Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם, הרי אפשר להגיב גם בלי, וממש לא בא לנו להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

Alkash

חשקה נפי במכונה ביתית להכנת גלידה.

Recommended Posts

בתאריך 13.4.2020 בשעה 14:29, Alkash כתב:

מעדכן: אתמול הגיע המכונה של FROSTLINE. נתתנו לה לעמוד כ15 שעות והיום עשינו גלידה.
מעבר לכל הציפיות, אישתי לקחה כמה מתכונים בגוגל, אחד מהם גלידת "פלמביר" של פעם לעולי ברית המועצות לשעבר.
פשוט מדהים, תוך שעה קיבלנו גלידה שלא אכלנו כמוה כבר עשרות שנים. הגלידה הכי טעימה שאכלתי.
עשינו וניל פלמביר, שוקולד, וסורבה אוכמניות. אכן יש התעסקות של כ10-15 דקות לפני שמוזגים הכל למכונה, אבל זה מאוד רחוק מ"הרבה התעסקות" הסורבה בכלל היה משחק ילדים, פשוט מכיניסים הכל לבלנדר ומהבלנדר שופכים ישירות למכונה.
במיכל של 1.5 ליטר יוצא מספיק גלידה לכ4 סועדים. (סועדים שאוהבים גלידה, מדובר על מנה מכובדת).

המכונה מאוד נעימה וקלה לתפעול.

 

תצטרף בבקשה תמונות וקישור 

אולי שווה לקנות לקיץ בשביל האחיינים

שתף הודעה זו


קישור ישיר להודעה
שיתוף באתרים אחרים

אז עשיתי היום את המקפא עם השמנות והחלב הממותק.

הלכתי על הבסיס, וניל בלי תוספות.

קל ומהיר יותר להכנה מגלידה, התוצאה הסופית נשארת רכה ושמנתית גם לאחר ההקפאה, בני הבית אמרו שהתוצאה טעימה אך שומנית ומתוקה מדי לטעמם.

שאלתי את אשתי אם אפשר להוסיף כוס חלב לשמנת בכדי לדלל  את כמות השומן, ולטענתה השמנת ״תישבר״.

אין ספק שזה מגיע גם במחיר קלורי גדול בהרבה מהגלידות שאני מכין או קונה.

אם יש למישהו רעיון איך אפשר להוריד את כמות השומן, אשמח לשמוע.

אנחנו נשאר אם גלידות שמנת/יוגורט/גרניטה שאני מכין עם מכונה בסיסית.


אצלי באוטו, יש חצי סיבוב...ששומעים רדיו בלי המצבר.

שתף הודעה זו


קישור ישיר להודעה
שיתוף באתרים אחרים

בדיוק,

המתכון של השמנת עם החלב המרוכז - יוצא שומני מאוד ומתוק מדי. 

לא אכין אותו שוב. 

המתכון הרגיל של גלידה עם חלמונים והתהליך - משמעותית יותר טובה.

בכל מקרה - היה מעניין.  

 


כמו שאומרים ברוסית, כל אדם הוא הפיזדץ של המזל שלו.

שתף הודעה זו


קישור ישיר להודעה
שיתוף באתרים אחרים

לגבי המתיקות, אפשר ממש לחתוך אותה אם משתמשים בחלב לא ממותק וגם נתקלתי בחלב עם תוית ברוסית שהוא חצי ממותק מהרגיל

אם משתמשים בשמנת 32% אז הגלידה יוצאת 21% שומן לגרם אבל לנפח זה דיי זהה ל 15% במילילטר כמו b&j
אם משתמשים בשמנת 38% אז זה מעלה את השומן ב 3.5%.

לכן כדי למתן זאת המלצתי לא להכין את הגלידה 'רגיל' (וניל/שוקו) אלא להוסיף 'שטויות' כ 15-25% מהתערובת.
צאנקים של עוגה/חמאת בוטנים/ריבת חלב/קרמל מעיפים את הגלידה למקום אחר...



Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk


לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה

שתף הודעה זו


קישור ישיר להודעה
שיתוף באתרים אחרים

חברים, מבקש שוב, אפשר מתכון לא מסובך וזריז, אם יש כזה, להכנה במכונה?
תודה,
ליאור.

שתף הודעה זו


קישור ישיר להודעה
שיתוף באתרים אחרים

גלידת תות שדה

רמת קושי- קלללללללל

מצרכים:

סלסלת תות שדה (כ500 גרם, אפשר קצת יותר)

שמנת לקצפת 250מ״ל

מיץ מחצי לימון

חצי כוס סוכר

 

ההכנה:

שוטפים היטב את התותים

קוטמים להם את הגבעול

מכניסים את כל המרכיבים לבלנדר/מעבד מזון/בלנדר מוט, כל אחד עם מה שיש לו, טוחנים עד לקבלת בלילה.

מוזגים את הבלילה למכונה.

 

זהו, באמת דקות של עבודה ותוצאה מעולה, עושה הרבה ומאוד אהוב בבית.

כל אחד יכול לשחק קצת עם הכמויות להגיע לתוצאה הסופית שיותר אהובה עליו, אבל העיקרון ברור.

עריכה אחרונה על ידי locus
  • מעניין 1

אצלי באוטו, יש חצי סיבוב...ששומעים רדיו בלי המצבר.

שתף הודעה זו


קישור ישיר להודעה
שיתוף באתרים אחרים

חשבתי לנכון להוסיף רושם נוסף על הגלידה עם החלב המרוכז.

קודם כל אני מסכים שהגלידה מתוקה ושמנתית, אבל אני חושב שזה בסדר גמור כל עוד אוכלים בצורה מתונה, זה לא ששאר הגלידות התעשייתיות חפות ממתיקות או דראק אחר שיש בתוכן.

הילדים שלי ניסו 3 טעמים חדשים בסוף השבוע: הבסיס הרגיל של השמנת המתוקה עם החלב המרוכז והוסיפו חמאת בוטנים וחתיכות בייגלה שטוח'לה, עוד סוג עם נוטלה ואחד אחרון עם מחית תותים טריים שטחנו בנינג'ה והוספנו לתערובת.

אולי זאת סתם הרגשה, אבל נראה לי שברגע שהוספנו מרכיב נוזלי (חמאת בוטנים/נוטלה/תותים טחונים) , המרקם השמנתי קצת אבד והם קפאו יותר חזק מפעם שעברה.

למרות כל האמור מעלה, הטעמים מצויינים , בעיקר החמאת בוטנים והבייגלה.

 

 

שתף הודעה זו


קישור ישיר להודעה
שיתוף באתרים אחרים

הנה דוגמא קטנה מחצי כמות (כלומר 1 שמנת וחצי מיכל חלב ממותק) יוצאות 6 כוסות.

ככה אני מכין את המנות, כל מי שאוכל יש לו מנה מוכנה ולא 'יורד על כל הג'רעה'

 

הנה שלבי ההכנה אחרי שזה יצא מהבלנדר

משמאל לימין:

העמסת מוצקים

אחרי בחישה קלה עם שיפוש

העמסת סירופים ובחישה עם שיפוד

 

אנשים כמעת אכלו את הכוסות...

9e23acff8a146b46010cfffa70ed4db8.jpg

 

 

 

 

 

 

  • אהבתי 1

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה

שתף הודעה זו


קישור ישיר להודעה
שיתוף באתרים אחרים

מתכון לגלידת וניל שרקחתי, כ-1 קג'. לא מתכון זריז, אבל לא רואה ממטר כל גלידת וניל שיצא לי לטעום בארץ.

 

אבקת חלב - 70 גר'

חלמון - 48 גר'

חלב 3% - 240 מל'

שמנת 38% - 500 מל'

סוכר - 90 גר'

מקל וניל

 

חורצים מקל וניל, מבשלים מספר דקות בתערובת החלב והשמנת המתוקה (עדיף לא להרתיח). לאחר מכן מגרדים את גרעיני הוניל ומוציאים את התרמילים (לפח או שימוש אחר). מקררים מעט.

מקציפים את החלמונים עם הסוכר לקבלת קצב יציב.

בערבוב איטי יותר שלא ישפריץ, מוסיפים את תערובת הנוזלים עם הוניל פנימה לאט לאט. מוסיפים לאט את אבקת החלב.

בשלב הבא (פיסטור) מחזירים את הכל לסיר, ומחממים ל-72 מעלות תוך כדי ערבוב, ומחזיקים את התערובת ב-71-72 מעלות במשך כ-5 דקות. לשים לב לא לברוח גבוה מדי, תסיימו עם חביתה. אפשר עם מכשיר סו ויד אם יש לכם. אם כבר יש לכם מכשיר סו ויד, מומלץ להחזיק את התערובת ב-72 מעלות כ-25 דקות לקבלת מרקם טוב ויציב יותר (לא ניסיתי).

למי שאין תרמומטר שאפשר לטבול בתוך ה-Custard (יש מילה בעברית לזה?), יכול לקחת את תערובת החלב, השמנת המתוקה והוניל מהשלב הראשון מיד אחרי סיום הוצאת הגרעינים ולהזליף אותה באיטיות רבה על דפנות המיקסר לתוך קצף הביצים. לא יודע כמה זה מפסטר, אבל יותר טוב מכלום אני מניח.

מומלץ לתת לתערובת לנוח במקרר מספר שעות, ולאחר מכן לתוך מכונת גלידה כאשר היא כבר קרה מאוד.

 

זה מתכון בסיסי, אפשר לקחת אותו בלי הוניל ולהוציא ממנו כל גלידת שמנת שרוצים בערך. חשוב לשמור על כמות שומן ומוצקים דומה +- 5% כדי לקבל מרקם קרמי מעולה (שומן 15-20%, מוצקים 40-50%). עשיתי כבר גלידות פקאן, תותים, שוקולד מריר ופיסטוק מעולות - וכמובן הוניל. לא כל כך שמרתי מתכונים, אולי יש לי פיסטוק שמור איפשהו.

 

בתיאבון.

  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

שתף הודעה זו


קישור ישיר להודעה
שיתוף באתרים אחרים

שמנת מתוקה? להקצפה? מותג מומלץ?

שתף הודעה זו


קישור ישיר להודעה
שיתוף באתרים אחרים

במתכון שלי? תנובה למיטב זכרוני.

שתף הודעה זו


קישור ישיר להודעה
שיתוף באתרים אחרים

חלב+אבקת חלב+סוכר שווה ערך לחלב הממותק.

ועם השמנת זה דיי בכיוון של המתכון הפשוט.

יש כמובן את עניין החימום והחלמון, יתכן שזה יוצר שוני מסויים אך מציע שתנסה את המתכון הפשוט שפרסמתי.

 

 

 

 

 

 


לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה

שתף הודעה זו


קישור ישיר להודעה
שיתוף באתרים אחרים

אני אבדוק, צריך לחפש את המכונה, לא השתמשתי בה הרבה זמן. בכל מקרה עשיתי בזמנו כמה מתכונים פשוטים בלי חלמונים וזה לא היה זה. אבל אנסה את שלך בהזדמנות. מבחינת החלב המרוכז, אם הוא יכול להחליף את שלושת הרכיבם צריך לראות ערכי רכיבים. זה גם מעט בעייתי שלא ניתן להקציף חלמונים.

Sent from my SM-G970F using Tapatalk

שתף הודעה זו


קישור ישיר להודעה
שיתוף באתרים אחרים

ב"שלי" (וועע עלי אם הבת שלי תשמע) צריך רק בלנדר, בלי מכונת גלידה/סירים/בישול

Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk


לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה

שתף הודעה זו


קישור ישיר להודעה
שיתוף באתרים אחרים

סליחה על השאלה המפגרת. אתה מקציף קודם את השמנת המתוקה?

שתף הודעה זו


קישור ישיר להודעה
שיתוף באתרים אחרים

×
×
  • Create New...