Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1648 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אפשר להפסיק לכתוב עם הדגשות / צבעים וכו'.

זה שאתם צועקים לא אומר שאתם צודקים או טועים. 

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 1

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

• תגובות 69
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני שעה, Gopher כתב:

יש הרבה פחות רכיבים מאשר רכב בנזין ככה שאי אפשר להשוות בכלל.

זה לא משנה את העובדה שעדיין יש רכיבים שזהים לרכבי בנזין (למשל הגה) שכשמגיע תיקון של חלק כזה - אנשים חושבים פעמיים אם לשרוף את הרכב או לתקן.

פורסם (נערך)
לפני שעה, Gopher כתב:

אם יש לך טסלה לא ברור לי למה הטענת בעמדה המהירה של סונול בחיפה. יש לך את הסופרצ'ארגר של טסלה בחיפה עם שמונה עמדות בחינם.

הסופרצארג׳ר היה בשיפוצים.. הרחיבו מ-6 עמדות ל-8

זה היה ביום שקיבלתי את הרכב.

עריכה אחרונה על ידי galbh
  • אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני שעה, discoTD5 כתב:

אפשר להפסיק לכתוב עם הדגשות / צבעים וכו'.

זה שאתם צועקים לא אומר שאתם צודקים או טועים. 

צודק. 

חוץ מזה שגם ככה לאף אחד אין כח לקרוא את המגילות השניצליוניות. 

עריכה אחרונה על ידי eitanuch
פורסם (נערך)

עבורי, רכב הוא חופש תנועה. עם רכב הבעירה פנימית שיש לי היום, אני יכול לגמוע 600-700 ק"מ למיכל ולהוסיף טווח נסיעה דומה כמעט בכל מקום בכמה דקות.
כל עוד לא תהיה אפשרות לטעינת הסוללה של רכב חשמלי בתוך כמה דקות ובפריסה דומה לתחנות הדלק כיום - רכב חשמלי יפחית את חופש התנועה שלי.
יצא לי לנהוג במספר רכבים חשמליים וחרדת הטווח או התכנון המדוקדק הנדרשים בנסיעות ארוכות היו עבורי הפחתה משמעותית של חופש התנועה שיש לי ברכב הבנזין שלי.

עריכה אחרונה על ידי mottis
.
  • אהבתי 1
פורסם
לפני 51 דקות, mottis כתב:

עבורי, רכב הוא חופש תנועה. עם רכב הבעירה פנימית שיש לי היום, אני יכול לגמוע 600-700 ק"מ למיכל ולהוסיף טווח נסיעה דומה כמעט בכל מקום בכמה דקות.
כל עוד לא תהיה אפשרות לטעינת הסוללה של רכב חשמלי בתוך כמה דקות ובפריסה דומה לתחנות הדלק כיום - רכב חשמלי יפחית את חופש התנועה שלי.
יצא לי לנהוג במספר רכבים חשמליים וחרדת הטווח או התכנון המדוקדק הנדרשים בנסיעות ארוכות היו עבורי הפחתה משמעותית של חופש התנועה שיש לי ברכב הבנזין שלי.

סתם שאלה - באיזה אחוז מהנסיעות שלך אתה נוסע יותר מ-400 ק״מ?

פורסם (נערך)

אני אישית חושב שכל הקונספט הזה של ׳רכב חשמלי פרטי׳ זו בסהכ אפיזודה חולפת ועוד צעד נכון לשינוי האמיתי בעולם התחבורה שהוא הרכבים האוטומונים (שאף אחד לא יודע מתי זה יגיע, אבל זה יקרה), כי הרכבים האוטומוניים יהיו חשמליים וזה ברור לכולם.

בסופו של דבר, הקונספט הנוכחי של רכב חשמלי הוא סה״כ טכנולוגיה מגניבה אבל היא לא משנה את עולם התחבורה במהותו הרי שבסופו של דבר עדיין מדובר על חתכת פח עם 4 גלגלים שעולה לכביש ותופסת מקום, וזו הבעיה האמיתית. אין יותר מקום להוסיף עוד רכבים לכבישי העולם, די, מיצינו. חשמלי/בנזין/היברידי/מימן/אטומי/ביוני/מונע דמעות של חדי-קרן/וואטאבר, אין מקום יותר.

אני גם לא חושב שנשארו הרבה אנשים שעדיין נהנים לנהוג בעולם לצרכים הבסיסיים היומימיים (בהינתן כמובן שהם לא חיים באיזה Countryside שבו עשרות ק״מ מפרידים בין ביתם לציביליזציה של מרכול של ma&pa) ובטח שפחות עוד יותר במדינות בגודל של סיכה כמו ישראל שסובלות מהצפה של רכבים.

ההבנה של הפתרון לבעיה הזו צריכה להעשות ברמה גבוהה יותר ולהיות לגבי ההרגלים ותרבות הצריכה של תחבורה/תנועה של בני אדם בעולם המערבי, ולא לגבי ״באיזה סוג מנוע יבצעו את זה״, זה לא מעניין, זה לא ״העתיד״. ואת אלו אני מעריך יפתרו עם תחבורה שיתופית/ציבורית (חשמלית) מוצלחת שיפטרו את הציבור משימוש יומיומי ברכב שלו לדברים בסיסים כמו הגעה למקומות עבודה וסידורים יומיומיים. דבר שישאיר את הרכב הפרטי (שיהיה חשמלי כמובן) לסופ״שים ולהExpections שיש לכל אחד במהלך השנה שאפשר לספור אותם על 10 אצבעות.

אבל כל זה משהו שכנראה לא יקרה בקדנציה שלנו פה...אבל נחמד לחלום.

עריכה אחרונה על ידי YoJ
פורסם

@YoJ אני לא חושב שאתה צודק. 

מבחינה טכנולוגית אם עכשיו נסיר את המחסומים יהיו פחות מתים בכביש בישראל ממה שיש היום. 

הבעיה היא ערכית  \ מוסרית - אלו לא אותם מתים. כאשר המוות שלך נקבע על ידי רובוט זו בעיה חמורה מטעות אנוש, גם אם בכלל יש רק 10% מהמתים והפצועים שהיו קודם. 

אני חושב שעד 2030, יהיו מעט מאוד רכבים פרטיים, והם יהיו מיועדים ל״אוהבי הדבר״ . 

פורסם
לפני 44 דקות, galbh כתב:

סתם שאלה - באיזה אחוז מהנסיעות שלך אתה נוסע יותר מ-400 ק״מ?

מעריך שיש לי 112-15 ימים בשנה בהם אני מוסע יותר מ- 400 ק"מ ביום.

פורסם
לפני 3 דקות, mottis כתב:

מעריך שיש לי 112-15 ימים בשנה בהם אני מוסע יותר מ- 400 ק"מ ביום.

אז באמת רכב חשמלי כרגע לא בשבילך אלא אם יש דגם עם טווח שעונה על הנסיעות היומיומיות ללא צורך בטעינה

פורסם
לפני 49 דקות, YoJ כתב:

אני אישית חושב שכל הקונספט הזה של ׳רכב חשמלי פרטי׳ זו בסהכ אפיזודה חולפת ועוד צעד נכון לשינוי האמיתי בעולם התחבורה שהוא הרכבים האוטומונים (שאף אחד לא יודע מתי זה יגיע, אבל זה יקרה), כי הרכבים האוטומוניים יהיו חשמליים וזה ברור לכולם.

לי זה לא ברור. מה הקשר בין האנרגיה להנעת הרכב ולהיותו רכב אוטונומי או לא אוטונומי???

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם

האוטונומי זה השלב הבא, על זה אין עירעורין. יש כרגע בנמצא ״אנרגיה להנעת הרכב״ טובה יותר מאשר הטרנד החשמלי that swoop in en masse? (בנזין, אבל זה כבר לא עובר חלק בגרון)

פורסם
לפני 19 שעות, Gopher כתב:

ברכב חשמלי יש הרבה פחות רכיבים מאשר רכב בנזין, ולכן הרבה פחות דברים יכולים להתקלקל, אני בטוח שגם אתה מסכים עם זה.

מסכים אבל מבחינת עלות זה לא יהיה אותו דבר ללקוח לפחות

פורסם
לפני 47 דקות, אליהו שבת כתב:

אתה נהג מונית כמדומני ואכן בשבילך זה לא מתאים

זו טעות הקלדה, 12-15 פעמים בשנה...

בימי שישי, קופצים מהמרכז לגולן כמה פעמים בחורף והרבה פעמים בקיץ (ללא לינה).

פעם  פעמיים בשנה לאילת לצורך קניית מוצרים ללא מע"מ.

בקיץ האחרון נסעתי לאילת עם מיכל מלא וחסרתי הביתה בלי תדלוק (כ-700 ק"מ)

• תוכן חדש...