Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 9 שעות, arturkopit כתב:

ידוע שיש פה חרא של גישה כלפי בנייה וחקלאות.

יש אינספור דרכים שבאמצעותן ניתן לעודד הכנסת יהודים לבנייה.

מועדפת בבנייה.

צימצום קצבאות-למשל קצבת ילדים רק עד 3 ילדים.

כל אדם מובטל אשר מסרב לעבוד לשלוח אותו לבנייה ,אם הוא מסרב הוא מוזמן לרעוב.

פתרונות יש להכל,הבעיה שלממשלה לא אכפת.

מסרב לעבוד? אתה מדבר כאילו מדובר רק בפינוק.. אתה בכלל שומע את עצמך? להכריח אנשים לעבוד בענף המסוכן הזה?! קודם כל שהממשלה תתחיל להזיז את התחת ולעלות את מס' פקחי הבנייה ולהכניס רגולציות , פיקוח ואכיפה בתחום הפרוץ והמסוכן הזה!

תאמין לי אם זה היה רק פינוק הרבה ישראלים כן היו הולכים לעבוד. ישראלים לא מפונקים, זו סתם סטיגמה. לא חסרים ישראלים כולל אני שמוכנים לעבוד בעבודת כפיים תמורת שכר ראוי. אני כבר מגיל 14 הייתי עובד במפעל של אבא שלי כל חופש גדול  כולל אחרי השחרור, ותאמין לי שהוא ממש לא ריחם עליי (להפך, עשה ממני דוגמא לשאר העובדים),  ויש לי לא מעט חברים אחרי צבא שעבדו בעבודת כפיים לכסף מהיר לפני טיול.

הבעיה האמיתית שהכסף לא שווה את הסרטן שתחטוף בתור חקלאי מכל חומרי ההדברה שתיחשף אליהם במרוצת השנים (תבדוק תחלואה של סרטן אצל חקלאים) , ואת הסיכון לתאונת עבודה ומוות בבנייה, שכחת כמה פועלי בניין מתים כל שנה? תוסיף את החיכוך התמידי בין יהודים לערבים בתוך ענף הבנייה, כמו הבחור היהודי שערבי חתך לו את הכבל והוא צנח למותו:

https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4596337,00.html

פשוט לא שווה את זה.

עריכה אחרונה על ידי Bob Ross
  • מעניין 2
לפני 16 שעות, Transporter כתב:

אתה לא מקבל שום זרע בפה אני לא יודע מה אתה עושה עם המקל

פורסם (נערך)
לפני 5 שעות, Transporter כתב:

אתה יודע שידידה שלי הייתה חיה המון שנים בארה"ב,

כרגע היא חיה בארץ נשואה קנתה כאן דירה והילדים שלה חיים כאן

היא קיבלה כסף לחשבון "מדונלד טראמפ" ?

היא קיבלה $1,200 דולר + 500$ לכל ילד עם SSN. בנוסף זה מוגבל בתקרת שכר כלומר ממשכורת שנתית של 75,000 אלף דולר המענק נשחק. היא קיבלה "מהר" בגלל שהיא מחזיקה חשבון בנק אמריקאי רשום במאגר של ה-IRS. אם לא היה ברשותה חשבון בנק היא הייתה מחכה חצי שנה לצ'ק דולרי. המענק נשמע נחמד במונחים ישראלים, אבל במונחים אמריקאים זה לעג לרש. אל תשכח שמערכת הרווחה בארה"ב כמעט ולא קיימת. מובטל = אין ביטוח בריאות ובארה"ב יש מעל 30 מיליון מובטלים. 

ציטוט

למה אני צריך להכנס למערכת הזויה, לרשום המון נתונים כדי שיגידו לי שלא מגיע לי שקל ?

כשאני רוצה לשלם מע"מ אני מקיש מייל ות.ז ויכול לשלם

כשאני צריך לקבל כסף אני מזדהה כאילו אני נכנס למערכת צבאית

מה ההבדל בדיוק ?

כסף תמיד מחלחל לאט לפשוטי עם ותמיד יש המון בירוקרטיה בדרך תביא לנו טופס X, תביא לנו טופס Y, כן ירד, לא ירד, כמה ירד, ירד אבל לא מספיק, הרווחת יותר מידי, הרווחת פחות מידי יאדה יאדה יאדה.

מצד שני גדולים מקבלים מהר. תסתכל איך בארה"ב צי'ק צ'ק העבירו מאות מיליארדים לתאגידי ענק בזמן שהקטנים רבים על פירורים כמו עכברים מורעבים. אותו דבר יקרה גם בישראל. 

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם (נערך)

@Transporter אם כל מורה שבעלה או אחד הילדים שלה ירגיש רע יפסיק להגיע לעבודה נהיה בסגר תוך 24 שעות. אחוז חולי הקורונה, אפילו מבין המשתעלים עם חום, קטן הרוב המוחלט חולים במחלות "שגרתיות", ולכן ההחלטה קשה. כמובן שהצד השני הוא ארוע כמו שאתה מתאר או ארוע כמו זה שהכניס אולי לבידוד לפני מספר שבועות. ההחלטות כאן מורכבות מאד.

@יבגניפ הרפואה תוכל לעבור לידי מערכות AI כאשר הן ידעו לפענח אינטוננציה והבעות פנים ולזהות את הלך הרוח של החולה, ולהגיב בניסוח מתאים ועם הבעה מתאימה. זה עד כדי כך שחולה ממוצא רוסי, חולה ממוצא מרוקאי וחולה ממוצא ערבי יתארו את אותו ארוע בצורה שונה לחלוטין, גם אם כולם דוברי עברית שוטפת, ומתוך התנהגות החולה על הרופא לפענח איזה מבין דרכי הטיפול האפשריות מתאימה לו אישית. אני כבר לא מדבר על גוף הידע העצום הנדרש, שחלק גדול ממנו סובל מחסרים ומצד שני הרבה מאד מידע אינו ניתן לכימות אלא מדובר ברצפים עם גבולות לא ברורים וצורך בקבלת חלק עצום מההחלטות בעולם של אי וודאות. עד שהמחשים יתגברו על כל אלה נזקק לבני אדם כרופאים ושאר אנשי צוות רפואה, עם כל החסרונות שלהם, אבל גם כאשר אין תחליף ליד שמונחת על הכתף או הבטן. מחשבים מתחילים ללמוד לפענח צילומי רנטגן מסוגים בודדים. אז כנראה שעוד כמה עשורים לא תהיה ברירה, אלא להסתמך על רופאים בשר ודם.

לגבי "הזדקנות" המקצוע - אכן בעיה קשה, ולא רק בישראל. בעולם המערבי מייבאים רופאים מהודו ופקיסטן. לנו אין האופציה הזו. לפני 30 שנה ייבאנו כמה אלפי רופאים מברה"מ המתפרקת, שעשו עבודה נפלאה. אבל, מה לעשות, האנשים האלה יוצאים לגמלאות ואין מספיק מחליפים. למה? כיוון שהמקצוע קשה ללימוד, שוחק, ולרוב הגדול לא מי יודע מה מתגמל כלכלית. הוסף לכך את חוסר מקומות ההכשרה שנובע מהזנחת מערכת הבריאות (בשביל להכשיר רופאים אתה צריך מוסדות בריאות עם מספיק צוות שיוכל ללמד, ומה לעשות, בישראל מספר יחידות האשפוז והמרפאות לא גדל בקצב הנדרש, והצוותים הקיימים כורעים תחת נטל העבודה השוטפת ומתקשים לעסוק בזוטות כמו הוראה ומחקר), והמעגל הזה הוא משוב חיובי עם תוצאה שלילית.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

הנה הפרופסור האהוב פה על הרבה חברים בשרשור, הוא האחרון שאפשר לקרוא לו קונספירטור. תמיד נצמד לעובדות בלבד.

עד לפני כמה שבועות הוא אמר בביטחון מלא שהירוס הזה עבר מבע"ח ולא יצא ממעבדה, וקרא לאלא שטוענים כך שהם מדברים שטויות. אבל היום? היום הוא כבר מדבר אחרת: (תריצו ל4:10)

- הוא כועס מאוד על סין ועל ההתנהגות שלה לאורך כל המשבר

-  הוא אומר שעל פי כל העדויות שקיימות כרגע  הירוס יצא ממעבדה

- אומר שניתוחי מודיעין חדשים של הMI-6 אומרים שסין ידעה  שהוירוס עובר מאדם לאדם כבר באמצע דצמבר אך הודיעה על כך רק יותר מחודש אח"כ.

- אומר שארגון הבריאות העולמי שיתף איתה פעולה בהשתקת הנושא וזורק מין חצי רמיזה  בעדינות שאולי צריך לפרק אותו..

- סין העלימה  רופאים שהתריעו על כך.

- טוען שעל פי הMI-6 מספרי התחלואה בסין היו גבוהים בהרבה מאלו שפרסמה.

עדיין חלק פה מסרבים להאמין שהירוס יצא ממעבדה? טוב, כמו שאמרתי..זה שתסרבו להאמין לא ישנה את המציאות. ככל שמתקדמים הימים והחקירות של סוכניות מודיעין ברחבי העולם, זה נהייה יותר ויותר ברור.סין היא הבעיה העולמית  החדשה וחייבים לגרום לה לשלם על מעשיה, כדי שתשנה דרכה . אחרת, זה לא הירוס האחרון שיצא משטחה זה אני חותם לכם.

מזכיר לי את הפלת המטוס האוקראיני באיראן השנה. כמה רבים בעולם סירבו להאמין שאיראן הפילה מטוס אזרחי עמוס נוסעים משדה התעופה שלה, הריי איזה מדינה שפויה תפיל מטוס שיצא מהשדה תעופה שלה עצמה? (או תוציא וירוס לעולם משטחה שלה?) ואט אט סוכניות מודיעין התריעו על כך שאיראן אחראית על הפלת המטוס, מה שגרם לאיראן בסופו של דבר להודות. זה מה שיקרה עם סין, בסוף היא תודה באמת. עניין של שבועות - חודשים. לא תיהייה לה ברירה, הכעס העולמי והראיות שיצוצו  כטיפות הגשם, פשוט לא יותירו לה ברירה..

עריכה אחרונה על ידי Bob Ross

פורסם (נערך)

למיטב הבנתי המעבדה חקרה כיצד וירוסים מקבלים יכולת לקפוץ מבעלי חיים לבני אדם. משהו השתבש בדרך ואחד הוירוסים שהם חקרו זלג החוצה... הפרט היותר מעניין בכל הסיפור הזה הוא שהמעבדה קיבלה הרבה מאוד מימון מארה"ב ובכירים אמריקאים סיירו לא פעם במתחם (והתריעו על ליקוי עבודה) בקיצור הולך להיות מאוד מעניין בחודשים הקרובים. 

• רעיון טוב! 2
פורסם
Just now, ChemGuy85 כתב:

צריך להבין שהוירוס לא נוצר בתור נשק ביולוגי. המעבדה חקרה כיצד וירוסים מקבלים יכולת לקפוץ מבעלי חיים לבני אדם. משהו פשוט השתבש בדרך... הדבר היותר מעניין בכל הסיפור הזה הוא שהמעבדה קיבלה הרבה מאוד מימון מארה"ב ובכירים אמריקאים סיירו לא פעם באותה מעבדה. (והתריעו על ליקוי עבודה) בקיצור הולך להיות מאוד מעניין בחודשים הקרובים. 

שמע, סביר להניח שזה אכן פשלה. אני סה"כ אמרתי בהודעה הקודמת על טראמפ,  שאני לא שולל את התאוריה של בנצי כי יש יותר מדי נורות אדומות ובהתחשב בכל הנסיבות,  כמו שזהנ שנת בחירות ויש מלחמת סחר, ייתכן ובהחלט זה היה מכוון. כי פשוט למדתי בחיים האלו לא לשלול דבר. במיוחד שמדובר בבני אדם  והדברים שהם מסוגלים לעשות אחד לשני.

אבל בהחלט הרבה יותר סביר שזה פשוט טעות אנוש שגרמה לוירוס להשתחרר משם.

מה שבטוח - זה יצא ממעבדה ולא משוק רטוב.

פורסם

יש הבדל עצום בין פשלה מחקרית לבין קונספירציה להפיל את טראמפ.

לפני 2 שעות, sperial כתב:

הרפואה תוכל לעבור לידי מערכות AI כאשר הן ידעו לפענח אינטוננציה והבעות פנים ולזהות את הלך הרוח של החולה

מודה שאני לא כ"כ יודע מה מזהים לפי אינטונציה. זה דווקא מעיד על חולשתה של הרפואה הקונבנציונאלית, בטח אם לוקחים בחשבון שאנשים מגיבים לכאב בצורה מאוד מאוד שונה.

אבל ביקור ממוצע אצל חלק ניכר מהרופאים היום הוא ברמה של "כואבת לך הברך? אוקיי קח ארקוקסיה. לא עבר אחרי חודש? אוקי, הנה הזימון לmri".

מצד שני, בעיות קריטיות, כמו גילוי מאוחר מדי של סרטן זה גם משהו שקורה.

אין ספק של-AI בתחום הזה יקח עוד הרבה שנים להגיע לרמה הנדרשת, אבל זה הולך וצובר תאוצה בשנים האחרונות

• מעניין 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)
לפני 34 דקות, יבגניפ כתב:

יש הבדל עצום בין פשלה מחקרית לבין קונספירציה להפיל את טראמפ.

מה שמפריע לי זה מדענים שיוצאים ואומרים "אין מצב שזה וירוס שנוצר במעבדה" בזמן שיותר ויותר עדויות מצטברות שאכן מדובר בוירוס שנוצר במעבדה. יש לך מעבדה בסין שקיבלה ים של כסף אמריקאי ומאותה מעבדה זלג וירוס שהחריב את הכלכלה העולמית. תשמע הולך להיות שמח. 

• מעניין 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 2 שעות, Bob Ross כתב:

הנה הפרופסור האהוב פה על הרבה חברים בשרשור, הוא האחרון שאפשר לקרוא לו קונספירטור. תמיד נצמד לעובדות בלבד.

רק מתקן שוב- הוא לא פרופסור והוא אפילו לא דוקטור לרפואה, והוא ניזון בדיוק מאותו מידע שכולנו ניזונים ממנו. כבר היו מקומות שהוא הכניס פרשנות משל עצמו ואחר כך תיקן את עצמו- אני גם נהנה לראות את הסרטונים שלו בעיקר כדי להתעדכן במספרים המדוייקים אבל כשהוא מכניס פרשנות אישית הוא לא יותר אמין מהשערות שכל אחד מאיתנו יכול לשער לבד.

פורסם (נערך)

@יבגניפ

מה שאתה מתאר נובע משתי סיבות:

1. תהליך של בניית "הנחיות קליניות", שתפקידן לתת איזה מסגרת לתהליך הקליני. יש בכך יתרון, כיוון שיושבים "מובילי דעה" ומסכמים את הידע שהצטבר, לטובת רופאים שטובעים בשלל החידושים. הבעיה היא שבמקום לשמש כהנחיות גורמי מנהל ומשפט הופכים את ההנחיות האלה למחייבות, ופוגעים מאד ביכולת הרופא לשקול את צעדיהם באחוז הגבוה מאד של המקרים שאינם ממוקמים טוב בטבלאות.

2. בעיית כוח האדם ומגבלות הציוד. לרופא, במיוחד הראשוני, מסגרת זמן מצומצמת מאד לבדיקת מטופל. יש לו 10 דקות לשיחה, לבדיקה, לקבלת החלטות, לרישום המלצות, הפניות ומרשמים ולמתן הסבר לחולה. ועל זה להוסיף הרבה מאד עבודה מנהלתית, קבלת סיכומים של רופאים יועצים ובדיקות עזר והסקת מסקנות מהם. בסופו של דבר יש בעיה קשה של ניהול הזמן והמשאבים המוגבלים מאד.

העברת הרפואה לידי  AI לא תקרה בדור שלי, וכנראה גם לא בדור שלך. חשוב על הרכב האוטונומי, והגדל את הבעיה בדי הרבה סדרי גודל.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני 8 דקות, flytomars כתב:

רק מתקן שוב- הוא לא פרופסור והוא אפילו לא דוקטור לרפואה, והוא ניזון בדיוק מאותו מידע שכולנו ניזונים ממנו. כבר היו מקומות שהוא הכניס פרשנות משל עצמו ואחר כך תיקן את עצמו- אני גם נהנה לראות את הסרטונים שלו בעיקר כדי להתעדכן במספרים המדוייקים אבל כשהוא מכניס פרשנות אישית הוא לא יותר אמין מהשערות שכל אחד מאיתנו יכול לשער לבד.

בינתיים אני רואה את העלילה של Deus Ex מתגשמת מול העיניים שלנו. במשחק הזה סין הייתה קשורה איכשהו לפיתוח הנגיף... אני כבר לא זוכר את הפרטים. וואו אני חייב לשחק ביצירת מופת הזאת עוד הפעם. 

פורסם
לפני 30 דקות, sperial כתב:

@יבגניפ

מה שאתה מתאר נובע משתי סיבות:

1. תהליך של בניית "הנחיות קליניות", שתפקידן לתת איזה מסגרת לתהליך הקליני. יש בכך יתרון, כיוון שיושבים "מובילי דעה" ומסכמים את הידע שהצטבר, לטובת רופאים שטובעים בשלל החידושים. הבעיה היא שבמקום לשמש כהנחיות גורמי מנהל ומשפט הופכים את ההנחיות האלה למחייבות, ופוגעים מאד ביכולת הרופא לשקול את צעדיהם באחוז הגבוה מאד של המקרים שאינם ממוקמים טוב בטבלאות.

2. בעיית כוח האדם ומגבלות הציוד. לרופא, במיוחד הראשוני, מסגרת זמן מצומצמת מאד לבדיקת מטופל. יש לו 10 דקות לשיחה, לבדיקה, לקבלת החלטות, לרישום המלצות, הפניות ומרשמים ולמתן הסבר לחולה. ועל זה להוסיף הרבה מאד עבודה מנהלתית, קבלת סיכומים של רופאים יועצים ובדיקות עזר והסקת מסקנות מהם. בסופו של דבר יש בעיה קשה של ניהול הזמן והמשאבים המוגבלים מאד.

העברת הרפואה לידי  AI לא תקרה בדור שלי, וכנראה גם לא בדור שלך. חשוב על הרכב האוטונומי, והגדל את הבעיה בדי הרבה סדרי גודל.

אבל זה כבר קורה, רופא המשפחה במכבי יושב מול מחשב, מכניס את התסמינים שאנחנו מספרים לו.

ומופיעות לו על המסך אבחנות אפשריות ושאלות נוספות.

באבחנות האפשריות מופיע לו גם קישור למאמרים רלוונטים.

כבר יצא פעם אחת שעל סמך התסמינים של ילדה בת 8 המחשב העלה איזה מחלה נדירה , בע"פ הוא אמר שהוא בטוח שזה וירוס,

אבל בגלל שהמחשב כבר העלה לו את האופציה הוא ישלח אותנו לסדרה של בדיקות נוספות. 

בסוף התברר שאכן זה היה סתם וירוס 

לגבי רשות המיסים, התכנתים שלהם לא שונים מכל חברת היי-טק אחרת.

image.png.c477f3c93f81ae588dd2f5fa7cf0901b.png

• תוכן חדש...