Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1815 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא מצליחים לגייס עובדים למשרד שלך, כי כנראה כל המחלקה בה אתה עובד underpaid ( יחסית לעומס ושעות העבודה ).
ויכול להיות שלא ממש מתאמצים למצוא עובדים נוספים, כל עוד הנותרים עומדים בעומס - למשרד חיסכון לא קטן בהוצאות .
דבר נוסף - גם להמשך הדרך וההתקדמות שלך בקריירה , השורה בקורות חיים , בה רשום שעבדת באחד מ 3 המשרדים הנחשבים/ מובילים בתחום , שווה לא מעט.

• אהבתי 1

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני כשעה, ay115 כתב:
  •  
  • במשרד החדש אני אייצג בעיקר את "הדגים השמנים" והדגים השמנים, שמשלמים בהתאם מצפים שהייצוג שלהם יעשה על ידי עורכי הדין הבכירים ("שותפים") במשרד, אבל זה לא בהכרח דבר רע, לפעמים אפשר ללמוד הרבה כשוליה מאשר מניסוי וטעיה.

אני לא עורך דין ולא קרוב להיות עורך דין ולכן לא כתבתי פה עד עכשיו.

אבל נראה שאין פה הרבה מה להתלבט. משרה שתלמד בה איך מתנהלים בתיקים כבדים, עם לקוחות מכובדים. תהווה מקום שבו תוכל ליצור קשרים. וגם תרוויח יותר?

אני מניח שכשהלכת ללמוד את המקצוע הזה, ידעת איך נראות שעות העבודה במשרדים הגדולים. זה הזמן להשקיע בעבודה קשה,  למען העתיד.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

אני סבור שיותר מהשכר מדובר במוניטין ונסיון שאתה צריך לצבור לעצמך. במיוחד כבחור צעיר שבונה את הקריירה שלו.
לפיכך שיקול השכר לדעתי הוא משני.

בהינתן שאתה משדרג גם את מקום העבודה וגם את השכר ובהנחה שתחושת הבטן שלך כלפי המשרה החדשה חיובית אני לא רואה כאן כמעט שאלה למעט העניין האישי שבינך לבין המקום הנוכחי שפרנס אותך והעניק לך מסגרת וגם הכשרה.

אתה מן הסתם לא הראשון שיעזוב אותם וגם לא האחרון.
הדבר החשוב היחידי לדעתי הוא לעשות את זה יפה ומכובד ולתת להם זמן ארוך משקבוע בחוק לצורך התארגנות וחפיפה על התיקים שלך.

שהשם שלך ישאר טוב ושתצא כחבר עם חיבוק וברכת הדרך.

בהצלחה!

Jeep ZJ V8 / C4 Cactus/
Octavia TSI 1.0 / Honda 300ex

אני סבור שיותר מהשכר מדובר במוניטין ונסיון שאתה צריך לצבור לעצמך. במיוחד כבחור צעיר שבונה את הקריירה שלו.
לפיכך שיקול השכר לדעתי הוא משני.

בהינתן שאתה משדרג גם את מקום העבודה וגם את השכר ובהנחה שתחושת הבטן שלך כלפי המשרה החדשה חיובית אני לא רואה כאן כמעט שאלה למעט העניין האישי שבינך לבין המקום הנוכחי שפרנס אותך והעניק לך מסגרת וגם הכשרה.

אתה מן הסתם לא הראשון שיעזוב אותם וגם לא האחרון.
הדבר החשוב היחידי לדעתי הוא לעשות את זה יפה ומכובד ולתת להם זמן ארוך משקבוע בחוק לצורך התארגנות וחפיפה על התיקים שלך.

שהשם שלך ישאר טוב ושתצא כחבר עם חיבוק וברכת הדרך.

בהצלחה!

נ.ב
תתכונן לנסיונות פיתוי כספיים בעת ההודעה ותעמוד בהם. לדעתי חשוב לא להיות סחטן כי זה עלול להתנקם בך בבוא היום

Jeep ZJ V8 / C4 Cactus/
Octavia TSI 1.0 / Honda 300ex

פורסם

השאלה היחידה שהייתי שואל את עצמי האם יש מצב בו לא אענה לציפיות של המשרד החדש מיכולותי , ויראו לי את הדלת אחרי תקופה לא ארוכה.

אם זה לא המצב , מקבל את ההצעה . מסיים יפה במשרד הנוכחי, אם יציעו הצעות , תסרב בנימוס .

טוב להיות זנב לאריות מאשר ראש לשועלים.

אם היית בגיל בו עוד 10 שנים אתה יוצא לפנסיה השאלה הייתה יותר מורכבת אבל בגיל צעיר זאת הזדמנות להתקדם.

אחרי 5-7 שנים במשרד החדש הדרישה ל שירותיך תהיה לאין ערוך גבוהה יותר מאשר במשרד הנוכחי , מה עוד שבמשרד החדש אתה נחשף לקליינטורה מעניינת בהרבה מאשר במשרד הנוכחי

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

אני רוצה להוסיף פה עוד נקודה, לגבי מה שדיברו על עומס העבודה וידה ידה ידה.

יש מקצועות שבהם אתה יכול לבחור באינטנסיביות. למשל, כספים. אתה יכול להיות חשב בחברה מנומנמת, עם פעילות שגרתית, ואתה יכול להיות חשב בסטארט-אפ שמגייס כל הזמן, ואין לך לא יום ולא לילה ולא סופשים. אני מכיר מישהו שהיה מנהל כספים בהיי טק, נשחק, ועבר לג׳וב של שמונה-חמש, בחצי הכסף, וחי בכיף.

עורכי דין... לא מכיר כאלו שעובדים תשע-חמש. אולי יועצים משפטיים באיזו חברה גדולה, עורך דין של איזו עמותה מנומנמת... אבל לא כאלו עם קליינטים שעושים ביזנס. זה לא חשוב אם אתה עצמאי או בחברה, זה מקצוע דורשני, אינטנסיבי, עם המון התקלות שדורשות מענה מיידי, לחץ, קונפקליטים, פיצוצים... רכבת הרים. מי שלא רוצה לקרוע את התחת והנשמה, זה לא המקצוע בשבילו.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

עדכון - 

המשרה הוקפאה לתקופה קצרה - ובתחילת החודש חזרה להיות רלוונטית, ולאחר התלבטויות החלטתי לקבל את ההצעה, החוזה הפורמלי יחתם בתחילת שבוע הבא.

התנאים שהוצאו לי בהצעה הרשמית אפילו יותר טובים מאלו שהוצאו בהתחלה (15 ימי חופשה בשנה, ימי מחלה משולמים מהיום הראשון, השתתפות בביטוחי בריאות)

השכר שהוצא לי גבוה ב20% מהשכר הנוכחי, והוא יקבל עדכון אוטומטי בחודש ינואר לשכר גבוה יותר ב-20% נוספים.

עכשיו נשאר החלק הקל והכייפי של להודיע במשרד הנוכחי על ההתפטרות, ולשרוד את ניסיונות השימור והמניפולציות שיופעלו במשרד.

אודה לטיפים לגבי שני נושאים אלו מבעלי ניסיון...

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
פורסם

בהצלחה

אני נוהג להשתמש בתגובה שאני צריך זמן לחשוב ואחרי כמה ימים מסרב. כמובן שהתפטרות בתוקף.

צריך לדעת לסיים יפה

פורסם
לפני 45 דקות, ay115 כתב:

אודה לטיפים לגבי שני נושאים אלו מבעלי ניסיון...

קובעים שיחה 1:1 עם המנהל.

במקביל כבר מכינים מייל לכח אדם + מנהל שמודים להם על הזמן ונותנת את הזמן הנחוץ (לפי הסכם / לפי החוק) לסוף העבודה.

בשיחה מבהירים שזה לא הם - זה אתה , שמחת מאוד לעבוד ואתה מודה על ההזדמנות ותשמח להיות בקשר למקרה שבעתיד תיווצר היזדמנות רלווטית.

מדברים על כמה שלמדת והתקדמת ועל העבודה עם שאר חברי הצוות, ואומרים שכרגע אתה לא מחפש counter offer כדי להישאר.

אם אתה חושש - אתה יכול לחסוך לאן אתה עובר ולספר רק ביום האחרון (או לא) או את ההבדל בתנאים.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

אל תודיע במשרד לפני שחתמת באופן מלא במקום החדש. דברים קורים.

במאמר מוסגר, איך אפשר להסתדר עם 15 ימי חופשה בשנה?

פורסם
לפני 17 דקות, garicho כתב:

אל תודיע במשרד לפני שחתמת באופן מלא במקום החדש. דברים קורים.

במאמר מוסגר, איך אפשר להסתדר עם 15 ימי חופשה בשנה?

אחרי שאתה מתרגל לקבל את המינימום הקבוע בחוק (12 ימים) תוספת של  25% (3) ימים זאת תוספת משמעותית.

פורסם

שוק עריכת הדין בישראל זה אחד הדברים הבזויים שקיימים.

אנשים לומדים בערך 5 שנים (אם מחשיבים את ההתמחות) בשביל להתחיל בד"כ בפחות ממינימום (אם מחלקים שכר בשעות עבודה).

פורסם
לפני שעתיים, Morningstar כתב:

ומי אשם בזה? הנה, קיבלת דוגמה מצוינת - פות"ש שמתלבט ומתלבט ומתלבט האם לעבור למשרה אחרת בתנאים טובים פי כמה. בענפים אחרים לא מנידים עפעף.

• אהבתי 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני 49 דקות, hans כתב:

ומי אשם בזה? הנה, קיבלת דוגמה מצוינת - פות"ש שמתלבט ומתלבט ומתלבט האם לעבור למשרה אחרת בתנאים טובים פי כמה. בענפים אחרים לא מנידים עפעף.

אין לי מושג מי אשם בזה, כי זה לא שהמשרדים מכתיבים את השכר, היצע וביקוש עושה את זה.

יש יותר מדי עו"ד ביחס לכמות שצריכים בשוק ולכן העוגה מתחלקת בין יותר אנשים.

אישית, יש לי 3 עו"ד במשפחה המצומצמת:

• אחת שהתחילה לפני מספיק זמן והיום עם משרד משלה כבר
  • אחד שמצהיר מפורשות שברגע שאשתו מסיימת התמחות [רפואה] הוא פורש מהמקצוע והופך להיות אבא במשרה מלאה
  • אחת שעשתה הסבת מקצוע אחרי שנה בתעשייה (והיא עוד היתה במשרד נחמד שעבדו בו "רק" 10 שעות ביום)
פורסם
לפני 4 שעות, Morningstar כתב:

אנשים לומדים בערך 5 שנים (אם מחשיבים את ההתמחות) בשביל להתחיל בד"כ בפחות ממינימום (אם מחלקים שכר בשעות עבודה).

אין קשר ישיר בין מידת ההשקעה בלימודים/התמחות לשכר, כיוון שהשכר מבוסס על ההיצע והביקוש לעובדים בתחום. זה נכון לכל תחום כאשר כמובן יש השפעה מדרג שני כיוון שבמקצוע בו נדרשת השקעה משמעותית בלימודים/התמחות קרוב לוודאי שהיצע העובדים יהיה נמוך יותר- אבל זה לא נכון תמיד.

פורסם

אתה מתפרץ לדלת פתוחה...

בשנת 2009 השכר הממוצע לעו"ד מתחיל במשרדים הגדולים היה 12,500, בשנת 2020 השכר הממוצע לעו"ד מתחיל באותם המשרדים - 13,500.

קרי, ביותר מעשר שנים השכר הממוצע לעו"ד בקושי זז - וזאת כאשר שכר המינימום עלה באופן משמעותי, וכן גם השכר הממוצע.

הבעיה כפי שציינתם היא בעיקר בתחום ההצע והביקוש,

למרות שגם זה נכון רק באופן שטחי וחלקי, כי יש עודף היצע של עורכי דין בתחומים מסויימים (נזיקין, עבודה, משפחה, פלילי וכו') ואלו ירוויחו 10,000 ש"ח גם שיגיעו לוותק של 5 שנים, כי הם ברי החלפה מאוד בקלות.

לעומת זאת, בתחומים אחרים (כולל בתחום שלי) מאוד קשה לגייס עורכי דין, בטח עורכי דין טובים, וההצפה לא מורגשת, אז השכר עולה בהתאם - בקו השנתיים השכר שלי אמור להגיע לאזור ה-18,000 לא כולל בונסים, והוא ימשיך לעלות עד קו ה-7 שנים באופן די רציף.

• תוכן חדש...