Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2457 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
אף פעם לא טענתי שהכל מוחלט משיקולים כלכליים, להפך. קרא כמה הודעות קדימה למה אני מעדיף להישאר כאן.

מה שאני אומר זה שהשיקולים האישיים גוברים על פטריוטיות או כל מיני תחושות שייכות לעם או לדת, לפחות אצלי.

כנראה שהרוב כמוך (וזו לא ביקורת, יש לי הבנה גם לצד הזה), אבל לא אצל כולם, יש מעט אנשים שלא.

כמה מעט? יש מדד טוב לטעמי, תבדוק מה אחוז האנשים שעושים שירות מילואים ובפרט שירות מילואים קרבי. מבחינה כלכלית לא יוצא מזה כלום, באחריות, וזה גם תמיד מגיע בתזמון מדהים, כשזה לא נוח לך.

מי שמגיע עושה את זה נטו מתחושת שליחות ומחויבות לחברים שלו לצוות קודם כל ואז למדינה (הסדר הוא דעה שלי).

בעתות מלחמה כמו שכבר הזכירו אנשים עושים מאמצים אדירים לפעמים כדי להגיע, אבל אני בכוונה מודד את המצב בבט״ש, כביכול אף אחד לא יאבד את הבית אם לא נגיע לאימון, ועדיין הקבועים תמיד מגיעים גם כשזה הכי לא נוח.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

• תגובות 241
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

נו ואני לא מתייצב לשירות מילואים כשקוראים לי בזמנים שהכי לא נח בעולם? צריך לכבד את החוק גם כשהוא לא מוצא חן בעיניך. מי שבא מתוך נאמנות ואהבה למולדת לבריאות, זכותו. אני בא כי אני לא עבריין.

צורת הכתיבה שלך מרמזת על זילות מסויימת שאתה מפגין כלפי אותם אנשים שרובם כבר לא איתנו ורק בזכותם אנחנו חיים כאן ברמת חיים יחסית טובה לשאר העולם ולהעם היהודי יש מקום תמיד לחזור אליו.

רק רגע...שכחת שבמלחמת יום הכיפורים נחתו בבן גוריון מטוסים מלאים ביורדים וגם כאלה שנסעו לנפוש חזרו להתגייס לצבא בכדי להגן על המדינה שאתה חיי בה ולהם כן הייתה אפשרות להמשיך לחיות (בחלקם גם לא איתנו) בחו"ל עד סיום המלחמה. איזה סוג של אנשים הם ? אגואיסטים ? אלטוראיסטים ? אידאליסטים בכול רמח אבריהם ?

צורת הכתיבה שלך מרמזת שאתה מסוג האנשים שימצאו זלזול בכל דעה שנוגדת את דעתם. עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)

מתנצל אם פגעתי. אם אתה מגיע לשירות מילואים באופן קבוע זה לא מתיישב עם מה שהעדת על עצמך קודם, ולכן טעיתי.

קשה לחשוב רק על התועלת האישית שלך (שזה לגיטימי לחלוטין) ויחד עם זאת להתנדב לכל מני מסגרות שלא באמת תורמות לך יותר מדי אם בכלל.

עריכה: לגבי ״עבריין״, אני לא מכיר הרבה אנשים שזה מה שמביא אותם למילואים, בכנות. בדרך כלל מי שלא רוצה לבוא פשוט לא בא וזהו. לא פגשתי עדיין מישהו שמגיע בגלל החוק.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

למה לא מתיישב? זאת בדיוק הבעיה פה, הכל שחור או לבן. אם אני חושב שזה לגיטימי לעבור למדינה אחרת בשביל תועלת אישית אני אוטומטית מזלזל בכל מי שמאמין בציונות?

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

פורסם (נערך)

הרוב לא מקבלים החלטות רק מתוך תועלת אישית.

מה שצריך לזכור הוא, שזה לא תמיד חכם.

זה הכל.

הנטייה של חלק מהישראלים למדוד אחרים לפי ההערצה שלהם לאידיאולוגיה היא מופרכת. כמו שכתבתי גם בפוסט הקודם, זו גישה שהיא סופר דופר סובייטית. קודם כל אידיאולוגיה, אחר כך האדם. זה לא מוביל למקומות טובים.

עריכה אחרונה על ידי יבגניפ
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

לא. לטעמי אתה בנאדם רגיל לחלוטין ואולי אפילו פטריוט בין אם אתה גר פה ובין אם לא.

אם מישהו יכול לחיות ברמת חיים טובה פי כמה בחול או שהוא פשוט רוצה לצבור חוויות ולהגר זה לא אומר שהוא לא יכול להיות גם פטריוט. יש לא מעט יהודים בחול שהם פטריוטים גדולים.

מה שלא מתיישב לי זה מישהו שמעיד על עצמו שתועלתו האישית קודמת לדברים אחרים, אבל מצד שני עושה שירות מילואים פעיל, ולאחר מכן הוא מסביר שמבחינתו החוק מביא אותו למילואים. בסדר מותר לטעות, אני לא מכיר את כל בני האדם, כפי שאמרתי לא נתקלתי באנשים שמגיעים למילואים בגלל החוק, אבל תמיד יש פעם ראשונה.

פורסם

פרקש, אני הייתי ג'ובניק, אז אני יכול להעיד איך נראה העולם שלי. אף אחד מחבריי - קצינים ונגדים - לא רצה להגיע למילואים. אף אחד לא סרב לפטור. הרוב גם ביקשו.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

פרקש, אני חושב שהפואנטה של סלואורייד (גילוי נאות: איתה אני מסכים) היא שהחלטות מורכבות ממספר פרמטרים, ושהתועלת העצמית מדורגת אצל רוב האנשים גבוה מאשר אידיאלים כאלו ואחרים.

זה לא אומר שאין אידיאלים(!) זה לא אומר שרק התועלת מקבלת משקל(!), זה פשוט עניין של כמה דברים שמשוקללים יחד.

לדוגמא שלך על מילואים בבט"ש: אפשר לטעון (/להעמיד פנים) שמילואים עושים אך ורק מתוך תחושת שליחות חזקה. במציאות, אני סבור שלרוב האנשים מדובר בתמהיל של יתרונות כנגד תמהיל של חסרונות. אחד היתרונות הוא ההגנה על המדינה על כל מה שמשתמע מכך. אבל חלק מהאנשים יעידו שיש יתרונות נוספים כמו לפגוש את החברים ולצאת מהשגרה. כנגד זה יש די והותר חסרונות כמובן.

עכשיו, אם נניח היו שולחים אותך לבטש שאתה יודע שהוא 100% חסר משמעות, ממש ללכת להסתכל על קיר בלי שום מטרה או סיוע למדינה - האם זה היה פוגע במוטיבציה להגיע? אני מאמין שכן, כי אני מאמין שכפי שאמרת יש במילואים הגשמה דרך שליחות וזה לא בלבולי מוח.

אבל הנה עוד שאלה - נניח והמילואים שלך היו 100% ניקוי שירותים כימיים, בלי צוות בלי אנשים בלי כלום, אתה יחד עם דלי חרא במשך ימים. מציעים לך פטור משירות המילואים - לוקח או לא? שאל את עצמך ותענה בכנות (עם עצמך, לא כאן), אולי זה יראה לך שלהחלטה יש עוד פרמטרים חוץ מאלטרואיזם נטו, אולי לא.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

• חברי המעגל הראשון
פורסם

פרקש, לא מבין למה זה לא מתיישב לך. מבחינתי זה לא שונה מלדווח למס הכנסה או שאר חובות אזרחיות שלא שמורות רק מי שמחזיק תמונות של ביבי והרצל בסלון ודגל ישראל מתנפנף מהמרפסת. עד כמה שאני יודע פטור ממילואים לא מבקשים ומקבלים ככה סתם בצורה ישירה וללא קומבינות.

פורסם (נערך)

אור אני עונה לך בכנות וזה לא דרש יותר מדי חשיבה, לא הייתי מגיע.

בשביל לנקות שירותים הם יכולים להעסיק עובד קבל״ן, זה גם יעלה להם הרבה פחות.

אני בא למילואים כי צריך, וכי החברים באים ואם הם באים אני גם בא, לא כדי לפגוש אותם, זה אפשר לעשות בלי קשר, אלה בגלל מחוייבות להם. גם מבחינת קריטריונים זה הסדר. אחרי זה אפשר לדבר על המדינה חשובה, פטיפריוטיות וואטאבר, זה לא העיקר כלל וכלל.

אם יקראו לי כדי לנקות שירותים/לקטוף אבוקדו אני אגיד להם יפה שלום, זה אומר שלא צריך אותי, שימצאו לי תעסוקה או שיעזבו אותי בשקט . במקרה הזה אני לא אזרח טוב כמו סלואורייד, החוק לא מעניין אותי.

סלואורייד תתפלא, מאוד קל לקבל פטור. צריך לעשות קצת בלאגן זה הכל. למי שלא רוצה להגיע זה שווה.

דרך אגב אני לא מקטלג אנשים שלא באים למילואים כאנשים רעים/לא פטריוטיים/“שמאלנים”/וואטאבר

אולי זה השתמע מדברי.

אני כן מקטלג אנשים שבאים כאנשים שאכפת להם יותר מהתחת שלהם בלבד.

זה ״אם אז״ מבחינתי לא שני הכיוונים.

דרך אגב אני לא בטוח שלהיות היום ״פטריוט״ זו מחמאה. בימינו אנשים נתנו למילה הזו פרשנות משל עצמם, אני לא רוצה לחרוג לפוליטיקה, אבל לא חושב שזו מילה שצריך להמשיך להזכיר עם קונוטציה חיובית, כי אני לא יודע מי מתבונן ומה הוא חושב.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אני לא מסוג האנשים שעושים בלאגן. אולי זה מסביר את החוסר בתחושת השייכות שדובר עליה קודם.

פורסם
איזה קטע, לא ידעתי שקארספורום זה פורום השמור רק לפטריוטים-ישראליים-בעיני-עצמם.

אור, פה זה העוף מה שקשור לקארז לא שייך לפה.

אני שולט בארבע שפות ומתכתב בכולן בפורומים ובקבוצות הפייסבוק הרלוונטיות. ההרקולסים בסמליל הם חלק מהרזומה שלי. לא לכל פעולה או החלטה שאני נוקט בהן יש מטען תרבותי, דתי או לאומי.

במבט על, אני מתרשם שהקוראים כאן לוקחים את דבריי קשה במיוחד משום שאינם מכירים אותי אישית ולא מבינים שיש לי ביקורת חריפה לא פחות גם על כל מדינה אחרת שגרתי או עבדתי בה, כולל הנוכחית. מאידך גם יש הרבה דברים חיוביים לומר על ישראל, רק לא בקונטקסט של השרשור הנוכחי. מטבע הדברים, בפורום אנחנו מדברים בעיקר על מה שמפריע לנו בישראל, ולכן זה מה שאני חולק. אין פה אמביוולנציה, הכל מסתדר כשבוחנים את הדברים בהקשרם.

להתכתב בעברית ובמיוחד בעוף זה כן נושא מטען תרבותי. סמליל ההרקולסים נושא מטען לאומי, אני די בטוח שאתה מודע לזה.

אישית, אני לא לוקח שום דבר קשה, ובוודאי לא מסכים עם הקו של "נפולת של נמושות". אני מכיר מספר אנשים שלא מסתדרים עם התרבות הישראלית, ומסיבות אלה בחרו להגר לארצות אחרות. אני מבין ומכבד את ההחלטות האלה.

מהפוסטים הקודמים שלך (וגם במידה מסויימת גם מאלו של אור) התרשמתי שאתם מאד לא מרוצים מתרבות הישראלית, ולא רוצים עימה קשר כלל. מה שהעלה לי את השאלה (וזו שאלה ולא התקפה) מדוע אתם כותבים פה? הרי לכאורה ישנם פורומים של מכוניות שיכולים לספק את צרככים בתרבות הנוחה יותר לכם. ומעבר לזה לפחות לפי כללי העוף (כפי שאני מבין אותם) זה פורום שמוקדש ל"תרבות" (כן גם איך למצוא מקרר SBS טוב בארץ זה תרבות) ולא לרכבים מה שהדגיש עוד יותר את השאלה.

אני מודה לך על תשובתך כי הצלחת להבהיר את עמדתך בלי להיגרר להתלהמות שהשתלטה על השרשור הזה.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם
מעניין מה שאתה אומר, האם זה מבוסס על משהו?

בהנחה שלא מדובר על טלפן במוקד שירות לקוחות, ההכשרה והזמן שלוקח עד שעובד נותן תפוקה נשכת חודשים ובמקצועות מסוימים אפילו שנים.

כמובן שכוונתי לא הייתה להיתקע במקום עבודה ובטח אם אין אופק קידום, אבל כאסטרטגיה גישת FOMO היא לא בריאה.

מרואיין שמחליף עבודה כל שנתיים יצטרך להסביר למה זה קורה ואיך אוכל להבטיח שלט יעוף אחרי שנה או פחות?

כמובן שכל זה תלוי מאד במקצוע הספציפי, אם המקצוע הוא כזה שמקובל בו להחליף מקום עבודה לעתים קרובות, אולי כדאי לנסות להחליף מקצוע אם אפשר...

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם

מהפוסטים הקודמים שלך (וגם במידה מסויימת גם מאלו של אור) התרשמתי שאתם מאד לא מרוצים מתרבות הישראלית, ולא רוצים עימה קשר כלל.

מה זו תרבות ישראלית..?

האם זה להניח את הגרוע ביותר על אנשים באוטומט? לתקוף אנשים בלי סיבה או הצדקה חזקה? חוצפה חסרת מעצורים? לקלל אנשים זרים סתם משיעמום? לדרוש פרטים אישיים גם כשאין לך מושג על מה או מי אתה מדבר? ארסיות? התבריינות?

או שאולי זה לסייע לאדם שאתה לא מכיר? לנהל שיחות עומק עם מישהו שהרגע הכרת? לנהל דיון על נושא רגיש מבלי להסתיר את דעתך האמיתית? להשתמש במוח עבור קבלת החלטות ולא ללכת שבי אחר הכלל כי זה "פי.סי"?

אומר לך בשיא הכנות, שאלתי את עצמי לא פעם את השאלה הזו. בפורום פגשתי בתופעות טבע שפשוט לא ידעתי שקיימות, שילוב בין מסך ומקלדת לבין מנטליות א/ערסית לעתים יוצר דברים הזויים שלא כולנו פוגשים ביום יום. היות ואני לא מחפש "אקשן" זה בהחלט דמוטיבטור ומעודד לחזלש פעילות.

אבל מהצד השני פגשתי כאן כמה אנשים איכותיים בטירוף שהיוו/מהווים השראה. הכרתי חברים. למדתי המון, ו- arguably תרמתי פה ושם לאנשים כאלו ואחרים (יש בזה אלמנט מתגמל, איני "אלטרואיסט"). דרך הפורום אני יכול להחשף לדעות שאינן בקונצנזוס/בועה/פיד שלי וכך יכול להשתפר ו/או להתפתח (מלשון evolve).

אז לשאלתך - התרבות הישראלית יותר מורכבת מהרדוקציה שלך, ואני בפורום בשביל הפן שאני אוהב וכל הזמן משתדל לפלטר וליישם כלים בשביל להימנע מהפן שאינו לטעמי.

אגב, לומר שאני "לא רוצה קשר כלל עם התרבות הישראלית"- אין לי מושג מאיפה הקרצת את ה, במחילה, שטות(!) הזו. יש לי משפחה בישראל, יש לי חברים בישראל, יש לי חברים ישראליים בארה"ב. דווקא בגלל שנראה שאתה לא מטריל אני לא מבין איך אתה כותב דברים כאלו ברצינות. תבדוק עם עצמך האם ההתרשמות שלך מבוססת על דאטה, או על פוזיציה.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

עדיין יש לאנשים אידיאלים ואפילו הם מעמידים את טובת האחר לפני טובתם שלהם.

לדוגמא: כנסו לאתר של "מתנת חיים" מאות אנשים שתרמו כליה לחולים שהם לא מכירים וללא שום תמורה.

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

• תוכן חדש...