Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

לפני 13 דקות, יבגניפ כתב:

ואו הניתוחים החברתיים פה מרשימים יותר ויותר מפוסט לפוסט.

אולי כי אחוז המובטלים די נמוך בשגרה, כולל אנשים שעובדים בעבודות שחורות ולא רק יהודים? זו סיבה אחת. אחרת היא שכנראה, אני לא יודע, צריך הכשרה כלשהי לעבוד בבניין.

ברור שצריך הכשרה. הבעיה שבבניין לומדים דרך הידיים. זה נכון לכל תחום כן? רק ששם מדובר בכמה שנים של עבודה קשה כדי להתמקצע.
לאנשים קשה לעבוד במקצוע הזה, אבל מה שיותר מפריע להם זו התדמית. למי שעובד בבניין יש תדמית של עובד זר מסכן שאוכל פיתה עם חומוס על בלוק עם ידיים לבנות מלכלוך. כבר רשמתי את זה פעם, הצעירים מעדיפים לדחוף טאבלטים לזקנות ולהתרברב על זה.
אם צעירים שהם לא תותחי על בלימודים היו חושבים קדימה, והיו שמים ז*ן על מה שהסביבה אומרת הם היו משתחררים מהצבא, לא מכללה למשפט ולא נעליים, הולכים לעבוד בבניין.
אחרי 5 שנים היו גם עם הרבה הרבה כסף בכיס, גם מקצועיים וגם עם תלוש יפה מאוד.

היום אין הרבה כאלה.

במשפחה של אבי עבדו בבניין מלית ברירה. בכיתה י' כל אחד בתורו עזב את בית הספר כדי לפרנס, לא הייתה ברירה, היה צריך להביא כסף.
היום אנחנו רחוקים מזה, יש אלטרנטיבות לכסף הזה ולכן לא הולכים לבניין.
פעם היו יותר כי לא הייתה ברירה.קח את דמרי מנתיבות. הבחור עובד בבניין מאז שהוא ילד, כנראה מחוסר ברירה תראה איפה הוא היום. לא כל אחד יהיה דמרי, אבל אם אתה איש מקצוע מבוקש בתחום מבוקש אתה תעשה כסף טוב.
פעם המצב היה יותר קשה, ולכן עוד התגלגלו לבניין.

אצלנו העיוות הזה של תואר עוד פחות נוראי. קח את ארה"ב. צעירים משלמים שם עשרות אלפי דולרים על תואר שלעיתים לא שווה כלום או יקח שנים להחזיר אותו.
יכלו להתמקצע במקצוע כמו שרברבות ולעשות ארגזים של כסף.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

אני לא יודע איך בכלל נכנסים לתחום. הולכים לאתרי בנייה ומגישים קורות חיים? יש להם בכלל משרות ג'וניור? שואל ברצינות. 

פורסם
לפני 6 דקות, farkash7 כתב:

הבעיה שבבניין לומדים דרך הידיים.

נו ו?

במדינות אחרות יש מסלולים, מלמדים עם פרקטיקה, שולחים לאינטרנשיפ.

זה שבארץ יש פרצות ואף אחד לא לומד כלום, ומחר כמגאי שלנו פה יכול ללכת להיות גגן, לבנות גג לאנשים בלי שום ידע או השכלה רלוונטי זה כשל.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

זה לא רק תדמית, למרות שגם היא חלק מהעניין. זו גם עבודה קשה, שנפצעים ומתים בה לא מעט יחסית.

יש מקצועות שונים ומגוונים, חלקם גם פחות קשים פיזית, שדורשים עבודה עם הידיים ואפשר להצליח בהם. אבל גם בזה צריך כשרון מסוים, אפילו הרבה ממנו, ואני כותב את זה בתור מי שלא מסוגל לתלות תמונה על קיר לבד בערך.

גם ברור לגמרי שלא צריך לכוון את כולם להיות מהנדסי תוכנה או עורכי דין (רק האל שבשמיים יודע להסביר למה מישהו הולך ללמוד היום משפטים). מצד שני, יש מקצועות כמו רפואה, שעם השנים אני פחות ופחות ופחות מבין את היוקרה שבהם, ולמה צריך פסיכומטרי בשמיים ולימודים כ"כ קשים כדי להיות רופא.

הנקודה היא שניתוחים חברתיים מהסוג הזה, של "למה ישראלים לא עובדים בבניין? בואו נכריח אותם" הם לא בדיוק.. לא יודע.. פרקטיים? 

בשגרה אין בזה צורך.

בחירום, אם הכל יקרוס לרמות של שנות ה-30, אז מימלא החיים של כולנו יראו כמו העלילה של ענבי זעם. ולא יהיה לא מי שיבנה ולא למי לבנות.

לפני 3 דקות, ChemGuy85 כתב:

אני לא יודע איך בכלל נכנסים לתחום. הולכים לאתרי בנייה ומגישים קורות חיים? יש להם בכלל משרות ג'וניור? שואל ברצינות. 

כשהייתי עלה חדש, היו קורסים. אולי גם היום יש. לך בתור מומחה סקוואטים יש יתרון מובנה.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)

אני חושב שבאופן כללי המעמד של האקדמיה נשחק בשנים האחרונות. למעט רשימה די קצרה של חוגים רוב התארים הם לא יותר מלימודים כללים שנועדו להראות למעסיק פוטנציאלי שלא עומד מולם אהבל גמור. למזלנו לימודים גבוהים בישראל עולים 10,000 שקל לשנה ולא 25,000 אלף דולר ומעלה כמו בארה"ב ככה שאין לנו "דור אבוד" שמסיים תואר ראשון עם חוב של 100,000 דולר לבנק. 

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
  • אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני 17 דקות, יבגניפ כתב:

עורכי דין (רק האל שבשמיים יודע להסביר למה מישהו הולך ללמוד היום משפטים). 

סוג של תואר ראשון "יוקרתי" אם לומדים אותו בעברית, אוניברסיטת תל אביב ובמידה מסוימת גם בבינתחומי. דרך אגב, רבים בכלל לא ממשיכים לעבוד בתור עורכי דין. זה פשוט אחלה תואר ראשון. 

חשבונאות גם בדרך להפוך לסוג של "אחלה תואר ראשון". בוגרים רבים בכלל לא עובדים בתור רואי חשבון במובן הקלאסי של המילה דקה אחרי שהם מסיימים את ההתמחות. לכן אני חושב שההתמחות במתכונת הנוכחית מיותרת לחלוטין ונועדה בעיקר בשביל לספק כוח עבודה זול ושבוי לגילדה המקצועית. 

פורסם
נו ו?

במדינות אחרות יש מסלולים, מלמדים עם פרקטיקה, שולחים לאינטרנשיפ.

זה שבארץ יש פרצות ואף אחד לא לומד כלום, ומחר כמגאי שלנו פה יכול ללכת להיות גגן, לבנות גג לאנשים בלי שום ידע או השכלה רלוונטי זה כשל.

זה לא כל כך משנה. בסוף גם אם תעשה קורס אתה תלמד דרך הידיים.

בכל מקצוע זה ככה אגב לומדים ״דרך הידיים״, ההבדל הוא ששם אתה לומד דרך הידיים במלוא מובן המילה. דרך הידיים, דרך הרגליים, דרך הגב ועוד הרבה איברים אחרים.

אז אם היו משלמים לך 15-20 מהיום הראשון היו אולי עומדים בתור 1000 אנשים ואחרי חודשיים היו נשארים 20.

הבעיה שבהתחלה משלמים לא טוב אז מי יחזיק?

הולכים לסלקום, אותו כסף במזגן.

פורסם

אני צחקתי? להפך זו בדיוק הנקודה שאני מעלה.
מי יסבול בנדל"ן כמה שנים כדי לצבור נסיון וותק עד שיגיע למשכורת גבוהה כשיש לו כאלה אלטרנטיבות?

פורסם (נערך)

זהו שהם מדברים על מצב שאין אלטרנטיבה מיליון ומעלה מובטלים רעבים ללחם שנאלצים לבחור בין עבודה בבנייה ובין מוות מרעב. צריך להזכיר להם שבזמן שפל כלכלי בדרך כלל גם אין התחלות בנייה. 

פורסם

נחזור לנושא? סוף סוף קצת מספרים בשביל קורולה:

הממשלה החליטה על קריטריונים לבלימת ההקלות:

100 חולים חדשים ביום שלא הגיעו מחו"ל ואינם חולים מ"אזורים אדומים" (אזורים עם אחוזי הדבקה גבוהים).

קצב הכפלה של מספר החולים אחת ל-10 ימים.

250 חולים קשים. 

אם 1 מ-3 אלה מתקיים זה יהיה "תמרור אזהרה" שיחייב לכנס דיון בממשלה על בלימת ההקלות

פורסם

מה שנקרא עם האוכל בא התיאבון,

שהיינו על מעל 100 חולים ביום והתחילו לשחרר,  דיברו על 300 חולים ביום בתור מדד להפסיק את ההקלות.

עכשיו הורידו את הסף, יפה להם. 

הכפלה כל 10 ימים זה גידול של 7% במספר הנדבקים מהיום הקודם. 

אין מה להגיד מפה, אפשר רק להתפלל 

פורסם

יבגני וכימאי - הרבה מאד מסלולים אקדמיים הם בסיס להתפתחות בכיוונים לא צפויים. הנדסה היא כזו, גם משפטים.

יגבני, לגבי רפואה, הסיבה לדרישות הקבלה הגבוהות דומה לסיבה לדרישות הגבוהות ללימודי מדמ"ח: ביקוש גדול והיצע מוגבל. ברפואה. לגבי למה המקצוע כל כך מורכב אין צורך להרחיב כאן.

ולגבי נושא עבודות הכפיים - הי שהרג אותן כמקצועותמכובדים הוא מי שהחליט לפני 50 שנה לחסל את החינוך המקצועי. החוסר בבנאים מקביל חוסר במכונאים או רתכים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

"פסח מצה ומרור"..

"נורות אדומות במטוס"..

בחיי, ביבי פונה לדפ"ריאדה. כבר מצאת חג שני של פסח הציבור לא מקפיד על השילוש הקדוש.

• תוכן חדש...