Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2483 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לעובדת נערכה שיחה לפני כחודש שבו הוזהרה שאם לא תצליח לעמוד ביעד X אז תפוטר.

כעבור חודש זומנה לשיחה נוספת ונאמר לה שכיוון שלא הגיעה ליעד אז היא מפוטרת.

(יש הרבה רקע לנושא אבל קיצרתי...חברה בקשיים פיטורים והתפטרויות מסיביות מסביב, מזכירות ועובדות בהנהלת חשבון שמתבקשות להפוך לעובדות ניקיון, צמצומים אחרים וכו' )

המעסיק שלח הודעה בערב וביקש שתמשיך להגיע לעבודה עד שימצא מחליפה והיא תבצע חפיפה. מה לשון החוק בנושא?

כמה ימים עליה להגיע אם היא עובדת שם מעל שנתיים?

אסף

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

קודם כל, שייתן לה מכתב פיטורים מסודר.

על היקף של משרה מלאה צריך לתת חודש הודעה מוקדמת, מרגע הפיטורים, כאשר המעסיק יכול להגיד לעובד לא להגיע במהלך התקופה הזו או חלק ממנה.

אבל השעון דופק מרגע שהיא פוטרה

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

לחלוטין כן, אלא אם היא בוחרת שלא לעשות כן ולא לקבל שכר עבור ימי ההתראה המוקדמת.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

^ חושב שאתה לא מדייק.

בכל אופן, מידע מפורט קיים באתר "כל זכות" תחת "הודעה מוקדמת" (קישור). מציע למי שרלוונטי לגביו לקרוא בעיון ולחזור אם יש שאלות.

פורסם
לחלוטין כן, אלא אם היא בוחרת שלא לעשות כן ולא לקבל שכר עבור ימי ההתראה המוקדמת.
ויתור על ההתראה המוקדמת צריכה להיות בהסכמת שני הצדדים.

אם היא לא מגיעה לעבודה, תיאורטית, המעסיק יכול לתבוע ממנה את נזקיו, מעבר לזה שהיא כמובן לא תקבל משכורת עבור התקופה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

לא ניסיתי במקצועות אחרים, אבל בתכנות אם צריך את הידע של אותו עובד שפוטר - בד"כ הוא יעביר חפיפה מסודרת, זה גם חלק מהחוזה הסטנדרטי.

אם לא צריך את הידע של אותו עובד - בד"כ יגידו לו אפילו לא להגיע לחודש ההתראה

לפעמים יש מצבים שבו צריך את הידע של אותו עובד, אבל המצב בינו ובין המנהלים מספיק רע שיוותרו על חודש ההתראה ועל החפיפה רק כדי שלא יישב במשרד

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

תנאי ראשון לקבל מכתב פיטורין שאם לא כן אין פיטורין

מגיע לה חודש הודעה מוקדמת בחודש הזה היא רשאית להיעדר מהעבודה לצרכי חיפוש עבודה

המעביד כמובן יכול לוותר על שירותיה תוך שהוא משלם לה את שכרה בלי תנאים סוציאליים

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

תודה לכולם על ההבהרות והתשובות.

שאלתי את השאלה כי נראה לי קצת מגוחך להגיד לעובד, "שומע אתה מפוטר כי X". אבל בנשימה הבאה להגיד, "אתה מגיע מחר כן? כי יש הרבה עבודה..." ואז בהמשך להגיד לו שאתה מקווה שימצא מחליף בקרוב שיהיה ניתן לבצע חפיפה.

המשרה היא לא בתכנות. מדובר על משרת אמון עם המון אחריות וגישה לכספים. אפשר להגיד שבהתחלה היקף הדוחות שאותה עובדת היתה צריכה לעשות היו על X כמות של מידע וכעת נהיה 20X מידע. לכל זה התווספו משימות שונות ומשונות והמקום דוגל באמירה של "שטויות, זה רק 5 דקות".

אסף

פורסם

ההודעה מוקדמת תמיד חודש?

גם למי שעבד חצי שנה?

פורסם
תודה לכולם על ההבהרות והתשובות.

שאלתי את השאלה כי נראה לי קצת מגוחך להגיד לעובד, "שומע אתה מפוטר כי X". אבל בנשימה הבאה להגיד, "אתה מגיע מחר כן? כי יש הרבה עבודה..." ואז בהמשך להגיד לו שאתה מקווה שימצא מחליף בקרוב שיהיה ניתן לבצע חפיפה.

המשרה היא לא בתכנות. מדובר על משרת אמון עם המון אחריות וגישה לכספים. אפשר להגיד שבהתחלה היקף הדוחות שאותה עובדת היתה צריכה לעשות היו על X כמות של מידע וכעת נהיה 20X מידע. לכל זה התווספו משימות שונות ומשונות והמקום דוגל באמירה של "שטויות, זה רק 5 דקות".

אסף

לא חושב שזה כזה משנה, מכיר גם מקרים שבהם מכרו חברה (למעשה ידע, קוד, גישה למוצרים, לקוחות וכו') ללא העובדים, ההתראה הייתה של 3 חודשים בהם בוצעה חפיפה לצוות עובדים מחו"ל (רוסים, הודים, טורקים, מצרים, מה שלא תרצה), אז העובדים המשיכו להגיע גם 3 חודשים אחרי וחלקם גם חצי שנה אחרי המכירה.

ההודעה מוקדמת תמיד חודש?

גם למי שעבד חצי שנה?

עובד במשכורת חודשית

עובד בעל ותק של שנת עבודה אחת ואילך זכאי להודעה מוקדמת של חודש ימים.

עובד בעל ותק של פחות משנת עבודה זכאי ליום הודעה מוקדמת בגין כל אחד מ-6 חודשי העבודה הראשונים, ויומיים וחצי בגין כל חודש נוסף.

אא"כ מצוין אחרת בחוזה - כלומר זמן התראה גבוה יותר (נניח בחוזה שלי כתוב חודש התראה בלי קשר לוותק)

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אני לא מכיר חובה כזו (הטקסט המודגש) מצד המעסיק. תוכל בבקשה להפנות לאסמכתא בנושא?

פורסם

בטח שאפשר להעדר, הסיבה לא חשובה. אם יש ימי חופש אפשר לקחת ימי חופש בתשלום, אם אין ימי חופש אפשר להעדר ללא תשלום.

שהרי ההודעה המוקדמת באה בדיוק בשביל לאפשר לעובד לחפש עבודה אחרת.

פורסם

כאמור, לי לא ידוע על חובה מצד המעסיק לאשר ימי חופשה (ע״מ למצוא עבודה אחרת או לכל מטרה אחרת), בתשלום או שלא בתשלום, בתקופת ההודעה המוקדמת. אני מסכים אתך לגמרי שזה הדבר הנכון לעשות, אבל מההודעה של ישה השתמע שהזכות הזו של המפוטר/ת מעוגנת בחוק, ולכך ביקשתי אסמכתא.

• תוכן חדש...