בעיניים עצומות עם נכס בשווי מליוני שקלים?

לא סומך על אף אדם שאני מכיר כמה ימים, זה לא אישי איתו. אגב, לו יש שיקים כולל שיק ביטחון, מה לי יש על מנת "להגן" על עצמי?

לפני 3 דקות, BRAVO_SX כתב:

ניסית לשאול מה הסיבה שהוא רוצה מפתח?

כן, התשובה לא הייתה קונקרטית ומשכנעת במיוחד. מתאר לעצמי שזה נובע מחששות מסויימים שהוא לא רצה להגיד.

לפני כשעה, SlowRide כתב:

פורסם
לפני 22 דקות, motek כתב:

שאני צריך לסמוך עליו שלא ייכנס מבלי הסכמתי. מה אם אני לא סומך עליו? לא מכיר אותו יותר מיומיים.

אם אתה לא סומך עליו אז תעבור לדירה הבאה שבה אתה יכול לסמוך על בעל הדירה או מי מטעמו

לפני 15 דקות, Blaz00r כתב:

בשום מצב לא הגיוני של*בעל* הדירה לא יהיה מפתח לדירה שלו.

נכון מאוד

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

להגן על עצמך מפני מה? אם זה מסודר בחוזה אז גם אם יש לו מפתח הוא לא יכול לקפוץ מתי שבא לו, החוק איתך ו"מוטה" ברוב המקרים לטובת השוכר ולא המשכיר (הוא לא יכול להיכנס לדירה ולגרש אותך או להוציא דברים ולהחליף מנעול אם מזה אתה חושש).

אם יש סעיף בחוזה אז מה הבעיה? אתה חושש שהוא יפתיע אותך באמצע הלילה? שיכנס לדירה כשאתה לא נמצא? מנסה להבין את הרציונל.

פורסם
לפני 12 דקות, motek כתב:

מה לי יש על מנת "להגן" על עצמי?

חוזה שכירות

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם (נערך)
לפני 15 דקות, motek כתב:

מה לי יש על מנת "להגן" על עצמי?

מפני מה? אתה מעמיד לרשותו נכס ששווה מיליונים, או שהוא מעמיד לרשותך? 

הדרישות שלך הזויות, אם אתה רוצה להחליף צילינדר תקנה דירה ותחליף שם מה שתרצה. 

עריכה אחרונה על ידי MiniMiz3r
פורסם

הנה סעיף מתאים מחוזה סטנדרטי אני אהיה מאד מופתע אם אין סעיף דומה בחוזה שלך

ציטוט

השוכרים מתחייבים לאפשר למשכיר או לבאי כוחו להיכנס לדירה בשעות סבירות ומקובלות, תוך תאום של 48 שעות מראש עם השוכרים, כדי לבדוק את מצב הדירה. כן מתחייבים השוכרים לאפשר למשכיר להציג את הדירה בשעות סבירות ומקובלות לשם השכרתה או מכירתה.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם (נערך)
לפני 55 דקות, DareDevil כתב:

אם אתה לא סומך עליו אז תעבור לדירה הבאה שבה אתה יכול לסמוך על בעל הדירה או מי מטעמו

למה אני צריך לסמוך על אדם שאני לא מכיר? לשם כך יש חוזה. ולמה שהוא לא יסמוך עליי אגב?

לפני 54 דקות, Blaz00r כתב:

להגן על עצמך מפני מה? אם זה מסודר בחוזה אז גם אם יש לו מפתח הוא לא יכול לקפוץ מתי שבא לו, החוק איתך ו"מוטה" ברוב המקרים לטובת השוכר ולא המשכיר (הוא לא יכול להיכנס לדירה ולגרש אותך או להוציא דברים ולהחליף מנעול אם מזה אתה חושש).

אם יש סעיף בחוזה אז מה הבעיה? אתה חושש שהוא יפתיע אותך באמצע הלילה? שיכנס לדירה כשאתה לא נמצא? מנסה להבין את הרציונל.

לפני 53 דקות, DareDevil כתב:

חוזה שכירות

לפני 51 דקות, MiniMiz3r כתב:

מפני מה? אתה מעמיד לרשותו נכס ששווה מיליונים, או שהוא מעמיד לרשותך? 

חוזה יש לשנינו. הכוונה היא להגן על עצמי מפני הפרת החוזה. לו יש שיק ביטחון, אם הפרתי את החוזה, מעבר לתביעה משפטית הוא יכול בין רגע לפרוע שיק. מה לי יש כדי להרגיש בטוח שלדירה שברשותי לא ייכנס אף אדם ללא רשותי? סתם זורק מקרי קיצון, אם נכנס מישהו ללא רשותי, ורוקן לי את הבית, או נעל אותי בחוץ, ואלה מזל שיש לי חוזה. אבל מה אעשה באותו הרגע? איך אני "מגן" על עצמי מפני דברים כאלה? ולמה בעל הדירה צריך מפתח אם הוא לא יכול להכנס מבלי רשותי?

לפני 51 דקות, MiniMiz3r כתב:

הדרישות שלך הזויות, אם אתה רוצה להחליף צילינדר תקנה דירה ותחליף שם מה שתרצה. 

אתה טועה. החלפת צילנדר זה משהו שנהוג ומקובל מאוד כשכנסים לדירה חדשה. עשיתי את זה בכל דירה ששכרתי. מאיפה אתה יודע למי מקודמי השוכרים יש עדיין מפתח לדירה? או האם אחד מהשוכרים הקודמים איבד מפתח? אצלי אף פעם בעל דירה לא התנגד לדבר כזה, וגם הנוכחי לא. הוא פשוט רוצה מפתח אצלו.

ואגב, לפי תפיסתך גם החלפת נורה זו דרישה הזויה?

לפני 15 דקות, borsood כתב:

הנה סעיף מתאים מחוזה סטנדרטי אני אהיה מאד מופתע אם אין סעיף דומה בחוזה שלך

שוב, אין בעיה עם הדברים האלה, אלא ספציפית עם העניין שבעל הדירה רוצה להחזיק מפתח אצלו.

לפני כשעה, SlowRide כתב:

• תוכן חדש...