Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1912 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

ברשותי איביזה, אני נשוי עם ילד אחד כרגע ורוצה להשתדרג.

השימוש הוא בעיקר נסיעות עירוניות הרכב נוסע גג 10 אלף בשנה.

תקציב עד 150 אלף.

הסתכלתי על:

2008 חדשה

3008 יד 2 2019

יונדאי קונה היברידי חדשה

סקודה קמיק חדשה

אשמח לשמוע את דעתכם לטוב או לרע.

אציין שהכל הנראה אני יורד מהסקודה עקב חווית אמינות לא מרשימה באיביזה והתנהגות פחות נוחה של הגיר בנסיעה עירונית.

ביונדאי מצד אחד אני קצת חושש מהמצמד הכפול למרות ש5 שנים אחריות  דיי סוגרות את הפינה מצד שני היא היחידה שהיברידית והכל הנראה תהיה יותר חסכונית מהשאר בהפרש גדול במיוחד בנסיעות העירוניות.

פורסם

טויוטה CHR מרווח יותר מהקונה ויש לו בקרת שיוט אדפטיבית שאין בקונה. הוא מאוד חסכוני בעיר ויש לו רקורד אמינות מובטח אבל הוא יקר יותר. אפשר לשקול גם קורולה האצ'בק שתהיה נוחה יותר.

אני מציע לבדוק את מאזדה CX30 שאמנם לא יהיה חסכוני כמו ההיברידיות אבל בנסועה צפויה כמו שלך לדעתי צריכת דלק אמורה להיות שיקול שולי.

ה-2008 נהדר, לזוג עם ילד אחד שנוסע בעיקר בעיר אין סיבה אמיתית להעדיף את ה-3008.

פורסם (נערך)

הטויוטה מרווח יותר מהקונה? הפתעת אותי אני דיי בטוח שראיתי שזה הפוך לפי סיקורים.

את האמת שכל החשיבה על היברידי זה נטו מחסכון אחרת הפיגו הוא הבחירה הברורה ובאמת בהתחלה הייתי דיי סגור עליו אבל אני דווקא חודש שהחסכון בדלק הוא סופר משמעותי כי היברידי בנסיעות כמו שלי ישתו אחד לאף פעם וכל שאר המכוניות יעשו לכיוון 1 ל12 .

אגב לא ציינתי שהפיגו האופציה היא מנוע דיזל גם בגלל החסכון. השאלה האמיתית אם נדבר רק על נסיעות עירוניות ולא על נתון משוכלל, כמה ההיברידית תהיה חסכונית יותר לעומת המנוע דיזל? כי אם זה לא וואו אז לא בטוח ששווה ללכת על ההיברידי לא משנה אם זה טויוטה או יונדאי.

עריכה אחרונה על ידי warezon
פורסם

אתה נוסע בסך הכל 10,000 ק"מ בשנה. קח רכב שעושה 10 ק"מ לליטר, במחיר ליטר דלק של היום (6.20 לפני הנחה) תוציא 6,200 ש"ח על דלק בשנה.

עכשיו קח רכב שעושה 15 ק"מ לליטר, במקרה הזה תוציא 4,133 ש"ח על דלק בשנה.

קח רכב שעושה 18 ק"מ לליטר, במקרה הזה תוציא 3,444 ש"ח על דלק בשנה.

בעיני ההבדלים בכיס לא ממש מהותיים, הפרשים בעלויות ביטוח וטיפולים עשויים לשנות את כל התמונה.

קודם כל תבחר את הרכב שאתה הכי מתחבר אליו. כן, טויוטה CHR יותר מרווח מיונדאי קונה במושב האחורי. הוא אולי קלסטרופובי בגלל החלונות הקטנים והריפוד הכהה אבל הוא יותר מרווח.

לגבי דיזל - מנועי דיזל מודרניים עם מסנני חלקקים נזקקים לנסיעות בין עירוניות על מנת לבצע תהליך ניקוי, לא בטוח שלתוואי שלך כדאי לרכוש רכב כזה.

• רעיון טוב! 1
פורסם

אני מחר עושה נסיעת מבחן על ה2008 דיזל והקונה היבריד ונראה איך הרגשה, סביר להניח שהפיגו ינצח בכל פרמטר.

חידשת לי לגבי המנועי דיזל אני לא מבין בזה בכלל ולעולם לא שמעתי את זה. עד כמה זה קריטי ל5 שנים ראשונות של רכב? ואיךהיית מגדיר נסיעות בנעוריניות לנושא הזה? כי זה שהרכב לרוב בתוך העיר לא אומרש אנחנו מידיי פעם לא עושים נסיעוות בנעוריניות.

פורסם

קונה עבר מתיחת פנים, הבנזין כבר כאן, ההיברידי עדיין לא, כך שגם אם תחליט לרכוש אותו אני מציע לך להמתין לדגם המעודכן.

לגבי הדיזל, זה רלוונטי גם לרכבים חדשים.

אם אתה מתעקש על דיזל אז כדאי לבדוק גם את אופל גרנדלנד, האח של פיג'ו 3008 שמוצע במחירים אטרקטיביים יותר באופן משמעותי ומאובזר היטב גם בגרסת הכניסה.

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

לא מתעקש בשביל זה אני פה להתיעעץ, בחרתי בו בגלל חסכון לא מעבר, אבל אם אתה אומר שסגנון הנסיעה לא מתאים למנוע זו בעיה, אשקול לבקש מחר נסיעה גם על הבנזין.

מה אתה חושב על phev של mg?

לכאורה עונה על התקציב ועל הנייר אמרו להיות סופר חסכוני וגם חזק ומרווח. גם אחריות לא חסכו שם אז לכאורה יש ראש שקט כל עוד יש אחריות.

עריכה אחרונה על ידי warezon
פורסם
אני מחר עושה נסיעת מבחן על ה2008 דיזל והקונה היבריד ונראה איך הרגשה, סביר להניח שהפיגו ינצח בכל פרמטר.

חידשת לי לגבי המנועי דיזל אני לא מבין בזה בכלל ולעולם לא שמעתי את זה. עד כמה זה קריטי ל5 שנים ראשונות של רכב? ואיךהיית מגדיר נסיעות בנעוריניות לנושא הזה? כי זה שהרכב לרוב בתוך העיר לא אומרש אנחנו מידיי פעם לא עושים נסיעוות בנעוריניות.
מסנני החלקיקים עוברים הליך ניקוי עצמי ולצורך כך יש לבצע נסיעה בינעירונית רצופה של כחצי שעה (מעל 20 דק' בטוח) לפחות פעם בשבוע.
זהו רכיב מאוד יקר ואפילו היצרנים בשורות הקטנות שלהם מדגישים שמנועים אלו נועדו לנסיעה עם תוואי בינעירוני ופחות למי שעיקר נסיעותיו הן עירוניות.
פורסם

קיה נירו זה בול יונדאי קונה, רק לפי מה שהבנתי קצת פחות מרווח. 

לפני 3 דקות, ZvikH כתב:

מסנני החלקיקים עוברים הליך ניקוי עצמי ולצורך כך יש לבצע נסיעה בינעירונית רצופה של כחצי שעה (מעל 20 דק' בטוח) לפחות פעם בשבוע.
זהו רכיב מאוד יקר ואפילו היצרנים בשורות הקטנות שלהם מדגישים שמנועים אלו נועדו לנסיעה עם תוואי בינעירוני ופחות למי שעיקר נסיעותיו הן עירוניות.

אחלה ממש תודה על המידע חידשתי לי וכנראה שהורדת אותי מהמנוע דיזל עקב הסיבות הנ''ל.

Phev של mg לכאורה במחיר סופר משתלם, היית מנסה? 

פורסם

ה-MG מאוד מרשים, תא נוסעים מרווח איכותי ונעים וגם נוחות נסיעה טובה.

המולטימדיה גרועה, איטית ועם ממשק לא ידידותי. גם חוסר האפשרות לשלוט בבלימה הרגנרטיבית קצת מעצבן ויוצר תחושה מעט מסטיקית.

הוא שווה נסיעה מבחן.

נירו גדול ומרווח באופן משמעותי מהקונה. הוא גם מאובזר יותר וכולל בקרת שיוט אדפטיבית ותא נוסעים איכותי יותר. מוצע גם בדגם היברידי נטען שיכול להתאים לך בהפרש מחיר לא גדול.

פורסם

טוב אז אחרי יום נסיעות מבחן/ביקור בתצוגות המסקנות הן כאלו:

פיגו 2008:

ירד מהפרק הוא פחות מרווח ופרקטי.

נירו פלגאין:

אומנם לא נסעתי עליה אבל נראה שארד ממנה כי היא גם לא הכי מרווחת וגם כי במחיר שלה אפשר להביא את הmg.

mg ehs:

נסעתי עליו הרשים אותי מאד לטובה גם מבחינת איכות החומרים. קצת גדול לי מידיי אבל אפשר לחיות עם זה ובנוסף יש את החשש הרגיל שהוא סיני וכו למרות שלכאורה האחריות אמורה לסגור פינה.

c3 airxross:

לא חשבתי עליה בתור אופציה אבל היא המקבילה של הפיגו(בערך) ועם יותר יתרונות שידברו למשפחה שמחפשת נוחות ופרקטיות.

לסיכום:

נראה שכרגע ההתלבטות בין c3 aircross לבין הmg.

כמובן שיש פה את עניין הפרש במחיר שהוא עומד על בערך 35 אלף שקל.

אשמח לשמוע עוד קצת חוות דעת והמלצות :)

פורסם

קח בחשבון שה-C3 איירקרוס מיושנת יותר מבחינת שילוב מנוע וגיר ומבחינת אבזור בטיחות לעומת ה-2008.

אגב, לא יודע מה עשית לגביי הקונה, אבל אני עם ארונה ונהגתי על הקונה ההיברידית והרגשתי שהיא חלשה יותר. לדעתי זה מעבר קשה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

ירדתי מהקונה אם כבר זה נירו פלאג-אין...

הסיטרואן עם 6 הילוכים לעומת 8 , מנוע זהה.

מערכות בטיחות זה לא חד משמעי מול הפיגו, יש כאלו שחברות בפיגו לקיימות בסיטרואן וכן להיפך.

• תוכן חדש...