Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1617 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

לפני 13 שעות, אורח לרגע כתב:

רק שאתה כצרכן לא מקבל סחורה טובה. אנשים הולכים לרמי לוי וקונים עגבניות שרוססו בחומרים שיכולים לגרום סרטן לג'וקים, סחורה שמיוצרת בירדן ובעזה בלי שום פיקוח- העיקר שזה זול.

תכניסו למשוואה שלכם עוד נתון- כמה עולה לגדל את הפירות והירקות תחת פיקוח, באדמה לא מורעלת, עם חומרים שלא יצמיחו לנכדים זנב. אבל היי, את מי זה מעניין? עגבנייה היא עגבנייה, העיקר לשלם פחות.

לבריאות.

מיל(ו)ת המפתח זה "באיכות הכי טובה ובמחיר הכי זול". זה לא דיכוטומי. אין עגבניות מתות ומרוססות בשקל VS עגבניות עסיסיות מלאות טעם ב15 שקל.

את הדמגוגיה הזולה של "עגבניות מעזה/טורקיה/ירדן" אני לא קונה (תרתי משמע), אני בטוח שיש אפשרות לייבא עגבניות לכל הפחות ברמה של אלו שגדלות בארץ במחיר זול יותר. אם אכן מצליחים להגניב לפה תוצרת סוג ז', אז תפקידו של משרד החקלאות הוא ליצור פיקוח על הנושא. רמי לוי מוכר עגבניות עם סכנה בריאותית? באמת? זו סכנה בהוצאת דיבה. עשרות שנים אנשים אוכלים את הסחורה שלו ולא שמעתי על מישהו שגידל זנב (גילוי נאות: מעולם לא קניתי ברמי לוי ולא מתכוון גם). אני את הירקות שלי קונה בשופרסל מטעמי נוחות וגם שם (במיוחד שם) קשה לי להאמין שמתעסקים עם סחורה ירודה.

אגיד שוב - אני בטוח שאפשר לייבא ירקות לכל הפחות באותה רמה של גידול פנימי, ביותר זול. החקלאים המקומיים לא מסוגלים להתחרות בזה? בעיה שלהם.

(אני לא נכנס בכלל לעניין של שמירת הייצור בארץ מטעמים בטחוניים/עיתות משבר וכו', זה נושא אחר שיש דרכים אחרות לפתור)

לפני 33 דקות, sperial כתב:

שוק חופשי לא מפוקח ועם תחרות לא מספקת גורר עליית מחירים

שוק "חופשי" עם תחרות לא מספקת זה מונופולים/קרטלים וזה התחום היחיד שבה המדינה צריכה להתערב (הרשות להגבלים עסקיים/רשות התחרות, איך שלא קוראים לה היום). כל התערבות אחרת בפירוש לא תועיל לשוק

עריכה אחרונה על ידי Blaz00r
  • תגובות 117
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הסלולר זו דוגמא קצת מטעה.

שם יש משאב של המדינה, התדרים. והמדינה מעמידה תנאים למי שניגש למכרז. אז זה מלכתחילה לא שוק חופשי.

ובאמת זה שוק שראינו בו תנועת מטוטלת. מטריאופול נצלני ויקר לשוק תחרותי, אבל מפגר טכנולוגית.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

רגע, למה הברירות הן או מכסות או לא? 

למה אי אפשר לסבסד חקלאיים כמו באירופה? אם חלק מהחלקאות היא בעלת משמעות בטחונית/שעת חירום/משבר אז הגיוני שהמדינה תקצה משאבים כדי לשמר אותה. 

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם (נערך)
לפני 44 דקות, SlowRide כתב:

לא התכוונתי אליך ספציפית אלא לשיטה. איזה משמעות יש למכסות חוץ משמירה על מחירים?

אם יש תחומים שרוצים לשמר לזמנים קשים אפשר לסבסד אותם אבל סתם להגביל תוצרת כשיש יכולת? למי זה טוב? עושים לנו מחסורים מתוכננים לפני החגים ואחרי זה הם עוד זורקים משטחי ביצים על הכביש כדי להפגין.

הרעיון המקורי במכסות, בדיוק כמו סובסידיות, מכסים וכל שאר אמצעים לתכנון מלמעלה, הוא לשמר את יכולת הייצור. חקלאות מטבעה עניין לא דטרמיניסטי. שנה אחת יכול להיות טוב, שנה אח"כ יש קרה או מזיק או השד יודע מה, פתאום יש לך רבע מהיבול. אז המטרה היא להכניס קצת דטרמיניזם לעסק, שלחקלאי יהיה מושג איך הוא מתחיל ואיך מסיים את השנה. אחרת אין חקלאי ואין יכולת ייצור ובחזרה לריבוע מס' 1. עכשיו, כמו שקורה לעתים קרובות, רעיון שהתחיל טוב מנוצל לטובת דברים פחות טובים.

לפני 41 דקות, Gavrik כתב:

אח של בת הזוג שלי עבר לגור בברלין (מתכנת), הוא משלם יורו אחד על קילו מנגו בשלים ומתוקים אני משלם 20 שקל על קילו מנגו חמוץ וירוק ממיטב תוצרת הארץ.
כן זה לא 4 אבל פי 2, ההשוואה הזאת נעשתה כבר מיליון פעם.

אני מכיר היטב סופרים בדנמרק ופינלנד מבפנים, במשך שנים. תביא סל קניות שלם, לא דוגמא אחת. חלק מהדברים יותר זולים וחלק יותר יקרים. תעשה סל שלם ותגלה שכנראה יש עדיין פער לטובת הסופר הברלינאי, רק לא כזה עצום. חוץ מזה, מנגו לדעתי גם לא צריך להיות ברשימת ה"פרחים מוגנים".

לידיעתך במקרה של עצירת אספקת החלב ההשלכות הבריאותיות לציבור יהיו רק חיוביות, חלב ומוצרי חלב אלו מוצרים מאוד לא בריאים אשר גורמים ללא מעט מחלות.

יש יתרונות וחסרונות, לא נכנס לוויכוח הזה. לצורך העניין יכול להיות גם חיטה.

כמו שנאמר מעלי יש לא מעט תוצרת שאפשר לגדל בארץ ולשמור על מחיר תחרותי בגלל שהאקלים בארץ מאפשר את זה... למשל עגבניות או תמרים או חיטה, אבודקו, אבטיח וכו... הבעיה היא יותר בכל התוצרת שהגידול שלה לא מותאם לארץ אבל הממשלה לא מאפשרת יבוא כדי לשמור על החקלאים.

סבבה, אם תשים לב זה קרוב מאוד למה שאני כתבתי. לשמר מה שקל לגדל כאן, בייחוד גידולים עתירי מיכון; מה שתחרותי, או קרוב לתחרותי. לא להגן על כל מיני "פרחים מוגנים" אקזוטיים שמגדלים בקוסטה ריקה ברבע מהמחיר אצלנו.

עריכה אחרונה על ידי קורן בן אשר

חזיר דיזל

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 15 דקות, sperial כתב:

תמשיך עם הדמגוגיה שלך. לשנות זה דבר אחד, לחסל זה משהו אחר. והשארת השוק ליבואנים חמדנים זה פתרון גרוע מאד

איזה דמגוגיה? 

זו עובדה, מוצר שמחירו מפוקח או שיש עליו מכסת יצור, יקר יותר מאשר במקומות בהם אין לו מחיר מפוקח או מכסת יצור. מי שהכי נפגע מזה הם העניים.

ומה זה "להשאיר את השוק ליבואנים חמדנים" אם לא דמגוגיה? כולם חמדנים. אם לא היית חמדן לא היית יוצא ללמוד ולעבוד ולצבור רכוש ולטייל בעולם. מספיק עם הקישקוש הזה שמשמיץ את הרצון להרוויח כסף. המדינה מגבילה שחקנים חדשים שרוצים להיכנס לתחום היבוא וגורמת לזה שנוצרים מונופולים. 

• אהבתי 3

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 25 דקות, sperial כתב:

דוגמא מצויינת. מחירים זולים ושירות מתחת לכל ביקורת. ממובילה טכנולוגית בימי הדור השלישי ישראל הפכה לאחת המפגרות . וזה בהתעלמות מאדון גולן שתחמן את מדינת ישראל לכל אורך הדרך ולקח אתו את סלקום.

או שפיספסתי את הציניות או שאין לי מושג על מה אתה מדבר. 

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם

למיטב ידיעתי יש כאן איזה נקודה "מעניינת", תוצרת שנמכרת בישראל יכולה להיות:

1. גידול בישראל, ולכן עומדת בתקן מחמיר יותר.

2. ייבוא לישראל, ולכן עומדת בתקן מחמיר פחות.

• רעיון טוב! 1

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אני חושב שבאמת יש כאן עניין של איזון.

יש לי שאלה ואשמח לתשובה אובייקטיבית:

כיצד -------- עגבניה שגדלה בישראל, נקטפת ע"י פועל שמרוויח שכר, נשלחת ע"ג משאית שעולה כסף, מגיע למרכז לוגיסטי והפצה שבו עובדים ועלויות אחזקה, משם נשלחת למטוס/ספינה שעולים עשרות אלפי דולרים לטיסה/הפלגה, עולה ונפרקת בארה"ב על ידי צוות פועלים, משונעת שוב למרכז חלוקה ואז שוב אל החנות של הקמעונאי, שם הוא צריך לשלם לעובד שיסדר אותה יפה על המדף ------- עולה פחות וטעימה הרבה יותר מאשר עגבניה שאני פיזית הולך למשק של החקלאי לקנות ממנו בארץ?

וכשאני אומר עולה פחות, זה בסדרי גודל. מאות אחוזים.

וכשאני אומר טעימה פחות, זה בסדר גודל. פי מיליוני אחוזים. 

כיצד?

• אהבתי 1

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
לפני שעה, sperial כתב:

והשארת השוק ליבואנים חמדנים זה פתרון גרוע מאד.

בוא נניח שאתה צודק והיבואנים חמדניםומרויחים מאות אחוזים על הגב שלנו.

מי מונע ממך לקפוץ על העגלה ולייבא גם אבל במקום להרויח 200% תרויח 180% ותכבוש את השוק בסערה?

קל מאוד לקפוץ בסיסמאות כשאין מושג מה עלות הייצור, מה עלות ההולה, מה עלות הרגולציה ומה בכלל קובע את המחירי לצרכן.

בשוק חופשי יש כלל מאוד בסיסי והוא שאין ואקום. אם יש תחום רווחי עם מעט שחקנים יקומו שחקנים חדשים עד שהשוק יגיע לרוויה, חלקם יפלו והשוק יתאזן על מתח רווחים הגיוני. ברגע שהאיזון מופר חוזרים שוב על כל התהליך.

• אהבתי 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)

@ניקו פ.על טעם לא אתווכח איתך, אבל, איזה עגבניה שמיוצרת בישראל נמכרת בחו"ל בפחות מחצי מחיר? 

אתה יכול להביא דוגמאות קונקרטיות? 

עריכה אחרונה על ידי SurfHigh

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם
לפני 30 דקות, ניקו פ. כתב:

וכשאני אומר טעימה פחות, זה בסדר גודל. פי מיליוני אחוזים. 

כיצד?

זה דווקא פשוט להסביר. לייצוא הולכת הסחורה העילית, העגבניות הכי טובות ומשובחות שהחקלאי הצליח לגדל ועליהן מתח הרווחים הכי טוב.
לשוק המקומי זה בגדול הבררה של מה שלא התאים לייצוא או לא עומד בתקן.

• אהבתי 1

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם
לפני 9 דקות, elibaba כתב:

זה דווקא פשוט להסביר. לייצוא הולכת הסחורה העילית, העגבניות הכי טובות ומשובחות שהחקלאי הצליח לגדל ועליהן מתח הרווחים הכי טוב.
לשוק המקומי זה בגדול הבררה של מה שלא התאים לייצוא או לא עומד בתקן.

@ניקו פ. בדיוק מה שאליבאבא כותב. לפעמים חלקאים מוכרים את אותה תוצרת א' וההבדלים הם שמיים וארץ.

יצא לי לרכוש תוצרת "מהחלקאי לצרכן" (משקים מקומיים בד"כ), וגם שם אפשר למצוא תוצרת פשוט מדהימה. המחירים, כמובן, בהתאם.

• אהבתי 1
בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם

אגב התוצרת של עזה, רש"פ וירדן לא עומדת בתנאים לשיווק באירופה, קל וחומר בישראל (אצלנו אגב התנאים לייבוא יותר מחמירים מאשר באיחוד האירופי)

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...