Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2458 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

הישראלים בחו"ל מגוונים כמו בארץ. אני חייב לומר שבדרך כלל אין לי בעיה עם נוכחותו, אבל זה תלוי ביעד. אז אתה נמצא כרגע ביפאן וכנרה שהאוכלוסיה הישראלית שאתה פוגש דומה לזו שאני פגשתי באיסלנד או זו שאתה יצאתי לטיול בלפלנד, או אלה שצעדו יחד אתי בשמורת וינטגאר בסלובניה, ובעוד הרבה מקומות.

אבל, כפי שכתבתי, הישראלים (ככל עם) הם חברה מגוונת. אז בסופ"ש בבלגראד נתקלתי במלון באותם תיירי שוקולד שהיו באים לארוחת הבוקר (במלות *5) בכפכפים וחלוקי רחצה, ונושאי השיחה היו הקניות בצהריים וההימורים בלילה. וכמובן שהם גם אלה שנדחפו בתור לצ'ק אין לטיסה. מצד שני, בטיול בעיר, פגשנו את החבר'ה הצעירים שהתנהגו בשקט, שמרו על הניקיון, והתעניינו היכן יש כנסיה מרשימה או מוזיאון מעניין. אלה שהזכירו לי את ההתנהגות של הבנים שלי והחבורה שלהם.

ודרך אגב,אם אתם חושבים שהישראלים גרועים אתם מוזמנים להסתובב בכל מקום בעולם. כמובן שבריטים שיכורים הם חזיון לא נדיר, במיוחד כאשר הם מלווים את קבוצת הכדורגל שלהם, אבל דווקא מדינה שמוערצת בארץ - קנדה - השאירה לי את הטעם הרע ביותר מבחינת התנהגות המקומיים שבהם נתקלתי. כלומר, בטיול של 3 שבועות נתקלתי במגוון קנדים, אבל היו יותר מדי שהתנהגו בצורה מבישה.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 241
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ברור שיש אנשי שוקולד ו"ילדים נורמטיביים", אבל בגלל זה להסתיר מקומות תיירות מכל הישראלים? לא רק מתנשא, אלא גם לא מעיד על חכמה רבה (כמו כל הדעות שלא מצליחות לקחת בחשבון מורכבות של סיטואציות מורכבות).

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
למעט דריש, שאר המרולקשים לא מתעסקים בטינופים.

קודם כל הם כן, פשוט בפורומים אחרים. אבל גם אם הם לא - זה הגיוני, כי ה'בית' הופך להיות הרבה יותר רומנטי וחיובי כשעוברים למקום אחר ונשארים רק הזכרונות הטובים. זו תופעה פסיכולוגית ידועה. אם כבר, אפשר לטעון שאני היחידי ששומר על אובייקטיביות ומעביר ביקורת (או מטנף כהגדרתך) על כולם באופן שווה.

אחד שגר ביפן הגדיל וכתב בקבוצה שהוא בכוונה לא ממליץ על כמה מקומות מדהימים שהוא מכיר כדי שישראלים לא יהרסו אותם.

יש מקום פופולרי באמסטדרם בשם 'קפה דה קלוס'. המקום עשה לא מעט כסף מישראלים שאוהבים לבקר בו, אבל למרות כל התפריטים בשפות שונות שיש שם אינו מציע כזה בעברית. קולגה שלי שביקר שם לפני מספר שנים שאל את הברמן מדוע זה כך, ונענה שבעבר היו גם תפריטים בעברית, אבל הישראלים אוהבים לשמור מזכרות...

זה, בקצרה, למה לא מספרים לישראלים על המקומות השווים בעיר. גם בברצלונה אני מאד נזהר לא לכתוב עליהם בפורומים או קבוצות פתוחות, רק בפרטי לאנשים שהתרשמתי שלא יעשו נזק תדמיתי. גם אם 95 ישראלים יתייחסו למקום בכבוד ולא יעשו בושות, מספיק שיבואו חמישה בחודש שיתנהגו כמו בהמות מזרח-תיכוניות וזה משאיר רושם שקשה מאד לתקן אח"כ. קח בחשבון גם שמתוך ה-95 ה'טובים' אולי 5-10 בכלל יגידו שהם מהארץ, השאר כאמור ישמרו את זה לעצמם אלא אם כן מישהו ישאל אותם במפורש. אבל תהיה בטוח שהחמישה הבעייתיים לא יפספסו אף הזדמנות לספר לכולם מהיכן הגיעו.

הזוג הישראלי הנוסף פשוט הפסיקו לתקשר בינם לבין עצמם ובמשך 10 דק ישיבה עשו כל מה שיכלו כדי להמנע מיצירת קשר עין, שחלילה לא יכריחו אותם לתקשר עם נחותים מארצם.

זה בעיה של חינוך מהבית, ולא נראה לי שיש ויכוח על כך שזה דבילי.

אחד היתרונות החזקים שנתתי לקליפורניה, כנראה הכי חזק, הוא קיומה של קהילה ישראלית חזקה ועניפה.

כאמור, זה חשוב כשאתה מרגיש שישראל היא הבית ומתנהג בהתאם. אצל רוב הרוסים שאני מכיר בחו"ל זה לא המצב. במקרה הטוב הם דבקים בקהילה הרוסית במקום החדש, במקרה הגרוע פשוט מתרחקים משתי הקהילות ומשתדלים לחיות כבני אדם הגונים ללא שייכות אתנית.

פורסם

דריש - אני מבקש ממך, אל תספר על המקומות ה"שווים" ברצלונה. אבל אולי תתן איזה טיפ איפה צריך להחביא את הארנק ואיפה אפשר להרגיש בטוח.

ודרך אגב, ישראלים לא מספרים מהיכן הם הגיעו. הם רק מדברים עברית (אני אומר מדברים, לא צועקים) ומציגים דרכון כחול אם סמל המנורה ועלי הזית על חזיתו. ממש לא מסתירים את זהותם.

ודרך אגב, הביטוי שלך "בהמות מזרח תיכוניות" בהחלט תואם לגזענות שאני חווה מהקהילה הרוסית בארץ. ואני רוצה הזכרי לך - בהמות יש מכל מקום.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
כאמור, זה חשוב כשאתה מרגיש שישראל היא הבית ומתנהג בהתאם.

זה חשוב בהרבה מישורים (נטוורק, סופורט, ביזנס, ...), לא יודע אם אתה באמת לא מודע בגלל אורח החיים שלך או שזו סתם הדרך שלך להטריל. אתה הרי פגשת אותנו, כך שאם הרושם שקיבלת זה הקשקושים שאתה כותב אז וואלה סבבה, אבל אני מניח שזה סתם עוד מקרה של לשים את הוויכוח לפני האינטגריטי.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

אור, הבחור מתנשא. מניסיוני מדובר בהתנהגות לא נדירה בקרב ה"עדה" שאליה הוא משתייך.

אתה יודע כמה תמיהות קיבלתי על כך שאיני דובר רוסית? חייב לומר שבשנים האחרונות התופעה הזו הרב פחות מורגשת. אתה יודע איזה הערות אני שומע מבני מוצא זה לגבי עדות המזרח? תמיהה על כך שאני נשוי לאשה ממוצא מרוקאי?

פורסם

אני לא רוצה. ההתיחסות המתנשאת של דריש העלתה לי כל מיני זכרונות לא נעימים.

כנותן שירותים לציבור אני חשתי את זה בצורה קיצונית בעבר, כיום הרבה פחות, אבל זה עדיין קיים.

אבל, צריך להוסיף, יש לא מעט הלקאה עצמית חוצת עדות. חפש טוקבקים בכל כתבה בטמקא שעוסקת ב"אלעל".

פורסם
אור, הבחור מתנשא. מניסיוני מדובר בהתנהגות לא נדירה בקרב ה"עדה" שאליה הוא משתייך.

אתה יודע כמה תמיהות קיבלתי על כך שאיני דובר רוסית? חייב לומר שבשנים האחרונות התופעה הזו הרב פחות מורגשת. אתה יודע איזה הערות אני שומע מבני מוצא זה לגבי עדות המזרח? תמיהה על כך שאני נשוי לאשה ממוצא מרוקאי?

שמעתי לא מזמן הערה מעליבה לגבי המוצא שלי ממישהו פה בפורום.

זה גרוע באותה מידה בדיוק, לכן - הערה ניהולית : בבקשה לדבר לגופו של עניין ולא להיכנס לדיונים "עדתיים". זו עבירה על חוקי הפורום.

פורסם
אתה הרי פגשת אותנו, כך שאם הרושם שקיבלת זה הקשקושים שאתה כותב אז וואלה סבבה, אבל אני מניח שזה סתם עוד מקרה של לשים את הוויכוח לפני האינטגריטי.

נדמה לי שלא הבנת אותי. סה"כ אמרתי שישראלים רוצים להיות ליד ישראלים אחרים, כמו שצרפתים רוצים לשמור על קשר עם צרפתים וגרמנים עם גרמנים. נראה לי שאתה יודע איפה אני עומד לגביכם, הלוואי שהיו לנו יותר נציגים כאלה.

אני מבקש ממך, אל תספר על המקומות ה"שווים" ברצלונה. אבל אולי תתן איזה טיפ איפה צריך להחביא את הארנק ואיפה אפשר להרגיש בטוח.

נושא טוב לדיון נפרד, יש לי תחושה שזה לא 100% עניין של גיאוגרפיה. אבל אם תפתח שרשור כזה, תשמע את כל מה שיש לי לומר על העיר, ואז אולי תבין שביחס לישראל אני עוד מליץ יושר.

ישראלים לא מספרים מהיכן הם הגיעו. הם רק מדברים עברית (אני אומר מדברים, לא צועקים) ומציגים דרכון כחול אם סמל המנורה ועלי הזית על חזיתו. ממש לא מסתירים את זהותם.

למה נראה לך שמישהו בחו"ל יודע להבדיל עברית מסוואהילי, או להסיק על המוצא שלך מהציור על הדרכון? אתה נותן לאנשים יותר מדי קרדיט.

הביטוי שלך "בהמות מזרח תיכוניות" בהחלט תואם לגזענות שאני חווה מהקהילה הרוסית בארץ. ואני רוצה הזכרי לך - בהמות יש מכל מקום.

לא חסר גם בהמות מזרח-תיכוניות שהגיעו מרוסיה, יש לנו אפילו אחד כזה בפורום שנמשך אליי מינית. שוב, אתה נחפז לפרש את דבריי בצורה שלא התכוונתי אליה. ואני מתנצל בשמם של הקליינטים שלך, אבל גם אנחנו (הצעירים) לא מתים עליהם בלשון המעטה.

פורסם (נערך)

אתה מעלה את זה פעם בשרשור. כל מי שרשום לפורום יותר מיומיים יודע את זה וקרא לפחות פעם אחת שמהגרים מלנינגרד מעצבנים אותך.

ודרך אגב, הביטוי שלך "בהמות מזרח תיכוניות" בהחלט תואם לגזענות שאני חווה מהקהילה הרוסית בארץ. ואני רוצה הזכרי לך - בהמות יש מכל מקום.

כמו שאומרים אצלכם הצברים, הגמל לא רואה את הדבשת.

כאמור, את דעתך על העדה הזו אתה מספר בכל הזדמנות רלוונטית ולא.

מאחל לך מכל הלב יום אחד לגדול ולהבין שיש אנשים אחרים, שהחיים שלהם נראים אחרת מאלו של ספריאל. בהצלחה. וסתם, שתדע, אנשים כמוך זה בדיוק מה שמפריד בין אינטגרציה לבין מי שחיים פה שלושים שנה ולא מרגשים "חלק מ". גם אם אצלך זה ארוז בכתיבה אינטלגנטית ויפה יותר מ-"כל הרוסיות הן איקס וכל הרוסים הם וואי".

עריכה אחרונה על ידי יבגניפ
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

אני חושב שכתייר הסלידה מישראלים באה מהרצון לחופשה באווירה אחרת.

הייתי בפראג עם אישתי בתור לאיזה מבנה היסטורי, קבוצה של ישראלים שעמדו לידנו חפרו אחד לשני "איזה חרא התור הזה / קלוט כמה כוסיות יש פה". בשביל חוויה כזאת אני יכול ללכת לאיקאה ברשל"צ במוצאי שבת, 15 דק' לפני הפתיחה.

גם בארה"ב, עושה קניות בסופרמרקט, מדבר בשקט עם אישתי בעברית, איזה ישראלי אחר מהצד השני של החנות קלט את העברית וישר התחיל עם "אח שלי" ולנפנף לנו בידיים כאילו הספינה שלו טבעה והוא צריך חילוץ.

יש אנשים שיראו בזה אחווה, אנחנו הרגשנו מובכים מול שאר האנשים שם.

כמובן מיותר לציין שלא כל התיירים הישראלים מתנהגים ככה, ובטח שלא רק הישראלים הם תיירים מעיקים. הודים וסינים לדוגמא הם סיוט.

הכי מנומסים שפגשתי היו תיירים יפנים.

בנוגע לרוסים מתנשאים, יש כאלה בכל עדה. זה בד"כ אנשים מבוגרים שחושבים שניסיון החיים שלהם מתיר להם לזלזל בכל מי שחושב ועושה אחרת. בדרך כלל זה מלווה בגזענות נגד עדות אחרות.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אני לא מבין מה שוב מדברים על איך שדריש מגיב, מאז שאני בפורום הזה הוא כותב ככה וכול פעם התגובות בסגנון. לא התרגלתם?

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

התחיל עם "אח שלי" ולנפנף לנו בידיים כאילו הספינה שלו טבעה והוא צריך חילוץ.

יש אנשים שיראו בזה אחווה, אנחנו הרגשנו מובכים מול שאר האנשים שם.

תמיד זה מזכיר לי

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.

• תוכן חדש...