Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1611 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 11 דקות, Boltik כתב:

כלומר לפתרון שנוח לך?
אתה יכול להכניס את הסעיף כתוב, אבל הוא חושף אותך להרבה בעיות פוטנציאליות בהמשך, כפי שהזכירו כאן קודם.

תקרא מה כתבתי - להכניס סעיף או שינוי. כלומר זה עובד לשני הצדדים.

אגב, במקרה הזה אני השוכר ומעולם אפילו לא עלה בדעתי שלבעל הנכס לא יהיה מפתח לדירה שלו. היא, אחרי הכל, שלו. 
זה, אגב, היה הרבה הרבה יותר מועיל מאשר מזיק במהלך השנים. כל פעם שהיה צריך לפתוח לבעל מקצוע כלשהו ולהיות איתו, לא הייתי צריך להיתקע בבית. הקטע המצחיק הוא שבמקרה שלנו גם למרות שהבהרנו לו עשרות פעמים שאין לנו שום בעיה שיכנס אם הוא צריך בלי להודיע או לתאם, הוא אף פעם לא עשה את זה - אפילו דברים שמגיעים בדואר אליו במקום אלינו הוא שם ליד הדלת.

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

• תגובות 165
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ההורים שלי משכירים מספר דירות, כמובן שיש להם מפתחות לכל הדירות האלו, מעולם לא הייתה התנגדות, וכל דייר שביקש להחליף צילינדר החליף ונתן מפתח להורים שלי.

ובתור שוכר, לבעלי הדירה שלי (שגרים באותו הבניין במקרה) יש מפתח לדירה וכמובן שזה לא מפריע לי (האמת היא שאפילו הבן שלהם התחיל לעשות דוג ווקינג לכלבה שלנו כשאנחנו צריכים, אז בכלל המפתח הזה באמת מנוצל...)

גם לשכנה מולנו נתנו מפתח כדי שיהיה למקרה חירום.

פורסם
לפני כשעה, Blaz00r כתב:

לא פרנויה, בתור בעל נכס אני רוצה שיהיה לי מפתח לנכס שלי. זה לא אומר שאני הולך לפרוץ אליו באמצע הלילה או לקפוץ לשתות קפה ולדבר על החיים, לא משעמם לי בחיים וככה גם 99% מהמשכירים שמבחינתם שהכסף יכנס כל חודש ולא לשמוע בכלל מהשוכרים. אגב אם אפשרי אפשר לדבר עם השוכרים הקודמים ולקבל אינדיקציה מצויינת לגבי העניין (ועוד עניינים של שוכר-משכיר).

החוזה במקרה הזה לא מעניין כי אם אין הסכמה על העניין הזה החוזה ומה שיכתב בו בכלל לא רלוונטי. המשכיר רוצה מפתח והשוכר לא מסכים, אם אף אחד לא מוכן להתגמש (וכך נראה) אז במצב הזה כל אחד יפנה לדרכו.

נראה לי שלא הבנת. אם לא כתוב דבר כזה בחוזה, איך בכלל יעלה הנושא הזה?

השוכר נכנס לדירה, מחליף צילינדר וזהו.

לפני 57 דקות, Coro כתב:

זה נורמלי - אם יש מקרה חירום כגון הצפה, שריפה ואתה לא בבית, הוא צריך להכנס. רק שיהיה מעוגן בחוזה באילו מקרים הוא יכול להכנס.

החוק אגב לא נותן לו להכנס ללא רשות ברגע שתפסת חזקה בדירה ואתה יכול להגיש תלונה במשטרה אם הוא נכנס למטרות אחרות.

ומה קורה במקרה שבעל הדירה גר בדירה שלו ולא בבית? מי זה אותו גורם שחייב להכנס לדירה במקרה של שריפה או הצפה?

לפני 59 דקות, פבל כתב:

נשמע כמו סעיף מעולה. 

בכלל, להכניס סעיף (או שינוי) אחד "דרקוני" לחוזה זו אחלה טקטיקה כדי לבדוק את הצד השני. זה מאפשר לדפדף כל מיני פוצים הזויים שמתעקשים על שטויות ולא מוכנים להגיע לפתרון הוגן עבור שני הצדדים.

כשוכר, אתה גר בבית שלו. אתה צריך לעשות איזשהו צעד שיראה שאפשר לסמוך עליך (למשל - תן לו מפתח).

כמשכיר, אתה ככל הנראה הבנאדם שהוא משלם לו הכי הרבה כסף על בסיס חודשי, אתה צריך לעשות צעד שיראה שאפשר לסמוך עלייך (למשל - לא להיכנס לבית ללא תיאום).

איזה בטחון נותן לבעל הדירה מפתח? יכול למחרת בבוקר השוכר להחליף צילינדר ולא לתת לו מפתח, אפילו אם זה כתוב בחוזה.

הדבר היחיד שנותן בטחון למשכיר זה בטחונות.

המפתח לא נותן שום דבר למשכיר מלבד פוטנציאל לפגיעה בפרטיות של השוכר.

• רעיון טוב! 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

כל המשמעות בהשארת מפתח לבעל הדירה זה שלא תחליף אח"כ מנעול עוד פעם, אחרת על מה כל הסיפור?

במקרי קיצון כמו דליפת גז או פיצוץ בצינור זה נותן לדייר יתרון גדול שיש סיכוי שמישהו יטפל בבעיה לפני שרוב הרכוש שלו ינזק. 

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)
לפני 9 דקות, SlowRide כתב:

כל המשמעות בהשארת מפתח לבעל הדירה זה שלא תחליף אח"כ מנעול עוד פעם, אחרת על מה כל הסיפור?

במקרי קיצון כמו דליפת גז או פיצוץ בצינור זה נותן לדייר יתרון גדול שיש סיכוי שמישהו יטפל בבעיה לפני שרוב הרכוש שלו ינזק. 

כתב מישהו שזה נותן אלמנט של ״בטחון״ בדייר. איזה בטחון? אם אני דייר בעייתי, מה הבעיה שניה לאחר מכן להחליף צילינדר שוב?

למקרה שקורה בדיוק כאשר הדייר בחו״ל יש מפתח אצל קרוב משפחה. ניזוק משהו? יש ביטוח.

למה שהמפתח ספייר ישאר דווקא אצל בעל הדירה?

יש לי רעיון. בעל הדירה יתן מפתח מפתח של הצילינדר של הדירה בה הוא גר לדייר גם למקרה חירום. אולי בעל הדירה נמצא בחו״ל אז הדייר ילך להציל לו את הרכוש.

בחייאת. אין שום סיבה להשאיר מפתח לבעל הדירה מלבד רצונו של בעל הדירה להכנס לדירה כראות עיניו במקרה פוטנציאלי כלשהו, או נוחותו של הדייר בנושא תיקון תקלות / מפתח ספייר אם כך הוא מעדיף.

עריכה אחרונה על ידי Nemesis
  • רעיון טוב! 1
פורסם

בעלת הדירה שלי מעולם לא העלתה את הנושא הזה אבל אני לכל דירה שאני נכנס מחליף באותו יום צלינדר.

למי שזה לא מתאים יכול להוציא לי מכתב עזיבה לחודשיים קדימה.

• רעיון טוב! 1

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם
לפני 55 דקות, Nemesis כתב:

איזה בטחון נותן לבעל הדירה מפתח? יכול למחרת בבוקר השוכר להחליף צילינדר ולא לתת לו מפתח, אפילו אם זה כתוב בחוזה.

לא המפתח עצמו, אלא עצם האקט של נתינת המפתח לדירה שלך. זה נותן לבעל הדירה את השקט הנפשי שהשוכר שלו לא מסתיר ממנו דברים ומרגיש בנוח עם בעל הבית. 

לעשות משהו כלפי חוץ ושניה אח"כ לעשות את ההיפך כולם יכולים, זה נקרא להיות דושבאג.

כל מי ששוכר ומשאיר מפתח אצל בעל הבית - האם קרה מקרה בו קלטתם שבעל הבית נכנס בלי להודיע ובלי לעדכן (לפני ו/או אחרי)? יש לי תחושה שהתשובה ברוב המוחלט של המקרים תהיה 'לא'.

פורסם
לפני 1 דקה, פבל כתב:

זה נותן לבעל הדירה את השקט הנפשי שהשוכר שלו לא מסתיר ממנו דברים ומרגיש בנוח עם בעל הבית. 

שיחפש שקט נפשי במקום אחר. אנשים מסתירים דברים מאנשים זרים ואין בזה שום דבר פסול.

פורסם (נערך)
לפני כשעה, Nemesis כתב:

נראה לי שלא הבנת. אם לא כתוב דבר כזה בחוזה, איך בכלל יעלה הנושא הזה?

השוכר נכנס לדירה, מחליף צילינדר וזהו.

הבנתי טוב מאוד. אם הנושא לא עלה אז כנראה לבעל הדירה לא ממש אכפת אחרת הוא היה עולה במעמד החוזה.

וזה גם לא רלוונטי לדיון הנוכחי כי פה אנחנו מדברים על מקרה בו הנושא **כבר עלה**. ובלי קשר ללכת להחליף צילינדר בלי ליידע את בעל הדירה זה מהלך קצת פישי.

לפני 18 דקות, GABIUBOGI כתב:

בעלת הדירה שלי מעולם לא העלתה את הנושא הזה אבל אני לכל דירה שאני נכנס מחליף באותו יום צלינדר.

למי שזה לא מתאים יכול להוציא לי מכתב עזיבה לחודשיים קדימה.

Giga chad Sticker pack - Stickers Cloud

לפני 1 דקה, Boltik כתב:

שיחפש שקט נפשי במקום אחר. אנשים מסתירים דברים מאנשים זרים ואין בזה שום דבר פסול.

בדיוק. אז שגם השוכר יתכבד ללכת לחפש מקום אחר לגור בו.

עריכה אחרונה על ידי Blaz00r
פורסם
לפני 19 דקות, פבל כתב:

לא המפתח עצמו, אלא עצם האקט של נתינת המפתח לדירה שלך. זה נותן לבעל הדירה את השקט הנפשי שהשוכר שלו לא מסתיר ממנו דברים ומרגיש בנוח עם בעל הבית. 

לעשות משהו כלפי חוץ ושניה אח"כ לעשות את ההיפך כולם יכולים, זה נקרא להיות דושבאג.

כל מי ששוכר ומשאיר מפתח אצל בעל הבית - האם קרה מקרה בו קלטתם שבעל הבית נכנס בלי להודיע ובלי לעדכן (לפני ו/או אחרי)? יש לי תחושה שהתשובה ברוב המוחלט של המקרים תהיה 'לא'.

בעל הבית הוא זר עבורי. פגשתי אותו בדיוק לשעה וחצי כדי לראות את הדירה וכדי לחתום על חוזה, בהנחה ונראה לי סביר. לא ברור לי, בתור משכיר, ואני אחד כזה בנוסף לשוכר, איזה שקט נפשי זה נותן לי. אין לי שום כוונה להכנס לדירה בעת שהיא מושכרת לו, ואם זה כדי למנוע מדייר להיות דייר מחורבן, זה לא מונע שום דבר כי אם הוא מחורבן הוא מחליף את המפתח שניה אחר כך. להסתיר? מצידי שיעשה בדירה שהשכרתי לו מסיבות פורנו קרנפים מצידי, הוא לא חייב להרגיש בנוח לחשוף את חייו האישיים בפני. כל עוד הוא לא עושה שום דבר בניגוד לחוזה או לחוק, אין לי שום סיבה לפלוש לחייו הפרטיים. עשה משהו בניגוד? יש בית משפט או משטרה בהתאם למקרה.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 20 שעות, motek כתב:

שאני צריך לסמוך עליו שלא ייכנס מבלי הסכמתי. מה אם אני לא סומך עליו? לא מכיר אותו יותר מיומיים.

תגדיל קצת ראש - נאמר וצריך להכניס איש מקצוע הביתה ואתה לא זמין לקבלו והוא כן, זה לא הופך את החיים ליפים? אם אתה לא סומך על בעל הדירה שלך, אולי הגיע הזמן לגשת לבנק, לקחת משכנתא ולרכוש בית משלך.

פורסם

תמיד החלפתי צילינדר בכניסה לדירה שכורה.

כמו שהמפתחות שלו לא נמצאים אצלי לא רואה סיבה שהמפתחות שלי ימצאו אצלו. 

אני אבחר למי תיהיה גישה לבית למקרי חירום או כשצריך להכניס בעל מקצוע.

כשבעל דירה בוחר להתפרנס מהשכרת דירה, יש לזה גם חסרונות, הוא לא יכול להשתמש בבית שלו כרצונו,

ניתן כמובן לא להשכיר, לשלם את המשכנתא הוועד והארנונה בעצמך, גם אופציה.

בקיצור, בעל דירה מפקיד דירה ששווה מליונים לשוכר שמשלם עשרות אלפים בשנה - זה לא תירוץ חברים. זה לא מאהבת חינם.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
פורסם

כל השוכרים הנחושים שלא מוכנים שלבעל הדירה יהיה מפתח או שרוצים שיהיה להם גם מפתח לדירה של בעל הבית.

אתם שוכחים שמדובר על דבר פרקטי לחלוטין.

לא צריך להגיע להצפה עד השכנה מלמטה, לשריפה או דליפת גז. לא צריך להיות מקרה חירום.

בעל הבית מחוייב על פי החוזה לתקן דברים בדירה שהם לא בלאי טבעי. דייר יכול להתקשר ולהודיע, לדוגמה, שתריס התקלקל.

באופן רגיל, בעל הבית מתאם עם הדייר מתי נוח לו שייכנס הוא, לבדו או עם בעל מקצוע, על מנת לתקן את הליקוי.

יש דיירים שיעדיפו להיות נוכחים ויש דיירים שיעדיפו להיות לא נוכחים.

אם אין תקשורת בסיסית ואימון בסיסי בין אנשים, זה לא בסיס טוב.

אתה באמת חושב שבעל בית יתפרנס מלהשכיר מלכודת לאנשים ואחר כך יגזול את רכשם בזמן שהם לא מרגישים? יש דרכים הרבה יותר נוחות לגנוב מאנשים.

באופן אישי, הדירה שאני משכיר, אני נותן לדיירים מפתחות ושומר אצלי את כרטיס המסטר שמאפשר לשכפל מפתחות נוספים. כמובן שיש לי גם מפתח ואף אחד לא מצפה אחרת. ככה אני גם מרגיע את הדיירים שלא נשארו מפתחות אצל השוכרים הקודמים. לעולם לא אכנס לדירה בלי לתאם מראש.

הדיירים שיש לי עכשיו, מעדיפים להיות נוכחים בזמן שאני מגיע לתקן תקלה, שיהיה להם בכיף מצידי.

הדירה שאני שוכר, בדיוק אותו דבר - בעל הבית מחזיק אצלו מפתח ואת כרטיס המסטר.

מבחינתי הוא מורשה להיכנס לתקן את התלונות שלי, מתי שהוא רוצה, רק שיעדכן אותי מתי הוא בא. והתנאי שיש לי איתו שלא ישאיר בעלי מקצוע לבד בדירה.

מאוד נוח לי שהוא שומר על בעלי המקצוע במקום שאני אצטרך להמתין להם.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
לפני שעתיים, Boltik כתב:

יש שורה באיזה B movie נדוש ולא מוכר שתכלס מסכמת די יפה את הדעה שלי על השרשור

eigenrobot on Twitter: "@kilovh https://t.co/0xMrKNxN8M" / Twitter

*לא, אני לא באמת חושב שמישהו פה הוא אסהול, אלא סתם מתקטנן/מתעקש בקטע עקרוני בלי שיש באמת בסיס הגיוני להתעקשות (בסיס הגיוני = בעל בית שפעם נכנס לבית של מי מהנוכחים כאן ואנס לו את הארנבת או משהו).

• אהבתי 1

• תוכן חדש...