Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שיפוץ רכב

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1879 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני צופה הדוק בתוכניות רכב בדיסקברי/ערוץ ההיסטוריה וכדומה.

האם קיים מקום בארץ שאני יכול להביא רכב(לא מדבר על רכב אספנות או ענתיקה), נגיד רכב בן 15/20.

ולשפץ אותו מלמטה למעלה, כולל פירוק הרכב, התזת חול לניקוי שילדה, תיקונים, פנים הרכב, ריפודים, דשבורד, צביעה כוללת. לא לשפר את הרכב, להביא אותו למצב סטוק, כאילו יצא עכשיו מהמפעל.

כולל הצד המכני.

בהנחה שתקציב לא בעיה, האם קיים מקום כזה בארץ? שיקח עליו פרויקט כזה?

שיהיה מנהל הפרויקט מ א עד ת

תודה

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לא חושב שיש שירות כזה.

אתה צריך לשאול בפורום אספנות ולא פה. אם מישהו מכיר כזה דבר, זה יהיה שם.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

האם זאת שאלה לסתם ידע או עם יעוד לרכב מסוים?

לדוגמא, למכוניות אלפא רומיאו יהיו כאלו שיבצעו פרויקט כזה

ולמכוניות אחרות צריך לבדוק.

למוסך בישראל יש שתי מגבלות עיקריות בפרויקט כזה, 

זמינות חלפים ו/או השגתם וכדאיות כלכלית למוסך.

בברכה  -  רפי לין

פורסם
לפני 3 דקות, רפי לין כתב:

האם זאת שאלה לסתם ידע או עם יעוד לרכב מסוים?

לדוגמא, למכוניות אלפא רומיאו יהיו כאלו שיבצעו פרויקט כזה

ולמכוניות אחרות צריך לבדוק.

למוסך בישראל יש שתי מגבלות עיקריות בפרויקט כזה, 

זמינות חלפים ו/או השגתם וכדאיות כלכלית למוסך.

בברכה  -  רפי לין

שאלתי באופן כללי,

לא עניין של תקציב, זו לא הבעיה.

אם יש לי רכב יפני נפוץ בי 18 שאני רוצה להביא למצב כמו חדש מהמפעל, בלי שיקולי תקציב וכו

האם קיים מקום כזה בארץ?

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

פורסם

שלומות לירון,

שיפוץ רכב למן היסוד הוא עניין מורכב ביותר, זאת בשל זמינות החלקים לרכב והן בשל העומסים הדינאמיים שמופעלים על המרכב ולמשך השנים גורמים לבלאי במערכות הרכב השונות. פרויקט כזה הוא אפשרי אך רק ברמת השקעה גבוהה מאד, בד"כ אינה כדאית לרכב יפני נפוץ.

אם בכל זאת אתה מעוניין, אתה מוזמן לפנות אלי בטלפון 050-6235623

שיפצתי מן היסוד שני רכבים בריטים ישנים (אחד מהם מורכב מאד), יש לי את הידע והציוד ע"מ לבצע.

שחר

פורסם (נערך)

בחו"ל יש לזה ביקוש לכן יש מכונים שמתעסקים בזה כמו שיש בערוץ דיסקברי ומרוויחים מיזה יפה.

בארץ אין כ"כ ביקוש כי מייאשים אותך עם 2 טסטים בשנה זמינות חלפים שלא קיימת כמעט לרכבים ישנים ועוד כמה דברים מעבר לזה..

עריכה אחרונה על ידי netanel1014
פורסם

אני מבין שיש לך ערך סנטימנטלי לרכב יפני נפוץ אבל קח בחשבון שאתה לא מדבר על אספנות ובמידה והרכב עדיין במצב נסיעה ועם רישוי (טסט) בתוקף, תוכל לבצע שיפוץ מקיף (יש שישרשור על MX5 של מוסך שי למשל) שלא יחייב אותך בבדיקות טכניון או כל בדיקה מיוחדת על מנת לקבל רישוי תקף. במידה ורכב במצב עגום ונדרש שיחזור מסיבי של השילדה לא בטוח שזה יהיה כדאי בכלל. 

לצערנו, בארץ לא ניתן לבצע את כל מה שאנחנו רואים בתכניות הרכב הזרות. יש פרוייקטים יפים כמעט כמו the diesel brothers למשל אצל עידו כהן. אבל זו חיה (תרתי משמע) אחרת.

דבר עם שחר (פוסט מעלי) תוכל לקבל תמונה ברורה יותר.

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

• תוכן חדש...