Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רנו קליאו דור 5 גיר ידני, חצי שנה ו-5k ק״מ

unreliablebazooka

פוסטים מומלצים

לפני 29 דקות, unreliablebazooka כתב:

אתה לגמרי צודק. לא התקנתי כלום ברכב, חוץ מאיתורן(?) שהגיע מהיבואן.

לאחרונה שקלתי להתקין מצלמה. הבעיה שאני לא רוצה שייצא פרטאצ׳ ולחבר אותה למצת של הרכב, אלא למערכת החשמל של הרכב. וזה כבר משהו שלא אעשה לבד. 

יש המון מצלמות והמון מתקינים, אני צריך לשבת איזה יום ולעשות קצת מחקר 😄

תודה על המענה!

איתוראן כאילו בתשלום חודשי כזה?

אם כך אז מתקין המקומי שלהם אדי מערכות שם לך. ראית אם התקינו כמו שצריך?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תגובות 122
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

כן, זה היה חינם בשנה הראשונה והיום זה כמה שקלים בחודש. השארתי את לרוב בגלל האפליקציה, יש בה כמה דברים שימושיים.
ההתקנה לא עשתה לי בעיות אף פעם,  אז אני מניח שהתקינו את זה בסדר.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• 5 חודשים מאוחר יותר...

אתמול לקחתי את הרכב לבדיקת חורף שאני מקפיד לעשות כל שנה. נאמר לי במוסך שהרכב תקין לחלוטין. אומנם זה לא כזה מפתיע בהתחשב שהאוטו עבר פחות מ-4k מאז הטיפול האחרון. אבל במוסך שטיפלתי בו ברנו הקודמת(של היבואן), עם קילומטראז׳ דומה הספיקו להחליף לי רפידות בלמים גם מקדימה וגם מאחורה. אז לגמרי נקודת זכות למסוך הנוכחי.

חידוש נוסף הוא שבסוף התקנתי מצלמות דרך קדמית ואחורית עם חיבור לחשמל של הרכב. מה שגרר אופרציה שלמה, כי נאלצתי להזמין מaliexpress, להמתין שכל המשלוחים יגיעו(אחד אבד בדרך) ואז לחפש מתקין מקומי. אבל בשעה טובה יש מצלמה שעובדת ואני בסה״כ די מרוצה ממנה. 

• אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• חודש מאוחר יותר...

בכל הקשור לשרשור לא עולות בעיות דרמטיות.

נראה שאתה מתייחס לרנו באופן כללי ולא לאור השרשור הזה.

לאבי היתה קליאו 0.9 ידנית שהיתה סבבה למעט מזגן מחפיר.

החליף אותה ב 1.2 אוטומטית 2015 שהגיר הרקוב שלה היה זוועה ונמכרה אחרי מלא הוצאות במחיר בדיחה למישהו שלקח אותה עם גרר....

נהגתי בדור 5 1.0 ידנית בחול. מאוד נהנתי. שדרוג גדול.

כנראה הייתי שוקל ידנית אם הייתי מחפש רכב מהסוג הזה. לפני מספר חודשים הוצעה למכירה חדשה ידנית במחיר טוב מאוד בפריזבי. לדעתי כבר לא מוכרים ידניות חדשות אצל היבואן

עריכה אחרונה על ידי razi_pazi
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 6 שעות, B3A כתב:

בחיים לא אבין את הקונצרן הזה, אוטו בעיצוב פגז עם איבזור מטורף ומחיר אטרקטיבי אבל מכניקה על הפנים

מה הבעיה במכניקה?

היום: סיטרואן קקטוס 2016./מיצובישי ספייס סטאר 2014

פעם: פיאט דובלו 2002, רנו קליאו 2012.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא ברור. אצלי אוטומטית (הייתי מעדיף ידנית, אבל זה האוטו של האישה) עם 40+ אלף קילומטר, ועוד מעט 4 שנים על הכביש - ומלבד טיפולים שוטפים אצל גבע, לא רואה מוסך.

לגמרי רכב מפוספס אצל הקהל הישראלי בגלל דימוי של אמינות גרועה, לדעתי.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתאריך 19.1.2024 בשעה 00:07, B3A כתב:

אבל מכניקה על הפנים

חייב לומר שעוד לא נתקלתי בבעיות(חוץ מעניין המזגן שסידרו לי מהר מאוד). זאת הקליאו השנייה שלי, הראשונה שירתה אותי 5 שנים גם כן בלי בעיות מיוחדות.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

דור 5 אוטומטית אמין? 

אין בעיות כלל? 

אני עם דור 4. 0.9 טורבו ידני. סה״כ מרוצה . 

רוצה להחליף לאוטומטית עוד שנה. אחרי 15 שנה רצוף על ידניות. 

כפיר הג'ינג'י

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

התרומה האישית שלי לסטטיסטיקה - כן, אמין.

אכן שמעתי זוועות הן על התיבה האוטומטית והן על המנוע 1.2TCe של הדור הקודם, אבל נראה שהם פתרו את הבעיות שהיו להם.

שים לב שאם אתה רוצה רכב חדש - הגימור הזול נמכר עם תיבה רציפה (אין לי נסיון איתה). תיבה כפולת מצמדים יש רק בגימור RSLine (או בגימור הפשוט יותר של 2020 ואולי 2021).

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יש דיווחים על במארז הטרמוסט שאם לא מקבלים יכול להוביל להתחממות במנוע ה 1.3:

בעיות במארז תרמוסטט

• מבאס 1

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

טוב, עונה לעצמי. בית תרמוסטט עולה 1013.59 מיבואן (כולל מע"מ). נדרשת שם עבודה של כשעה וחצי לפי התקן, ובמוסכים מורשים של רנו זה בקלות מגיע לאזור ה-800-1000 ש"ח... אז זה המחיר.

בחו"ל התרמוסטט עולה כ-70 יורו (מקורי של רנו). רק שהמשלוח הוא עוד 140 יורו, ואז אחרי מסים מגיעים לאותו הסכום... צריך לרכוש באיזה טיול באירופה. ואז להתקין לבד או במוסך כללי, והעלות הכוללת תרד ב-50%.

ונראה שהייתה רביזיה לתרמוסטט/בית תרמוסטט, כי המק"ט התעדכן מ-110609301R ל-110603305R. בתקווה שהגרסה החדשה תא תנזל כפי שמתואר בכתבה...

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

העניין מבאס אך לפי מה שאני מבין צריך לעקוב אחרי זה.

מצד שני, מקבלים מנוע מאוד זריז, הגיר הרובוטי בדור 5 הרבה יותר טוב מדור 4, רכב מהנה וטוב.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...