Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1820 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז בשביל הרקע הכללי,

עובד כרגע במשרד עורכי דין בינוני בגודלו באזור המכרז, מתמחה בתחום התכנון והבניה -

צריך לציין שמדובר על תחום שאינו "נהנה" (או "סובל") מהצפת שוק עריכת הדין, התחום מאוד נישתי, ומאוד קשה לגייס עורכי דין (בפרט עורכי דין טובים) לתחום זה.

עיקר לקוחות המשרד הם רשויות מקומיות/ועדות מקומיות לתכנון ובניה.

מועסק בארגון כשנתיים, מבחינת שכר מרוויח שכר סביר + (ביחס לארגון וביחס לתחום)

בנוסף, אני זוכה להערכה רבה מצד הממונים הישירים, הערכה שהושגה ביושר.

שעות העבודה על הנייר הן 09:00-19:00, בפועל לרוב זה 8:30-20:00 בעיקר בשל עומס עבודה משרדי/מחלקתי.

בגדול, אני מרוצה מהארגון בכללתו, כמובן שיש דברים מסוימים שמפריעים לי, אבל בכל ארגון ימצאו דברים כאלה.

נקרתה בדרכי הזדמנות, שהפכה לראיון, שהפך להליך מיון למשרת עו"ד במשרד שנמצא בטופ 3 במשרדי עורכי הדין בארץ,

למחלקה מקביל/מתחרה למחלקה הנוכחית שלי, עיקר ההבדל הינו בזהות קהל הלקוחות - שם מדובר על לקוחות פרטיים, חברות וכיוב'.

שעות העבודה ככל הנראה יהיו דומות לשעות הנוכחיות.

השכר השנתי, בתוספת הבונוס השנתי המקובל (בין 1-3 משכורות) (שבארגון הנוכחי לא נהוג לחלק) אמור להיות גבוה בכ-40% מהשכר הנוכחי.

הפערים לרעת הארגון החדש - הם בעיקר בעובדה שבשל זהות הלקוחות אני לא אזכה לאותה עצמאות שאני זוכה לה היום,

אני לא אתנהל למול לקוחות באופן עצמאי, אני לא אופיע בתיקים באופן עצמאי, תהיה ביקורת הרבה יותר מהותית על תצורי העבודה שלי.

בנוסף, במעבר העבודה אני מוותר על הקרדיט והנוחות שקיימת בארגון הנוכחי - ששניהם הם תולדה של השקעה של שנתיים בעבודה אינטנסיבית.

עם זאת, פער כאמור של כ-40% בשכר השנתי הכולל הוא לא דבר של מה בכך.

מה אתם הייתם עושים?

ולשאלה הנוספת, בהינתן העובדה שאין לי שום טענות עקרוניות כנגד הארגון הנוכחי,

אני נחשב עובד טוב שמרוצה מהארגון והארגון מרוצה ממנו, ביום שאחליט להתפטר (ככל ואחליט) הדבר יתפוס אותם בהפתעה מוחלטת.

ובנוסף אהיה חשוף לניסיונות שימור שיופעלו על ידי כל הדרגים.

איך הייתם מתפטרים בצורה הנכונה, ולא באופן שישרוף גשרים?

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אתה מעלה נושא שכולו לדעתי נתון לשיקולים מקצועים שלך והיכן אתה רואה את עצמך שנים קדימה כיוון שלמיטב הבנתי המקום החדש מבחינה מקצועית פרופר ישים אותך במקום פחות טוב מזה שאתה נמצא בו היום.

היתרון העיקרי הוא כלכלי.

שני הסנט שלי.

קידום בשכר מגיע ברוב רובם של המקרים במעבר למקום עבודה חדש.

השאלה היא מה אתה מעדיף כרגע , שיפור מהותי בשכר ואו המשך בנייית הניסיון המקצועי שלך שייתן לך התנסות בבתי משפט וחשיפה בפני עמיתים בכירים למקצוע אשר בעתיד יכול להיות שישלמו דיוודנדים מכובדים.

בנקודה הזו אתה צריך לשקול מה הדרך שאתה בוחר לצעוד בה...

• אהבתי 1

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

לגבי האם כדאי לקחת את העבודה (ואני שם את העניין הכספי בצד, כי ברור שכרגע יש ביקוש ואתה underpaid), זה תלוי באיך השוק עובד. 

לכל שוק עבודה יש את הדינמיקה שלו, אבל נראה לי שכמה שכתב מעליי, נכון (לפי מה שאתה תיארת). 

עכשיו, הרבה פעמים קידום למקום עבודה יותר נחשב, פחות נישתי, גורר אוטומטית אובדן של אוטונומיה, אבל שם  גם נמצאות אפשרויות הקידום (ואולי המקפצה לפרקטיקה עצמאית). בנוסף, שם תוכל למצוא מנטורים שיקדמו אותך מקצועית. לבסוף, הכסף והלקוחות השמנים נמצאים במגזר הפרטי (תקן אותי אם אני טועה).

אז, בלי להכיר את התחום ורק על סמך מה שכתבת, זה מעבר מתבקש.

לגבי איך המעסיק הנוכחי שלך ייקח את זה... זה באמת לפעמים עניין של אישיות. ברמה המקצועית, אתה עושה צעד מתבקש קדימה ולמעלה. אין שום סיבה לכעוס עליך.

ברגע שתסגור במקום החדש, תודיע באופן אישי, תגיד שקיבלת הצעה שאתה לא יכול לסרב לה, ותדאג לעזור בכל אופן אפשרי להכשיר מחליף, כולל לסייע לו אחרי שתעזוב.

ניסיונות שימור, אם יציעו לך פתאום שכר כפול, שותפות או כל דבר אחר... תמיד אפשר לשקול.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

ממה שאני מבין מדבריך למקום הנוכחי יש יתרון מבחינת אופי העבודה והצורה בה אתה עובד ולעתידי יתרון שכר.

אם זה המצב נסה לדבר עם הבוס על שיפור שכר ויכול להיות שתרויח משני העולמות.

כמו שכבר אמרו, אתה צריך לחשוב איפה אתה רוצה לראות את עצמך עוד 5-10 שנים. אם בעל משרד עצמאי אז אתה צריך לחשוב איפה אתה יוצר יותר קשרים עם לקוחות עתידיים (וממה שאני מבין זה יותר בנוכחי), איפה אתה לומד על תחומי מעבר לצד המקצועי נטו (פוליטיקה מול לקוחות וניהול משרד בכללי) וכו'. אם אתה רוצה להיות שכיר בכיר אתה צריך לחשוב איפה יש לך יותר סיכוי להתקדם מהר ואפילו להפוך לשותף.

אתה מציין שאתה שנתיים במקום הנוכחי אבל לא מה הותק שלך במקצוע. אם אתה עו"ד צעיר אז לדעתי הדגש צריך להיות יותר על לימוד ופחות המירוץ אחרי השכר כי מה שתשקיע עכשיו בלימוד יחזור עם ריבית בהמשך בשכר אבל אם אתה עו"ד ותיק אז אתה כבר בשלב שאתה צריך לממש את הידע ולתרגם אותו לשכר.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

מציע לנהל על זה שיחה עם הגורם הבכיר במקום העבודה הנוכחי, ספר בכנות ובאופן ישיר על העניין שנוצר וההצעה שקיבלת ותבקש את עצתו.

התנהלות השיחה הזו תוביל אותך להחלטה יותר מושכלת.

• רעיון גרוע 3
פורסם

נשמע שחלק ניכר מעליית השכר לה אתה מצפה נובעת מבונוס. האם יש התחייבות שתקבל את הבונוס הזה במלואו או יתכן שתקבל רק משכורת אחת כבונוס ואז מרבית התוספת בשכר לא באמת תתממש?

האם יש ודאות לגבי שעות העבודה במשרד החדש? אני לא יודע באיזה שלב אתה בחיים, אבל מי במקומות תובעניים שמשלמים יפה, כמו משרדי עורכי דין וחברות הייטק לא מעט מאלו שיש להם משפחה וילדים יעדיפו לוותר על 20% בשכר בשביל להפחית את שעות העבודה בהיקף דומה. חשוב שתוודא היטב שהמחלקה אליה אתה עובר לא נמצאת בעודף עבודה שידרוש ממך לעבוד עד השעות הקטנות (לא בכל יום, אבל גם פעם-פעמיים בשבוע זה לא כיף) ובסופי שבוע. 

פיספסת אה הו, אה הו, פיספסת, אה הו. פיספסת, נפלת על פז'ו.

אתה רוצה להתאבד נסה ליפול על שברולט.

פיספסת, פיספסת אה הו.

פורסם
לפני 10 דקות, שי כתב:

במקומות תובעניים שמשלמים יפה, כמו משרדי עורכי דין וחברות הייטק

אני עובד ב״הייטק״ מאז שנת 2000 (מינוס 4 שנים באמצע לצבא ושנה באוניברסיטת תל אביב)

בחיים לא עבדתי בצורה רציפה כאלו שעות.

לא בחברות גדולות , לא בסטארטאפים של 5 אנשים בחדר , לא בחברות בינוניות , לא בישראל ולא בארה״ב.

כמה ימים פה ושם - בטח. קורה. רצוף ? ממש לא. ומי שמוצא את עצמו עובד כאלו שעות - או מאוד מאוד לא יעיל או שזה מאין צורך שהוא מרגיש מול עצמו.

(והתקדמתי יפה ותמיד הReviews שלי והביצועים שלי היו במדרגות העליונות)

• רעיון טוב! 2

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

מכיר לא מעט כמוך אבל גם מכיר אחרים שכן נדרשו לעבודה מאומצת, חלק באופן קבוע וחלק לקראת דדליינים או פיקים כאלה ואחרים. בכל מקרה פות"ש אינו הייטקיסט ולכן אין מה לקחת את הדיון לשם

• רעיון טוב! 1

פיספסת אה הו, אה הו, פיספסת, אה הו. פיספסת, נפלת על פז'ו.

אתה רוצה להתאבד נסה ליפול על שברולט.

פיספסת, פיספסת אה הו.

פורסם (נערך)

חוץ מעצמאיים שעובדים 24/7/365 כי העסק כולו על הכתפיים שלהם, אף שכיר לא אמור לעבוד בתנאים של 08:30-20:00 אלא אם כן השכר/פוזיציה ממש, אבל **ממש מצדיקים את זה.

נניח לרגע "עומסים נקודתיים" בצד, זה סיפור אחר.

לגבי בונוס שנתי - בחברות מסוימות זה אכן נהוג כשיטה והוא "מובטח" למרות שהוא לעולם לא יוזכר בכתב. צריך כמובן לוודא/לברר ולקבל "אישור שלא לציטוט" שאכן כך המצב :-)

עריכה אחרונה על ידי hans
  • רעיון טוב! 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

לגבי הבדלי השכר, כתבת שחלק מתוספת היא משכורות בונוס ״כמקובל״.
האם זה אומר שבודאות תקבל בוננוס שנתי כלשהו?
משכורת אחת היא תוספת של 8% בערך, 3 משכורות הן 25%. אתה מדבר על תוספת של 40% אבל אם הבונוס אינו מובטח זה יכול להסתכם גם ב-15% בלבד, וגם אם מובטח, הוא יכול להיות של חודש בודד ואז השיפור בשכר הוא 23% (עדיין גבוה, אבל לא 40).

פורסם
בתאריך 5.5.2021 בשעה 19:13, hans כתב:

חוץ מעצמאיים שעובדים 24/7/365 כי העסק כולו על הכתפיים שלהם, אף שכיר לא אמור לעבוד בתנאים של 08:30-20:00 אלא אם כן השכר/פוזיציה ממש, אבל **ממש מצדיקים את זה.

נניח לרגע "עומסים נקודתיים" בצד, זה סיפור אחר.

לגבי בונוס שנתי - בחברות מסוימות זה אכן נהוג כשיטה והוא "מובטח" למרות שהוא לעולם לא יוזכר בכתב. צריך כמובן לוודא/לברר ולקבל "אישור שלא לציטוט" שאכן כך המצב :-)

ברוכים הבאים לעולמם של עורכי הדין.

אלו שעות העבודה המקובלות בפירמות הגדולות.

וכשיש לחץ נשארים עד 24:00 ובאים ב-07:00 וגם עובדים בשישי כמובן.

עבדות מודרנית.

אנשים שמנסים לשמור על שפיות עוזבים בסופו של יום למחלקות פנימיות בחברות/ארגונים ציבוריים.

פורסם (נערך)

תחילה הייתי מבקש העלאת שכר מהמעסיק הנוכחי,

לפי תגובתו הייתי בוחן את הצעדים הבאים שלי.

עריכה אחרונה על ידי Mr.Hybrid
בהנחה שהוא לא חבר פורום שקרא את הפוסט.

2024 KIA SELTOS 2.0L Premium

Škoda Octavia 1.5L Tsi 2025

פורסם

די ברור שמי שלא בתחום מבין פחות את הסיטואציה בה אתה נמצא.
אני מסתכל על זה מזווית מעט אחרת - במידה שהמשרד בו אתה נמצא לא היה מרוצה מעבודתך ומהתפוקה שלך הוא היה משחרר אותך בלי להמיד עפעף.
יש לך הזמנות לעבוד במשרד בין הטובים בארץ בשכר גבוה יותר? לא רואה בכלל צורך להסס - במידה ותחזיק שם זמן תמיד תוכל למצוא עבודה במקום אחר במידה ולא תסתדר בזכות השם של המקום.
תפנה למשרד הנוכחי שלך במידה ותתקבל ותאמר להם שאתה עוזב.
אם תקבל הצעה שלא תוכל לסרב לה הן מבחינת השכר והן מבחינת הטבות נוספות (שעות עבודה גמישות יותר, הטבות בימי הבאה, חופשות מחלה וכיוצ״ב) לא הייתי שולל הישארות במשרד אבל בהחלט מכוון למשרד הגדול.

• אהבתי 1
פורסם

שמע, כתבת הרבה מאוד...

תכלס?
זה מאוד פשוט.

1) קודם כל בודק מה יש בחוץ, איזה עבודה, אם מתאים לך מבחינת שעות שכר אפשרויות התקדמות.
2) אולי זה לא המקרה שלך, אבל אישית, אני לא עוזב עבודה עד שאין לי ב100% עבודה חדשה, לצערי לא יכול לרשות לעצמי דבר כזה.

ברגע שמצאת (אם מצאת משהו שיותר טוב לך), אתה מבקש לדבר עם המנהל שלך ו מסביר לו שאתה רוצה להתקדם ו מצאת עבודה אחרת, +/- אתה צריך לתת בדרך כלל בין שבועיים ל חודש (גם חשוב להגיד למעסיק החדש שלך שאתה לא יכול לעזוב ככה פתאום מעכשיו לעכשיו כי במילים פשוטות, לא יפה).

ואחד הדברים הכי חשובים, לנסות עד כמה שאפשר לסיים את העבודה שלך בצורה כמה שיותר טובה, אתה לא יודע בחיים מצי תפגוש אותם שוב ו באיזה מצב.

Enviado desde mi SM-G975F mediante Tapatalk

פורסם

דבר ראשון, תודה על כל התגובות - אני אשתדל לענות לכולם.

דבר ראשון אני אציין כי אני עורך דין יחסית צעיר, יש לי שנתיים ניסיון בתחום + ניסיון של שנת התמחות - ולכן מההתחלה אמרתי לעצמי שאני צריך להשקיע את השלוש שנים הראשונות בהתמקצעות, גם אם על חשבון השכר.

1. יתרונות מקצועיים:

• במשרד הנוכחי אני מייצג בעיקר רשויות מקומיות - מה שאומר שהשאלות המשפטיות והתיקים המשפטיים שמגיעים לטיפולי מאוד מגוונים, ז"א השאלה יכולה להיות מבוססת על תביעה שהגיש אזרח פרטי בגלל משהו זניח (תיק של 1,500 ש"ח) או תיק שהגיע מתאגיד ענק בהיקף של עשרות מליונים, הגיוון הזה מאפשר לי לקבל את אותה יד חופשית מהממונים עלי - התיקים הקטנים מהווים הזדמנות טובה להתגלח עליה.
  • במשרד החדש אני אייצג בעיקר את "הדגים השמנים" והדגים השמנים, שמשלמים בהתאם מצפים שהייצוג שלהם יעשה על ידי עורכי הדין הבכירים ("שותפים") במשרד, אבל זה לא בהכרח דבר רע, לפעמים אפשר ללמוד הרבה כשוליה מאשר מניסוי וטעיה.

2. שכר ותנאים:

• ההפרשי השכר שהצגתי מבוססים על הנחה של קבלת בונוס שנתי של 1.5 משכורות (מתוך המקסימום של 3 משכורות) והיתר על העלאת השכר החודשי, זאת הערכה סבירה לדעתי, אני לא יודע אם יש עיגון לבונוסים בחוזה, אבל  - משיחה עם עורכי דין במשרד, נראה שזאת המציאות.
  • אני לא חושב שיש סיכוי לקבלת העלאה מהותית מהמעסיק הנוכחי שלי, השנה קבלתי העלאת שכר של 23% (לאחר מיקוח, ההצעה המקורית הייתה 18%) מה שממצב אותי בטווח השכר של עורכי דין שוותיקים ממני בשנה (ברמה המשרדית) בשביל להשוות או אפילו להתקרב לתנאי השכר של המשרד הגדול, הוא יצטרך להעלות את השכר שלי לשכר שהם משלמים לעורכי דין עם וותק יותר כפול משלי (6-7 שנים), ברמה הארגונית זה משהו שהוא לא יכול לעשות.

3. שעות עבודה:

• ברוב המשרדים הגדולים שעות העבודה הרשמיות הן 09:00 - 19:00, אבל שיש עומס עבודה (שיש 75% מהזמן...) עובדים יותר, כמה יותר? לא יודע, יש מקומות שהרבה יותר ויש מקומות שרק יותר.
  • בנוסף, שעות העבודה של עורך דין לא נמדדות רק בשעות נוכחות במשרד או בתפוקה - אלא גם במספר שעות חיוב לקוח ביום - לרוב, ביום עבודה של 10 שעות מצופה לחייב לפחות 8.5 שעות לקוח, וזה לא קל כמו שזה נשמע.
  • לגבי עומס העבודה במשרד הנוכחי, מחודש אוקטובר שנה שעברה מנסים לגייס עובד למחלקה שלי, בחודש ינואר התפטר עוד עובד במחלקה - מה שאומר שכרגע אנחנו עובדים בחוסר של 2 עובדים, רק בשביל לסבר את האוזן - כל המחלקה כרגע היא 6 עורכי דין - בגלל העומס הזה בחצי שנה האחרונה לרוב עבדתי קרוב ל-60 שעות עבודה משרדיות בשבוע, ולפחות 10 שעות מהבית בימי שישי שבת 2 סופי שבוע בחודש.
  • למה זה המצב? אין לי מושג, צועקים שיש הצפה בשוק, וש-1 מתוך 127 אנשים במדינה הוא עורך דין - מצד שני, עובדים שעות מטורפות, ותמיד חסר עובדים במחלקה/משרד, וכמו שאמרתי בנישה המקצועית שלי - מאוד מאוד קשה לגייס עובדים.

מבחינה כלכלית פשוטה, אין לי שום סיבה לוותר על הזדמנות לקבל העלאת שכר כלכך משמעותית, לבטח כאשר הפער ימשיך לגדול בשנים הקרובות,

בנוסף השם של המשרד הגדול הוא מקביל לגמפ"א בהייטק, ביום שאני אחליט לעזוב את המשרד הגדול יהיה לי מאוד קל להתקבל לכל משרד אחר שעוסק בתחום.

אבל מעבר מקום העבודה כולל גם אתגרים אישיים - והימורים שאי אפשר לדעת מה תהיה התוצאה שלהן (מבחינה מקצועית ומבחינה חברתית) והשאלות האלו הן בעיקר שלי, ואני צריך להתחבט בהן לבד ולהחליט אם זה יהיה נכון בשבילי לעזוב מקום נוח למקום לא נודע.

• תוכן חדש...