Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אני לא מבין בהכל, אבל בניגוד אליך אני לא טורח לכתוב שטויות בנושאים שבהם אני לא מבין.

הצעתי לך בסיבוב הקודם לבדוק מה זה סיבת מוות.

אני אוסיף שאין שום סיבה להניח שדובר יידע משהו ברפואה (גם אם הוא דובר של בית חולים), כמו שאבי בניהו או עודד בן עמי לא היו חיילים לפני שהתמנו לדובר צה"ל.

זה פשוט לא התפקיד שלהם, התפקיד שלהם זה לנהל נכון עבודה מול תקשורת.

הדובר בחברה שבה אני עובד לא יודע איך נראה קוד אז?

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 32 דקות, Benor כתב:

אנשים שמסתובבים בחוץ שלא שמים מסיכות אני עוד יכול לקבל.

אבל אנשים נכנסים לחנויות ולקניונים בלי מסיכות או על חצי פנים. 

לא מודדים להם חום בכניסה וכד'.

יש מוכרים שהם בכלל ללא מסיכות.

ביקרתי אתמול גם בחנות הכל התנהל יפה, שמרנו מרחק וחיכינו בחוץ עד שהגיע החכמולוג התורן על קטנוע, הוריד את הקסדה עקף את התור ונכנס לחנות ללא מסכה.

ללא אכיפה דרקונית וקנסות כל הסגר האולי מיותר שעשינו בהחלט יהפוך למיותר.
ללא ניטור אקטיבי של המצב בשטח ע"י בדיקות גם נחזור שוב אחורה.

יש המון מובטלים עכשיו שישמחו לעבוד. אפשר בהחלט לנצל את זה בטח שהמדינה גם ככה משלמת להם שכר...
המדינה כרגע היא מעסיק ענק, יש לה כוח אדם אדיר שמקבל כסף ויושב בבית ואף אחד לא חשב להשתמש בו... במקום להציף את הרחובות בפקחים, מנטרים ובודקים נותנים לאנשים להמשיך לשבת בבית בלי תעסוקה לפתח חרדות ולהשתגע.

0 יצירתיות. 0 חזון. 

• רעיון טוב! 1

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

אי אפשר להכשיר בדקה ורבע אנשים כפקחים.

צריך לתת להם הכשרה שתהיה מוכרת ע"י בית משפט

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

דקה ורבע?

מה עשו בחודש וחצי האחרון?

איזה הכשרה מקבלים פקחי חניה? משהו שמצריך יותר מחודש וחצי בשבילו?

אישרו ברגע תקנות חירום, מעקב של השבכ אחרי כולנו, אתה לא חושב שאפשר לארגן תקן לאנשים שיוכלו לאכוף הנחיות ויש לו כיסוי משפטי?

אני מאמין שזה בהחלט אפשרי, בטח בחודש וחצי.

חוץ מזה הפ לא חייבים לתת דוחות. שיהיו ברחוב וידווחו לכוח שיטור באזור על המפרים. הם רק צריכים מצלמה ופלאפון. זה הכל. תן להם אפוד זוהר שיהיו מאיימים וזה יעשה 80% מהעבודה, בלי שום עניינים משפטיים שצריך לסדר או הכשרה מסובכת עלק.

• רעיון טוב! 2

פורסם

לא יותר מחודש וחצי, אבל בחודש וחצי האחרון לא היו צריכים פקחים כי היה סגר כזה או אחר.

זה לא מספיק שצריך לארגן הכשרה כזו שתעמוד באמות מידה משפטיות, אלא צריך להעביר להם את החומר והם צריכים להיבחן עליו.

אין דרכי קיצור כדי שהדו"ח שהוא כותב יהיה קביל בצורה כזו או אחרת.

כמובן שדברים אחרים אין בעיה שיעשו, כמו מודדי טמפרטורה או סדרנים בכניסות לחנויות. הבעיה שדיברתי עליה היא ספציפית לעניין אכיפה

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 39 דקות, farkash7 כתב:

ביקרתי אתמול גם בחנות הכל התנהל יפה, שמרנו מרחק וחיכינו בחוץ עד שהגיע החכמולוג התורן על קטנוע, הוריד את הקסדה עקף את התור ונכנס לחנות ללא מסכה.

אתמול בוילג' ראיתי דברים אחרים.

אנשים עם חצי מסיכה על הפנים, אנשים ללא מסיכה, מוכרים ללא מסיכה על הפנים, אף אחד לא בודק חום או אומר לאנשים לא להיכנס.

כנראה שבכל מקום וההתנהלות שלו.

לעומת זאת, כשהייתי בשבוע שעבר בהום-סנטר ואייס הייתה התנהלות מאוד קפדנית.

פורסם

מה הקשר שלא היה צריך פקחים בסגר? הרי ידעו שהסגר יגמר ויצטרכו.

זו בדיוק הבעיה שאתה אולי מסרב לראות (מי יודע אולי בגלל נטיה פוליטית כזו או אחרת), נראה שלא ניצלו את הזמן כראוי כדי להתארגן, ולדאוג שלא נגיע שוב למצב שמכריזים סגר. מבחינתם סגר נוסף הוא בהחלט אפשרי. אני אומר לא! העקרון המנחה היה צריך להיות שלא חוזרים לסגר נוסף ואיך דואגים לזה.

לעניין ההכשרה והמבחן. עושים היום קורסים אקדמאים ברשת, לא נראה לי שסיפור לקחת קורס של פקחי חניה, לשנות מה שצריך בשביל הפיקוח הנדרש. לקחת את פורמט הדוחות לשנות בו מה שצריך. להעלות לאינטרנט קורס שבסופו מבחן, ומענק למי שמסיים את הקורס בהצלחה ומתחיל לעבוד בלי קשר לדמי האבטלה שהוא מקבל, וואללה יהיו המון אנשים שיעשו את זה, חלקם הגדול גם כנראה יעבור.

אתה מנסה לצייר תמונת מצב כאילו מדובר פה באיזה פרוייקט של שיגור טיל למאדים. כולה קורס פקחים מצ׳וקמק, לסגור את המדינה זה דבר הרבה יותר מסובך מזה מבחינה אופרטיבית, מבחינת שכל לא, כל טומטום יכול להגיד ״תסגרו הכל״. בשביל זה לא צריך צוות, קח ילד בגן, תשאל אותו מה עושים שחולים והוא יענה לך ״נשארים בבית במיטה״. בשביל זה אני צריך שר בריאות/ראש ממשלה/מנכל משרד בריאות? בשביל שיסגרו את השאלטר?

לא.

במלחמה יש מושג של נסיגה והתקפה.

בדרך כלל שמבצעים נסיגה מתארגנים מחדש ויוצאים למתקפה. פה רק ביצעו נסיגה, שכחו שמתישהו צריך גם להתקיף ויש כלים ויש ציוד ויש עודף כוח אדם כדי להתקיף, אבל לא משתמשים בו. במלחמה לפעמים יש רק חלק מאלה או אף אחד ועדיין מתקיפים.

פה פשוט אומרים נפתח, ואם לא ילך נסגור שוב.

לסגור שוב זה לא בלקסיקון. מהמצב שלנו אין שום סיבה שנגיע למצב של סגר נוסף. זה יכול לקרות רק בעקבות אוזלת יד של השלטון.

• אהבתי 1

פורסם

כרגע לתת דוחות על מסכה הרבה יותר חשוב מלתפוס גבר שחנה בכחול לבן בלי פנגו

שישתמשו בפקחים האלה אם לוקח המון זמן להכשיר פקח

למרות שנשמע לי הזוי שיקח כל כך הרבה זמן להכשיר בנאדם לבקש ת.ז ולקחת פרטים

לפני 1 דקה, farkash7 כתב:

מה הקשר שלא היה צריך פקחים בסגר? הרי ידעו שהסגר יגמר ויצטרכו.
זו בדיוק הבעיה שאתה אולי מסרב לראות (מי יודע אולי בגלל נטיה פוליטית כזו או אחרת), נרה שלא ניצלו את הזמן כראוי כדי להתארגן ולדאוג שלא נגיע שוב למצב שמכריזים סגר. מבחינתם סגר נוסף הוא בהחלט אפשרי. אני אומר לא! העקרון המנחה היה צריך להיות שלא חוזרים לסגר נוסף ואיך דואגים לזה.

יש כאן המון מחדלים

כמו זה ש"אנשים לא מבקשים בדיקות אז לא עושים בדיקות"

כי למה שנגדיל ראש ונעשה בדיקות אקראיות בכל מיני מוקדים ? מקסימום יחזרו להדביק נעשה עוד סגר

זה מאוד קל כשמי שמקבל את ההחלטות לא באמת מכבד אותן והכי חשוב לא נפגע מהן

למה שיפריע לו לעשות עוד סגר?

פורסם (נערך)

מה הקשר לפוליטיקה? הצעת הצעות, חלקן רלוונטיות וחלקן לא.

מה שלא רלוונטי ממה שאני מכיר ציינתי גם למה.

לגבי ההכשרה עצמה, זה שתיקח ותשנה את ההכשרה הקיימת שמוכרת על ידי בתי המשפט לא אומר שבתי המשפט יקבלו את השינוי שלך.

ואתה יודע מתי תדע את זה? כשהראשון יערער על הדו"ח ויגיע תאריך המשפט, ויכול להיות שזה בכלל בעוד שנה מהיום.

מבחינת עלות/תועלת אף אחד לא יעשה הכשרה מיוחדת שאולי תתקבל על ידי בית המשפט (וכנראה שלא והוא ידרוש התאמות, שאי אפשר לעשות בדיעבד) בשביל חודש, חודשיים או אפילו שנה.

עושים הכשרה כשצפוי שהצורך יישאר לפחות שנתיים מסוף הקורס הראשון, קיבל הכשרה ועבר, נתן דו"ח ראשון, עוד שנה עד שמקבל הדו"ח ערער, והתיק הגיע לבית משפט והסתיים ובית המשפט נתן את ההערות שלו על ההכשרה, ואז תיקנו ועשו השלמה למי שצריך ועדכנו את ההכשרה המלאה.

זה לא משהו שאני מנסה לצייר כשיגור טיל למאדים, זה עניין של התנהלות שלטונית תקינה במדינה דמוקרטית

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

שרוצים להעביר הסכם רוטציה מסובך בין שני אנשים שלא מאמינים למילה אחד של השני, ושצריך לעבור מבחן משפטי של בגץ אין בעיה לנסח אותו תיק תק ולהעביר בכנסת.

כשצריך להכשיר פקח מצ׳וקמק כדי שתהיה לו את הסמכות לתת דוח לאדם שמסכן את עצמו את הציבור ואת המשק זה כבר מדע טילים...

טוב בסדר.

מה הקשר שנתיים? אתה צריך פקחים עכשיו כי בלי זה יש סיכוי שתחזור לסגר די מהר.

אתה כבר משלם להם כסף שישבו בבית. מה זה משנה עכשיו אם תשקיע כמה גרושים בלהכשיר כוח אדם בשביל משהו הכרחי אם בעד חודשיים שלוש תיפטר ממנו? אתה כבר משלם לו משכורת והתמורה הכלכלית של מערך שיבטיח שלא תחזור לסגר היא אדירה! גם אם תשלם להם שכר עוד שנה סתם.

• אהבתי 1

פורסם
לפני 5 דקות, Transporter כתב:

למרות שנשמע לי הזוי שיקח כל כך הרבה זמן להכשיר בנאדם לבקש ת.ז ולקחת פרטים

כבודו יודע כמה זמן לוקח להכשיר שוטר או פקח עד שמותר לו לבקש ממך ת.ז.? ובאילו תנאים?

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
Just now, m3x7r3m3 כתב:
כבודו יודע כמה זמן לוקח להכשיר שוטר או פקח עד שמותר לו לבקש ממך ת.ז.? ובאילו תנאים?

בוא נניח שאתה יודע כי בטח בעבר היית מפכ"ל

אז בוא נסתפק בזה שדוחות על מסכה יותר חשובים מדוחות למי ששכח לשים פנגו

ואותם פקחים צריכים לעשות את זה נקודה

פורסם (נערך)
לפני 6 דקות, farkash7 כתב:

שרוצים להעביר הסכם רוטציה מסובך בין שני אנשים שלא מאמינים למילה אחד של השני, ושצריך לעבור מבחן משפטי של בגץ אין בעיה לנסח אותו תיק תק ולהעביר בכנסת.

כשצריך להכשיר פקח מצ׳וקמק כדי שתהיה לו את הסמכות לתת דוח לאדם שמסכן את עצמו את הציבור ואת המשק זה כבר מדע טילים...

טוב בסדר.

ההסכם רוטציה עוד לא עבר מבחן משפטי, זה קורה היום, ובטח עוד לא עבר בכנסת.

וכאן אנחנו מדברים על פעולות שקורות בתוך אותה רשות שלטונית, מפלגות, ח"כים, כנסת, חקיקה.

בהכשרת פקח אתה מדבר על רשות שלטונית אחת (מבצעת, ממשלה, דרך המשטרה, העיריה) שמכשירה אדם לתפקיד ספציפי שצריך להיות מוכר על ידי רשות שלטונית אחרת.

לפני 3 דקות, Transporter כתב:

בוא נניח שאתה יודע כי בטח בעבר היית מפכ"ל

אז בוא נסתפק בזה שדוחות על מסכה יותר חשובים מדוחות למי ששכח לשים פנגו

ואותם פקחים צריכים לעשות את זה נקודה

מה קרה? לא הכרת בחיים שלך שוטר? לא יודע כמה זמן לוקח קורס שיטור בסיסי?

נלך עוד אחורה, מה לגבי שח"מיסטים? לא הכרת אפילו אחד כזה? לא היה בשכבה שלך, בחברים שלך?

רק מפכ"ל יודע כמה זמן לוקח קורס שיטור בסיסי?

ומי אמר לך שהפקחים לא עושים את זה? בראש העין הם עושים בדיוק את זה

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

ליאור, 

אפשר שוב להסתכל טיפה החוצה? בחול יודעים לתת דוחות, אבל במדינת היהודים פתאום קשה עד בלתי אפשרי להכשיר פקח שיתן דוח?

אז מה זה שווה כול הסגר וההוראות אם אף אחד לא אוכף?

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 3 דקות, m3x7r3m3 כתב:

מה קרה? לא הכרת בחיים שלך שוטר? לא יודע כמה זמן לוקח קורס שיטור בסיסי?

נלך עוד אחורה, מה לגבי שח"מיסטים? לא הכרת אפילו אחד כזה? לא היה בשכבה שלך, בחברים שלך?

רק מפכ"ל יודע כמה זמן לוקח קורס שיטור בסיסי?

ומי אמר לך שהפקחים לא עושים את זה? בראש העין הם עושים בדיוק את זה

כרגיל אתה בוחר לעוות כל דבר כדי שזה יתאים לתאוריה שלך

שוטר נושא נשק, עוצר אנשים, יש לו סמכויות שונות לגמרי מפקח שמבקש ממך ת.ז ורושם על דף

אני לא אמרתי לרגע את המילה שוטר. אמרתי פקח. בלי נשק, בלי לעצור אף אחד. רק לגשת לבנאדם ולבקש ת.ז

אני מניח שלוקח שנים להכשיר אותו

אז בוא ניקח את הפקחים שמסתובבים ונותנים דוחות כל כך חשובים לאנשים שעצרו רגע לקנות משהו ולא שמו פנגו ורכב מסחרי שחנה במקום שאסור כדי לפרוק סחורה

במקום הדוחות המצילי חיים האלה יתעסקו בלתת דוחות על מסכה

• תוכן חדש...