Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1614 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 8 שעות, Blaz00r כתב:

זה לא שאני לא מעוניין, ויתכן שאתה צודק, אני פשוט יודע שעגבניה מעזה היא בערך הדבר האחרון שיהרוג אותי ו/או ישפיע על איכות ואורך החיים שלי.

והנה איש הקש הצליח והדיון הוסט מייבוא כללי של ירקות ופירות ל'עגבניות מעזה', למרות האופציות ההרבה יותר איכותיות וזולות לייבוא שאני בטוח שנמצאות על השולחן.

יכול להיות שהן מונחות על השולחן, לא יודע. לא בקיא בזה ולא נכנס לדיון שאיני מבין בו. 

אני רק הבאתי את הצד שמדבר על ריסוס, ריסוס ללא תקנים, ואיך זה משפיע על האדמה והגידולים בטווח הקצר ובטח בטווח הארוך.

יש אלטרנטיבות ייבוא טובות יותר? אחלה, אני בעד.שוב- לא מבין בזה. מבין קצת באיך חקלאות לסיטונאות עובדת, לא יותר מזה.

מתנצל שהסטתי לך את הדיון וניסיתי לתת עוד נקודה למחשבה.

שיהיה חורף חמים וטעים.

• תגובות 117
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לגבי מה שכתבו כאן על זה שהתוצרת החקלאית הכי איכותית הולכת ליצוא, זה אכן נכון.

עבדתי לפני כמה שנים עם מישהו שעבד קודם ביצוא חקלאי, והוא סיפר לי (ספציפית לגבי גמבות) שתוצרת סוג א' וסוג ב' הולכת ישירות ליצוא, ומה שמגיע לחנויות בארץ זו תוצרת סוג ג' וסוג ד'.

הוא גם סיפר איך היבואנים הרוסים שהוא עבד איתם שריינו את הסחורה עוד לפני שהתחילו לקטוף אותה.

מה לעשות; היבואנים בחו"ל מוכנים לשלם על תוצרת חקלאית הרבה יותר מהצרכן הישראלי הממוצע.

מי מאתנו שמוכנים לשלם יותר על איכות בפירות/ירקות מסוימים קונים תוצרת בוטיק ממגדלים יותר קטנים.

Volkswagen Golf 1.4T Trendline 2013

פורסם

T

לפני שעתיים, sperial כתב:

ברור ששניהם עולים כסף.  אבל נראה שהרבנות מושחתת ברמה לא תאומן.

אתה חושב ככה כי לא עבדת מול מכון התקנים.

• אהבתי 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)
ציטוט

רבנות מושחתת

עבדתי לפני כמה שנים בחקלאות, ניהלתי כמה דונמים ועובדים.

מנהג שהיה כך, המשגיח היה נכנס לתוך החממה לכמה שניות ויוצא לקחת את הארגזים שהושארו בשבילו מהחדר קירור שהיה ליד. 

לצערי אני לא מבין בכשרויות אבל נראה לי שזה תקין, לא?

עריכה אחרונה על ידי DareDevil
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

חוק פיזיקלי. כל מי שבעמדת כח בלעדית יהפוך למושחת. בין אם זה מכון התקנים או רבנות.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 46 דקות, DareDevil כתב:

לצערי אני לא מבין בכשרויות אבל נראה לי שזה תקין, לא?

לא למדת על לקט, שכחה ופאה?

חלק מהלכות כשרות. תשכח ממה שזה עם הפאות ליקט.

• אהבתי 2

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)

התכוונת שההוא עם הפיאות לא שכח ללקט

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 13 שעות, Transporter כתב:

רק בגלל קשקושים כאלה בא לי לקנות כפר קאסם ירקות מעזה

בכפר קאסם לא מוכרים (לפחות לתושבי כפר קאסם, ליהודים אולי), ירקות מעזה.

לפני 13 שעות, Transporter כתב:

לפני כמה חודשים היה ראיון עם מישהו ממשרד הבריאות או איזה משרד שאחראי על זה

ואמר ששום ירק לא מגיע לפה ברמה שצריך לשפשף אותו עם סבון או אקונומיקה או כל חומר אחר

רק לשטוף במים ולאכול

רשמית זה נכון, שהרי לכאורה ייבוא חייב לעמוד בתקן ייבוא שהוא התקן של האיחוד האירופי לייבוא.

ולכאורה זה מספיק (למה התקן הישראלי יותר מחמיר? זה לשיחה אחרת).

אבל זה לא באמת נכון כי:

1. יש הברחות, גם היום, והאיכות ידועה. נבדקו במעבדות. נפסלו לשיווק, הושמדו טונות וכו'.

2. יש כאלה שפטורים מתקן לייבוא (תבדוק איך הגיעו מלפפונים מעזה, שאסורים לשיווק בישראל, למטבחים הצבאיים).

3. אף אחד לא בודק במעבדה כל מלפפון, ולא כל ארגז, ואפילו לא כל באלה של מלפפונים שמגיעה. ולכן יבואן דואג להביא קודם כאלה שכן עומדים בתקן, אפילו להפסיד עליהם כסף, ואחרי הבדיקת מעבדה ואישור שעומד בתקן, הבאלות הבאות הן כבר לא עומדות בתקן, אבל אף אחד לא יבדוק אותם.

לפני 13 שעות, dotSYS כתב:

זה טיעון לא מאוד חכם לומר ״זה לא בריא, אנחנו שומרים עליכם אז אוסרים יבוא״. השוק צריך להיות פתוח ושכל אחד יעשה את ההחלטה שלו. אם משרד הבריאות יתרשם שהרעל העזתי משפיע כמו סוכר / שומן / מלח על הבריאות שלנו - אז אפשר לחשוב למסות בהתאם אבל אנחנו לא שם.

דווקא נכון להיום מתאפשר לייבא מעזה וגם מהרש"פ, עד כמה שאני זוכר זה אפילו מוחרג מהמכסות ייבוא.

אממה, הם עדיין צריכים לעמוד בתקן ייבוא (שזה אותו תקן שמאפשר ייבוא של תוצרת ישראל לאיחוד האירופי), ובזה הם לא עומדים.

מה שאומר שהייבוא הזה או הולך למקומות פטורים (הייתה פרשה שהתפוצצה על ייבוא ירקות מעזה ושימוש שלהם במטבחים צבאיים, ובדיקת מעבדה הראתה חיידקים צואתיים בכמות של פי 1000 מהתקן או משהו כזה), או להברחות.

לפני שעתיים, BloodFist כתב:

עוד גוף מיותר בהתחשב בזה שאנחנו גם ככה תמיד עובדים לפי תקן אירופאי/אמריקאי

לא בגידולים חקלאיים.

למעשה בקטע הזה אנחנו הקדמנו את האיחוד האירופי וקבענו תקנים.

ואז כשהאיחוד האירופי קבע תקן, הוא קבע אותו מקל יחסית לישראלי.

ואז כחלק מהסכמים בילטרליים לייבוא (למעשה הרבה הסכמים, לא רק גידולים חקלאיים) - ישראל מחויבת להכניס תוצרת חקלאית מאירופה - שעומדת בתקן האירופאי ולא בישראלי.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

ליאור, אתה סתם מבלבל במוח.

הברחות מעזה? באמת? איפה נשמע כדבר הזה במדינה מתוקנת כמו שלנו? קשקוש...

ועוד הברחות של ירקות עם פי 1000 חיידקים מותרים מהתקן? פה כבר ממש הגזמת... אין מצב, הרי זה אותו טעם, איך יכול להיות?

אתה כאילו טוען שזה שיש תקן לייבוא לא אומר כלום כי אנשים יעשו הכל כדי להרוויח כסף? לא... אין מצב.

תיכף תגיד לי שיש גם הברחות סמים מהשכנים שלנו. אין מצב, אנחנו מדינה חזקה שמפקחת על כל מה שקורה כאן. 

וחוץ מזה- טרנספורטר שמע איזה ראיון בטלוויזיה, אז אתה בטוח טועה!!!

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מה שמעניין זה גודל התופעה. מאיפה מגיעה רוב הסחורה המחורבנת? אם זה הכל מעזה, אפשר לאסור רק על יבוא משם, ושאר העולם לפתוח. כנראה עדיין משתלם יותר לייבא מטורקיה.

הברחות זה לא קשור, זה לא נחשב יבוא.

בן אדם מביא בטיסה מהודו לארץ אצבע חשיש מוסלקת בתחת, הוא יבואן או עבריין?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 8 דקות, אורח לרגע כתב:

ליאור, אתה סתם מבלבל במוח.

הברחות מעזה? באמת? איפה נשמע כדבר הזה במדינה מתוקנת כמו שלנו? קשקוש...

ועוד הברחות של ירקות עם פי 1000 חיידקים מותרים מהתקן? פה כבר ממש הגזמת... אין מצב, הרי זה אותו טעם, איך יכול להיות?

אתה כאילו טוען שזה שיש תקן לייבוא לא אומר כלום כי אנשים יעשו הכל כדי להרוויח כסף? לא... אין מצב.

תיכף תגיד לי שיש גם הברחות סמים מהשכנים שלנו. אין מצב, אנחנו מדינה חזקה שמפקחת על כל מה שקורה כאן. 

וחוץ מזה- טרנספורטר שמע איזה ראיון בטלוויזיה, אז אתה בטוח טועה!!!

ירקות זה לא הדבר הכי אקזוטי שהבריחו דרך מעבר ארז 😂

אגב אם למדתי משהו קולינרי בצבא הוא זה - לחיידקים צואתיים אין טעם, אתה יכול להוסיף מלא כאלה ולהישאר עם הטעם המקורי של האוכל.

תקן לייבוא זה נחמד אם אתה למשל דוגם כל מכולה שמגיעה.

זה עובד אחלה אם אתה מייבא נניח מכונת כביסה.

זה פחות עובד אם אתה מייבא תוצרת חקלאית, עד שייקחו דגימה (שזה כמובן אחרי שהמכולה / באלה הגיע לארץ), עד שהדגימה תחזור מהמעבדה ועד שסיגי תדפיס לך את האישור שאיתו אתה מוציא מהנמל את המשאית, העגבניות כבר טובות, אולי, למטבוחה.

לפני 2 דקות, SlowRide כתב:

מה שמעניין זה גודל התופעה. מאיפה מגיעה רוב הסחורה המחורבנת? אם זה הכל מעזה, אפשר לאסור רק על יבוא משם, ושאר העולם לפתוח. כנראה עדיין משתלם יותר לייבא מטורקיה.

הברחות זה לא קשור, זה לא נחשב יבוא.

בן אדם מביא בטיסה מהודו לארץ אצבע חשיש מוסלקת בתחת, הוא יבואן או עבריין?

מכל מדינה או טריטוריה שהיא Shit-hole.

ספציפית אצלנו הייבוא מתרכז סביב עזה (אם נתעלם מההברחות אז ייבוא פטור מתקן), רש"פ (פטור מתקן כדי לעודד את הכלכלה הפלשתינית, אגב בעלי ההון ברש"פ קונים סחורה ישראלית), ירדן וטורקיה.

למיטב ידיעתי ייבוא מירדן וטורקיה אמור לעמוד באותם כללים של ייבוא מהאיחוד האירופי.

אבל למה למגדל הטורקי למכור לישראל סחורה שעומדת בתקן האירופי ולא לאירופה?

היה אפשר לאסור לחלוטין ייבוא מעזה (היה כזה עד לפני שנתיים נדמה לי), לא סוף העולם.

אבל התירו ייבוא כדי לתת גזר (כן כן, משחק מילים) לעזתים.

היה אפשר להכפיף את כל הייבוא לאותו תקן (אגב כדאי באותה נשימה גם להכפיף את הגידול המקומי לאותו תקן בדיוק), אבל סיבות גיאו-פוליטיות מונעות את זה.

האיחוד האירופי למשל שאליו אתה לא יכול להכניס אפילו חטיפיפון (מלפפון מיני) שלא עומד בתקן האירופאי, לוחץ על ישראל כדי שסחורה מהרש"פ שלא עומדת בתקן, ואי אפשר לייבא אותה לאירופה - כן תיכנס לישראל וכן תוחרג.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני כשעה, SlowRide כתב:

הברחות זה לא קשור

הברחות זה מאוד קשור. כי כשמותר לייבא משאיות של X מאיפשהוא אז יהיה הרבה הרבה יותר קל להבריח משם X מחורבן.

כשאסור לסמטריילרים עמוסי ירקות להכנס לישראל מהשכנים- אז הרבה יותר קשה ואף פחות משתלם לנסות להכניס סמטריילרים עמוסי ירקות, כי זה לא זיוף מסמכים, זה לגרום לאנשים במעברי גבול לא לראות משאיות. קצת יותר קשה. אפשרי, אבל קשה יותר וכבר לא בהכרח משתלם.

לפני כשעה, SlowRide כתב:

, הוא יבואן או עבריין?

הוא סטלן.

פורסם
לפני 11 דקות, אורח לרגע כתב:

הברחות זה מאוד קשור

הוא סטלן

אחייייי

אתה מדבר על ירק אחר לגמרי. עזוב.

• מצחיק 1

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags