Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 9 דקות, m3x7r3m3 כתב:

כבודו יודע כמה זמן לוקח להכשיר שוטר או פקח עד שמותר לו לבקש ממך ת.ז.? ובאילו תנאים?

"יצויין, כי בהתאם לתכנית ההדרכה העירונית, קורס הכשרה והסמכת פקחים לרשות החנייה, בו נעשית הכשרה נאותה בהתאם להנחיות משרד הפנים, הינו של 56 שעות לימוד, וכולל מגוון נושאים רחב ומפורט של המקצוע."

מה אני אגיד לך... מדע טילים. לא משהו שאפשר לעשות בחודש וחצי?
אני בטוח שהסמכויות של פקח חניה הן קצת יותר מהנדרש... 
נלקח מפה

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • רעיון טוב! 2

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

לא קשה ולא בלתי אפשרי, זה ממש לא מה שאמרתי.

אמרתי שיש הכשרה קיימת, שקיבלה אישור בתי משפט, וכל שינוי שלה לא משתלם מבחינת עלות/תועלת זה הכל.

עכשיו השאלה האם כדאי לעירייה ממוצעת (ניקח פתח תקווה, או רמת גן) לקחת 200 איש עכשיו ולהכשיר אותם בהכשרה הקיימת, בשביל תקופה של חודשים? בד"כ התשובה היא לא.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 2 דקות, David32 כתב:

ליאור, 

אפשר שוב להסתכל טיפה החוצה? בחול יודעים לתת דוחות, אבל במדינת היהודים פתאום קשה עד בלתי אפשרי להכשיר פקח שיתן דוח?

אז מה זה שווה כול הסגר וההוראות אם אף אחד לא אוכף?

למה צריך לאכוף ? למה להשקיע מאמץ \ זמן \ דיונים מיותרים שהם לא הרכבת ממשלה

מקסימום עוד 3 שבועות ביבי ובר סימן טוב מתראיינים ומראים ברקע תמונות של אנשים מסתובבים עם הכלב בפארק

ואומרים שלמרות ההצלחה האדירה שלנו במלחמה בנגיף, ישראלים לא נשמעו להוראות ואין ברירה חייבים לחזור לסגר אחרת יהיו כאן עשרות אלפי מתים

על אותו עקרון אפשר לשאול למה לא לנצל את משאבי הבדיקות עד הסוף, למה להסתפק רק ב 6000 בדיקות ביום ?

כי זה לא באמת מעניין אותם. תהיה עוד הדבקה? אז תהיה..

בר סימן טוב נפגע מזה כלכלית ? לא..ביבי  יושב כבר חודשיים בלי לראות את הילדים שלו ? ממש ממש לא

בכל מקרה כשהם ירצו בדיקת קורונה הם יקבלו אותה מיידית לא כמו החולה מאיקאה.

פורסם (נערך)

לפני 3 דקות, m3x7r3m3 כתב:

לא קשה ולא בלתי אפשרי, זה ממש לא מה שאמרתי.

אמרתי שיש הכשרה קיימת, שקיבלה אישור בתי משפט, וכל שינוי שלה לא משתלם מבחינת עלות/תועלת זה הכל.

עכשיו השאלה האם כדאי לעירייה ממוצעת (ניקח פתח תקווה, או רמת גן) לקחת 200 איש עכשיו ולהכשיר אותם בהכשרה הקיימת, בשביל תקופה של חודשים? בד"כ התשובה היא לא.

בד"כ? אתה רציני? אנחנו מדברים על בד"כ?
מה עדיף יותר כלכלית, להכשיר 200 פקחים לתקופה של חודשיים ולבנות מערך שיבטיח שלא חוזרים לסגר או לקחת סיכון שנחזור לסגר?
אתה יודע מה העלות של סגר ליום? אתה מבין שעם העלות הזו אפשר לממן פקחים שנים קדימה?
אתה מבין שמערך כזה של פקחים יכול להיות מאוד רלוונטי אם נניח בחורף הקרוב תהיה שוב התפרצות?

קח את כל המלצרים שיעברו את ההכשרה עכשיו תכפיל להם את השכר והם יבואו לפקח בשיבלך גם בחורף בלי שתצטרך להכשיר אותם שוב.

אני לא מאמין שאתה נכנס לשיקולים של עלות תועלת כשעל הכף יש חשש לסגר נוסף ואת המשכורת לפקחים אתה גם ככה משלם כבר.

פורסם

M3

במצבי חירום שיקול העלות/תועלת נזרק לפח, וזה מקרה בדיוק כזה. אז מכשירים מספר לא היסטרי, לא כדי לאכוף ביד ברזל כל הפרה בודדת- אלא כדי להכניס לתודעת הציבור שיש אכיפה, זה כבר יעשה את שלו.

זו לא הכשרה בעייתית ולא קיר משפטי מסובך, אני לא מבין איך כבר 2 עמודים אתה מנסה לגרום לזה להיראות כאילו מדובר מינימום בפרויקט של החלפת מערכת הממשל בישראל. לפעמים אפשר להגיד "בסדר, קיבלתי" ולהחליק הלאה, לא צריך להתבצר בעמדה כל כך חזק שברור בצורה מובהקת שהיא פשוט לא נכונה

• מעניין 2
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
לפני 4 דקות, m3x7r3m3 כתב:

נו אז מה זה שווה ההנחיות האלה, התו הסגול, כול הזיוני מוח האלה?

ישראל כמו ישראל, האנשים זורקים זין, ואז גם אין אכיפה אז בעצם המדינה שמה זין. לפעמים זה עובד לנו, לפעמים לא. נחיה (חלקינו) ונראה מה יצא מזה.

מצחיק, לסגור אנשים לחודש וחצי, ואז לשחרר הכול ואפילו לא לאכוף הנחיות.

עריכה אחרונה על ידי David32

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

כרגיל  אתה זורק פה טיעונים הזויים כדי להצדיק שטות שאמרת

אני לא חושב שאתה יודע מה העלות להכשיר פקח

אבל מספיק שאותו פקח שנתן בבוקר דוחות לכל אותן מסעדות שהאנשים שמגישים את האוכל עובדים בלי מסכה

יגיע בערב למסיבות הכבר לא כל כך סודיות בת"א, או לחצרות של אנשים שמארחים 50 איש

אפשר להגיע למאות דוחות ביום

וכמו שכבר אמרו אף אחד לא רוצה להגיע להוצאהכלכלית של עוד סגר

פורסם

אם היה כל כך מסובך להכשיר פקחי חניה הם לא היו מתרבים בקצב אקספוננטי בת"א, יש להם שם מקדם R0=10

• מצחיק 3

פורסם
לפני 5 דקות, David32 כתב:

ישראל כמו ישראל, האנשים זורקים זין, ואז גם אין אכיפה אז בעצם המדינה שמה זין. לפעמים זה עובד לנו, לפעמים לא. נחיה (חלקינו) ונראה מה יצא מזה.

נו מה חדש בישראל תמיד יש פער עצום בין חקיקה ובין אכיפה. בסופו של דבר הכל תלוי במשמעת של האזרחים. תסתכל על הצד החיוב אם הציבור יזרוק זין ולא תהיה עלייה חדה בתמותה אז המחלה הזאת היא נמר של נייר ואפשר לחזור לחיים שלנו. 

פורסם (נערך)

לפני 21 דקות, farkash7 כתב:

"יצויין, כי בהתאם לתכנית ההדרכה העירונית, קורס הכשרה והסמכת פקחים לרשות החנייה, בו נעשית הכשרה נאותה בהתאם להנחיות משרד הפנים, הינו של 56 שעות לימוד, וכולל מגוון נושאים רחב ומפורט של המקצוע."

מה אני אגיד לך... מדע טילים.
נלקח מפה

זה פקח לרשות החניה, אין לו סמכות לבקש ממך ת.ז.

זה שהוא לא צריך לבקש ממך להזדהות, אלא מספיק לו לצלם לוחית רישוי של רכב שנמצא בפומבי זה הבסיס לכך שהקורס הוא כל כך קצר.

אני מבין שלמי שלא מעורה בהכשרות של אכיפה זה נראה הזוי, אבל ככה זה עובד, בכל העולם אגב. יש לזה סיבות עמוקות אם ממש מעניין אתכם.

אתה יודע כמה זמן לוקחת הכשרה על מערכת פורנזית? וזה בכלל בהנחה שעשית קורס בסיסי בפורנזיקה

לפני 17 דקות, farkash7 כתב:

בד"כ? אתה רציני? אנחנו מדברים על בד"כ?
מה עדיף יותר כלכלית, להכשיר 200 פקחים לתקופה של חודשיים ולבנות מערך שיבטיח שלא חוזרים לסגר או לקחת סיכון שנחזור לסגר?
אתה יודע מה העלות של סגר ליום? אתה מבין שעם העלות הזו אפשר לממן פקחים שנים קדימה?
אתה מבין שמערך כזה של פקחים יכול להיות מאוד רלוונטי אם נניח בחורף הקרוב תהיה שוב התפרצות?

קח את כל המלצרים שיעברו את ההכשרה עכשיו תכפיל להם את השכר והם יבואו לפקח בשיבלך גם בחורף בלי שתצטרך להכשיר אותם שוב.

אני לא מאמין שאתה נכנס לשיקולים של עלות תועלת כשעל הכף יש חשש לסגר נוסף ואת המשכורת לפקחים אתה גם ככה משלם כבר.

תיאורטית אתה צודק, אבל העלות של סגר נכון לעכשיו לא נופלת על העירייה, ועלות הכשרה כן.

אני לא נכנס לשיקולים של עלות תועלת, אני מסביר לכם מה השיקולים של מי שצריך אשכרה להכשיר, משמע להוציא את הכסף הזה.

וזה עניין אובייקטיבי לחלוטין, מבחינה סובייקטיבית אני דווקא בצד שלכם, שצריך להכשיר גם אם זה אומר להזרים כספים לאותן עיריות שיכשירו, הכשרת 200 פקחים? קח 200 אלף שקל.

או אפילו הכשרה מרוכזת ע"י המכללה הלאומית לשוטרים.

לפני 16 דקות, Pika007 כתב:

M3

במצבי חירום שיקול העלות/תועלת נזרק לפח, וזה מקרה בדיוק כזה. אז מכשירים מספר לא היסטרי, לא כדי לאכוף ביד ברזל כל הפרה בודדת- אלא כדי להכניס לתודעת הציבור שיש אכיפה, זה כבר יעשה את שלו.

זו לא הכשרה בעייתית ולא קיר משפטי מסובך, אני לא מבין איך כבר 2 עמודים אתה מנסה לגרום לזה להיראות כאילו מדובר מינימום בפרויקט של החלפת מערכת הממשל בישראל. לפעמים אפשר להגיד "בסדר, קיבלתי" ולהחליק הלאה, לא צריך להתבצר בעמדה כל כך חזק שברור בצורה מובהקת שהיא פשוט לא נכונה

מסכים לחלוטין, כאן אני מפריד כמו שכתבתי פסקה אחת למעלה, בין האובייקטיבי לסובייקטיבי, סובייקטיבית גם אני רוצה לראות הכשרה כזו במספרים גדולים, אובייקטיבית ברור לי מה המעצור לזה.

לפני 15 דקות, David32 כתב:

נכון, בגלל זה אני חושב שצריך לעשות לרגע שינוי פאזה, ולהכשיר את אותם פקחים במכללה הלאומית לשוטרים, או להעביר כספים לעיריות עבור הכשרת הפקחים.

אבל אין שום קשר בין הנחיות או חקיקה ובין אכיפה, אתה יודע שהייתה אגרה על דיג בים המלח?

לפני 10 דקות, Transporter כתב:

כרגיל  אתה זורק פה טיעונים הזויים כדי להצדיק שטות שאמרת

אני לא חושב שאתה יודע מה העלות להכשיר פקח

אבל מספיק שאותו פקח שנתן בבוקר דוחות לכל אותן מסעדות שהאנשים שמגישים את האוכל עובדים בלי מסכה

יגיע בערב למסיבות הכבר לא כל כך סודיות בת"א, או לחצרות של אנשים שמארחים 50 איש

אפשר להגיע למאות דוחות ביום

וכמו שכבר אמרו אף אחד לא רוצה להגיע להוצאהכלכלית של עוד סגר

ומה זה ייתן בדיוק אם הדו"חות האלה יבוטלו ע"י בית המשפט כי ההכשרה לא טובה?

חוץ מהכסף שעולה להנפיק דו"ח כזה ועלות התובע

ועוד בסוף העירייה תצטרך לשלם לכל אחד כזה הוצאות משפט.

לפני 6 דקות, farkash7 כתב:

אם היה כל כך מסובך להכשיר פקחי חניה הם לא היו מתרבים בקצב אקספוננטי בת"א, יש להם שם מקדם R0=10

פקח חניה לא מסובך בכלל להכשיר, הבסיס החוקי לזה הוא שהרכב הוא במקום ציבורי, מספר רכב זה לא מידע סודי, וניתן להוכיח עבירה בקלות ע"י תמונה.

עכשיו מפה להשליך לחנויות (שהן לא בדיוק שטח ציבורי), ת.ז. שזה כן מידע סודי, ושיותר בעייתי להוכיח את העבירה (תנסה לצלם אחד כזה שהוא בלי מסיכה... בניגוד לאוטו הוא יכול לזוז, וגם לתקוף)

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3
  • אהבתי 1

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם (נערך)

m3 אתה חושב שזה בירוקרטיה, אני חושב שזה קבעון וחוסר יצירתיות. בזמנים רגילים כן אולי בירוקרטיה יכולה לתקוע דברים. בזמנים כאלה שיש לך משאבים לא מוגבלים, יש לך כוח פוליטי מלא (תן לי ח"כ אחד שלא יתמוך בהקמה של מערך כזה על כל העלויות הכרוכות בכך והבעיות המשפטיות), יש לך גם תקנות לשעת חירום בכיס אם אתה רק צריך להשתמש בג'וקר, עם כל הדברים האלה רק אטימות, קבעון וחוסר יצירתיות יעצור אותך, או זה או הימור קר על העתיד של האזרחים שלך.

לגבי בעיית תעודות הזהות. יש שוטרים ברחובות, הם רק צריכם עוד הרבה זוגות עיניים. פקחים כאלה יכולים להיות הרבה זוגות עיניים, אז גם אם מדובר בפרוייקט סופר מסובך מבחינת הכשרה ומבחינה משפטית (לא מאמין בטח בשעת חירום שאפשר להוציא מהיום למחר הנחיה של איכון סלולארי אחרי אזרחים), פקח יכול להיות מאוד מועיל.

כימגאי מה שחדש זה שסגרו פה את המשק. יש מאות אלפי מובטלים, יש עסקים שקורסים, יש משפחות שמתפרקות. זה מה שחדש.
זה לא מצב של בואו נשחק בנדמה לי. נסגור, ואז נפתח ואז נסגור שוב אם צריך ואז נפתח ובינתיים נעלה את שכר חברי הכנסת כי עבדנו קשה על לפתוח ולסגור.

פורסם
לפני 9 דקות, ChemGuy85 כתב:

נו מה חדש בישראל תמיד יש פער עצום בין חקיקה ובין אכיפה. בסופו של דבר הכל תלוי במשמעת של האזרחים. תסתכל על הצד החיוב אם הציבור יזרוק זין ולא תהיה עלייה חדה בתמותה אז המחלה הזאת היא נמר של נייר ואפשר לחזור לחיים שלנו. 

כבר מלפני עצמאות זורקים זין

יש כל ערב מסיבות בכל מיני וילות ולופטים בתל אביב

אני בטוח שבעוד מקומות בארץ

אנשים נפגשים על בסיס קבוע עם חברים ומשפחה

לפני 13 דקות, m3x7r3m3 כתב:

ומה זה ייתן בדיוק אם הדו"חות האלה יבוטלו ע"י בית המשפט כי ההכשרה לא טובה?

חוץ מהכסף שעולה להנפיק דו"ח כזה ועלות התובע

ועוד בסוף העירייה תצטרך לשלם לכל אחד כזה הוצאות משפט.

איך בדיוק יבוטלו ?

פקח צילם אותך מסתובב בלי מסכה או יותר גרוע מגיש אוכל במסעדה בלי מסכה

נתן לך דוח

על מה תבטל ?

זה לא טלפון נייד שאפשר שבהרבה מקרים קשה להוכיח  כי לא תועד

פורסם (נערך)

הבריטי חזר!!! 

תקשיבו זה מעניין במיוחד הקטע לגבי נוגדנים. לטענתו כמעט כל הערכות לבדיקת נוגדנים שיש בשוק הן ברמה של פח זבל. הערכות בכלל לא אושרו על ידי ה-FDA כי הם רצו להכניס אותן לשוק כמה שיותר מהר. 

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם (נערך)

משרד הבריאות ממשיך לנסות ולהכשיל את בעלי העסקים 

ובכלל את שיחרור המשק והכלכלה

אמרתי כבר לפני כמה שבועות שמשה  בר סימן טוב מתנהל בצורה שדורשת חקירה מיידית

תקראו ותבינו כמה אני צודק. וכמו שאמרתי, הדרך הכי טובה לנהל משברים כאלה היא לעצור את המשכורות של  כל המעורבים, עד שנצא לגמרי מהמשבר.

גורמים ממשלתיים: "משרד הבריאות מנסה לנקום בנו דרך פגיעה בעסקים"

https://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1001327328&fbclid=IwAR2n7Iv-GydHb2-L6Dh-XoI61INU1WR72EpJnNDhVqn30Qc8epMkON_O1nI#utm_source=social

עריכה אחרונה על ידי Transporter
פורסם
לפני כשעה, David32 כתב:

ליאור, 

אפשר שוב להסתכל טיפה החוצה? בחול יודעים לתת דוחות, אבל במדינת היהודים פתאום קשה עד בלתי אפשרי להכשיר פקח שיתן דוח?

אז מה זה שווה כול הסגר וההוראות אם אף אחד לא אוכף?

בהודו ובסין עשו את זה הרבה יותר פשוט, ההכשרה של הפקחים לקחה 5 דקות, 

גייסו אותם, נתנו להם שוט/מקל , תדרוך קצר והם יצאו לשטח.

בלי לבקש תעודת זהות, בלי לשאול שאלות ולקבל תירוצים.

מי שבחוץ בלי מסכה קיבל 5 מלקות, מי שהתפלל באופן לא חוקי - 10 מלקות. 

הכי פשוט והכי יעיל

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 1
  • תוכן חדש...