Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיכום שנה עם דייהטסו סיריון 2008

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2612 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני כשנה וחצי, בפעם המי יודע כמה הוטלה עלי משימה - למצוא אוטו קטן אוטומטי בתקציב 15 אלף שקל...

פתחתי את לוח היד 2, סיננתי 99.9% מהמודעות והגעתי ליונדאי גטס 1600 2008 יד שניה עם סאנרוף ופחות מ 100 אלף ק"מ.

נסעתי לראות אותה (100 ק"מ מהבית) - בעלת הרכב נחמדה, האוטו נראה תקין ובמצב טוב, נראה מטופל, בנהיגה בכל ליטוף גז הרגשתי איך אני נשאב לכסא (אולי נסחפתי פה בקטנה...)

בקיצור מועמדת ראויה ביותר אבל היא נפסלה בגלל כל מיני דברים לא קשורים לרכב עצמו.

22.jpg

המשכתי בחיפושים על אש קטנה עד שהופיעה סיריון 2008 אצל מכר רחוק.

נסעתי לראות גם אותה. גם היא נראתה מצויין למעט צבע שרוף לגמרי, טסט לשנה ו 4 צמיגי Good Year במצב טוב.

יד שניה עם פחות מ 100 אלף ק"מ.

אבל מה, לא היה תיעוד טיפולים. בכלל. לא של היד הראשונה ולא של היד השניה. בכל מצב אחר בנקודה זו אני עושה אחורה פנה ולא מעניין אותי שום דבר.

אבל אמרתי, בוא נראה, התחלתי לחפש סיבות מדוע לא כדאי לקנות את האוטו הזה.

שמן מנוע בהיר במפלס הנכון. שמן גיר נקוי ורוד. אין תוספות מיותרות. אין סימני בוצה. הכל עובד. בנסיעה הרגשתי שוב פעם איך אני נשאב לכסא (מה קורה איתי היום...).

בקיצור, לא מצאתי שום סביה מדוע לא כדאי לקנות את האוטו הזה למעט העדר תיעוד טיפולים מכל סוג שהוא וצבע שרוף.

המחירון היה באותה תקופה 22 או 23, האוטו נרכש ב 17.

היום, שנה ו- 10 אלף ק"מ אחרי (קילומטרז' נוכחי - 109 אלף):

הוחלף מצבר למצבר Start Up עם 18 חודשי אחריות (450 ש"ח), את אותו המבצר עם 12 חודשי אחריות אפשר לקנות ב 350.

לפני הטסט עשיתי ליטוש פנסים אבל האוטו נכשל על אור חניה קידמי. סיוט להחליף את הנורה הזאת, הגישה מבית הגלגל סופר לא נוחה.

עשיתי טיפול - שמן 5-30 סינטטי Eurol, פילטר מקורי, פילטר אוויר Mann, מצתים. הכל יחד עלה כ 300 ש"ח, עבודה על חשבון הבית.

בשלב מסויים נשרפה נורת אור בלם, בעת החלפת הנורה פנס אחורי (היה חליפי) התפרק לי ביידיים. נרכש פנס אחורי מקורי משומש ב 200 ש"ח.

החלפתי נורה בתאורת ידית הילוכים.

השלמתי כמה קליפסים מפלסטיק בכל מיני מקומות, השתמשתי בקליפסים שהיו לי ואחרי שנגמרו הזמנתי שקית עם 100 קליפסים במידות שונות (זה עולה כמה דולרים, לא זוכר בדיוק כמה).

ביצעתי סידור וקשירה של חיוט חיישני רוורס.

יש הזעה קלה מאטום מכסה שסתומים, חושב לטפל בזה בהמשך.

יש תקלה שלא הצלחתי לפתור - סל"ד סרק ב Drive נמוך מהתקן והאוטו רועד.

זהו עד כאן, לא רואים בתמונה אבל האוטו נראה על הפנים בגלל הצבע השרוף.

Sirion.jpg

פורסם

מה צריכת הדלק הבין עירונית?

Sent from my SM-G975F using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אין לי מושג.

אני יכול לספר שיש תאורה בתא פתוח מתחת לרדיו אבל אין תאורה בתא ככפות, אין Interlock לידית הילוכים (זאת אומרת הידית לא חייבת להיות ב P בשביל להוציא את המפתח), יש 4 חלונות חשמל אבל תאורה רק בכפתור של חלון הנהג, סימול ליד ידית ההילוכים P-R-N-D-2-L נמצא בצד ימין של הידית ומסותר בחלקו ולא בצד שמאל קרוב לנהג כי כנראה רצו לחסוך ולא לייצר פלסטיקה נפרדת לדגם בעל הגה שמאלי ועוד כל מיני פרטים שאף אחד לא שם לב אליהם :-)

אבל לא כמה דלק האוטו צורך, פשוט אני לא זה שנוהג באוטו.

פורסם
מה צריכת הדלק הבין עירונית?

Sent from my SM-G975F using Tapatalk

אצלינו הרכב עם 160K ק"מ שנת2007, צריכת הדלק כ12.5 ק"מ לליטר משולב.

• תוכן חדש...