Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2677 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי, שבת שלום

אתמול נדלקה לי נורה של המצבר יחד עם התראה כי יש לבצע טיפול, אותה איפסתי (כרגע, אבצע טיפול השבוע) שלא תציק.

מאז, היום נדלקה הנורה שוב, היא לא דולקת קבוע, מהבהבת וגם לא תמיד

שמתי לב שכשאני מדליק צרכן חשמל (נגיד נורות) אז הקצב גובר (כשכבוי מהבהב לעיתים או כבה לגמרי)

מצורף סרטון:

הרכב הוא לנסר 2011 1.5, המצבר אצלי מעל לשנה, לא מצבר איכותי (starter או שקר כלשהו)

מה כדאי לבדוק? האם זה פשוט המצבר שמת?

תודה!

פורסם (נערך)

מצאתי משהו, הרחתי ריח של שרוף, הכבל כולו חרוך והמיס מעט את הפלסטיק שמסביבו, כשהרכב היה מונע ממש היה לוהט והפך אדום, מה יכול לגרום לזה?

20190216_172402.jpg

20190216_172406.jpg

20190216_175118.jpg20190216_172406.jpg

עריכה אחרונה על ידי msti
פורסם

כנראה שמגע לא טוב בין אוזן הכבל לכבל החשמלי גרם להתחממות,

או שהאום המהדק את אוזן הכבל אל האלטרנטור לא מהודק כראוי.

לאחר התיקון צריך לבדוק את מתח הטעינה וגם את זרם הטעינה.

בברכה - רפי לין

פורסם

ערב טוב,

אני לא איש מקצוע בתחום אבל יש לי ניסיון רב עם רכבים - אני לא ממליץ לך לנסוע ככה מעל כמה דקות. החימום של הכבל יכול ליצור שרפה בתא המנוע.

אם יש לך חשמלאי רכב במרחק נסיעה לש כמה דקות מהבית - תנסה בזהירות.

אם לא תגרור למוסך.

עופר

פורסם

בדקתי, יש מעט חופש בחיבור לאלטרנטור, חיזקתי את זה

בקטבים של המצבר אין חופש כלל.

גם לאחר החיזוק זה התחמם אחרי הנעה (בצד המצבר לא התחמם כלל). אני רואה שיש סימני קורוזיה (נראה לי) ואני חושד שאולי צריך לפרק לגמרי ולנקות היטב ,יתכן שזה גורם למגע לא טוב , אפשר ךראות שכבה לבנה של מה שנראה לי כמו קורוזיה20190216_221525.jpg

פורסם

צריך לפרק את קטבי המצבר ולבדוק שכול הגידים של הכבל שלמים וגם לבדוק מפל מתח על הכבל בכדי להבין היכן הבעיה.

איזה כייף לי :)

פורסם

אתה היית מאוד קרוב לקצר את הפלוס שניסית לגרד ואת הגוף של האלטרנטור שהוא בעצם מינוס.

המלצה - נתק את קטבי המצבר וגרור את הרכב לחשמלאי רכב, לפני שתגרום לנזק בלתי הפיך.

פורסם

20190216_235421.jpg

פירקתי את החיבור לאלטרנטור (ניתקתי את המצבר קודם בכדי למנוע קצר)

ניקיתי את כל מה שיכולתי, כרגע אחרי הנעה, כבר כמה דקות, לא מתחמם כלל (יש חום רגיל כמו שאר הרכיבים באיזור, אני יכול לגעת ביד בלי בעיה..)

הפעלתי גם אורות בכדי להגביר את צריכת החשמל.. נראה טוב, אני חושב..

בכל מקרה אגש מחר לבדוק את העניין ואולי גם להחליף את הכבל הזה שנראה לא טוב בכלל..

מה דעתכם?

פורסם (נערך)

בודאי שצריך להחליף את הכבל עם אוזן שרצוי לאנך (להלחים) אותה אל גידי הכבל החדש

כי במקור זה מגיע רק עם לחיצה.

כמו כן, לאחר הסרת הכבל מהאלטרנטור, יש לבדוק את בורג החיבור, לנקותו ולהחליף את האום

עם הדיסקית (שייבה), כך שהכל יהיה נקי ועם מגע חשמלי טוב והדוק.

בברכה - רפי לין

עריכה אחרונה על ידי רפי לין
פורסם

מעדכן שהלכתי אתמול לחשמלאי רכב, הוא בדק והמליץ להשאיר את הכבל המקורי, שהוא תקין, בוצע ניקיון של הלכלוך מהכבל ומהשייבה והבורג, שמו עליו בידוד וחיברו מחדש, הכל עובד כראוי, תודה רבה!

• תוכן חדש...