Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• תגובות 128
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לפני 3 שעות, Doron_Z כתב:

קליאו דור 4 באמת היתה מותק של רכב מלבד המזגן. אני מבין שבדור 5 המזגן גם לא בדיוק בשיא למרות שאני בטוח שטוב יותר משל דור 4.

אגב פות״ש, בכמה קנית את הרכב בזמנו? היום כשפיקנטו עלובה מאוד בהשוואה לרכב שלך מכל בחינה אפשרית עולה 105 אלף, באמת שאין סיבה להחליף. 

אם אני זוכר נכון ראיתי לפני מעט יותר משנה קליאו 1.0 טורבו ידנית באתר של פריזבי ב 94000. אולי היתה אפס ק"מ או משהו כזה.

זה הרגיש לי דיל מעולה

פורסם
לפני 3 שעות, Doron_Z כתב:

אגב פות״ש, בכמה קנית את הרכב בזמנו? היום כשפיקנטו עלובה מאוד בהשוואה לרכב שלך מכל בחינה אפשרית עולה 105 אלף, באמת שאין סיבה להחליף. 

אם אני זוכר נכון, לפני חמש שנים הרכב עלה כ-85 אלף. צבע מיוחד, הרחבת אחריות ל-5 שנים ואגרת רישוי הביאו את זה לאיזור ה-90.

ממש מטורף שהיום רכב עם מפרט די זהה, מנוע מוחלש ותיבת הילוכים רציפה עולה 125 אלף. 

לפני כשעה, chrono כתב:

אין לי מושג לגבי המזגן במנוע ליטר, אך במנוע 1.33, המזגן עובד מצוין.

גם בליטר המזגן לגמרי סביר. זה התחיל ברגל שמאל והמזגן עשה בעיות, אבל אז החליפו לי את המדחס במסגרת האחריות והכל הסתדר. אחרי הטיפול האחרון אפילו הרגיש לי שהמזגן נהיה יותר מקפיא. 

• 10 חודשים מאוחר יותר...
פורסם (נערך)

בשעה טובה הוחלף המצבר המקורי שהאוטו הגיע איתו מהמפעל. לא חיכיתי עד שאתקע, אלא החלפתי כשהתחלתי להרגיש משהו קצת שונה בהתנעה. המצבר החדש הוא של וורטה ומגיע עם שנתיים אחריות. אם הוא יחזיק כמו המקורי, כנראה שזאת תהיה ההחלפה הראשונה והאחרונה של מצבר ברכב הזה. 

כמו כן נקבע תור לטיפול שנתי לסוף חודש למוסך היבואן, למרות שלא חושב שכבר יש לזה משמעות, כי אפילו האחריות המורחבת כבר נגמרה. אעדכן בעלויות.

עריכה אחרונה על ידי unreliablebazooka
פורסם (נערך)

וואו, יפה שהמצבר החזיק כ"כ הרבה זמן, ועוד אחרי שהתרוקן בעבר. אצלי הוא מת לפני כשנה וחצי (כשהיה בן 4 וקצת), ומותו היה פתאומי מאוד. לא היו שום בעיות בהנעה, והוא לא מת אחרי עמידה של כמה ימים, אלא כשעתיים אחרי שהשלמתי נסיעה לאילת; אחרי שהניע בהצלחה בלי שום בעיות; ומנגנון ה-Start/Stop כיבה את האוטו ביציאה מהחניון 🤦‍♂️ ובשלב הזה אפילו כבלים לא עזרו, שכן המצבר היה מת לחלוטין, והחשמל שסיפק האלטרנטור לא הספיק כדי לתפעל את תיבת ההילוכים הרובוטית - היה צריך לדרדר את הרכב חזרה לחניה כשהוא כבוי. מזל שהבלמים לא על חשמל...

עריכה אחרונה על ידי chrono
פורסם

יכול להיות שאחת הסיבות היא שאני מקפיד לכבות את ה-start&stop הארורה. לא פעם היא גרמה לי להיתקע בגלל תזמון מפגר של דימום המנוע.

הרכב הקודם שלי אגב נתקע באמצע הרמזור כש-stop&start כיבה את המנוע. למזלי הרכב היה ידני והניע בדחיפה 😁

אני חושב שהבעיה פה היא אולי הפריקה העמוקה שקוראת בהתנעה כמה פעמים כמעט ברצף.

פורסם
לפני 14 שעות, unreliablebazooka כתב:

אם הוא יחזיק כמו המקורי, כנראה שזאת תהיה ההחלפה הראשונה והאחרונה של מצבר ברכב הזה

מאוד לא סביר שהוא יחזיק כמו המקורי.

לא בגלל המצבר עצמו אלא בגלל שככל שהרכבים מתיישנים המצברים מחזיקים פחות זמן.

שמעתי פעם הסבר שקושר את זה להתרופפות חיבורים וחלקים עם הגיל והשימוש ברכב. לא ממש זוכר את ההסבר ולא ממש הבנתי אותו גם בזמנו.

אבל הניסיון בהחלט מלמד שמצברים מקוריים מחזיקים יותר שנים.

פורסם
לפני 16 שעות, unreliablebazooka כתב:

יכול להיות שאחת הסיבות היא שאני מקפיד לכבות את ה-start&stop הארורה. לא פעם היא גרמה לי להיתקע בגלל תזמון מפגר של דימום המנוע.

הרכב הקודם שלי אגב נתקע באמצע הרמזור כש-stop&start כיבה את המנוע. למזלי הרכב היה ידני והניע בדחיפה 😁

אני חושב שהבעיה פה היא אולי הפריקה העמוקה שקוראת בהתנעה כמה פעמים כמעט ברצף.

תיארוטית, מערכות start&stop אמורות לזהות כשהמצבר מרוקן, ולא לפעול (ואני אכן מקבל התראה לפעמים, אחרי שהרכב עמד זמן מה, שהמערכת מנוטרלת כי המצבר צריך טעינה). בפועל, ניכר שברגע האמת זה כושל. אולי זה לא באמת מודד פריקה של מצבר, אלא סתם כמה זמן הרכב עמד ללא הנעה.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם (נערך)

אז היום הרכב עבר טיפול וטסט. במהלך השנה הרכב נסע כ-7k קילומטר. הרוב - נסיועות בינעירוניות + קצת הסעות לילדים בתוך העיר. כעבור 6 שנים ו57k קילומטר אני עדיין מאוד מרוצה מהרכב, למרות שמתחיל לפזול לדגמים חדשים. אבל ככל הנראה אחזיק בו לפחות עוד שנה, כי בינתיים הוא לא עושה לי בעיות. 

העלויות המשוערות של הטיפול:
1. דברים שגרתיים(כולל השמן שהבאתי מהבית) - כ-1000 ש״ח
2. החלפת רצועת אביזרים ונוזל בלמים - עוד כ-900 ש״ח
3. העברת טסט(כולל תשלום אגרה) - כ-500 ש״ח
בסה״כ יצא טיפול די זול בהתחשב שבוצע ברשת יבואן. הבאתי את האוטו בשעות הבוקר ואספתי אותו מוכן אחר הצהריים. הרכב אפילו קיבל שטיפה ומדבקת פרסומת של המוסך(שניהם לדעתי מיותרים).

עריכה אחרונה על ידי unreliablebazooka
  • אהבתי 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...