Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

60,000 פועלים פלסטינים עובדים בבנייה בארץ.

כל אחד מקבל 10,000 ש"ח לחודש בממוצע, זה 600 מיליון ש"ח בחודש. 

כולה 7.2 מילארד ש"ח בשנה.   התל"ג שלנו מעל 1000 מילארד ש"ח  בשנה.

ילכו לעבוד בבנייה , לא ילכו לעבוד בבנייה , זה לא מה שישנה לנו את הכלכלה. 

פורסם
Just now, korola כתב:

60,000 פועלים פלסטינים עובדים בבנייה בארץ.

כל אחד מקבל 10,000 ש"ח לחודש בממוצע, זה 600 מיליון ש"ח בחודש. 

כולה 7.2 מילארד ש"ח בשנה.   התל"ג שלנו מעל 1000 מילארד ש"ח  בשנה.

ילכו לעבוד בבנייה , לא ילכו לעבוד בבנייה , זה לא מה שישנה לנו את הכלכלה. 

במקום לשלם לפלסטינים,אתה יכול לשלם את הכסף הזה לישראלים.

לא עשית קורס בכלכלה?

פורסם

ניסו את זה. הישראלים לא רוצים את הכסף.
התועלת הכלכלית והביטחונית בלשלם את הכסף הזה לפלסטינים גדולה יותר מהתועלת בלשכנע את הישראלים לעבוד בנדל״ן אז גם אין שום מוטיבציה להשקיע בזה מאמץ.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

א. 7 מליארד (הערכה גסה זה זניח),

ב. יש דבר כזה שנקרא מאזן הסחר/מאזן התשלומים.

תשלם פחות לפלסטינים והם יקנו ממך פחות, אולי מוצרים שעדיף לך לייצר אותם מאשר ייצור בענף הבנייה.

קורס מבוא לכלכלה לומדים על שני משקים שסוחרים בניהם, כשאר לכל צד יש יתרון יחסי בתחום מסויים.

תבדוק מה קורה אם מתקיים מסחר או שלא מתקיים מסחר.  

פורסם

העובדים הפלסטינים מן הסתם לא מקבלים את הסכומים האלה, הסינים עולים 20 אש"ח בחודש כולל כל הניירת. אבל זה לא רלבנטי, המשק היה בתעסוקה מלאה לפני הקורונה, עם סינים ופלסטינים בבניין, תאילנדים בחקלאות וירדנים במלונאות באילת, השאלה מה יקרה עכשיו עם מיתון קורונה. האם ישראלים שאיבדו עבודתם ילכו למקצועות האלו, חקלאות אין מצב לדעתי, וגם מלונאות, אבל כיוון שהמשכורות בנדל"ן גבוהות תודות למחירים, יש מצב שתהיה זליגה.

פורסם

אם כבר פלסטינים ונדלן אפשר רק לתאר מה היה קורה למחירים אם באורך פלא היינו נפטרים מהחמאס ו200k פלסטינים מעזה פתאום היו זמינים לעבודה בנדלן בארץ תמורת גרושים... יש מצב שמדד הנדלן היה יורד (טוב אלי הגזמתי).

מישהו בדק פעם אם יש קשר בין הסגר על עזה למחירי הנדלן? אני יודע שפעם היו המון פועלים מעזה שעבדו בבניין בארץ. אני עדיין זוכר שהם שיפצו את הבית שגרנו בו כשהייתי ילד ב5.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

אין קשר, מחירי הנדל"ן הן תוצאה של ריבית 0, בירוקרטיה ומיסוי כבד, ומחסור בדירות שבינתיים הודבק, זה לא שאין מספיק פלסטינים בגדה לספק את הביקוש.

פורסם
לפני 4 דקות, farkash7 כתב:

מישהו בדק פעם אם יש קשר בין הסגר על עזה למחירי הנדלן? אני יודע שפעם היו המון פועלים מעזה שעבדו בבניין בארץ. אני עדיין זוכר שהם שיפצו את הבית שגרנו בו כשהייתי ילד ב5.

איסמעיל הנייה היה פעם פועל בניין בישראל

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

המדינה שולטת בהיצע העובדים הפלסטינים ע"י היתרים, ביישובי המשולש שעל הקו הירוק יש כוח אדם (לא חוקי) די זול בגלל הקירבה, אבל הוא לא רלבנטי לשאר המדינה.

פורסם

הקטע של יהודים ועבודת בניין עתיק יומין - עוד לפני קום המדינה לא הצליחו לגייס יהודים לתחום, שלא לדבר על חקלאות. גם כשרעבו פה ללחם...

אפשר להמשיך להילחם על זה (ניסו 100 שנה, לא הצליח) או ללמוד להסתדר עם מה שיש.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

לעבוד בניין זה קשה.

ששמעתי שרצף ערבי מקבל 800 שקל יומית! ויהודי 1400 שקל יומית! עמדו לי האוזניים.

אבל הוסבר לי שזה עבודה שתהרוס לך את החיים- כאבי הגב והברכיים לא יעברו.

העבודה בבניין קשה.

תפסנות בחום, בנייה באבן {מה אני בעיראק אצל סדאם חוסיין בונה לו את הארמון שלו?}

אם אתה דוחק אותי אל הקיר עקב בעיה כלכלית, אעדיף לעבוד בחממה לוהטת ולא בבניין

מהכרותי עם הרבה ערבים ישראלים- אפילו הם לא מעוניינים לעבוד בבניין ומשאירים זאת לערביי השטחים.

BMW E36 M40 year of 1992

Autobianchi A112 year of 1979

פורסם

ברור שזה קשה, אבל לא צריך פועלים לכל החיים, אפשר לקבוע את זה כעבודה מועדפת. 

שצעירים יעבדו בזה 3 שנים, זה לא דופק את החיים ב-3 שנים, יקבלו הרבה כסף + מימון מהמדינה.

וימשיכו הלאה,  אבל בישראל בונים עדיין בשיטות בנייה עתיקות, בגלל העובדים. אפשר להתקדם לעלויות בנייה יקרות יותר ומתקדמות יותר.

לזה אתה צריך כח אדם איכותי יותר. 

וזה לא יגרום לעלייה במחירי הדירות,  מחירי הדירות נקבעים לפי שוק הקונים מהמוכרים בשוק החופשי , זה מנותק מעליות הבנייה.

יזם של פרוייקט - מעריך את מחיר השוק של הדירות בפרוייקט , מוריד את עלויות הבנייה ומקבל את מחיר הקרקע שהוא מוכן לשלם.

עלייה בעלויות הבנייה תגרום לירידה במחירי הקרקעות. 

כבר כתב פה בעבר כמיגאי, אחרי השפעת הספרדית היה מחסור בעובדים ולכן התקדמו בטכנולוגיה , אולי זה יקרה גם פה?

• אהבתי 1
  • מעניין 1
פורסם

תודה על התיקון, ידעתי שאפשר לסמוך עליך.

טוב כנראה פה לא נגיע למספרים האלה, וכמו שכבר טחנו את הנושא, רוב המתים במילא כבר יצאו משוק העבודה.

למרות שיש המון פרופ' מעל גיל 70 שעדיין עובדים וזה תהיה מכה לא פשוטה אם נאבד הרבה מהם (למי שמכיר את תחום העבודה שלי).

מישהו ראה סרטונים מרוסיה?  אני פשוט לא מבין רוסית.

פרופ' שחר הסביר שאחרי 4 שבועות של עלייה אקספוננצאלית רואים בכל מקום עצירה בהדבקות ומעבר לעלייה לינארית. 

אז הינה, רוסיה מסיימת 4 שבועות של עלייה אקספ' - לפני הסרטונים משם , הרבה בפאניקה אז ברור שמקדם ההדבקה ירד. 

image.png.cfe88fd6bace9a6a934abd87e799b4a1.png

• תוכן חדש...