Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

האם נהגי מוניות שכירים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2257 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שוכרים מכספם (משכיר הוא בעל הרכיב, שוכר הוא מי שמשלם עבור השימוש בו).

אם כי בתחנה שבה אתה מתכנן לעבוד יכולים להפנות אותך למשכירים מהאיזור ואולי לכאלה אפילו מהתחנה עצמה, או כאלה שמחפשים מי שיעבוד משמרת נוספת על המונית שלהם וכו'.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

יש ויש. יש גם נהגי מוניות שכירים, אבל הרוב המכריע עצמאים. יש כאלה ששוכרים את המספר והרכב, ויש כאלה ששוכרים רק את המספר.

בקיצור: האפשרויות מגוונות מאד.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אבל לא נתקלתי בכאלה ששוכרים מונית מהתחנה

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

נכון להבוקר יש כ-21500 מוניות רשומות לתנועה בדרכים, מתוכן כ-3000 רשומות ע"ש חברות = תחנות.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם

לא בהכרח חברה = תחנה. בנסיעה האחרונה שלי לנתב"ג נסעתי עם נהג שסיפר לי שיש לו חברה להשכרת מוניות, יש לו מספר מוניות (לא זוכר אם אמר 10 או 15) והוא משכיר אותן מעבר לזה שהוא נוהג באחת בעצמו.

פורסם
לפני 8 שעות, m3x7r3m3 כתב:

שוכרים מכספם (משכיר הוא בעל הרכיב, שוכר הוא מי שמשלם עבור השימוש בו).

אם כי בתחנה שבה אתה מתכנן לעבוד יכולים להפנות אותך למשכירים מהאיזור ואולי לכאלה אפילו מהתחנה עצמה, או כאלה שמחפשים מי שיעבוד משמרת נוספת על המונית שלהם וכו'.

לפני 6 שעות, zvit כתב:

יש ויש. יש גם נהגי מוניות שכירים, אבל הרוב המכריע עצמאים. יש כאלה ששוכרים את המספר והרכב, ויש כאלה ששוכרים רק את המספר.

בקיצור: האפשרויות מגוונות מאד.

לפני 2 שעות, Fazer כתב:

לא בהכרח חברה = תחנה. בנסיעה האחרונה שלי לנתב"ג נסעתי עם נהג שסיפר לי שיש לו חברה להשכרת מוניות, יש לו מספר מוניות (לא זוכר אם אמר 10 או 15) והוא משכיר אותן מעבר לזה שהוא נוהג באחת בעצמו.

תודה רבה חברים, פירטתם נורא טוב. הבנתי.

אני פחות בעניין של להיות עצמאי.

כמה יעלה לי נגיד לשכור מספר ומונית בשביל לעבוד? 

פורסם

אם אתה רוצה להיות נהג מונית שכיר, אתה צריך:

1. להוציא רשיון לנהיגה במונית.

2. למצוא תחנה שתעסיק אותך כשכיר.

לשכור מספר ומונית כדי לעבוד = להיות עצמאי.

תתחיל בלקרוא כאן

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם
לפני 15 דקות, zvit כתב:

אם אתה רוצה להיות נהג מונית שכיר, אתה צריך:

1. להוציא רשיון לנהיגה במונית.

2. למצוא תחנה שתעסיק אותך כשכיר.

לשכור מספר ומונית כדי לעבוד = להיות עצמאי.

תתחיל בלקרוא כאן

אז לסיכום, בתור נהג מונית שכיר יורד לי מהכיס בחודש בסביבות ה1.6 ש'ח על מספר ירוק + 1.6 שח על שכירת מונית + עוד הוצאות על הדלק ותחזוקה והביטוח כללי? אני צודק בגדול? 

פורסם

כיום ישנם הרבה נהגי מוניות ששוכרים מונית פלוס מספר במה שנקרא פיקס  , עובדים על המונה של בעל המונית וחלקם מקבלים תלוש שכר פיקטיבי. משרד התחבורה מניע רפורמה בענף המוניות והמגמה היא שבעתיד רק בעלי מוניות עצמאיים בעלי תיק ברשות המיסים יוכלו לעבוד על מונית.

פורסם
לפני 9 שעות, אדוןמנגו כתב:

אז לסיכום, בתור נהג מונית שכיר יורד לי מהכיס בחודש בסביבות ה1.6 ש'ח על מספר ירוק + 1.6 שח על שכירת מונית + עוד הוצאות על הדלק ותחזוקה והביטוח כללי? אני צודק בגדול? 

ממש לא. במיוחד בגזרת המונית (דאצ'יה סנדרו כנראה תהיה זולה משמעותית ממרצדס S קלאס) ממליץ לך מאד לדבר עם אנשים שעסוקם בהשכרת מספרים / מוניות, ולא לנסות לנחש ניחושים ולהניח הנחות.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם
בתאריך 13.4.2020 בשעה 19:52, zvit כתב:

נכון להבוקר יש כ-21500 מוניות רשומות לתנועה בדרכים, מתוכן כ-3000 רשומות ע"ש חברות = תחנות.

יש בערך מספר חד ספרתי של מוניות שרשומות על שם תחנות מוניות.

השאר רשומות על שם חברות בע"מ, שזה אומר שהבעלות על הזכות הציבורית היא של חברה בע"מ (מונית נרשמת בבעלות של בעל הזכות הציבורית שמחוברת אליה).

אותה חברה ב-99% או יותר מהמקרים, אינה תחנת מוניות.

סתם לדוגמה, אבא שלי רשם חברה בע"מ לפני כמה עשרות שנים, בשם "מובילי X", זו לא תחנת מוניות, החברה פרטית ושייכת ב-100% לאבא שלי, בבעלות החברה 2 זכויות ציבוריות.

במקביל הוא הקים תחנת מוניות, היו בבעלותו 100% מהמניות של אותה תחנת מוניות (גם חברה בע"מ), ולאותה תחנת מוניות היו... 0 מוניות בבעלותה.

בתאריך 13.4.2020 בשעה 20:47, Fazer כתב:

בדיוק

בתאריך 13.4.2020 בשעה 23:53, אדוןמנגו כתב:

תודה רבה חברים, פירטתם נורא טוב. הבנתי.

אני פחות בעניין של להיות עצמאי.

כמה יעלה לי נגיד לשכור מספר ומונית בשביל לעבוד? 

יש חברות ואנשים שמשכירים מה שנקרא "פיקס", מונית עם מספר, ביטוח, רישוי וכל זה. יש גם כאלה שכוללים בסכום את הטיפולים ויש שלא.

אתה משלם X שקלים כל שבוע (זה בד"כ שבועי ולא חודשי, הנהגים מעדיפים ככה), מקבל מונית, משלם עוד סכום לתחנת מוניות ומקבל דרכה עבודה

אתה אחראי כמובן לקחת את הרכב לטסט, טיפולים, תיקונים וכאלה.

אני יכול להפנות אותך בתחום אם תרצה, הוא לא משכיר בעצמו אבל יידע למי להפנות אותך באיזור שלך

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
מונית נרשמת בבעלות של בעל הזכות הציבורית שמחוברת אליה.

זה עדיין הולך ביחד?

אני זוכר שלפני 5-6 שנים דובר על הפרדת רישום בעלות על מונית מבעלות על זוכות ציבורית זאת אומרת מונית יכולה להיות שלי רשומה עלי ואני יכול לשכור את הזכות, לא חייב לרשום את המונית על שם בעל הזכות.

האם זה באמת הופרד או שעדיין באותו מצב כמו שהיה כל השנים? 

פורסם (נערך)

למיטב ידיעתי זה לא יצא אל הפועל, אבל לא בטוח לגמרי

לפי המקור הזה זה דווקא כן עבר כחוק.

לצורך העניין זה גם לא משנה, שהרי המטרה הסופית היא שהמונית עצמה תהיה בבעלות חברה בע"מ ולא אדם פרטי במידת האפשר, גם בשביל קצת יותר גמישות בהוצאות מוכרות, וגם בשביל שדו"חות תעבורה יהיו דו"חות תאגידיים

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 17 שעות, Buki כתב:

זה עדיין הולך ביחד?

אני זוכר שלפני 5-6 שנים דובר על הפרדת רישום בעלות על מונית מבעלות על זוכות ציבורית זאת אומרת מונית יכולה להיות שלי רשומה עלי ואני יכול לשכור את הזכות, לא חייב לרשום את המונית על שם בעל הזכות.

האם זה באמת הופרד או שעדיין באותו מצב כמו שהיה כל השנים? 

יש הפרדה, המונית כיום רשומה על שם בעל המונית ולא על בעל המספר.

• אהבתי 1
  • תוכן חדש...