Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1961 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי, אני חדש פה בפורום. התחלתי לאהוב את התחום הזה של הדיטיילינג ואני מנסה להיכנס אליו.

קראתי פה הרבה בפורומים אבל האמת שרוב האשכולות שמצאתי היו ממש ישנים. אני רואה סרטונים של TheDetailGeek ביוטיוב והתחלתי להשקיע ברכב שלי בצורה רצינית.

בינתיים עשיתי קנייה בסיסית שבה קניתי 2 Wash mitts, סט של 10 מגבות מיקרופייבר, 2 מגבות מיקרופייבר איכותיות יותר לייבוש ומגבת waffle weave, סט של 3 drill brushes ו2 פחיות של California Scents לריח טוב.

אני משתמש בשטיפות עם צינור גינה ובשיטת 2 הדליים עם שמפו לרכב שמצאתי במחסן שלנו.

אשמח לקבל מכם ייעוץ בכמה נושאים

1. יש המון המון סוגים של מוצרים לשימושים רבים ואני די נאבד, אני מחפש לעשות עכשיו קנייה ולסדר אותי עם כל הדברים שצריך (בעיקר חומרי ניקוי), מאיפה להתחיל?

2. לגבי תהליך הדיטיילינג לפי מה שקראתי יש פעולות שעושים ב"שוטף" נגיד כל שבוע  וטיפולים נקודתיים יותר (נגיד חידוש צבע וציפוי) מה אתם עושים ברוטינה שלכם? ומה בטיפול נקודתי?

כרגע היעד שלי הם לנקות את הרכבים מבפנים ומבחוץ בצורה טובה יותר שיהיה כיף לנהוג בו, בדגש על הגלגלים והג'אנטים שצריכים ניקיון יסודי.

פורסם

1. תתחיל בלעשות רשימה של מה אתה רוצה לעשות. יש המון חומרים והמון דברים שניתן לעשות ובאמת קל מאוד ללכת לאיבוד.

במה בדיוק להתחיל זה תלוי בך ובמצב הרכב, לאחד יהיה חשוב יותר להתחיל בדשבורד הדהוי ולאחר להתחיל בצבע חיצוני למשל.

תתחיל לאט ובכל פעם תקנה מה שצריך לדבר הבא שאתה מתכוון לעשות, אל תקנה בבום המון חומרים.

לכל פלוץ בתחום הזה מייצרים חומר משלו ולא תמיד יש צורך, לפעמים חומר אחד מתאים לכמה שימושים ולא תמיד היקר ביותר הוא זה שיתאים לך ביותר.

2. זה תלוי באיזה חלק של הרכב אבל באופן כללי:

בפנים הרכב, אם יש צורך (ולרוב יש), מתחילים בחידוש הפלסטיקה, הדאשבורד, עור אם יש וכו׳. לאחר שהחומרים ייספגו בחלקי הרכב והם יהיו במצב טוב יותר מספיק יהיה בשוטף להעביר מטלית.

לגבי מצב חיצוני, תקבע לך טווח שבו תשטוף את הרכב. פעם בכמה חודשים עושים פלסטלינה ומיישמים אוטם צבע. מעבר לזה - בונוס. 

יש דברים שעושים רק במקרה הצורך, לדוגמה פוליש, ויש דברים שעושים קבוע (לדוגמה כנ״ל) ואתה כבר תראה מה מתאים לך.

3. לניקוי יסודי של הגאנטים אתה יכול לקנות חומר כמו של סונאקס.

לצמיגים צריך מברשת, סבון (או apc) ולקרצף כמה פעמים. לאחר מכן אם תרצה תמרח חומר שנקרא endurance של מגויירס על דופן הצמיג, הוא מצוין.

(כמובן רק על דופן הצמיג ולא על החלק שפוגש את הכביש או על הגאנט)

SEAT Ibiza 2014 1.2t DSG >> Toyota Yaris 2018 HYBRID >> Renault Clio 2019 1.2t DCT >> Alfa Romeo Giulietta Milano 2014 1.4t TCT

פורסם
בתאריך 15.2.2021 בשעה 10:35, Adani כתב:

1. תתחיל בלעשות רשימה של מה אתה רוצה לעשות. יש המון חומרים והמון דברים שניתן לעשות ובאמת קל מאוד ללכת לאיבוד.

במה בדיוק להתחיל זה תלוי בך ובמצב הרכב, לאחד יהיה חשוב יותר להתחיל בדשבורד הדהוי ולאחר להתחיל בצבע חיצוני למשל.

תתחיל לאט ובכל פעם תקנה מה שצריך לדבר הבא שאתה מתכוון לעשות, אל תקנה בבום המון חומרים.

לכל פלוץ בתחום הזה מייצרים חומר משלו ולא תמיד יש צורך, לפעמים חומר אחד מתאים לכמה שימושים ולא תמיד היקר ביותר הוא זה שיתאים לך ביותר.

2. זה תלוי באיזה חלק של הרכב אבל באופן כללי:

בפנים הרכב, אם יש צורך (ולרוב יש), מתחילים בחידוש הפלסטיקה, הדאשבורד, עור אם יש וכו׳. לאחר שהחומרים ייספגו בחלקי הרכב והם יהיו במצב טוב יותר מספיק יהיה בשוטף להעביר מטלית.

לגבי מצב חיצוני, תקבע לך טווח שבו תשטוף את הרכב. פעם בכמה חודשים עושים פלסטלינה ומיישמים אוטם צבע. מעבר לזה - בונוס. 

יש דברים שעושים רק במקרה הצורך, לדוגמה פוליש, ויש דברים שעושים קבוע (לדוגמה כנ״ל) ואתה כבר תראה מה מתאים לך.

3. לניקוי יסודי של הגאנטים אתה יכול לקנות חומר כמו של סונאקס.

לצמיגים צריך מברשת, סבון (או apc) ולקרצף כמה פעמים. לאחר מכן אם תרצה תמרח חומר שנקרא endurance של מגויירס על דופן הצמיג, הוא מצוין.

(כמובן רק על דופן הצמיג ולא על החלק שפוגש את הכביש או על הגאנט)

מלך! ענית לי בול מה שרציתי לקרוא

הזמנתי מברשות לגלגלים, ועוד מברשת boars hair, פלסטלינה וapplicator pads ממיקרופייבר, בנוסף הזמנתי את הmenzerna power lock sealant ראיתי שהמליצו עליו פה בפורום.

אזמין את הendurance והsonax, זה הsonax?

פורסם

כן זה סבבה, אישית אני משתמש בapc מדולל פשוט כי כבר יש לי.

המנזרנה מעולה אני גם משתמש.

אם אתה רוצה אני יכול לשלוח לך את הendurance על הצמיגים שלי, צילמתי כשיישמתי וזה יצא מצוין.

SEAT Ibiza 2014 1.2t DSG >> Toyota Yaris 2018 HYBRID >> Renault Clio 2019 1.2t DCT >> Alfa Romeo Giulietta Milano 2014 1.4t TCT

פורסם
בתאריך 17.2.2021 בשעה 01:43, Adani כתב:

כן זה סבבה, אישית אני משתמש בapc מדולל פשוט כי כבר יש לי.

המנזרנה מעולה אני גם משתמש.

אם אתה רוצה אני יכול לשלוח לך את הendurance על הצמיגים שלי, צילמתי כשיישמתי וזה יצא מצוין.

צלם צלם תשוויץ

הייתי באוטוסטור אתמול לצערי אין להם במלאי את הendurance

פורסם

לא חסרים תכשירים אחרים, לא פחות טובים מהEndurance. למשל הVRP של Chemical Guys, אני חושב שהוא יותר טוב, הוא גם מבוסס מים (עד כמה שידוע לי המגווירס לא) והוא פחות מבריק.

פורסם

נכון, קיימים תכשירים אחרים והendurance באמת לא על בסיס מים.

אבל הוא מחזיק לי המון זמן ועושה עבודה טובה אז אני ממליץ. :smile:

האמת שהתלבטתי בינו לבין VRT של אדאמס פולישס, בסוף החלטתי ללכת על בטוח. 

בכל אופן זה הendurance על הצמיגים שלי:

5B051CDD-8E54-439C-AF27-8D7F7C5E91C0.thumb.jpeg.3e1f7f972c9906ca4545df97e7c9c5fc.jpeg

6AB7DDEF-49C4-4C01-94F3-FA99BE858CB6.thumb.jpeg.caaf217244e85c397a3be0363b3052f2.jpeg

כמובן שזה כמה דקות לאחר יישום אז זה יותר מבריק, אחר כך זה נותן לצמיג מראה חדש, זה לא כזה מבריק.

פורסם
לפני כשעה, Adani כתב:

נכון, קיימים תכשירים אחרים והendurance באמת לא על בסיס מים.

אבל הוא מחזיק לי המון זמן ועושה עבודה טובה אז אני ממליץ. :smile:

האמת שהתלבטתי בינו לבין VRT של אדאמס פולישס, בסוף החלטתי ללכת על בטוח. 

בכל אופן זה הendurance על הצמיגים שלי:

5B051CDD-8E54-439C-AF27-8D7F7C5E91C0.thumb.jpeg.3e1f7f972c9906ca4545df97e7c9c5fc.jpeg

6AB7DDEF-49C4-4C01-94F3-FA99BE858CB6.thumb.jpeg.caaf217244e85c397a3be0363b3052f2.jpeg

כמובן שזה כמה דקות לאחר יישום אז זה יותר מבריק, אחר כך זה נותן לצמיג מראה חדש, זה לא כזה מבריק.

ליגה

לפני שעה, imprezadude כתב:

לא חסרים תכשירים אחרים, לא פחות טובים מהEndurance. למשל הVRP של Chemical Guys, אני חושב שהוא יותר טוב, הוא גם מבוסס מים (עד כמה שידוע לי המגווירס לא) והוא פחות מבריק.

איפה אפשר להשיג ? לא מצאתי מקום בלי לשלם 100 שקל משלוח

עד שתעבור הקורונה אי אפשר להזמין באמת מאמזון במחיר שפוי אז נשארנו עם יבואנים ישראליים

מישהו קנה פה מהאתרים alexsander או justmotor?

פורסם (נערך)
לפני כשעה, rsm130d כתב:

@imprezadude

VRP לא מוצלח לשימוש חיצוני.

רק בגלל שהיותו מבוסס על מים, העמידות שלו נמוכה מאוד.

מהר מאוד יורד מהרכב.

תלוי מה הציפיות שלך, אני לא חושב שהוא יורד מהר מרכב. הוא מחזיק לחלוטין בין שטיפות אצלי (שבועיים עד חודש) ומשאיר את הצמיג בצבע יפה. אני דואג כמובן לנקות את הצמיגים מדי שטיפה וליישם מחדש, כנראה שזה עוזר.

פות"ש, מצאתי לך באבי חלקי חילוף, הרי הם Justmotor, אני קונה מהם כל הזמן, הם מעולים - https://www.justmotor.co.il/product/תרסיס-מחדש-פלסטיק-וגומי-ברק-גבוה-chemical-guys-vrp-super-shine

Adani, אני השתמשתי שנים בEndurance, גם אני אהבתי אותו וחושב שהוא נותן מראה מבריק ומחזיק יחסית הרבה זמן. הדבר היחיד שמציק לי בו זה שהוא לא על בסיס מים.

עריכה אחרונה על ידי imprezadude
פורסם
לפני 1 דקה, imprezadude כתב:

תלוי מה הציפיות שלך, אני לא חושב שהוא יורד מהר מרכב. הוא מחזיק לחלוטין בין שטיפות אצלי (שבועיים עד חודש) ומשאיר את הצמיג בצבע יפה. אני דואג כמובן לנקות את הצמיגים מדי שטיפה וליישם מחדש, כנראה שזה עוזר.

פות"ש, מצאתי לך באבי חלקי חילוף, הרי הם Justmotor, אני קונה מהם כל הזמן, הם מעולים - https://www.justmotor.co.il/product/תרסיס-מחדש-פלסטיק-וגומי-ברק-גבוה-chemical-guys-vrp-super-shine

סגור אחי תודה על החוו"ד.

רציתי לשאול לגבי תהליך לטיפול בצבע של הרכב עם הפלסטלינה ואוטם הצבע ש @Adani הציע, איפה נכנס לכל הסיפור הזה פוליש, ווקס וגלייז?

לפני 11 דקות, imprezadude כתב:

Adani, אני השתמשתי שנים בEndurance, גם אני אהבתי אותו וחושב שהוא נותן מראה מבריק ומחזיק יחסית הרבה זמן. הדבר היחיד שמציק לי בו זה שהוא לא על בסיס מים.

סליחה על הבורות.. למה זה עוזר אם החומר על בסיס מים?

פורסם

אני גם קונה הרבה אצל אבי חלקי חילוף, הם סבבה לגמרי. (אני קונה בחנות לא מזמין)

הסדר הנכון למה שכתבת הוא שטיפה, פלסטלינה, פוליש, גלייז, אוטם צבע ובסוף אם תרצה וקס. (לא חייב)

לפני 14 שעות, imprezadude כתב:

הוא מחזיק לחלוטין בין שטיפות אצלי (שבועיים עד חודש)

האמת שזה ממש מעט יחסית לendurance...

דרך אגב השתמשת פעם עם הendurance על הגומיות בדלתות? זה יכול להתאים גם לזה?

פורסם
לפני כשעה, Adani כתב:

האמת שזה ממש מעט יחסית לendurance...

דרך אגב השתמשת פעם עם הendurance על הגומיות בדלתות? זה יכול להתאים גם לזה?

כן, השתמשתי בזה לגומיות פעם, לדעתי לא הפתרון הכי טוב בגלל השומניות שלו. VRP מתאים לזה הרבה יותר, שוב, לדעתי.

פות"ש, לפני שאתה מיישם אוטם חשוב לנקות את הרכב אבל גם להכין את המשטח כמו שצריך, זה ממש שלב מאסט מבחינתי שלא מדברים עליו הרבה. בשביל זה יש חומרים כמו Gyeon Prep שאתה מרסס ומנקה את המשטח לפני שאתה מיישם את האוטם. אם אתה קונה מאבי חלקי חילוף אני מאמין שהליטר יהיה לך יותר כדאי כלכלית.

לגבי למה מבוסס מים טוב יותר? הבנתי, ותקנו אותי אם אני טועה, שחומרים מהסוג הזה שאינם מבוססי מים מייבשים את הצמיג. לכן אני מעדיף ליישם מדי שטיפה, לא כזה ביג דיל עבורי, ושייראה טוב וגם ישמור עליו. על אותו עיקרון צריך לשמור גם בחומרים שאתה משתמש על מנת לנקות ולהגן על פנים הרכב, שיהיו מבוססי מים בלבד.

פורסם

@Adani כמו שאמרתי אני רק מתחיל עכשיו, אפשר להתחיל מטיפול מצומצם יותר (שטיפה, פלסטלינה ואוטם)? אולי בעתיד אקנה גם מכונת dual action עבור הפוליש, אבל כרגע

@imprezadude תודה על ההסבר נראה לי למרות זאת שהרבה משתמשים בendurance וממליצים עליו והסכנה הזאת לייבוש לא כזאת משמעותית ואולי סתם פחד מוגזם. בטוח זה יותר טוב מכלום :) לגבי פנים הרכב קניתי המוכר שם המליץ לי על הsonax trim proterctant, יודע על מה הוא מבוסס?

פורסם

כן, כמו שאמרתי בהתחלה, שטיפות ואוטם זה הבסיס והשאר זה די ״בונוס״.

פוליש, גלייז ופלסטלינה עושים לפי הצורך, למרות שכדאי מאוד לעשות פלסטלינה לפני שימוש באוטם.

@imprezadude זה נכון ובנוסף חומרים על בסיס מים פחות חריפים ויותר נוח לעבוד איתם.

למעשה החומר היחיד שלי שהוא לא מבוסס מים זה הendurance, הוא לא מטגן את הצמיג כי הוא חומר איכותי, חומרים זולים יותר (כמו הזבל בשטיפות רכב) באמת מטגנים והורסים את הצמיג.

בפנים הרכב בפרט כדאי מאוד לעבוד רק עם חומרים מבוססים מים.

• תוכן חדש...