Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1675 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 32 דקות, DareDevil כתב:

במקום לעשות אזורי קמפינג וגלמפינג (שזה בעצם קמפינג אבל עם יותר אבזורים וכדומה), דחפו שיעשו רק גלמפינג. 

איכס, מי רוצה קמפינג בכלל?

מעדיף כבר לישון באוטו

לפני 1 דקה, DareDevil כתב:

היסטוריה עולמית ומה עם מקומית?

שכחת את מלחמת הכוכבים מלפני כמה חודשים?

שכחת מה קרה פה ב73?

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תגובות 191
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 3 שעות, m3x7r3m3 כתב:

לא בשוק המשכנתאות - שם מי שקובע תנאים זה בנק ישראל.

מאיפה הקרצת את המספר 70%? דין מי שמחזיק 3 דירות בדימונה זה דין מי שמחזיק 2 דירות במגדלי יו? אותו סיכון?

אתה החלטת על דעה, ואתה מנסה לכפות את המציאות כדי שתתאים לדעה שלך, למרות שזה לגמרי לא נכון, המצב הקודם היה פשוט Loophole, ובנק ישראל סגר אותו, זה הכל.

הפוך. המצב הקודם היה הגיוני מבחינת המממנים, בנק ישראל התערב בשוק מתוך מטרה לצנן אותו עם רגולציה שמגבילה את המממנים ללא היגיון כלכלי. אין פה שום loophole, מבחינת גוף שיודע להעמיד הלוואת כנגד דירות מה שמעניין זה יחס החוב לשווי הנכס (LTV), לא האם שילמת לקבלן במזומן או לא. 

ציטוט

שמע איזה קטע, הלוואה זה לא כמו להחזיק את תיק ההשקעות עצמו.

אתה כתבת שלא ייתכן שתקנה דירה ויספרו לך את תיק ההשקעות כהון עצמי ותמשיך לצבור עליו רווחים. אז הנה, בבקשה, זה אותו הדבר, קח הלוואה על חשבון קרן ההשתלמות, תמשיך לצבור עליה רווחים, ותכניס את המזומן שקיבלת כהון עצמי. מה זה משנה מי היישות שנותנת את ההלוואה- נכון, לבנק למשכנתאות אין ידע להעמיד לך מימון כנגד נכס אחר, אבל זה לא אומר שאתה לא יכול לעשות את זה עצמאית. ההיגיון לממנים נשאר אותו הדבר- יש גוף שיודע להעמיד הלוואות ביחס LTV מסויים כנגד תיקי השקעות, וגוף אחר כנגד דירות. כל עוד אתה עומד ביחסי ה- LTV שמוגדרים על ידי תאבון הסיכון שלהם אין בעיה.

ציטוט

השאלה שלי פשוטה - האם אני יכול לבוא לבנק מזרחי טפחות ולהגיד לו "תן לי משכנתא של 2 מיליון, יש לי 500 אלף בקרן השתלמות"? כן או לא? שאלה פשוטה

לא, כי בנק למשכנתאות לא יודע להתעסק עם זה. 

פורסם
לפני 8 דקות, BarryG כתב:

אין בעיה.

להם אולי, אבל לאדם הממוצע מהלך כזה יכול להיות הרסני בלי תכנון מוקפד מראש.

(ברור לי שלא התכוונת לכך, אני רק מדגיש את הבעייתיות בעניין)

• רעיון טוב! 1
בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם
לפני כשעה, vadim6385 כתב:

שכחת מה קרה פה ב73?

שכחת מה היה ב67?

לפני כשעה, vadim6385 כתב:

איכס, מי רוצה קמפינג בכלל?

מעדיף כבר לישון באוטו

יש בארץ משוגעים לדבר וגם כל מיני מחבקי עצים

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

בניגוד לנדמה, מחאות הן לרב נטולות הישגים, כישיש להן הישגים, הם לרב מפוקפקים, ובכל מקרה מחאה לבד לא משנה דבר.

מאז מחאת 2011 עברה מהכלכלה שורת הטייקונים של אז. חוקקו מס' חוקים יעילים נגד להטטנות פיננסית. אנחנו במקום קצת טוב יותר.

האם זה שינה את המחיר לצרכן?

לא יודע.

זה כן שחרר את גלעד שליט...

ולפני שמישהו יעלה לי את הסיקסטיז. בסיקסטיז מי שסיים כנשיא אחרי המחאה היה ניקסון. במפתיע הוא הוציא את ארה"ב מויאטנם (או שלא, הוא היה מהגורמים שהכניסו אותה לשם...)

• רעיון טוב! 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

אבל הוווו חקלאות! ציונות! ביטחון תזונתי! וואה!

עריכה אחרונה על ידי SlowRide
  • אהבתי 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

ועכשיו גם החברה שמיבאת את כל הופלות והשטויות של לואקר הכריזה שהיא מעלה את המחירים של הכל ב5%.

פורסם
לפני כשעה, SlowRide כתב:

אבל הוווו חקלאות! ציונות! ביטחון תזונתי! וואה!

אבל מה יעשו עכשיו מגדלי האננס או כל פרי טרופי אחר שלא מתאים למזג אוויר מדברי?

איך תמיד דופקים את החקלאים, זה לא בסדר..

נ.ב. 

אני צוחק, אני רק מחכה להיום שיתירו להכניס את כל הפירות והירקות, ביצים וחלב בכל כמות שרק אפשר.

כמה שפחות הגבלות ככה יותר טוב.

בהתפרקות ההסתדרות ננוחם

• אהבתי 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

פורסם
לפני 14 שעות, redroze כתב:

השאלה שלי פשוטה - האם אני יכול לבוא לבנק מזרחי טפחות ולהגיד לו "תן לי הלוואה של 2 מיליון לקניית מניות, יש לי בית בשווי 500 אלף ש"ח"? כן או לא? שאלה פשוטה

אלעד ידידי, שאלת שאלה קנטרנית ודיי טיפשית.

כמו שלא ניתן לבוא לבנק מזרחי טפחות ולהגיד לו "תן לי משכנתא של 2 מיליון לקניית דירה כי יש לי תיק מניות ששווה 500 אלף שקל", לא ניתן לבוא לבנק מזרחי טפחות ולהגיד לו "תן לי הלוואה של 2 מיליון לקניית מניות כי יש לי דירה בשווי 500 אלף שקל".

אני אומר - כמו שלא ניתן להשתמש באקוויטי (שהוא לא נדל"ני) כהון עצמי לרכישה נדל"נית, לא אמור להתאפשר לך להשתמש באקוויטי נדל"ני כהון עצמי לרכישה נדל"נית.

או לחילופין לאפשר לך להשתמש באקוויטי שהוא לא נדל"ני כהון עצמי לרכישה נדל"נית.

אתה פשוט כועס כי הזיזו לך את הגבינה, אבל אין שום סיבה הגיונית לאפשר אפליה כזו.

לפני 14 שעות, redroze כתב:

אל תערבב בשר וחלב (למרות שזה לפעמים טעים). בדיוק כמו שניתן למנף דירה, אפשר למנף מניות. כל מינוף בהתאם לחוקי הפורמט שלו. לערבב בין העולמות זה הרבה יותר מורכב ויקר.

זה לא מינוף, משכנתא זה מינוף, שימוש בנכס קיים כהון עצמי זה שימוש באקוויטי כאילו הוא כסף נזיל.

אם זה סבבה - אז למה לדירה ראשונה לא להשתמש באותם חוקי הפורמט?

לפני 13 שעות, SlowRide כתב:

זה בערך כמו לומר שרוב המוחלט היו מעדיפים לנסוע במרצדס אבל הם נאלצים להסתפק בקיה. בגדול אלו החיים...
אני חושב שהבעיה היא עלות הדיור, לא עלות הדירות. המרדף אחרי החלום של "בעלות על דירה לכל פועל" מנפח את מחירי הדיור לקונים ולשוכרים ומבטל אופציות שפויות יותר כמו שכירות ארוכת טווח.
בתכלס אין מחסור בדירות, עובדה: אין הרבה הומלסים. מה שאין זה ביטחון ושקט נפשי כי בלי משכנתא ענקית אתה חי מחוזה לחוזה.

בעליל לא נכון, כי אם לפני עשור מספיק שהיית משתכר שכר חציוני (לא ממוצע אפילו!) כדי לקנות דירה במעגל שני או שלישי של המרכז, היום גם אם אתה משתכר פי שתיים מהשכר הממוצע, אתה לא יכול לקנות באותו מעגל.

לפני 12 שעות, BarryG כתב:

הפוך. המצב הקודם היה הגיוני מבחינת המממנים, בנק ישראל התערב בשוק מתוך מטרה לצנן אותו עם רגולציה שמגבילה את המממנים ללא היגיון כלכלי. אין פה שום loophole, מבחינת גוף שיודע להעמיד הלוואת כנגד דירות מה שמעניין זה יחס החוב לשווי הנכס (LTV), לא האם שילמת לקבלן במזומן או לא. 

שוב - אם מותר להשתמש באקוויטי כהון עצמי - למה רק למשקיעים? למה רק אקוויטי מסוג מאוד מסוים? וגם אם כן - למה ברמות חוב שלא מתאפשרות ללוקחי משכנתאות אחרים (דירה ראשונה או משפרי דיור)? אין היגיון באפליה כזו, וטוב ששמו לה סוף.

אתה כתבת שלא ייתכן שתקנה דירה ויספרו לך את תיק ההשקעות כהון עצמי ותמשיך לצבור עליו רווחים. אז הנה, בבקשה, זה אותו הדבר, קח הלוואה על חשבון קרן ההשתלמות, תמשיך לצבור עליה רווחים, ותכניס את המזומן שקיבלת כהון עצמי. מה זה משנה מי היישות שנותנת את ההלוואה- נכון, לבנק למשכנתאות אין ידע להעמיד לך מימון כנגד נכס אחר, אבל זה לא אומר שאתה לא יכול לעשות את זה עצמאית. ההיגיון לממנים נשאר אותו הדבר- יש גוף שיודע להעמיד הלוואות ביחס LTV מסויים כנגד תיקי השקעות, וגוף אחר כנגד דירות. כל עוד אתה עומד ביחסי ה- LTV שמוגדרים על ידי תאבון הסיכון שלהם אין בעיה.

שוב, הלוואה על חשבון קרן ההשתלמות, היא לא כמו להשתמש בקרן ההשתלמות כהון עצמי.

שלושה הבדלים מהותיים למשל:

1. הלוואה רק כנגד כסף נזיל, ולא כנגד אקוויטי.

2. אם יש לך 500 אלף שקל בקרן השתלמות, אתה תוכל לקחת נניח רק 390 אלף שקל (78% באלטשולר שחם למשל).

3. על ההלוואה הזו יש ריבית, אמנם נמוכה, אבל ריבית.

ז"א שאם יש לך חצי מיליון בקרן השתלמות, אתה בפועל יכול לשמור על תיק ההשקעה, אבל להשתמש רק ב-390 אלף שקל מתוך האקוויטי, וזה בתנאי שהם נזילים, ואתה תשלם ריבית גם על ההלוואה, וגם על המשכנתא שלקחת על סמך ה-390 אלף שקל.

אם יש לך דירה אז אתה גם שומר את ההשקעה שלך, גם משתמש ב-100% מהאקוויטי שלה, גם היא לא בהכרח נזילה, ואתה משלם ריבית רק על המשכנתא שלקחת.

אז בוא, ספר לי שזה לא אפליה.

לא, כי בנק למשכנתאות לא יודע להתעסק עם זה. 

למי אכפת אם הוא יודע להתעסק או לא?

תכף תספר לי שהבנק משכנתאות לא יודע להתעסק עם לקוחות שהשם משפחה שלהם הוא כהן.

לפני 11 דקות, DareDevil כתב:

אני צוחק, אני רק מחכה להיום שיתירו להכניס את כל הפירות והירקות, ביצים וחלב בכל כמות שרק אפשר.

לפחות לגבי פירות וירקות לא יעשו בשנים הקרובות, יש שני "קירות" קשיחים שלא מאפשרים את זה:
1. הסכמים עם האיחוד האירופי לגבי הכרה בתקנים.

2. התקן הישראלי מחמיר מהאירופי.

אז נוצר מצב שמלפפון שגדל פה צריך לעמוד בתקן הרבה יותר מחמיר מאשר מלפפון שגדל באירופה ומיובא.

זה בערך ההגדרה של תחרות לא שוויונית.

יש היגיון סוציאליסטי (עזוב רגע אם נכון או לא) למצב של העדפה של ייצור מקומי, אין היגיון בכלל למצב של העדפה של ייצור חו"ל.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
לפני 20 דקות, m3x7r3m3 כתב:

בעליל לא נכון, כי אם לפני עשור מספיק שהיית משתכר שכר חציוני (לא ממוצע אפילו!) כדי לקנות דירה במעגל שני או שלישי של המרכז, היום גם אם אתה משתכר פי שתיים מהשכר הממוצע, אתה לא יכול לקנות באותו מעגל

מה שכתבת נכון אבל זה לא מתייחס למה שאני כתבתי. אני לא טוען שהדיור לא מתייקר, (זו טענה מפגרת) אני טוען שהפיתרון (או לפחות חלק מזה) הוא לא דירה לכל אחד. כלומר,  אנשים יוכלו לקנות דירות אבל לא תהיה סיבה להתאבד על זה כמו שקורה היום כי תהיה להם בחירה. ביקוש לדיור זה לא ביקוש לדירות למכירה, יש הבדל. 

אם היית יודע שאתה מסודר ל10 שנים עם חוזה שכירות ארוכה נח ולא תלוי באיזה תרח מתקופת הצנע שיתקן לך את החימום בחורף ואת העובש בגג ולא יקפיץ לך את המחיר על זה בשנה הבאה, לא היה בוער לך להתמשכן 90% על דירה מעפנה בפתח תקווה ברגע שהצלחת לגייס את ההון העצמי הנדרש. ששכירות נחשבת נחותה משמעותית ממגורים בדירה בבעלות זה גם גורם למחירים להשתגע.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

פורסם
לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

לפחות לגבי פירות וירקות לא יעשו בשנים הקרובות, יש שני "קירות" קשיחים שלא מאפשרים את זה:
1. הסכמים עם האיחוד האירופי לגבי הכרה בתקנים.

2. התקן הישראלי מחמיר מהאירופי.

אז נוצר מצב שמלפפון שגדל פה צריך לעמוד בתקן הרבה יותר מחמיר מאשר מלפפון שגדל באירופה ומיובא.

זה בערך ההגדרה של תחרות לא שוויונית.

יש היגיון סוציאליסטי (עזוב רגע אם נכון או לא) למצב של העדפה של ייצור מקומי, אין היגיון בכלל למצב של העדפה של ייצור חו"ל.

ירקות ופירות אפשר להסיר כל הגבלה על ידי שר האוצר ושר החקלאות (שניהם מישראל ביתנו) ולכן גם זה לא עלה להצבעה בחוק ההסדרים. 

בכל מקרה ליברמן הולך לעשות סדר בבלגן. נראה מה יהיה מכל זה. 

כל דבר שיוסיפו על חוק ההסדרים האחרון, הרי זה משובח.

• אהבתי 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

פורסם
לפני 25 דקות, SlowRide כתב:

מה שכתבת נכון אבל זה לא מתייחס למה שאני כתבתי. אני לא טוען שהדיור לא מתייקר, (זו טענה מפגרת) אני טוען שהפיתרון (או לפחות חלק מזה) הוא לא דירה לכל אחד. כלומר,  אנשים יוכלו לקנות דירות אבל לא תהיה סיבה להתאבד על זה כמו שקורה היום כי תהיה להם בחירה. ביקוש לדיור זה לא ביקוש לדירות למכירה, יש הבדל. 

אם היית יודע שאתה מסודר ל10 שנים עם חוזה שכירות ארוכה נח ולא תלוי באיזה תרח מתקופת הצנע שיתקן לך את החימום בחורף ואת העובש בגג ולא יקפיץ לך את המחיר על זה בשנה הבאה, לא היה בוער לך להתמשכן 90% על דירה מעפנה בפתח תקווה ברגע שהצלחת לגייס את ההון העצמי הנדרש. ששכירות נחשבת נחותה משמעותית ממגורים בדירה בבעלות זה גם גורם למחירים להשתגע.

יש הבדל תהומי בין "דירה לכל אחד" ובין "דירות רק למאיון העליון".

אנחנו מתקרבים לחלק השני, עבור גילאים מסוימים אנחנו ממש שם.

לפני 15 דקות, DareDevil כתב:

ירקות ופירות אפשר להסיר כל הגבלה על ידי שר האוצר ושר החקלאות (שניהם מישראל ביתנו) ולכן גם זה לא עלה להצבעה בחוק ההסדרים. 

בכל מקרה ליברמן הולך לעשות סדר בבלגן. נראה מה יהיה מכל זה. 

כל דבר שיוסיפו על חוק ההסדרים האחרון, הרי זה משובח.

לא, אי אפשר, זה תקן, זה לא הגבלה.

אם מסירים הגבלות ייבוא, אז (בצדק) יטענו חקלאים שהתחרות אינה שוויונית.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 1 דקה, m3x7r3m3 כתב:

יש הבדל תהומי בין "דירה לכל אחד" ובין "דירות רק למאיון העליון".

אנחנו מתקרבים לחלק השני, עבור גילאים מסוימים אנחנו ממש שם.

אז אני חושב שבגלל שאנחנו במיינד סט של "דירה לכל אחד" הגענו למצב של "דירות רק למאיון העליון". יש משאב שהוא מוגבל מאד (חלק מהמגבלות מלאכותיות, חלק אמיתיות) וכולם רוצים בעלות עליו. הגיוני שזה מה שיקרה בסוף.

• תוכן חדש...