Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1610 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לגבי מסמכים מסווגים וכלי נשק, לא חושב שיש הבדל אם זה דירה שכורה או דירה בבעלותך. חובה לשמור בכספת. אם זה נגנב, מערבים את המשטרה. החוקר יחליט שבעל הדירה חשוד בגלל שיש לו מפתח,  הוא זה שמסתבך וזו בעיה שלו. מבחינת הנשדד מה ההבדל? 

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 165
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 5 דקות, Blaz00r כתב:

אתה מעייף ואין לי זמן להתפלספויות האלה.

שאלת שאלה:

לפני 28 דקות, Blaz00r כתב:

בבית מלון אתה נופש? תענה

אתה לא מפחד שיגנבו לך דברים? כסף, דרכון, כרטיסי טיסה, תכשיטים

דרשת (!) שאענה, עניתי לך, נימקתי והסברתי למה.
מה אתה לא מרוצה עכשיו?

פורסם (נערך)

ואילו אני בתור משכיר לא מפריע לי. בכל ששת חוזי השכירות שחתמתי במהלך חיי בתור שוכר לא הופיע סעיף כזה. כמו שאתה אומר - לא בתאוריה.

אף אחד מהחוזים המומלצים שהרוב משתמשים בהם אינו מכיל סעיף שכזה.

3-4 המשכירים שהגיבו בשרשור אינם מעידים על הכלל או אפילו הרוב.

לפני 9 דקות, SlowRide כתב:

לגבי מסמכים מסווגים וכלי נשק, לא חושב שיש הבדל אם זה דירה שכורה או דירה בבעלותך. חובה לשמור בכספת. אם זה נגנב, מערבים את המשטרה. החוקר יחליט שבעל הדירה חשוד בגלל שיש לו מפתח,  הוא זה שמסתבך וזו בעיה שלו. מבחינת הנשדד מה ההבדל? 

ההבדל הוא כפי שאמרתי, כאשר פורצים יש סימני פריצה.

אם נכנס מישהו בעזרת מפתח לא בהכרח תשים לב מיד, או אי פעם.

כאשר אני מגיע הביתה ורואה שמישהו פרץ לי הביתה, מיד מזמין משטרה ובודק מה קרה.

אם המשכיר או מישהו מטעמו שהיתה לו גישה למפתח פורץ לי לדירה, וסתם לצורך הדוגמא מעלים לי טבעת יהלום בשווי 20 אלף ש״ח לצורך הדוגמא, או לוקח לי את הדרכונים, ייתכן ויקח לי שלושה חודשים לגלות, וגם אז לא אהיה בטוח אם מישהו פרץ לדירה או שאני לא זוכר היכן שמתי.

אם בעל הדירה דואג ממה יקרה אם לא אהיה בדירה ויקרה משהו, למרות שזה לא שונה בכלל אם הוא נסע לחופשה, מבטיח לו מפתח שנשאר אצל צד ג׳ במקרה הצורך. אם הוא סתם רוצה מפתח בלי סיבה מבוססת כנראה אעבור לדירה הבאה.

אם הדירה כל כך אטרקטיבית ביחס לדירות האחרות בשוק, אולי אסכים לוותר אבל אז אתקין מצלמה לכניסה ואתייחס לצילינדר המותקן בתור חד פעמי שיזרק לפח ברגע שעוברים דירה.

אבל כמו שאמרתי, דיון עקר. זה בד״כ לא מוזכר בחוזים ומשכירים לא מבקשים את זה לרוב.

עריכה אחרונה על ידי Nemesis
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

לא תשים לב שגנבו לך כספת עם חפצים יקרים?

נראה לי מוזר.

פורסם
לפני 1 דקה, SlowRide כתב:

אמרתי מסמכים רגישים, לא מסמכים מסווגים, ולכן אין הגדרה כיצד חייבים לשמור עליהם.

הבעיה עם המסמכים שלא צריך לגנוב אותם. מספיק שמישהו יפתח את הדלת עם המפתח, יצלם את המסמכים בשקט ויצא מהדירה כאילו כלום לא קרה. אין צורך להסביר עד כמה זה קל כאשר יש למישהו מפתח המקורי.
מי שעובד בבית רוצה להרגיש כמו בבית, להשאיר בדברים וניירת על שולחן עבודה ולא להתקין כספת בדירה שכורה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לדעתי זה חשש לא מוצדק אבל זה אינדיבידואלי.

אם אתה דואג שלא יכנסו אליך לצלם חומרים רגישים באמת כדאי שתחפש דירה שאין בחוזה שלה סעיף כזה.

פורסם

רמות הפרנויה אצל חלק מהמגיבים בשרשור

Listen to Its Over 9000!(Free Download) by RAZ in trance fast playlist  online for free on SoundCloud

לפני 13 דקות, Nemesis כתב:

אף אחד מהחוזים המומלצים שהרוב משתמשים בהם אינו מכיל סעיף שכזה.

3-4 המשכירים שהגיבו בשרשור אינם מעידים על הכלל או אפילו הרוב.

את מי זה מעניין כן סעיף לא סעיף? אומר לך בעלי הדירה אני רוצה מפתח, לא מסכים? לך חפש לך דירה אחרת, ככה פשוט, אתם ממשיכים להתפלסף ומנותקים מהמציאות

פורסם
לפני 12 דקות, SlowRide כתב:

לא תשים לב שגנבו לך כספת עם חפצים יקרים?

נראה לי מוזר.

כספת? איזו כספת?

אין לי חפצים עד כדי כך יקרים שידרשו כספת. אבל אם נכנס מישהו בלי להשאיר סימן ולוקח כמה דברים הנזק יכול להצטבר לכמה עשרות אלפי שקלים ויכולים לעבור 6 חודשים עד שאשים לב שמשהו חסר לי, והדבר הראשון שאחשוב הוא שלא זוכר איפה שמתי אותם ולא שמישהו פרץ לי.

לפני 4 דקות, Blaz00r כתב:

רמות הפרנויה אצל חלק מהמגיבים בשרשור

Listen to Its Over 9000!(Free Download) by RAZ in trance fast playlist  online for free on SoundCloud

את מי זה מעניין כן סעיף לא סעיף? אומר לך בעלי הדירה אני רוצה מפתח, לא מסכים? לך חפש לך דירה אחרת, ככה פשוט, אתם ממשיכים להתפלסף ומנותקים מהמציאות

אותו דבר אפשר לומר רמת הפרנויה של חלק מהמשכירים בשרשור.

החוזה מעניין מאוד. אם לא כתוב שום דבר בחוזה לא יעלה בדעתי לומר למישהו שהחלפתי צילינדר ובעל הדירה לא יכול לבקש דבר.

פורסם

יצא לי לוותר על מספר דירות להשכרה בגלל שהחוזה לא התאים לי. בדר"כ אלה היו עניינים כספיים כמו צ'ק ביטחון. אבל לגמרי לא מובן מאליו שנתחום על חוזה לפני שקוראים אותו.

אותו הדבר עם עניין המפתח - לשוכר לא מתאים , שלא יחתום. המשכיר לא רוצה להתגרש, שלא יחתום.

אני בתור שוכר הייתי מעדיף שלבעל הבית יש מפתח - כך אם אני מאבד אותו, לא צריך לפרוץ את הדלת.

אבל כל אחד ושיקוליו.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

זה מאד אינדיבידואלי.

אנחנו משאירים מפתח למנקה שבאה כל שבועיים לבית כשאנחנו לא נמצאים. סומכים עליה שלא תגנוב, ככה זה. מניח שאני לא היחיד שפועל ככה. לא רואה הבדל בין זה לבין השארת מפתח לבעל הבית.

לפני 14 דקות, Nemesis כתב:

כספת? איזו כספת?

אין לי חפצים עד כדי כך יקרים שידרשו כספת. אבל אם נכנס מישהו בלי להשאיר סימן ולוקח כמה דברים הנזק יכול להצטבר לכמה עשרות אלפי שקלים ויכולים לעבור 6 חודשים עד שאשים לב שמשהו חסר לי, והדבר הראשון שאחשוב הוא שלא זוכר איפה שמתי אותם ולא שמישהו פרץ לי

פורסם
לפני כשעה, Nemesis כתב:

אותו דבר אפשר לומר רמת הפרנויה של חלק מהמשכירים בשרשור.

החוזה מעניין מאוד. אם לא כתוב שום דבר בחוזה לא יעלה בדעתי לומר למישהו שהחלפתי צילינדר ובעל הדירה לא יכול לבקש דבר.

לא פרנויה, בתור בעל נכס אני רוצה שיהיה לי מפתח לנכס שלי. זה לא אומר שאני הולך לפרוץ אליו באמצע הלילה או לקפוץ לשתות קפה ולדבר על החיים, לא משעמם לי בחיים וככה גם 99% מהמשכירים שמבחינתם שהכסף יכנס כל חודש ולא לשמוע בכלל מהשוכרים. אגב אם אפשרי אפשר לדבר עם השוכרים הקודמים ולקבל אינדיקציה מצויינת לגבי העניין (ועוד עניינים של שוכר-משכיר).

החוזה במקרה הזה לא מעניין כי אם אין הסכמה על העניין הזה החוזה ומה שיכתב בו בכלל לא רלוונטי. המשכיר רוצה מפתח והשוכר לא מסכים, אם אף אחד לא מוכן להתגמש (וכך נראה) אז במצב הזה כל אחד יפנה לדרכו.

פורסם

נשמע כמו סעיף מעולה. 

בכלל, להכניס סעיף (או שינוי) אחד "דרקוני" לחוזה זו אחלה טקטיקה כדי לבדוק את הצד השני. זה מאפשר לדפדף כל מיני פוצים הזויים שמתעקשים על שטויות ולא מוכנים להגיע לפתרון הוגן עבור שני הצדדים.

כשוכר, אתה גר בבית שלו. אתה צריך לעשות איזשהו צעד שיראה שאפשר לסמוך עליך (למשל - תן לו מפתח).

כמשכיר, אתה ככל הנראה הבנאדם שהוא משלם לו הכי הרבה כסף על בסיס חודשי, אתה צריך לעשות צעד שיראה שאפשר לסמוך עלייך (למשל - לא להיכנס לבית ללא תיאום).

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

פורסם

זה נורמלי - אם יש מקרה חירום כגון הצפה, שריפה ואתה לא בבית, הוא צריך להכנס. רק שיהיה מעוגן בחוזה באילו מקרים הוא יכול להכנס.

החוק אגב לא נותן לו להכנס ללא רשות ברגע שתפסת חזקה בדירה ואתה יכול להגיש תלונה במשטרה אם הוא נכנס למטרות אחרות.

לפני 8 שעות, זבובון כתב:

המוסכניק שלי באמת נראה שעובד בניסוי והטעיה

פורסם
לפני 4 דקות, פבל כתב:

לא מוכנים להגיע לפתרון הוגן עבור שני הצדדים.

כלומר לפתרון שנוח לך?
אתה יכול להכניס את הסעיף כתוב, אבל הוא חושף אותך להרבה בעיות פוטנציאליות בהמשך, כפי שהזכירו כאן קודם.

• תוכן חדש...