Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1608 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 3 שעות, A_lex כתב:

איך הוא יודע שהצילינדר הוחלף?

בשביל לענות על השאלה אני צריך להחזיק ולראות נסח טאבו? 

או נסח רישום של ר.מ.י?

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
  • תגובות 165
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 8 שעות, A_lex כתב:

שאלה למשכירים כאן...

לפני 6 שעות, DareDevil כתב:

...אם הייתה לי דירה...

השאלה הופניתה במכוון למשכירים. כדי לא לדון בתיאורטי אלא במעשי.

ומה שסלואורייד רשם בהודעה האחרונה שלו היתה בדיוק הפואנטה. הדרך היחידה של המשכיר לגלות שהוחלף צילינדר היא להשתמש במפתח כשאסור לו. אז או שכל המשכירים כאן, שטוענים שיש להם מפתח לדירה שהם משכירים, לא יודעים שיש סיכוי לא רע שיש להם מפתח לצילינדר ששוכב באיזו מגירה, או* שהם השתמשו בו בניגוד לחוזה.

* זה בהנחה שהשוכר שלהם לא הרשה להם להכנס ללא נוכחותו. אם אישר אז כל הנושא לא רלוונטי כמובן.

ותכלס גם עניין אותי לכמה מהם (אם בכלל) יש סעיף כזה בחוזה, כי כפי שציינתי מעולם לא נתקלתי בו.

@Blaz00r החלפת מזגן והחלפת צילינדר שונים מאוד. החלפת צילינדר זו פעולה הפיכה לגמרי, בקלות, ללא עלות, ולא משאירה נזקים. כבר ציינתי שהחלפתי בכל הדירות ששכרתי ואני לא מרגיש שעשיתי משהו לא בסדר. אתה, כמובן, זכאי לדעתך.

• אהבתי 2
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

אישית לא ראיתי כזה סעיף, גם בדירה שכורה שגרתי בה וגם בדירה שהורי משכירים.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

מה ש @ניקו פ. כתב מדויק מאוד. הדיון הזה, בגדול, יכול להתקיים רק באופן מעגלי. בכל מקרה 2 הסנט שלי:

בהינתן הדרישה, בין אם כתובה בחוזה או לא, יש סה"כ 2 אפשרויות או להסכים או לסרב. אם תסכים, על פניו לבעל הדירה (או לכל מי שיש גישה למפתח) תיהיה האפשרות לגשת לדירה מתי שיחפוץ. אם לא, תצטרך לחפש נכס/משכיר אחר.

אם אתה חושש שבעל הדירה עלול להיכנס ו/או שאתה מחזיק דברי ערך (שעונים, תכשיטים) ו/או ברשותך מסמכים רגישים ו/או חרד לפרטיות שלך ו/או <הכנס סיבה כאן> אזי כנראה שהדירה/משכיר לא מתאימים לך. 

עכשיו מה שקורה בפרקטיקה (מהמרחב מדגם הלא מייצג שלי):

ממעגל החברים הקרוב שמשכיר באזור המרכז (ר"ג, גבעתיים, תל אביב, הרצליה) כמעט אצל כולם בעל הדירה מחזיק במפתח לדירה. בנוסף לכך שכל אחד החליף צלינדר ברגע קבלת הדירה ומסירת מפתח ספייר לבעל הבית. אני מניח שמדובר בעיקר באקט של "אמון" בין הצדדים. האחד מפקיד בידי האחר נכס בשווי יקר (מאוד) כאשר לסלק דייר בעייתי לוקח (בדרכים חוקיות) בערך 5 חודשים (אאל"ט המספר הזה הופיע באחד השרשורים האחרונים בנושא שכירות) שיכול לעשות לא מעט נזק, והאחר "סה"כ" מפתח לדירה (וכמה צ'קים שניתן לבטל ואולי מזומן/צ'ק בנקאי). מן הסתם השוכר יכול להחליף את הצלינדר בהמשך הדרך וזה רק מראה כמה השוכר הוא בד"כ הצד "החזק" יותר בקשר בין משכיר לשוכר.

בסופו של דבר, מעבר לחוזה, למפתח וצלינדר צריך לדעת לקרוא את הבן אדם והסיטואציה שמולך בעסקה מהסוג הזה. ואם אתה לא טוב בזה תביא איתך חבר על מנת למזער "נפילות".

רוב האנשים הם נורמטיביים, רופאים משיגי גבול ששותלים תחתונים עם הזרע שלהם במגירה של השוכרות שלהם (מהכתבה שצורפה) קיימים, אבל הם השוליים של השוליים של השוליים ואני לא מבין איך אף אחד לא כתב שזה דמגוגיה.

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם
לפני כשעה, A_lex כתב:

הדרך היחידה של המשכיר לגלות שהוחלף צילינדר היא להשתמש במפתח כשאסור לו.

האירוניה תכה בשוכר שהחליף צילינדר כאשר תהיה תקלה חמורה בדירה והוא יהיה זקוק לעזרת בעל הבית אך בידו מפתח לא מתאים.

• אהבתי 2

2024 KIA SELTOS 2.0L Premium

Škoda Octavia 1.5L Tsi 2025

פורסם

אני די בטוח שכל מי שאומר שאין לו בעיה שלבעל הבית שלו יהיה מפתח, מעולם לא נתקל במקרה שבעל הבית שלו נכנס ללא הסכמה.

לי אישית קרה מקרה כזה, שכרתי דירה(ראשונה) לא החלפתי צילינדר והיה כתוב בחוזה שלבעל הבית אסור להיכנס ללא תיאום מראש. אז היה כתוב

לקראת סוף החוזה, שכבר התכוונו לעזוב, בעל הבית  מתקשר באמצע היום ואומר שהוא צריך להיכנס לדירה, כמובן שאמרנו לא. אבל אותו זה עניין?

הוא נכנס לדירה שלנו, כשאנחנו בעבודות שלנו, עשה מה שעשה + דפק חירבון הכי מגעיל בעולם, של זקנים, לא פתח את המים ויצא מהדירה.

אולי הוא קיצוני, אבל בחיי שכרתי כולה 3 דירות. מבחינתי 33 אחוז מבעלי הבית דפקטים ברמה שלא תיאמן ואני לא סומך על אף אחד לעולם. מחליף 10 צילינדרים לפני שאתן למישהו גישה למקום מגוריי שאני משלם עליהם סכום נכבד כל חודש. יש חוזה בשביל כל השאר. לא צריכה להיות לאף אחד גישה לאיפה שאתה ישן/חי/ער/מחרבן(רק אתה)

• אהבתי 1
  • מצחיק 1
פורסם
לפני 35 דקות, aviaviavi כתב:

אני די בטוח שכל מי שאומר שאין לו בעיה שלבעל הבית שלו יהיה מפתח, מעולם לא נתקל במקרה שבעל הבית שלו נכנס ללא הסכמה.

לי אישית קרה מקרה כזה, שכרתי דירה(ראשונה) לא החלפתי צילינדר והיה כתוב בחוזה שלבעל הבית אסור להיכנס ללא תיאום מראש. אז היה כתוב

לקראת סוף החוזה, שכבר התכוונו לעזוב, בעל הבית  מתקשר באמצע היום ואומר שהוא צריך להיכנס לדירה, כמובן שאמרנו לא. אבל אותו זה עניין?

הוא נכנס לדירה שלנו, כשאנחנו בעבודות שלנו, עשה מה שעשה + דפק חירבון הכי מגעיל בעולם, של זקנים, לא פתח את המים ויצא מהדירה.

אולי הוא קיצוני, אבל בחיי שכרתי כולה 3 דירות. מבחינתי 33 אחוז מבעלי הבית דפקטים ברמה שלא תיאמן ואני לא סומך על אף אחד לעולם. מחליף 10 צילינדרים לפני שאתן למישהו גישה למקום מגוריי שאני משלם עליהם סכום נכבד כל חודש. יש חוזה בשביל כל השאר. לא צריכה להיות לאף אחד גישה לאיפה שאתה ישן/חי/ער/מחרבן(רק אתה)

אם היה אפשר לתת 10 לייקים היית מקבל לפחות 9. כנראה שברוב המוחלט של המקרים המשכיר לא נכנס לדירה של השוכר, אבל עצם הספק שדבר כזה יכול לקרות, לא נותנת לי ראש שקט ורוגע..

בקיצור, זו בדיוק הנקודה שניסיתי להעביר כל הדיון, לא מכיר את הבן אדם ולא סומך עליו. ואם הייתי סומך עליו אז בשביל מה צריך חוזה?

לפני כשעה, SlowRide כתב:

לא אכפת לי שמעלים כל הזמן את מחיר הדלק כי אני תמיד מתדלק ב100 שקל 🙂

פורסם
לפני 2 דקות, motek כתב:

ואם הייתי סומך עליו אז בשביל מה צריך חוזה?

כדי שלא תוכל לתפוס בעלות על הנכס

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

פורסם
לפני 49 דקות, aviaviavi כתב:

איכס, גועל נפש. גם הסיפור וגם הבנאדם

פורסם
לפני 10 דקות, DareDevil כתב:

כדי שלא תוכל לתפוס בעלות על הנכס

אבל הוא סומך עליי, לא?

אמון לא יכול להיות חד צדדי. זה לא שאני צריך לסמוך על בעל הדירה והוא לא צריך לסמוך עליי. החוזה הוא בין 2 צדדים שווים.

לפני כשעה, SlowRide כתב:

לא אכפת לי שמעלים כל הזמן את מחיר הדלק כי אני תמיד מתדלק ב100 שקל 🙂

פורסם
לפני 3 דקות, motek כתב:

אבל הוא סומך עליי, לא?

בלי חוזה שכירות קיימת אפשרות חוקית לך, השוכר, לתפוס בעלות על הנכס

כמובן שהמונח בעלות שגוי, הרי אין באמת בעלות על הנכס אלא מעמד של שוכר מוגן או משהו בסגנון, אני לא אכנס יותר מדי לזה אבל הנה דוגמה 

https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4078860,00.html

הנה משהו יותר טרי

https://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1001390955

Ready To Rock
Ready To Rumble

• חברי המעגל הראשון
פורסם

למה שלא יהיו שווים? שניהם נכנסים לעסקה הזאת מרצונם.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

זה בערך כמו להגיד שרמי לוי והקופאיות שלו שווים.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם
לפני 3 דקות, borsood כתב:

זה בערך כמו להגיד שרמי לוי והקופאיות שלו שווים.

אז רמי לוי = השוכר וקופאית = משכיר?

• תוכן חדש...