Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1908 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

עשיתי טסט בתאריך 01.01.2020 ובאותו היום אחרי הטסט הקפאתי את הרישיון במשרד הרישוי.

במהלך השנה הנעתי את הרכב ונסעתי סביב לבית כדי לשמור על הרכב (אם לא משתמשים ברכב בכלל אז הרכב מתקלקל=עדיף להפעיל את הרכב כדי שהמערכת יעבדו ולא יתייבשו)

הייתי צריך להעביר כמה דברים למקום אחר שנמצא כמה ק"מ מהבית שלי,הייתה לי תקלה והחלטתי לחכות לבוקר בשביל לבדוק ולהחליט מה לעשות (חוק מרפי)

נרדמתי ברכב והעירו אותי שוטרים שהיו בסיור שגרתי רגיל,השוטרים בדקו את הפרטים שלי וראו שהכל בסדר ואז לפני שנכנסו לרכב ועזבו את המקום השוטר שם לב ואמר שהטסט לרכב פג לפני חודש (השוטר אמר שרשום לו בטאבלט שהרישיון בתוקף עד ל-1.2.21)

השוטרים לא ראו אותי נוהג.אני יודע שאם אני נתפס בנהיגה ע"י שוטר תנועה אני בבעיה.

יש אפשרות שהשוטרים האלה ידווחו למשטרת התנועה?

ב-3 חודשים האחרונים רציתי לחדש את הרישיון ולא חידשתי כי משרדי הרישוי היו סגורים לקבלת קהל וגם בגלל המצב.

שמעתי שמשרדי הרישוי יפתחו לקהל.

מה הפרוצדורה לחידוש הרישיון?

תודה

פורסם

ראשית, אם ביצעת הקפאה של הרישיון אסור לך להזיז את הרכב, שלא לומר לנסוע כמה קמ. קח בחשבון שביטוח החובה לא תופס במקרה שכזה, למיטב ידיעתי.
גם בתקופה של הסגרים, אתה יכול במענה של משרד התחבורה לבקש לבצע את הפעולה. הם ירשמו ותחזור אליך פקיד/ה מקצועי/ת שתבצע את הפעולה.
אם אתה רוצה לגשת למשרד הרישוי. אתה צריך להתחיל בקביעת תור ברשת.

בהצלחה.

Sent from my ...

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם
לפני 15 דקות, YaronNahum כתב:

ראשית, אם ביצעת הקפאה של הרישיון אסור לך להזיז את הרכב, שלא לומר לנסוע כמה קמ. קח בחשבון שביטוח החובה לא תופס במקרה שכזה, למיטב ידיעתי.
גם בתקופה של הסגרים, אתה יכול במענה של משרד התחבורה לבקש לבצע את הפעולה. הם ירשמו ותחזור אליך פקיד/ה מקצועי/ת שתבצע את הפעולה.
אם אתה רוצה לגשת למשרד הרישוי. אתה צריך להתחיל בקביעת תור ברשת.

בהצלחה.

Sent from my ...

לדעתי ביטוח החובה לא היה יכול להתנער כי הרכב עבר טסט=הרכב כשיר לתנועה

פורסם

אם אתה רוצה לתת סיבה לחברת הביטוח לא לשלם , זאת אחת הסיבות המושלמות 

אם הפקדת את הרשיון , אסור לרכב לנסוע בכוחות עצמו (ניתן להעביר מנקודה לנקודה עם גרר ) 

ולמען הסר ספק 

https://www.gov.il/he/service/request_to_deposit_vehicle_license

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם

אסור לנהוג, אבל אתה תזיז ככל הנראה את הרכב בכדי לשמור עליו.

ביטוח החובה תקף (אם יש לך).

יכולים לתת לך דו"ח גם אם אתה רק יושב במושב הנהג (זו מציאות. לא ברור לי מה הבסיס החוקי).

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם (נערך)
בתאריך 16.3.2021 בשעה 10:00, NEW2014 כתב:

יש אפשרות שהשוטרים האלה ידווחו למשטרת התנועה?

אין להם צורך לדווח למשטרת התנועה. במידה והם עברו הכשרה מתאימה, הם יכולים לתת לך דוח תנועה (במידת הצורך).

מעבר לכך - הם לא מדווחים למשטרת התנועה

לפני 19 שעות, tinoki כתב:

יכולים לתת לך דו"ח גם אם אתה רק יושב במושב הנהג (זו מציאות. לא ברור לי מה הבסיס החוקי).

למיטב ידיעתי, אין בפקודת ובתקנות התעבורה הגדרה מדויקת מי נחשב כנוהג ברכב.

בחוק פיצויים לנפגעי ת.ד., יש הגדרה מה נחשב כשימוש ברכב : נסיעה ברכב, כניסה לתוכו או ירידה ממנו, החנייתו, דחיפתו או גרירתו... (קיצרתי רק למה שרלוונטי).

בכל שאר החוקים הרלוונטיים, אין הגדרה מדויקת מה נחשב כשימוש ברכב, אז משתמשים בהגדרה הנ"ל.

בפקודת ובתקנות התעבורה מדובר על פוליסת ביטוח.

בחוק ביטוח רכב מנועי מגדירים מה זאת פוליסת ביטוח, ומפנים לחוק פיצויים לנפגעי ת.ד. -> בקיצור, חוק #1 מפנה לחוק #2 וכו'

עריכה אחרונה על ידי guya72
פורסם

אין לי זמן לחפש אבל זכור לי פסק דין בו שיכור ישב ברכב חונה (טען שירד מהבית כדי לישון בשקט ברכב ) והורשע.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
לפני 10 שעות, 2pac כתב:

אדם שיושב ליד ההגה לא נחשב נהג, למעט לעניין נהיגה בשיכרות.

מעניין מאוד.

אפשר מקור בבקשה?

- רבי נחמן מברסלב

פורסם
לפני 13 שעות, tinoki כתב:

מעניין מאוד.

אפשר מקור בבקשה?

תקנה 169 ב (א) לתקנות התעבורה. הכוונה לאדם שיושב ליד ההגה כשהרכב מונע.

פורסם
בתאריך 23.3.2021 בשעה 23:46, 2pac כתב:

אדם שיושב ליד ההגה לא נחשב נהג, למעט לעניין נהיגה בשיכרות.

לפני כשעה, 2pac כתב:

תקנה 169 ב (א) לתקנות התעבורה. הכוונה לאדם שיושב ליד ההגה כשהרכב מונע.

מצורף ציטוט של התקנה המדוברת. אינני מבין איך הסקת מזה שאדם ליד ההגה אינו נחשב כנהג.

לפי ההגיון הנ"ל, כאשר אני נוהג ברכב ואינני שיכור -> אז למעשה אינני נוהג ברכב אלא איזו רוח ערטילאית...

169ב. (א) לא ינהג אדם רכב בדרך או במקום ציבורי ולא יניעו אם הוא שיכור.

פורסם

סליחה. מדובר על נוהג, לא על יושב.

מישהו יכול לתת קישור לפס''ד רלוונטי?

- רבי נחמן מברסלב

פורסם
בתאריך 25.3.2021 בשעה 01:38, guya72 כתב:

מצורף ציטוט של התקנה המדוברת. אינני מבין איך הסקת מזה שאדם ליד ההגה אינו נחשב כנהג.

לפי ההגיון הנ"ל, כאשר אני נוהג ברכב ואינני שיכור -> אז למעשה אינני נוהג ברכב אלא איזו רוח ערטילאית...

169ב. (א) לא ינהג אדם רכב בדרך או במקום ציבורי ולא יניעו אם הוא שיכור.

בתקנות התעבורה לא כתוב שישיבה ליד ההגה היא נהיגה. כן כתוב שאסור להניע את האוטו בשיכרות. המשטרה מתייחסת לשיכור שיושב ליד ההגה עם מנוע פועל כאילו הוא נהג.

• תוכן חדש...