Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 754 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

באופן כללי אחרי מחקר של טריליון מתכונים וירידה ממש לכימיה שמאחוריהם-

המתכון ששמת פה נהדר אם אין לך מכונה. אם יש- אתה ממש, ממש רוצה לרדת באחוזי השומן ללא יותר מ 15-16 גג גג (אני מכוון לבין 8 ל 12 תלוי בטעם), להוסיף טיפה גואר גאם ולהתבסס יותר על מוצקים. כן, גם במחיר של עוד קצת סוכר.

בגלידה של גלידריה/גלידה טובה בסופר יש בערך 200-220 גרם סוכר לקילו גלידה. אפשר בהכנה ביתית להגיע לתוצאה הרצויה עם 130-140 (בדיוק מה שאכלנו הערב)

• תגובות 121
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שאלה - יש את מכונות הגלידה הפשוטות ביותר - קערה ששמים במקפיא למשך של 48 שעות, אליה שופכים את התערובת ואז מנוע מצועצע מסתובב במשך חצי שעה. כל הטוב הזה ב100 שח בשופרסל. 

יהיה הבדל משמעותי בתוצאה הסופית?

פורסם
לפני 9 שעות, gollu כתב:

שאלה - יש את מכונות הגלידה הפשוטות ביותר - קערה ששמים במקפיא למשך של 48 שעות, אליה שופכים את התערובת ואז מנוע מצועצע מסתובב במשך חצי שעה. כל הטוב הזה ב100 שח בשופרסל. 

יהיה הבדל משמעותי בתוצאה הסופית?

הבדל של שמים וארץ.

על מנת ליצור גלידה שלא תרגיש גרגרית מדי אתה רוצה טמפרטורה של מינוס 5 מעלות בערך בנקודה החמה ביותר בתערובת לאחר התהליך לפני ההעברה למקפיא (אחרת- בתהליך הקפיאה הסופי יגדלו שם גבישי קרח גדולים שיגרמו לגלידה להרגיש גרגרית ולא נעימה)

מכונה טובה תגיע לפחות מזה. ביתיות טובות יגיעו למינוס 7~ במרכז עד מינוס 9~ בצדי התערובת, מכונות ביתיות יקרות אפילו מעלה פחות מזה, מכונות תעשייתיות יקפיאו את התערובת למינוס 10 אחיד לחלוטין. 

ה "דלי קרח שופרסל 100 שקל" לא מצליחה אפילו להקפיא לחלוטין את מרכז התערובת תוך כדי ערבוב (כלומר- הטמפטורה היא 0 או קרוב לזה, אבל לא התרחש מעבר פאזה)

יש מכונות דלי הגונות יותר שעולות כ 350 שקלים, אבל מוגבלות לכמות קטנה (חצי ליטר בערך עד 700 סמ"ק) וגם בהן התוצאה לא תצא כמו במכונה עם קומפרסור.

• מעניין 1
פורסם

אני חייב להגיד שבתור אחד שיש לו מכונה טובה,

אחרי שאני קורא את כל מה שצריך לעשות בשביל הכין גלידה, אני מעדיף לקחתץ את הרגליים לקפוץ לגלידריה הקרובה ולקנות קילו וזהו.

א. מלא עבודה

ב. מלא כלים 

ג. המון זמן

ד. לחמישה זה בקושי מספיק, לא יוצא יותר מ 600 גרם

ה. בחנות יש מליון טעמים - פה יצא רק אחד

לדעתי, הפעם אין פה קיצורי דרך.

ליאור.

פורסם (נערך)

א'- לא מלא, אבל עבודה.

ב'- מכונת גלידה, קערה, קלחת, מיקסר, משקל מטבח.

ג'- רק אם אתה מחשיב את הזמן של התערובת במקרר, ורק אם החלטת ללכת על התוצאה המושלמת.

ד'- מה מונע ממך להכין 2 ליטר במכה אם המכונה שלך מספיק גדולה? המתכון למעלה נכתב עבור כמות של חצי קילו, אבל אפשר פשוט להכין כמות כפולה, משולשת או מרובעת בהתאם למכונה שלך. לא מוכרת לי מכונה שלא יכולה להכין קילו בערך.

ה'- אכן רק טעם אחד בכל באטץ'. 

המתכון למעלה הוא לג'לאטו טעים ואיכותי יותר ממה שתקבל בגלידריה (אם כי הטעם תלוי גם בך, סוג השוקולד שתשתמש בו, הפירות וכו'). 

פה יש לך בחירה:

1- לשלם בין 110 ל 130 שקלים לקילו לאיכות שנעה בין פחות טובה להרבה, הרבה פחות טובה מהתוצר פה

2-  להשקיע את הזמן, לשטוף כלים 10 דקות לאחר מכן, אבל לסגור עניין בכ 20-30 שקלים לקילו (וזה בנדיבות עם חומרים איכותיים) עם תוצר באיכות הגבוהה ביותר, שאתה יודע מה יושב בתוכו.

אין פה נכון ולא נכון, יש פה עניין של העדפה

עריכה אחרונה על ידי Pika007
  • שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

התארגנתי על מחית פיסטוק והכנתי את הבאטץ' הראשון בשביל חבר בעבודה.

התוצאה- טענה שזו גלידת הפיסטוק הכי טובה שטעם מעולם.

גם הכנתי לעצמי גלידת שוקולד מריר לסופ"ש.

המתכון ששמתי פה עבר קצת טוויקינג, ומוציא עכשיו בצורה עקבית תוצאות טובות יותר מכל גלידריה שהייתי בה בארץ. 

רק עצה קטנה למי שלקח את המתכון- עבור באטץ' של חצי קילו להשתמש ב 0.25 גרם גוואר גאם אם אתם משתמשים. עשיתי מספר ניסויים על השולחן בשביל למצוא את היחס הנכון, זה מספר הזהב. (ב 0.5 לחצי קילו זה הופך את הגלידה ללעיסה. עדיין טעים אבל מרגיש מוזר)

סלחו לי שאת הפטנטים הקטנים שמעלים את הרמה מ 95 ל 100% אשמור איתי כרגע :)

תמונות בקרוב. המשפחה וחברים לעבודה עשו קצת הזמנות לסופ"ש הקרוב.

אפשרי שבקרוב אמכור את המכונה כדי לעבור לאחת גדולה יותר, אני מכין הרבה יותר ממה שחשבתי שאכין (והמכשיר הזה עושה חיל בצורה שלא ציפיתי לה, מוצר פשוט מעולה)

• אהבתי 1
פורסם
לפני 59 דקות, Pika007 כתב:

(והמכשיר הזה עושה חיל בצורה שלא ציפיתי לה, מוצר פשוט מעולה)

ומה עם תמונות?

2024 KIA SELTOS 2.0L Premium

Škoda Octavia 1.5L Tsi 2025

פורסם

מאיפה קונים את הגוואר גאם?

הוא מהותי לטקסטורה?

אני מכין גלידות שנים בבית ועפים עליהם גם וללא החומר הזה.

גם מאוד אוהב וניל ופיסטוק יוצא מדהים

גם תות שדה יצא מעולה

מכין קילו וזה נגמר תוך יום יומיים

אצלי באוטו, יש חצי סיבוב...ששומעים רדיו בלי המצבר.

פורסם

גוואר גאם ניתן למצוא ברוב חנויות הטבע/אפיה. הוא משפר מעט את הטקסטורה (עוזר למנוע יצירת גבישי קרח) אבל התפקיד הגדול יותר שלו הוא לגרום לתערובת להיות עמידה יותר להוצאה/החזרה למקפיא, והורדת קצב יצירת גבישי הקרח בהקפאה לאורך זמן.

גלידה במקפיא שורדת חודשים, אבל כולם בטח מכירים את הקטע הזה שאחרי 3 חודשים במקפיא פתאום הגלידה מלאה גבישי קרח. בלי מייצבים מסוג כזה או אחר, זה היה קורה אחרי שבועיים שלושה גג.

פורסם

האמת שלא, לא מכיר את הקטע.

אני לא רואה איך זה הופך לדבר מהותי אצלינו כי

גלידה טריה שאני מכין לעיתים נדירות תגיע לשלושה ימים במקפיא ואני מכין מעל קילו בפעם

אצלי באוטו, יש חצי סיבוב...ששומעים רדיו בלי המצבר.

פורסם

אתה מדבר על טריה, אני מדבר כרגע על קנויה, בעיקר קרמיסימו למיניהן 

כשיש משפחה שלמה נדיר שקילו גלידה ישרוד יותר מערב, כן.

• תוכן חדש...