Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2557 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

השתחררתי לפני כמה חודשים ואני רוצה לקנות רכב..אמין וחוסך בדלק כמה שאפשר..הסתכלתי קצת ביד שניה ובחנתי כמה רכבים ואני רוצה לשמוע מה אתם אומרים..

ראיתי הונדה סיוויק מודל 2003 מנוע 1600 וזה מה שאמר בעל הרכב על הרכב :

הרכב שנת 2003 , טסט עד 30.3.20 , לפני שנה החלפתי מנוע (המנוע רשום ברשיון ) בשעון הרכב עשה 272,000 והמנוע עשה 65,000 , החלפתי משאבת מים , רצועת טיימיניג , בולמים , משולשים , תפוחי הגה מוטות מייצב , מצבר , תושבות מנוע וגיר , מזגן חום/קור עובד פיקס , חלונות שחורים, גאנטים , מסך מולטימדיה

התמונות שלו ניראות במצב טוב..יש לי בבית מחשב רכב, אני רוצה ללכת לראות אותו ולבדוק אותו במקום..

יש עוד רכב שראיתי טויטה יאריס, שנת 2001 גימור סול, 213 קילומטר, טסט מאי 20, מנוע 1300 עם כל מיני תוספת..גם נראה טוב..וגם בדקתי על הצריכת דלק שלו שראיתי שהיא מאוד נחמדה..

בקיצור חוץ משני אלו אני מאמין שיש עוד רכבים טובים ואמינים..כל מה שאתם יודעים ויכולים לעזור לי אני ממש אשמח..

פורסם

בס"ד

תגדיר תקציב ומה אופי הנסועה שלך.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

אני קם כל בוקר בשביל הילדים, בלעדיהם הייתי קם בצהריים...:lol:

פורסם

בעיקרון התקציב בסביבות ה10000 אלף שקל.. ההונדה הראשונה רצה 7 אלף, והטויוטה למטה רצה 10 בערך..

אופי הנסיעה לא כבד מידי..אני אסע רק במיקרים שאני חייב את הרכב

פורסם

בס"ד

תשים לב... ברכבים בכלל וישנים בפרט, צריך תמיד להשאיר כסף ביד ליישור כלשהו.

לכן, אם התקציב שלך הוא מקס' עשירייה, תוריד ממנו לפחות אלפייה לתיקונים כלשהם ומכאן תבדוק מה תוכל לקנות.

שיהיה בהצלחה!

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

אני קם כל בוקר בשביל הילדים, בלעדיהם הייתי קם בצהריים...:lol:

פורסם

לא חסכוני בדלק אבל כל עניין הדלק לא צריך להטריד אותך יותר מידי ברכבים ישנים במיוחד שאתה לא הולך לסוע הרבה.

לדוגמא אתה נוסע 10,000 ק"מ בשנה הרכב צורך 1:10 זאת אומר 1000 ליטר דלק שזה נניח 6200 ש"ח.

נניח אותו כמו נסוע והרכב צורך 1:14 זה יעלה לך 4400 ש"ח בערך בשנה. זאת אומרת הבדל של 1800 ש"ח. אומנם זה הרבה כסף אבל בסופו של דבר לא מעניין אותך אם הרכב שותה 1:14 והלך לך באותה שנה גיר שיעלה נניח 4000 ש"ח לעומת הרכב ה"פחות חסכוני" ושנניח שמצבו המכאני טוב יותר. עכשיו מקווה שהבנת שכל המיתוג הזה של חסכון בדלק הוא פרמטר קטן שהמזל שעוד אפשר לשלוט עליו לעומת תקלות בלתי צפויות. הוצאות על תקלות ותחזוקה של רכב לרוב הרבה יותר קריטיות מ30-40% הבדל של חיסכון שגם ככה לא נוסעים הרבה.

עכשיו לעניין. רכב כמו הונדה סיוויק יש בשפע יחסית ביד 2 והמון רכבים פחות או יותר באותו סגנון. ב10,000 שח אפשר למצוא רכב עם קילומטראז הרבה יותר נמוך מ270K.

פורסם
בעיקרון התקציב בסביבות ה10000 אלף שקל.. ההונדה הראשונה רצה 7 אלף, והטויוטה למטה רצה 10 בערך..

אופי הנסיעה לא כבד מידי..אני אסע רק במיקרים שאני חייב את הרכב

ב10000 אלף שקל קונים רכב חדש!

וברצינות - אם אתה יכול לנסוע על ידני קנה מיני קטנה ועזוב אותך מיפניות 'אמינות' קעטלק בנות 20, זה מתכון לצרות. כל רכב מתקלקל, גם טויוטה והונדה, וחבל על הכסף שלך.

ברמה הפרקטית:

פנדה, אלטו, ספארק, גטס וסיריון ידני ואוטומט מה שיש לכל דגם, יתאים.

רק ידני: סי1 ו107 נכנסות בתקציב (באוטומט הגיר מתנהג זוועה)

גיסי היה בהתלבטות הזו עכשיו וקנינו בסוף פנדה, רכב פשוט וצריך למצוא אחד שנשמר טוב.

פורסם

כמה שיותר חיסכוני בתקציב שלך יהיה רכב ידני מקטגורית המיני.

הפנדה והספארק לדעתי האופציות המובילות.

הפנדה נוחה ביחס לרכב מיני, תא מטען גדול יותר, מנוע 4 צילנדרים שלא רועד בעמידה.

הספארק חזקה יותר, גם כן נוחה יחסית אבל מושב נהג לא ממש תומך אך זה משהו אישי.

היא גם עדיפה בטיחותית על הפנדה הישנה.

Sent from my iPad using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

בדוק היטב את מצב הקלאץ' במוסך- היו שרשורים על בעיות שבר בפלטת קלאץ

אפשר בבקשה קישור לשירשור שמדבר על שבר בפלטת קלאץ' בספארק? ואיך בודקים שהפלטה לא עומדת להישבר?

• תוכן חדש...