Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7727 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלוש תופעות שאינני מבין ונתקלתי בהן - לא משהו קריטי, אבל אם יש לכם הסברים אז אשמח לשמוע :-)

1. מדוע יש ירידה בסל"ד כאשר אני בסרק ואני מזיז את ההגה (הגה כוח, ראלי דור #2), האם זה קשור איכשהו לבוסטר?

2. מדוע יש ירידה בסל"ד כאשר אני בסרק ואני סוגר את חלונות החשמל מעבר לאפשרי (ז"א כאשר אני ממשיך ללחוץ על הכפתור בעוד שהחלון כבר סגור).

3. כשאר אני נכנס לרכב (והוא כבוי) - התאורה הפנימית הראשית ברכב לא מאירה בצורה "יציבה". בכמה השניות הראשונות היא מהבהבת בצורה לא אחידה ולאחר מכן שניות היא בד"כ מתייצבת. כמו כן, היא קופצת בצורה עצבנית בעת התנעת הרכב. על מה זה מעיד? מצבר חלש?

- - -------[Fireball]------ - -

פורסם

1. מדוע יש ירידה בסל"ד כאשר אני בסרק ואני מזיז את ההגה (הגה כוח, ראלי דור #2), האם זה קשור איכשהו לבוסטר?

2. מדוע יש ירידה בסל"ד כאשר אני בסרק ואני סוגר את חלונות החשמל מעבר לאפשרי (ז"א כאשר אני ממשיך ללחוץ על הכפתור בעוד שהחלון כבר סגור).

3. כשאר אני נכנס לרכב (והוא כבוי) - התאורה הפנימית הראשית ברכב לא מאירה בצורה "יציבה". בכמה השניות הראשונות היא מהבהבת בצורה לא אחידה ולאחר מכן שניות היא בד"כ מתייצבת. כמו כן, היא קופצת בצורה עצבנית בעת התנעת הרכב. על מה זה מעיד? מצבר חלש?

1. כאשר אתה מפעיל את ההגה במכונית בה מותקן הגה כוח הידראולי - אתה מכניס את המשאבה ההידראולית לפעולה - כתוצאה מפעולתה היא מתנגדת למנוע וישנה ירידה בטורים.

2. הפעלת מקור חשמל "כבד" (כמו חלונות חשמל) גורם לאלטרנטור לייצר חשמל - ייצור חשמל הוא שוב התנגדות של האלטרנטור לפעולת המנוע = ירידה בטורים.

3. הקפיצה בתאורה במהלך "סטרטר" נובעת ממפל המתח שהסטרטר גורם בעת פעולתו למצבר - הוא צרכן חשמל "כבד" ביותר, וכאשר המנוע כבוי מקור המתח הוא המצבר בלבד.

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם
1. כאשר אתה מפעיל את ההגה במכונית בה מותקן הגה כוח הידראולי - אתה מכניס את המשאבה ההידראולית לפעולה - כתוצאה מפעולתה היא מתנגדת למנוע וישנה ירידה בטורים.

ירון, הינך צודק בהחלט, אך ברצוני לומר שבכל רכב מוזרק שנסעתי בו, בעת סיבוב ההגה בסרק ניכר שהמנוע מתאמץ אך מתבצע תיקון מיידית והסל"ד אף עולה.

אין הדבר אמור להיות כך גם ברכב שכזה (106 ראלי)?

הרי לא מדובר במע' הזרקה ארכאית, או שמא תיקון הסל"ד שהרגשתי אינו קיים בכל המכוניות?

תודה,

חג שמח!

שחף בן צבי.

בברכה,

שחף בן צבי.

פורסם
ירון, הינך צודק בהחלט, אך ברצוני לומר שבכל רכב מוזרק שנסעתי בו, בעת סיבוב ההגה בסרק ניכר שהמנוע מתאמץ אך מתבצע תיקון מיידית והסל"ד אף עולה.

אין הדבר אמור להיות כך גם ברכב שכזה (106 ראלי)?

הרי לא מדובר במע' הזרקה ארכאית, או שמא תיקון הסל"ד שהרגשתי אינו קיים בכל המכוניות?

תודה,

חג שמח!

שחף בן צבי.

ב-106 ראלי מנוע הצעדים אמור לבצע תיקון סל"ד בסרק - ייתכן ומנוע הצעדים תקול.

פורסם

התופעה הזאת מוכרת לי מהסיטרואן שלי. תיקון הסל"ד אינו מידי,תחילה הסל"ד יורד ולאחר מכן (משהו כמו שניה אולי פחות) הסל"ד חוזר ומתייצב.

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
פורסם

תודה על התשובות.

התופעה הזאת מוכרת לי מהסיטרואן שלי. תיקון הסל"ד אינו מידי,תחילה הסל"ד יורד ולאחר מכן (משהו כמו שניה אולי פחות) הסל"ד חוזר ומתייצב.
מדויק. זה מה שקורה. בעת סיבוב הוא יורד ומיד חוזר חזרה.

אני עדיין תוהה מדוע האור מהבהב כשאני נכנס לרכב לכמה שניות.

- - -------[Fireball]------ - -

פורסם

יכול להיות שהמצבר שלך כבר ישן?

אם המצבר חלש אז פעולת המנורה יכולה להיות מעט חלשה יותר או מהבהבת, זאת מכיוון שמקור המתח היחיד שלה הוא המצבר (החלש).

נסה לבדוק את כמות המים המזוקקים במצבר

דן.

פורסם

ב106 ראלי זאת משאבה חשמלית ולא הידרואלית וכנראה שהבעיות שלך נובעות מאלטרנטור שלא מייצר מספיק כוח לדוגמא במקום 13.5 הוא מייצר 9.5 וזה מה שגורם לירדית הטורים בסרק.....תבקש מכל מוסכניק שיבדוק לך את הטעינה ותראה אם זה מקור הבעיה שלך

הבעיה של התאורה הפנימית כנראה שנובעת ממגעים רופפים לאחר שראיתי שהחלפת את המנורה בלד, תנסה לכופף קצת את מגעי בית הנורה ולהתיז קצת ספרי מגעים ואני מאמין שהבעיה תיפטר

יום טוב ליאור:wink:

פורסם
ב106 ראלי זאת משאבה חשמלית ולא הידרואלית וכנראה שהבעיות שלך נובעות מאלטרנטור שלא מייצר מספיק כוח לדוגמא במקום 13.5 הוא מייצר 9.5 וזה מה שגורם לירדית הטורים בסרק.....תבקש מכל מוסכניק שיבדוק לך את הטעינה ותראה אם זה מקור הבעיה שלך

אלטרנטור לא תקין אינו גורם לירידת טורים (שהרי במידה והוא אינו מייצר חשמל ההתנגדות למנוע דווקא קטנה). אלטרנטור לא תקין יכול מקסימום לגרום להתרוקנות המצבר ולאחר מכן זיופים במנוע עד לכיבויו כתוצאה מהעדר מתח למערכת ההצתה.

בכל מקרה לפי מה שאני הבנתי הבחור ששאל לפשר הירידה בטורים, עקב הפעלת הגה הכוח בזמן שהמנוע בטורי סרק, קיבל תשובה לעיל.

פורסם

יש אלטרנטור מת ויש לא תקין חלקית לדוגמא מייצר כוח אך לא מספיק דבר זה בסרק משבש את מערכות הרכב ברגע שמפעילים רכיב חשמלי כלשהו כגון חלונות חשמל ובכך הרכב משתמש ביותר כוח מאשר הוא טוען לאו דווקא לגרימת התרוקנות המצבר וכיבוי הרכב.

אצלי הייתה בעיה דומה שהאלטרנטור טען 9 וחצי במקום 13.5 בסרק עקב זה נוצרו שיבושים קלים שגרמו לטורים לא יציבים אולי ברמה מינורית אבל כבעל הרכב הרגשתי את זה

פורסם
יש אלטרנטור מת ויש לא תקין חלקית לדוגמא מייצר כוח אך לא מספיק דבר זה בסרק משבש את מערכות הרכב ברגע שמפעילים רכיב חשמלי כלשהו כגון חלונות חשמל ובכך הרכב משתמש ביותר כוח מאשר הוא טוען לאו דווקא לגרימת התרוקנות המצבר וכיבוי הרכב.

אצלי הייתה בעיה דומה שהאלטרנטור טען 9 וחצי במקום 13.5 בסרק עקב זה נוצרו שיבושים קלים שגרמו לטורים לא יציבים אולי ברמה מינורית אבל כבעל הרכב הרגשתי את זה

אתה מערבב בין סוגי תקלות שונות - נאה ויפה שאצלך היתה תקלה באלטרנטור - אבל לפי הסבריו של שואל השאלה המקורית - אין קשר בין הדברים.

• תוכן חדש...