Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2707 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ברכבים בני 7-8 הסכום הכי גבוה שהגעתי בשנה עמד על קרוב לממוצע שלך. אם רכב מתחיל לעלות 3-4 בשנה תיקונים זה אומר שיותר זול להחליף אותו.

אצלי כשרכב מתחיל להיכנס למוסך פעמיים בשנה על תקלות (לא כולל טיפולים) בכניסה השלישית אני מחליף.

מסכים, גם אצלנו זה היה פחות או יותר הקש ששבר את גב הגמל. למרות שבדיעבד מספרית, זו לא הייתה החלטה הכי כלכלית.

redrose - אני לא טוען שתשלום עבור תיקונים הוא לא כדאי. אני טוען שצריך לבדוק את הסה"כ, וזה מאד אינדיבוידואלי. אם יום העבודה שלך שווה 250 ש"ח זה סיפור אחד. אם 2500 ש"ח זה סיפור שונה לחלוטין.

אם אני צריך להכניס את המכונית שלי למוסך בבוקר ולהוציא אותה בסוף היום זה הפסד של לפחות שעתיים עבודה, ויתכן שיותר - ומקום העבודה שלי מתחשבן אתי על הדקה על חוסרים, ובגלל מודל ההעסקה שלי שמתגמל על תפוקות ההפסד יכול להיות יותר מערך השעה. מעבר לכך - כל הגעה מאוחרת שלי או יציאה מוקדמת שלי פוגעת בלקוחות ולעתים גם באנשים שעובדים אתי - כך שחשוב לי לצמצם את ההעדרויות ככל הניתן.

כאשר אני קורא את ההודעה הארוכה שלך אני מוצא משהו שבהחלט מתאים לגישה שלי: את הגולף מכרת אחרי שנתיים בגלל ריבוי תקלות - למרות שהעלות לק"מ היתה בין הנמוכות במכוניות שבדקת (חייב לומר לך, המעקב שלך אחר הוצאות הרכב פדנטי במידה חריגה. כל הכבוד על ההשקעה).

תודה על המחמאה. רק רוצה לחדד שזו לא הייתה החלטה שלי, כל המכוניות הנ"ל הם של המשפחה ומי שהיה הבעלים של הרכב בזמנו החליט שהוא לא רוצה אותו. מכיוון שלא היה משהו אחר במשפחה שרצה לאמץ את הרכב הוא נמכר. אנחנו משתדלים במשפחה לגלגל רכבים בין אחד לשני כדי למצות אותם עד תום.

והדבר החשוב ביותר הוא שחישובים כלכליים אינם הכל. יש הרבה מאד עניינים של תחושות בטן, ושל רגשות (לי אין רגשות למכוניות שלי, אבל יש בפורום הזה לא מעט אנשים שמתקשים להפרד מגרוטאה מתפרקת). כמו עניין המקרר: אשתי תעדיף להחליף מקרר עוד פעם או פעמיים בחייה, למרות שכלכלית זה כנראה בזבוז של עוד אי אילו אלפי שקלים. אבל, בינינו, מהם 10000 או 20000 ש"ח הנפרשים על פני כמה עשורים?

מסכים. לדעתי הפער הוא הרבה פחות מ-10 אלף ש"ח.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

• תגובות 238
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אלעד, אנחנו משלמים על נוחות. אם הבחירה היתה מתימטית כולנו היינו נוסעים על רכבים של שנות השבעים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

לא שנות השבעים, אבל אם היו מתבססים על שיקולים פרקטיים בלבד, זה היה מעין מיניוואן 7 מקומות מבוסס קיה פיקנטו.

תראו מכוניות הודיות למשל. זה משהו שנוצר נטו בתור תחבורה בסיסית לקהל דל אמצעים, תוך ניצול מירבי של כל רופי זמין וויתור על מה שלא נראה מתאים.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)
ההסברים המלומדים שלכם ממש לא מעניינים את אותו ילד שבוכה כל יום מחדש בלילה כי אין לי את המכשיר שיש לכל החברים שלו. וזה לא בגלל שהוא חומרני, אלא כי הוא ילד ומה לעשות כשילד מקובל ולא צוחקים עליו בגלל הפלאפון המיושן והדפוק שלו זה עושה אותו מאושר כי החברים שלו הם כל עולמו בגיל הזה.

אז להטיף מוסר זה יפה מאוד, אבל שוב זה מאוד מנותק מהמציאות וגם מהאנושיות אם יורשה לי להוסיף.

אבל שוב רק מי שבא מהרקע הזה יבין על מה אני מדבר. ומי שבא מהרקע הזה ועדיין לא מבין על מה אני מדבר, אז חבל על האנרגיות שלי.

התגובה שלך דיי מנותקת אם כבר מדברים.

תקרא את ההודעות שכתבתי.

בתור ילד חיכיתי שנים למחשב חדש. אינטרנט לא היה לנו.

מזגן לא היה לנו. גרנו באתר בנייה כמה שנים כי האינפלציה הייתה מטורפת והכסף של המשכנתא לא הספיק לשק מלט.

אתה לא יודע מאיזה רקע באתי ואחרים, אז תחשוב שוב.

תאמין לי שההורים שלי עברו תקופות קשות וגם אני רציתי דברים אבל הבנתי שאין. וזה חינוך.

ילד צריך ללמוד שכדי להיות מאושר לא חייבים אייפון.

אפשר גם לשחק כדורגל בשכונה וליהנות.

אגב אם כבר דיברת על להיות מקובל,

הבוסית של אשתי ממעמד מאוד גבוה.

גרה באחד המקומות יקרים בארץ ויושבת ממש טוב. לא חסר לילד שומדבר חוצרי והילד מאוד מאוד סובל כי הילדים החליטו שיש לו אזניים גדולות.

ואין לילד כלום. סתם הילדיל החליטו שיש לו אזניים גדולות וצוחקים עליו. אז מה? איזה תירוץ יש להם לצחוק עליו שכסף לא יכל לפתור?.

ילד צריך ללמוד להיות חסין לחברה ולדעת להסתדר.

הפרסומות מוכרות לך אשלייה שאם תקנה תהיה מאושר אבל בפועל קנית אייפון ב 4 אלף שקל אחרי חודש הוא לא שווה כלום ותראה שוב פרסומת שאתה חייב שוב לקנות את האייפון החדש כדי להיות מאושר.

עריכה אחרונה על ידי itamarg
פורסם

נדמה לי שאפשר לחזור לנושאים שהחברים נרשמו לכאן בכדי לדון בהם. מי שמחפש הטפות מוסר או קואצ'ינג צדקני מהסוג שהתנחל בשירשור הזה, יידע, אני מקווה, איפה למצוא אותם.

פורסם

אם במקום רכב של 100K

קיבלתי הודעה ממערכת הפורום שנעלבת מהמילה "שטויות". אני מתנצל מעמקי נשמתי על שנעלבת.

שמח שאפשר לנהל פה דיונים ולהתרכז בעיקר ולא בתפל.:mm_yeah:

אורח לרגע,

שוב, תפסיק לא לדייק. בלשון עדינה.

בשביל דירה של 500 אלף אתה צריך בדיוק 125 אלף בכיס.

חיכיתי שמישהו אחר יענה לך והסבלנות השתלמה:

היכן? בשכונת עוני בפרפריה הרחוקה? מקום שכנראה לא כיף להיקלע אליו, שלא להגיד לגור בו.

ובשביל דירה של 300K צריך רק 100K. נו, אז מה?

איפה הדירה של ה300 ואיפה הדירה של ה500?

אני מדבר על לקנות דירה ראויה למגורים (לא יותר מזה), לא באיזה חור נידח, עני ומנותק מהציויליזציה.

ואין צורך להסביר לי שאפשר לקנות דירה ב500 אי שם שמקום שאף אחד לא רוצה להיות בו ולהשכיר אותה ב2000 ש"ח בחודש כי דירה להשקעה זה "הכי, אחי".

שיהיה שבוע טוב!

• חברי המעגל הראשון
פורסם

על השאלה איך כולם קונים מכוניות חדשות כבר ענינו, עכשיו מנסים לענות למה כולם קונים מכוניות חדשות.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)

אם נעזוב רגע את נושא המימון והגודש בכבשים אז להוספה של כלי רכב חדשים רבים יש גם המון יתרונות ובראשם איכות האוויר והבטיחות הפאסבית והאקטיבית של הרכבים.

באופן ציני ניתן להגיד שבמידה מסויימת אנחנו צריכים להגיד תודה לכל אלה שמתאמצים ונכנסים לחובות רק כדי שהילדים שלנו יהנו מאוויר נקי יותר בפארק ונהג חולמני לא ינשק לנו את הרכב מאחור בזמן שהוא עסוק בטלפון, בזכות הבלימה האוטונומית.

הנושא היחידי שעדיין נשאר ללא פתרון כדי להשלים את המהפכה הוא הוונטילציה של הרכבים הישנים אל מחוץ לכבישים, בין אם ע"י גריטה ובין אם ע"י יצוא. בשביל זה המדינה צריכה להכניס את היד לכיס.

עריכה אחרונה על ידי banji man

S60 Rdesign

פורסם
קיבלתי הודעה ממערכת הפורום שנעלבת מהמילה "שטויות". אני מתנצל מעמקי נשמתי על שנעלבת.

שמח שאפשר לנהל פה דיונים ולהתרכז בעיקר ולא בתפל.:mm_yeah:

ובשביל דירה של 300K צריך רק 100K. נו, אז מה?

איפה הדירה של ה300 ואיפה הדירה של ה500?

אני מדבר על לקנות דירה ראויה למגורים (לא יותר מזה), לא באיזה חור נידח, עני ומנותק מהציויליזציה.

ואין צורך להסביר לי שאפשר לקנות דירה ב500 אי שם שמקום שאף אחד לא רוצה להיות בו ולהשכיר אותה ב2000 ש"ח בחודש כי דירה להשקעה זה "הכי, אחי".

שיהיה שבוע טוב!

קודם כל חבל שלא שלחו לי גם הודעה שאדע שאני צריך להיעלב אבל זה שאני לא נעלב (ואפילו לא יודע איפה זה היה) לא אומר שאחרים לא נעלבים. הכוונה היא שכולנו נשים קצת יותר לב לניסוח.

לגבי דירה, כשאתה עובד בשכר מינימום או קרוב אליו אתה לא גר במרכז בדירה משלך אלא בפריפריה הרחוקה ולא בדירת יוקרה. צריך להבין שתמיד יהיו את אלה בתחתית שרשרת המזון שיגורו במקומות הפחות מבוקשים. אתה לא יכול להגיד אני בתחתית שרשרת המזון אבל אני רוצה בגיל 23 דירה 5 חדרים במגדלי יו ורק בקומות הגבוהות.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

^ מה שנהג לילה אמר.

תוציאו את הראש מהאדמה, ותשוו את ה"אייפון הכי חדש" ל"דירה במיקום הכי שווה". אין באמת הבדל. קונים עם מה שיש מה שמצליחים.

משכנתא זה קל

פורסם

לגבי דירה, כשאתה עובד בשכר מינימום או קרוב אליו אתה לא גר במרכז בדירה משלך אלא בפריפריה הרחוקה ולא בדירת יוקרה. צריך להבין שתמיד יהיו את אלה בתחתית שרשרת המזון שיגורו במקומות הפחות מבוקשים. אתה לא יכול להגיד אני בתחתית שרשרת המזון אבל אני רוצה בגיל 23 דירה 5 חדרים במגדלי יו ורק בקומות הגבוהות.

אבל למה הקיצוניות הזו?

כדי להציג את טיעונכם אתם בוחרים תמיד להציג איזה מקרה קיצון. "בן 23 עם כסף למנת פלאפל בלי סלטים מעוניין בדירה במגדלי אקירוב".

לא. יש הרבה בין מקרה כזה לבין לגור בפאתי נתיבות בדירת 2 חדרים.

אני ירושלמי. מבחינתי האידיאל היה אם היה ניתן באופן שפוי זה או אחר למצוא פה דירה ראויה למגורים, 3 חדרים, לא בשכונת פאר, בלי לשלם 300,000 מקדמה למשכנתא. זה לא קיים. לא דיברתי על שכונות פאר, לא על וילה ולא על 5 חדרים.

בדור הקודם כל מי שהיה לו מקום עבודה מסודר ורצה לקחת משכנתא כדי לקנות דירה בסדר גודל שאני מדבר עליו- כל שהיה עליו לעשות זה לגשת לבנק עם כמה תלושי משכורת ולצאת עם הלוואה ל30 שנה הבאות.

חכם? לא חכם? משתלם? לא משתלם? ריבית גבוהה? נמוכה? לא יודע.

פעם זה היה נגיש לכל דורש ושיחליט אם בא לו להכנס לזה.

היום זה רחוק מלהיות נגיש לכל דורש.

זו הייתה טענתי.

ושמח שלא נעלבת:lol::wink:

פורסם

ירושלים אמרת?

מעלה אדומים יש דירות בפחות ממיליון ש''ח.

בגבעת זאב ובבנייה ישנה בפסגת זאב.

לא כולם חייבים לגור במלחה או רמת בית הכרם.

אם יש לך שכר ממוצע מינוס או אם יש לך שכר מעולה ולא בר לך להתחייב ל30 שנות הלוואה צא לערים שמחוץ לירושלים.

לדעתי,עדיף לגור בהן.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם (נערך)

דימונה, קרית אתא, נהריה, עפולה, נצרת עילית, באר שבע, טבריה, חיפה, ערד, בית שאן, אופקים, שלומי, נתיבות, מעלות, מגדל העמק, צפת, קרית שמונה, חצור הגלילית...וזה רק כאלה שאפשר 3 חד'!

שמעתי שבכל המקומות האלה גרים אנשים נורמטיבים ולא כת האמיש.

אני ירושלמי. מבחינתי האידיאל היה אם היה ניתן באופן שפוי זה או אחר למצוא פה דירה ראויה למגורים, 3 חדרים, לא בשכונת פאר, בלי לשלם 300,000 מקדמה למשכנתא. זה לא קיים. לא דיברתי על שכונות פאר, לא על וילה ולא על 5 חדרים.

אני מארסוף, מבחינתי האידיאל היה...הבנת?

עריכה אחרונה על ידי Fitch

משכנתא זה קל

פורסם
על השאלה איך כולם קונים מכוניות חדשות כבר ענינו, עכשיו מנסים לענות למה כולם קונים מכוניות חדשות.
סיבות רציונליות - נכוו מיד שניה, או חייבים רכב שייסע ויהי מה, מוכנים לשלם על זה, ומעדיפים לרדת בקטגוריה אבל לקנות חדש עם אחריות, או לעשות עיסקת ליסינג כזאת או אחרת, איפה שאתה משתמש ברכב תקופה ומעביר אותו הלאה בלי רגשות כלשהן.

סיבות פחות רציונליות - כי לשכן יש, כי אני עובד קשה ומגיע לי, להגשים חלום, לשים סלפוש באינסטוש, כדי להלל את השטן, לא יודע מה.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

בדור הקודם כל מי שהיה לו מקום עבודה מסודר ורצה לקחת משכנתא כדי לקנות דירה בסדר גודל שאני מדבר עליו- כל שהיה עליו לעשות זה לגשת לבנק עם כמה תלושי משכורת ולצאת עם הלוואה ל30 שנה הבאות.

חכם? לא חכם? משתלם? לא משתלם? ריבית גבוהה? נמוכה? לא יודע.

פעם זה היה נגיש לכל דורש ושיחליט אם בא לו להכנס לזה.

היום זה רחוק מלהיות נגיש לכל דורש

צא מזה. הגבינה כבר זזה. אין דבר כזה "מקום עבודה מסודר" כמו שהיה לפני 30 או 40 שנה, וגם לא יהיה בזמן הקרוב. יש לזה יתרונות, יש לזה חסרונות, אבל זה המצב.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2707 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...