Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1614 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

לפני מספר חודשים הממשלה התחילה לדבר על לפתוח את הגבולות ליבוא תוצרת חקלאית.
בתגובה החלקאים פתחו במלחמה תקשורתית שמלווה בזעקות גוועלד כאשר ערוצי התקשורת התגייסו לצידם והראו תמונה מסולפת, כנראה על מנת להפעיל את המיתר הרגשי אצל עם ישראל.
את מי התקשורת לא האשימה.. את רשתות השיווק (פפיבוריטים שלהם), את הממשלה, את הציבור, את מגזר ההייטק, רק לא את החלקאים! וכראוי הטריק עבד וכל מי שיצא לי לדבר איתו על זה תומך בחלקאים ומאשים את רשתות השיווק החזירות והמרושעות.

אבל אני יודע שלמטבע תמיד יש שתי צדדים, אז הלכתי לחקור קצת בנושא ומצאתי את המסמך הבא: "פער התיווך הקמעונאי ופער השיווק במחירי הפירות והירקות" אמנם מ2014 אבל ניתן למצוא בו כמה נתונים מעניינים.
אם לעמלק את המסמך אז ניתן לסכם אותו במשפט אחד: הרווח של רשתות שיווק קמעוניות בישראל הוא בין הנמוכים בעולם המערבי כאשר מחיר התוצרת החלקאית מהחקלאי הוא מהגבוהים בעולם המערבי. 
No photo description available.

בקיצור מסתבר שלמטבע יש באמת שתי צדדים... והציבור הישראלי הוא פרה חולבת של הסקטור החקלאי, אז למה התקשורת מתאמצת כל כך להסתיר את האמת?

עריכה אחרונה על ידי Gavrik
  • תגובות 117
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מספרים לך סיפורים יפים.

כבן של חקלאי לשעבר (פנסיונר)

שמחיר העגבניה/מלפפון הוא 5 בשוק.

הוא היה מקבל פחות מ1 ש"ח לקג

השאר היה נגזר מהסיטונאים.

ועל זה הבכי.

הוא עובד חצי שנה בשביל שקל לקג.

ובא סיטונאי וגוזר עליו 2-3 שח.

ואם המחיר היה עולה קצת,

היו מביאים מחו"ל סחורה זבל כדי לשבור את השוק.

פעם היה פרנסה כחלקאי.

היום הרבה בקושי סוגרים את החודש 

רוב החברים שלו יצאו בשן ועין לפנסיה.

חלקם בלי כלום.

עבודה קשה,

אולי. הכי קשה שיש

365 יום.

24/7

שעות לא שעות

• אהבתי 5
  • רעיון טוב! 1

.

פורסם (נערך)

הטבלה הזאת לא עושה שכל.

מסתכל על תפו"א, פער באחוזים נע בין 66% (ישראל) ל 752% (בלגיה) ואפשר למצוא כל מספר באמצע בערך. 

עגבניות 19% ועד 317%. 

בשאר אותו סיפור. 

לא חושב שאפשר ללמוד מזה משהו. 

באופן כללי, לא טוב לך להיות חקלאי - אל תהיה.

בלולים אותו סיפור, "חקלאים" בוכים על המכסות שהמדינה לקחה להם, דורשים פיצוי, בפועל כבר שנים לא גידלו תרנגולת אחת ומכרו את המכסות הלאה. 

לא רואה שום סיבה למה לא לפתוח את כל מה שאפשר ליבוא.

אני עוד זוכר את מפעלי הטקסטיל (האמיתיים, לא זה בדימונה) מנסים להילחם ביבוא. זה לא עבד.

אז נכון, אין תעסוקה בטקסטיל בדרום אבל בגדים בימינו הכי זולים אי פעם וכל האזרחים מרוויחים. 

אין שום דרך להילחם בזה, השוק היום גלובאלי, להתעקש לייצר כאן דברים שאין לך בהם יתרון זה פשוט לסבסד קבוצה קטנה על חשבון כולם. 

נ.ב

שלא תבינו מדבריי שאני חושב שהחקלאים מפונקים.

אני חושב שלהיות חקלאי אחת העבודות הקשות שיש והלא מתגמלות.

להפך.

עריכה אחרונה על ידי SurfHigh
  • אהבתי 2

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם
לפני כשעה, om2 כתב:

מספרים לך סיפורים יפים.

ועל זה הבכי.

ואם המחיר היה עולה קצת,

פעם היה פרנסה כחלקאי.

חלקם בלי כלום.

עבודה קשה,

אולי. הכי קשה שיש

365 יום.

24/7

שעות לא שעות

מקרה אחד לא מעיד על הכלל. איפו 1 שקל לקילו ואיפו חקלאים של היום... פעם יצא לך לנסוע למכירה במשק חקלאי ולקנות ישירות מהחקלאי? מחירים כפולים מהסופר אתה תמצא שם. 
אנחנו נמצאים בשוק חופשי וסופרים הם לא אלוהים בכל עיר יש לנו שוק, ירקנים, אינטרנט מכירה ישירה לבסוף! שים פוסט אחד בפייסבוק שאתה מוכר גזר, תפוח אדמה, בצל בשתי שקל למחרת חצי עם ישראל אצלך.
עבודה חלקאית היא כנראה אכן עבודה קשה ולא מתגמלת ולא יצרנית לכן אולי הגיע הזמן להפסיק לסבסד את החקלאות על חשבון כלל האוכלוסיה, לפתוח את הייבוא ולהשאיר את העבודה הזאת למדינות עולם שלישי עם כוח אדם ומשאבים זולים?
זאת פגיעה בתמ"ג בסופו של דבר ורק גורר אותנו אחורה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

זעקת הקוזאק הנגזל.

ברגע שהם משחיתים תוצרת כמו כלום בהפגנות שלהם ומפמפמים לתקשורת את הקישקושים שחקלאות היא ציונות, שהם שומרים על הגבולות ובלעדיהם לא יהיה לנו ממה להתקיים כשיש מלחמות, ההפחדות האלה מאשרות שלא עומד שום דבר חשוב מאחורי המאבק הזה.

וזה לא קשור לעבודה קשה ולמפונקים, יש תחומים שבגלל הגלובליזציה הפכו לפחות רווחיים. אין מה לעשות. למשל, כמו שהיום אין כמעט חנויות של מוזיקה, הכל דיגיטלי.

צריך להתקדם. כלל האזרחים לא צריכים לשלם יותר על מלפפונים ועגבניות רק כדי שקומץ משפחות יוכלו להמשיך לעבוד בחקלאות בכל מחיר. שלא לדבר על מחירי פירות מטורפים. 

• אהבתי 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)
לפני 9 דקות, Gavrik כתב:

עבודה חלקאית היא כנראה אכן עבודה קשה ולא מתגמלת ולא יצרנית לכן אולי הגיע הזמן להפסיק לסבסד את החקלאות על חשבון כלל האוכלוסיה, לפתוח את הייבוא ולהשאיר את העבודה הזאת למדינות עולם שלישי עם כוח אדם ומשאבים זולים?

לא, אני רוצה שיעשו מה שאנחנו טובים בו ולא פירות שלא יצליחו להגיע לבשלות טובה כמו אננס. 

פירות הדר, אבוקדו, תמר הינם חלק מהירקות והפירות שאנחנו טובים בהם והאקלים מתאים לגידולם.

יותר טכנולוגי, יותר חדשני ויותר טוב לסביבה

עריכה אחרונה על ידי DareDevil
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

מסתכל על זה נטו כצרכן -

רוצה את הסחורה הכי טובה במחיר הכי זול, כל השאר מעניין ת'תחת. לא יכולים להתחרות במחיר ובאיכות של יבוא? תחליפו מקצוע. זה נכון אגב לכל תחום שפתוח ליבוא.

• אהבתי 5
פורסם

רק שאתה כצרכן לא מקבל סחורה טובה. אנשים הולכים לרמי לוי וקונים עגבניות שרוססו בחומרים שיכולים לגרום סרטן לג'וקים, סחורה שמיוצרת בירדן ובעזה בלי שום פיקוח- העיקר שזה זול.

תכניסו למשוואה שלכם עוד נתון- כמה עולה לגדל את הפירות והירקות תחת פיקוח, באדמה לא מורעלת, עם חומרים שלא יצמיחו לנכדים זנב. אבל היי, את מי זה מעניין? עגבנייה היא עגבנייה, העיקר לשלם פחות.

לבריאות.

• אהבתי 7
פורסם

מסכים עם מה שכותבים פה

העולם מתקדם  ואיתו גם היכולת לייבא

תראו את המהפך שעשה פה מקס סטוק

יש חנות של אספקה טכנית שאני עובד איתו כבר שנים, אבל מקדחים ודברים קטנים שיש במקסטוק לא קונה אצלו

לא הגיוני לשלם 50 שקל על מקדח כשאפשר לקנות ב 10 שקל או מברג פיליפס שעולה 5 והוא מוכר ב 30

אין מה לעשות

אצלו אני קונה דברים שאין במקס סטוק (ועם קצת סבלנות יכלתי להזמין גם אותם לבד)

אבל זה מה יש היום.

אין סיבה לשלם פי 5 על מקדח

גם אם קצת פחות איכותי. יישבר נקנה חדש ועדיין לא הגענו למחיר של המקדח שלו.

פורסם
לפני 11 שעות, om2 כתב:

מספרים לך סיפורים יפים.

ועל זה הבכי.

ואם המחיר היה עולה קצת,

פעם היה פרנסה כחלקאי.

חלקם בלי כלום.

עבודה קשה,

אולי. הכי קשה שיש

365 יום.

24/7

שעות לא שעות

שמח שיש פה איש מהתחום.

אני רואה את פערי התיווך שטוענים שיש, את המחירים לצרכן ובחשבון פשוט החקלאי היום החקלאי מקבל עבור קילו מחיר קרוב למה שאנחנו שילמנו בסופר לפני כ 6-7 שנים. אשמח לשמוע מה השתנה בעלויות הגידול (ואני בטוח שהשתנה).

כמו כן כשמדברים על פערי תיווך אסור להתעלם מזה שכשהחקלאי מוכר טון יש פחת ראשוני אצל הסיטונאי ופחות נוסף בסופר. אשמח לשמוע אם מישהו יודע מכל טון שנקנה מהחקלאי כמה נמכר בסופו של דבר לצרכן הסופי.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 10 שעות, Gavrik כתב:

מקרה אחד לא מעיד על הכלל. איפו 1 שקל לקילו ואיפו חקלאים של היום... פעם יצא לך לנסוע למכירה במשק חקלאי ולקנות ישירות מהחקלאי? מחירים כפולים מהסופר אתה תמצא שם. 
אנחנו נמצאים בשוק חופשי וסופרים הם לא אלוהים בכל עיר יש לנו שוק, ירקנים, אינטרנט מכירה ישירה לבסוף! שים פוסט אחד בפייסבוק שאתה מוכר גזר, תפוח אדמה, בצל בשתי שקל למחרת חצי עם ישראל אצלך.
זאת פגיעה בתמ"ג בסופו של דבר ורק גורר אותנו אחורה.

אכן - זה משגע אותי
משווקים אצלינו בישוב ישירות מהחקלאים לא מעט סחורה
תפוזים 5 קג' 30 ש"ח

קלמנטינות כנ"ל

מלפפונים 6 ש"ח
ביצים 32 ש"ח לתבנית

וכו' וכו'

הכל יותר יקר מבסופר ואין כאן פערי תיווך (מכיר חלק מהחקלאים), והכסף מזומן לא שוטף+++
אני הפסקתי לקנות מהם ושלא יבכו אח"כ לטעמי סחיטה במיטבה.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 11 שעות, SurfHigh כתב:

לא רואה שום סיבה למה לא לפתוח את כל מה שאפשר ליבוא.

אני עוד זוכר את מפעלי הטקסטיל (האמיתיים, לא זה בדימונה) מנסים להילחם ביבוא. זה לא עבד.

אני בהחלט מבין את מה שאתה אומר, וגם את שאר הדברים שאמרת ואני לא מצטט כאן - מסכים איתך.
אבל, יש דברים שמדינה, כל מדינה בפרט מדינה כמו שלנו שתדיר מאיימים עליה, חייבת לייצר בעצמה ולא להסתמך על ייבוא ואני לא מדבר על טכסטיל.
חלק מהדברים הללו הם מלט (ראה מפעלי נשר) לצורך שיקום עצמי וגם תוצרת חקלאית (ראה המונח "אסם החיטה הדרומי") לצורך האכלת האנשים.
כמובן שאם ניתן למצוא ולייצר אנרגיה (הגז שנמצא בים) - מה טוב.
אין מה לעשות. זה המצב.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 11 שעות, SurfHigh כתב:

באופן כללי, לא טוב לך להיות חקלאי - אל תהיה.

באופן כללי, אספקת מזון טרי היא לא רק עניין של כלכלה, היא גם עניין של ביטחון תזנותי ברמת המדינה, בטח במדינה כמו שלנו. באופן עקבי מדינות משמרות יכולת חקלאית עצמאית, גם היכן שאין לזה הצדקה כלכלית גרידא.

זה גם הופך להיות סוגיה בתעשיות אחרות, כמו שבבים.

אני גם לא חושב שסיטונאי צריך בהכרח להרוויח פחות מחקלאי. יש מספיק שווקים בהם ההפצה יותר בעייתית/מסובכת/יקרה מהייצור, אבל אין לי מושג מה קורה בשוק החקלאי.

נ.ב. העדר המע״מ על פירות וירקות הופך את התחום לכר פורה להלבנת כספים והעלמת מס. עכשיו, יש בהחלט בעיה עם מעקב אחרי היקפי מלאי אבוד בתוצרת חקלאית, אבל כמו שזה היום, קשה לדעת כמה מהתוצרת בפועל מגיעה לצרכן.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 2

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 10 שעות, SlowRide כתב:

זעקת הקוזאק הנגזל.

ברגע שהם משחיתים תוצרת כמו כלום בהפגנות שלהם ומפמפמים לתקשורת את הקישקושים שחקלאות היא ציונות, שהם שומרים על הגבולות ובלעדיהם לא יהיה לנו ממה להתקיים כשיש מלחמות, ההפחדות האלה מאשרות שלא עומד שום דבר חשוב מאחורי המאבק הזה.

וזה לא קשור לעבודה קשה ולמפונקים, יש תחומים שבגלל הגלובליזציה הפכו לפחות רווחיים. אין מה לעשות. למשל, כמו שהיום אין כמעט חנויות של מוזיקה, הכל דיגיטלי.

צריך להתקדם. כלל האזרחים לא צריכים לשלם יותר על מלפפונים ועגבניות רק כדי שקומץ משפחות יוכלו להמשיך לעבוד בחקלאות בכל מחיר. שלא לדבר על מחירי פירות מטורפים. 

בלי קשר לנושא כאן, זה נכון. הם באמת מפוזרים גם באזורי הספר ובגבולות והם אלה שנאחזו במקומות הללו ואל לנו להמעיט בערך הזה ובמה שהם תרמו למדינה.
דור ששוכח את ההיסטוריה והמורשת - עלול גם לשכוח את הערכים שלו עצמו.
אני מזכיר לך שבזמנו, אנשים לא רצו להתיישב בכפר שמריהו כי "מסוכן, הערבים יורים שם על הבתים, מה השתגעתי?". בכוונה נתתי את כפר שמריהו כדוגמא קיצונית; כל היישובים החקלאיים המפוזרים לאורך הגבולות היו במצב קשה מאד לאורך שנים ושילמו מחיר קשה, לא רק בפרעות אלא גם במחלות, בעבודות קשות וכו' ואת זה אנשים אוהבים לשכוח.

• אהבתי 1

• תוכן חדש...