Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכישת סיטרואן C4

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2541 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אז אתחיל בזה שאני לא מבין גדול ברכבים אך אישתי ואני החלטנו שהגיע הזמן לרכוש רכב ראשון למשפחה (אישתי, אני וילדה קטנה).

אני אישית נוהג כעשר שנים על מגוון רכבים אך אישתי רק הוציאה רשיון ולכן חשבנו לרכוש רכב ראשון זול (כ10K) שיקבל את כל המכות והדפיקות בחני,ה ולאחר כשנתיים אם לא נאהב אותו נשתדרג לרכב יותר רציני (45K). היתרון הוא שגם נדע יותר מה הצרכים שלנו, כמה אנחנו נוסעים ולאיפה ומה חשוב לנו.

חבר/קרוב משפחה הפתיע אותי עם הצעה לרכוש ממנו סיטרואן C4 שנת 2011 עם 77K ק"מ. מדובר ברכב שני בבית שמור ומטופל כמו שעון. התיקון המשמעותי שעבר זה החלפת מצבר לפני כשנה. הוא רוצה עבור הרכב כ 8-9K ש"ח.

מצד אחד זה מאוד קורץ לי כי הרכב נראה פצצה ויש תמורה גבוהה מאוד לכסף, מצד שני כל חבר יוצא לי לפגוש אומר לי לא לגעת בסיטרואן ושאני עושה את טעות חיי כשאני בכלל חושב על הרעיון הזה.

מה אתם אומרים? הם באמת כאלו רכבים גרועים? כל יומיים אצטרך להגיע למוסך ולהוציא אלפי שקלים?

ממש תודה רבה למגיבים!

פורסם

ואם אתה יורד מזה, שלח לי הודעה פרטית. אני יגאל אותו מ"ייסוריו".

בהצלחה!

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם

כנ״ל אם אתה יורד מיזה תוכל לשלוח לי גם פרטים שלו בפרטי? איזה יד? איזו רמת גימור?

תודה

ט.ל.ח

פורסם

אם זה קרוב משפחה אז הבדיקה תעשה במוסך צרפתי שיעבור על המערכות ויראה מה דרוש יישור ככה שייסע שנתיים.

אין טעם לבדיקה במכון. הקרוב יוכל לספר לך יותר.

פורסם

במחיר כזה איזה סיכון אתה כבר לוקח?

אנחש שכבר מדובר בדגם עם המנוע 120 כ"ס שהוא לא הכי אמין אז צריך להקפיד על שגרת טיפולים צפופה יותר מהמקובל וניקיונות לרכיבי המנוע.

מלבד זה, יופי של רכב, בטח למחיר הזה.

* אם מדובר בדגם הקודם, רוץ קח את הרכב ותברח לפני שיתחרט!

Now: Octavia 1.5T 2020 and 308SW 1.2T 2016

Past: Focus 06, Insight 11, Ibiza 09 + 1.2T, Impreza 14, C4 09, Corolla 17

פורסם

האם זה דור 1 או 2? שניהם נמכרו ב 2011.

דור 1 - לוח שעונים במרכז וטבור גלגל ההגה קבוע, לא מסתובב.

דור 2 - לוח שעונים וגלגל ההגה רגילים.

פורסם

קח את הרכב.

אל תבזבז כסף על בדיקה.

לך למוסך לבדוק כמה יעלה יישור קו וסע לשלום.

עסקה מעולה לצרכים שלך בול.

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם

מה שיובל גנים אמר.

ואגב, את כל מי שאמר לך לא לגעת בסיטרואן - אתה מוזמן לשלוח אליי. אני כבר 20 שנה עם פיז'ו/סיטרואן ואין לי מילה רעה אחת להגיד. להיפך.

לכל אוטו יש יתרונות וחסרונות, טיפולים מוקפדים, התייעצויות כאן בפורומים ונסיעות על תוואי שפוי (ולא בשדות או טרשים, כמו שאני רואה לפעמים מרחוק בטיולים) ישמרו על הרכב.

פורסם (נערך)

למה כתבתי קודם ללכת למוסך צרפתי :

היה לי שכן במצב דומה. C4 מודל 2009 עם מנוע nfu שהוא אחלה. קיבל מתנה מההורים (זה היה ב 2017)

אז המנוע וגיר היו במצב מעולה אבל שנכנסו למוסך (לא יבואן) גילו שהתושבות מנוע צריכות החלפה, הבולמים הקידמיים גמורים , צלחות , רפידות ברקס להחליף . בעיה קטנה במסרק הגה ,מצתים,

מנגנון פתיחת תא מטען ועוד פיצפקעס .. והחשבון עבר את ה ₪8000 כולל עבודה . התייעצנו עם בעל המוסך ותיקן בסוף ב ₪5500 חלק מהדברים החשובים. הרכב נסע ועבר טסט קודם וגם אחר כך ללא בעיות.

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם

במנוע ה- NFU, ענין תושבות המנוע הוא ידוע אבל בזה זה מסתכם, פחות או יותר.

זה לא שהמנוע הזה אוכל תושבות של פעם בשנה. לא. אבל בהחלט התושבות דורשות בדיקה מוקפדת בטיפול השנתי, לראות מה מצבן. אגב סיפור לא יקר.

חוץ מזה המנוע הזה בנוי נגד הפצצות ולצערי, לפחות לפי מה ששמעתי במוסכים - המנועים שבאו אחריו כבר לא בנויים כמוהו.

מנוע מאד מוצלח (אם כי יש חסכוניים ממנו בדלק).

פורסם

זו בדיוק השאלה. שנת 2011 היא שנת התפר בה נמכרו שני הדגמים, החדש והישין.

פורסם (נערך)

הי, תודה רבה על כל העזרה אך לצערי הוא גם פרסם את זה במקביל בלוחות ועד שהתקשרתי אליו (מייד בבוקר) מישהו כבר הגיע ולקח לי את הרכב...

אז כרגע אני לא יודע איך להמשיך, יש לי אופציה לרכוש את אותו הרכב C4 שנת 2011 (הדגם החדש) 120 קמ. הוא מוכר אותו ב14K גמיש מעט.

אופציה אחרת היא רנו פלואנס 2014 עם 98 קמ מנוע 1.6 שמוכנים למכור לי ב23 אלף שח (את ההצעה הזו קיבלתי מחבר שיש למשפחה שלו מגרש רכבים - החבר עצמו מאוד אמין וטוען שאפשר לסמוך על המשפחה).

מה אתם אומרים? מצד אחד בסיטרואן משמעותית יותר זולה מצד שני אני משער שלא תחזיק לי ליותר מ200KM בעוד שהפלואנס יותר אמינה אבל גם צרפתית כך שלא ככ סחירה.

אגב, מה אתם אומרים על פורד פוקוס 2011 טיטניום מנוע 2 עם 170 כס. נהגתי קצת עליו והרגיש לי נפלא! אחיזה נפלאה וכוח עצום. ואין מה לדבר על האיבזור...מוכרים לי אותה ב26 אלף שח.

אני ממש נבוך ולא יודע איך להתקדם, אני לא מספיק מכיר רכבים וכל אחד אומר לי משהו שונה. יש שאומרים רק לקנות יפניות ואפילו שנת 2008 העיקר שזה יפנית. ומצד שני לי חשוב שלא ארגיש תחושה מיושנת מידי ולכן קשה לי לרכוש רכב ככ ישן. אולי לקנות קורולה/פריוס?

יש אולי למישהו המלצה על רכב אחר? הרישות הן הורים + ילדה. שיהיה מקום בתא מטען לעגלת תינוק בעתיד (יצא לי לראות יונדאי I20 וזה הספיק לנו מבחינת גודל).

ממש ממש אשמח לכל עזרה כי אני אבוד...

עריכה אחרונה על ידי el-ray
פורסם

א. לא פוקוס רובוטית. אחלה רכב פרט לגיר שדורש תחזוקה לא זולה ולא תמיד מתנהג יפה. בטח לא במחיר הזה.

ב. אתה צריך להיות קצת החלטי יותר - אם אתה מחפש רכב בזול כדי שאשתך תשפשף אותו מכל הכיוונים ואחרי שנתיים הוא ילך לפח - הייתי מחפש c4 דור ראשון, למשל כזו: https://www.yad2.co.il/s/c/dp8ml8 (לא מכיר אישית כמובן, הפרטים נשמעים קצת טובים מדי אבל אולי הכל נכון, לך תדע). אל תשכח להתמקח, זה רכב שקשה מאוד למכור אח"כ.

ג. אם אתה רוצה להשקיע יותר, הייתי כבר מחפש רכב מודרני יותר בתקציב קצת גבוה יותר, למשל 308 דור שני (2014+) או c4 אחרי מתיחת הפנים (2015+, מנוע 1.2 טורבו כמו ב-308), רק אחרי שהבנתי את עניין רצועת התזמון במנוע הזה, או מיצובישי לנסר 1.6 מהשנתונים האחרונים. הן קצת יותר יקרות ממה שהציעו לך (40-50), אבל הן יהיו יותר מודרניות (הצרפתיות) או יותר אמינות (המיצובישי) ולא יעלו כל כך הרבה יותר.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

• תוכן חדש...