Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2710 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נמסיס, הריבית היתה גבוהה גם חוץ מהמדד. 5-6% צמוד לא היה חריג ולא חשב גבוה אז.

לגבי שכר ממוצע, אני מכיר לא מעט בעלי שכר ממוצע שקנו דירות גם ב 10 שנים האחרונות.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תגובות 238
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• חברי המעגל הראשון
פורסם
אני חושב על מישהי שמקושרת בעקיפין למשפחה, שקנתה לבתה את הסלולרי האנדרואידי היקר ביותר לכבוד גיוסה. כמובן שהטלפון נעלם לפני סוף הטירונות. מה עשתה? קנתה טלפון יוקרתי נוסף. לדעתי שני המכשירים האלה חיסלו לה משכורת חודשית. למה? בגלל חוסר מחשבה. החיילת היתה יכולה להסתפק באיזה סיניפון ב-600 ש"ח שאף אחד לא היה טורח לגנוב. אבל למשפחה הזו, מעשירון די נמוך, זה לא מספיק טוב.

בשיחה עם נהג מונית, הוא הסביר את זה בכך שמי שרואה את עצמו כעני מסכן תמיד ירצה להרגיש כמו עשיר, אז הוא קונה לעצמו דברים יקרים, גם לא תמיד בכסף שיש לו, ונשאר עני.

לעומתו, מי שיש לו כסף לא צריך חיזוקים חיוביים כאלה כדי להרגיש טוב עם עצמו ולא מבזבז על שטויות, חוסך יותר ונשאר עשיר.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

נמסיס - מנגנון ההצמדה של המשכורות היה חלקי.

רוצה לומר לך שלמרות הון עצמי של 2/3 ממחיר הדירה ועם משכורות סבירות פלוס (אשתי כבר היתה בדרג ניהול זוטר ואני עשיתי שעות נוספות בלי הכרה) עדיין נחנקנו עם המשכנתא. לא רוצה לחשוב מה היה קורה אילו לא חסכנו כמו נמלים עד גיל 32 אלא שורפים משכורות על בילויים ומכוניות ואז קונים דירה עם הון עצמי קטן ומשכנתא גדולה. להזכירך - אני מדבר על 1990.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

למה הם קונים?

זה אני כבר לא מבין.

קח דוגמא.

יש לי רכב שנת 2007, ברמת העיקרון יכול להרשות לעצמי להחליף אותו בחדש ויותר אבל לא רואה בזה צורך. הרכב נוסע יחסית מעט ועושה את העבודה.

הרכב שווה 6000 או 7000 ש"ח.

הייתי צריך לעשות שני תיקונים לא מאוד גדולים - להחליף אלטרנטור ולהחליף ציריה. מכיוון שאני לא אוהב להתקין חלקים משופצם או תחליפיים או סיניים וכו', ביררתי כמה עולים שני החלקים האלו מקוריים.

שני הדברים (הפשוטים יחסית) יחד עולים יותר ממה שהרכב שווה.

מדובר ברכב משפחתי סטנדרטי, לא רכב יוקרה או משהו מיוחד.

אם אחליף אותו, זה בגלל זה. בגלל שאי אפשר לתחזק רכב משמומש ברמה גבוה, אתה נאלץ להתפשר על חלקים פחות טובים.

פורסם

מדברים כאן בעיקר על האנשים שמרוויחים שכר ממוצע או מתחת לממוצע וחושבים שהם אלו שבעיקר רוכשים את הרכבים החדשים, שוכחים שיש לא פחות אנשים שמרוויחים מעל הממוצע או מעל החציון והם אלו שרוכשים את עיקר הרכבים החדשים.

ההוצאה הממוצעת של משפחה היום היא כ- 16 אלף ₪ בלבד, יש הרבה מאד משפחות שבהם שני בני הזוג עובדים ומרוויחים הרבה יותר מכך ואני לא מדבר אפילו על עובדי הייטק, אלא אנשים בעבודות פחות זוהרות (מפעלים, בנקים, כלכלה, שוטרים, צבא, שוק ההון, שיווק, מכירות).

למשפחות שרכשו דירה לפני כעשר שנים, כאשר מחירי הדירות היו פחות ממחצית וריביות הלוואת המשכנתה היו מאד נמוכות וירדו לאחר כמה שנים לרמה אפסית היסטורית, ההוצאה הממוצעת אפילו נמוכה מסך של כ - 16 אלף ₪ לאור כך שמרכיב ההוצאה על דיור נמוך יותר או לא קיים.

מי שהיה לו שכל ורכש דירות להשקעה בתקופה הנ״ל ואני מכיר לא מעט אנשים שעשו זאת, יש תוספת נוספת על ההכנסה הנ״ל.

כל האנשים האלו לא צריכים מימון, הם יכולים לחסוך מספיק כסף לרכב חדש תוך שנה, שנתיים, שלוש (תלוי ברכב ובמשכורת).

חלקם רוצים מימון כדי להשקיע את כספם מתוך רצון להרוויח יותר מאשר הריבית שהם משלמים.

חלקם כמובן לא רוצה לרכוש רכב חדש מתוך רצון לחסוך.

מעבר לכך העלות הכוללת של רכישת ואחזקת רכבים חדשים לא תמיד יקרה יותר מהעלות הכוללת של רכישה ואחזקת רכב משומש (תלוי כמה משומש כן) עקב כך שהרכב החדש חסכוני יותר בדלק, אמין יותר ונרכש בהנחה.

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם
קח דוגמא.

יש לי רכב שנת 2007, ברמת העיקרון יכול להרשות לעצמי להחליף אותו בחדש ויותר אבל לא רואה בזה צורך. הרכב נוסע יחסית מעט ועושה את העבודה.

הרכב שווה 6000 או 7000 ש"ח.

הייתי צריך לעשות שני תיקונים לא מאוד גדולים - להחליף אלטרנטור ולהחליף ציריה. מכיוון שאני לא אוהב להתקין חלקים משופצם או תחליפיים או סיניים וכו', ביררתי כמה עולים שני החלקים האלו מקוריים.

שני הדברים (הפשוטים יחסית) יחד עולים יותר ממה שהרכב שווה.

מדובר ברכב משפחתי סטנדרטי, לא רכב יוקרה או משהו מיוחד.

אם אחליף אותו, זה בגלל זה. בגלל שאי אפשר לתחזק רכב משמומש ברמה גבוה, אתה נאלץ להתפשר על חלקים פחות טובים.

תראה, זה לדעתי לא מסביר.

כי:

א. רוב האנשים לא מעניין אותם מאיפה החלק ואם הוא מקורי או לא. אז הם את הסיפור שלך אני מניח שאפשר לסגור ב-2000 ש"ח בחלפים תחליפיים.

ב. נגיד ובא מישהו כמוך. שרוצה רק חדש ומקורי. ומקבל הצעת מחיר של 7000 ש"ח. מחליט שלא. הוא לא ייסע עם חלק משופץ/חליפי. הוא יקנה אוטו חדש.

אז קודם כל אתה תשקיע 2000 בלתקן את הישן. כי אוטו עם אלטרנטור דפוק וצירייה דופקת אף אחד לא ייקנה.

ואחרי זה את תיקח את ה-6000 ש"ח שנשאר ולך ותוסיף לזה עוד 94 אלף לרכישת משפחתית 0 ק"מ חדשה.

אלא אם כן תגיד לי שאתה קונה רכב יד שנייה. ואז יש בעיה - כי באוטו הישן גם יהיו תקלות. וגם האוטו הישן כנראה ראה איזה חלק לא מקורי מתישהו בימיו.

וגם על רכב משפחתי חדיש תצטרך להוסיף איזה 50-60 אלף תוך כדי שלא שיפרת את העמדות שלך.

אני לא אומר שלא צריך להתקדם מדי פעם.

ואם בכלל הצלחת לשמור על הרכב עד מצב שהוא שווה 6000 ש"ח זאת אומרת שהרכב ותיק מ-10 שנים בדרך כלל (אלא אם כן זאת צרפתייה ויש מצב שהיא עדיין באחריות) ולא רצת להחליף.

אני פשוט לא מבין את המצב שאנשים חוששים. ממש חוששים שרכב בן 5-6 יתפרק להם בידיים.

ויתרה מזאת, מוציאים סכום גבוה מאוד מראש על מנת לא להוציא אולי סכום נמוך משמעותית במוסך.

פורסם

הרכב מודל 2007, נתתי את הזווית שלי. זה לא אמור לשקף את כלל הציבור. בגלל עלויות חלקים מקוריים קשה לשמור עליו במצב שאני רוצה.

פורסם

אני פשוט לא מבין את המצב שאנשים חוששים. ממש חוששים שרכב בן 5-6 יתפרק להם בידיים.

לפעמים החשש מוצדק, למשל כשגרים באזור כפרי ולא רוצים להתקע בלילה. כנראה שהסיבה העיקרית היא שחלק גדול מהרוכשים מפונק.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

בוקי - ומה ערך יום העבודה שלך, וכמה ימי עבודה אתה מפסיד במוסך עם רכב ישן. או כמה לקוחות אתה מפסיד אם תה עצמאי?

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אפשר למצוא פתרון באמצע, למשל לקנות רכב יד 2 בן שנה או שנתיים מיד פרטית עם ק"מ נמוך שכבר חטף את ירידת הערך הרצינית של היד הראשונה.

ואתה כמובן בודק אותו בבדיקה מטעמך בודק שבוצעו הטיפולים הנדרשים ואתה יכול לחסוך ככה כמה עשרות אלפי שקלים בשקט.

פורסם

פתרון אמצע לדעתי זה רכב בן 4-5, אאל"ט אפשר לומר שזה פחות או יותר ה Sweet-spot שבין עלות הרכב לסיכוי לתקלות. לקנות משהו כזה נניח בן 4, להחזיק עוד 4 שנים, למכור וחוזר חלילה.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם
נמסיס, הריבית היתה גבוהה גם חוץ מהמדד. 5-6% צמוד לא היה חריג ולא חשב גבוה אז.

לגבי שכר ממוצע, אני מכיר לא מעט בעלי שכר ממוצע שקנו דירות גם ב 10 שנים האחרונות.

אין ספק שהריבית היתה גבוהה יותר. אך עדיין, האפשרות לרכוש דירה עם 5-10% הון עצמי היתה קיימת, הדירות היו הרבה יותר זולות ולא ניתן לייחס משקל כה רב לכך שהמדד ניפח את מחירי המשכנתאות כיוון שהמשכורות התנפחו גם כן.

ברור שיש בעלי שכר ממוצע שרכשו דירה בשנים האחרונות. השאלה - כמה זמן לקח להם לחסוך את ההון העצמי, כמה שנים שילמו שכירות כתוצאה מכך, ומה אחוז המשכנתא מהשכר?

השאלה גם אילו דירות קנו? האנשים שאני מכיר בוודאות אין סיכוי שהיו קונים היום את הדירות במיקום שקנו אז אם אנחנו מריצים אותם קדימה עד היום. היו צריכים להסתפק בדירות קטנות יותר או במיקום גרוע בהרבה כדי להרשות לעצמם לקנות.

נמסיס - מנגנון ההצמדה של המשכורות היה חלקי.

רוצה לומר לך שלמרות הון עצמי של 2/3 ממחיר הדירה ועם משכורות סבירות פלוס (אשתי כבר היתה בדרג ניהול זוטר ואני עשיתי שעות נוספות בלי הכרה) עדיין נחנקנו עם המשכנתא. לא רוצה לחשוב מה היה קורה אילו לא חסכנו כמו נמלים עד גיל 32 אלא שורפים משכורות על בילויים ומכוניות ואז קונים דירה עם הון עצמי קטן ומשכנתא גדולה. להזכירך - אני מדבר על 1990.

כשאני מסתכל על השכר הממוצע לאורך השנים בהשוואה למדד יש קורלציה טובה מאוד ביניהם, ואף נראה לי שהשכר הממוצע עלה יותר מאשר המדד במבט חטוף מבלי להכניס את הנתונים לאקסל.

בכל זו השוואה לא כל כך הוגנת. באותה מידה אפשר לומר גם שאם היית מכבס ביד ולא היית רוכש מכונת כביסה, היית מגדל את התבלינים שלך במו ידיך, אוכל תפוחי אדמה ולחם היית חוסך את ההון העצמי מהר יותר ומשלם פחות. לכל תקופה היתה את איכות החיים המקובלת שלה וההתקדמות הטכנולוגית מביאה למיינסטרים דברים שהיו פעם לא נגישים.

לא שאני מצדיק חלילה את תרבות ההחלפת אייפון כל שנה ו-3 טיולים לחול בשנה + רכב חדש כל 3 שנים, אך החזקת מכשיר סלולרי סביר, נסיעה ברכב משומש לא גרוטאה לחלוטין ונסיעה לחו"ל פעם בשנה הם די מיינסטרים.

פורסם
בוקי - ומה ערך יום העבודה שלך, וכמה ימי עבודה אתה מפסיד במוסך עם רכב ישן. או כמה לקוחות אתה מפסיד אם תה עצמאי?

זה רכב שנוסע יחסית מעט. בכל התקופה שהוא אצלי (5.5 שנים) לקחתי בערך 3-4 ימי חופש במצטבר (מורכבים מחצאי ימים או שעות פה ושם) לטיפול בתקלות + טסטים.

האמת שהייתה תקופה שנסעתי עם רכב ששווה פחות מ 10.000 ש"ח 50 אלף ק"מ בשנה. בסופו של דבר מה שהכריע זה מה שרשמתי בתגובה לנקמיצי' - תקלות חוזרות עקב שימוש בחלקים משופצים או תחליפיים בשל עלות גבוהה מאוד של חלקים מקוריים חדשים.

זה באמת גרם להפסד ימי עבודה רק שהנקודה הזאת הגיעה אחרי 300 אלף ק"מ ו 10 שנים, רכב ממוצע עובר 300 אלף ק"מ ב 20 שנה.

פורסם (נערך)

נמסיס - התרבות השתנתה. הנסיעה הראשונה לי לחו"ל היתה לחילופי סטודנטים + ביקור משפחתי כאשר הייתי בן 23. את הרכב הראשון שלי קניתי בגיל 29, כאשר עברתי לעבוד ולהתגורר בעיר אחרת. אז נכון שחלק מחברי החזיקו מכונית מגיל 20, אבל אין לי מושג מה הרקע של משפחותיהם. הסידור שלי עם המשפחה כאשר הייתי סטודנט היה שאני גר בבית ומקבל 3 ארוחות ביום, ואת המכונית של אבא ביום ששי בערב - ומאז שהתחלתי לעבוד בשנה ב' (ומהר מאד עבדתי בהיקף של 1/3-1/2 משרה, בעיקר משמרות לילה ושבת) כל שאר ההוצאות - עלי. אבל אני דאגתי שמרבית ההכנסות יכנסו לחסכון בדרכים אלה ואחרות.

קשה לי מאד להשוות משכורות, כיון שאולי יש איזה קורלציה בינן לבין המדד, ועוד יותר קשה (ואולי אי אפשר) לפלח משכורות של, נניח, בני 25-35, או זוגות בעשור הראשון לנישואיהם או איזה מדד ליכולת הכלכלית של צעירים. וזה לפני שמכניסים תקנון לכוח הקניה ולצרכים המשתנים. בדור שלי (בגיל ילדות ונערות) טלפון קוי היה מצרך מותרות ורכישת טלויזיה היתה מלווה בהזמנת כל השכנים לצפיה בפלא, ותחרות בין הילדים למי יש יותר גדול (אנטנה על הגג). היום לכל אחד יש טלפון אישי, חיבור אינטרנט, טלויזיה רב ערצית ואני בטוח ששכחתי משהו. והדברים האלה אינם בגדר מותרות, לפחות ברמת הבסיס. אבל יש שלבים בחיים בהם צריך לכוון לרמת הבסיס, לא לטופ. לא מבין למה כל נער בן 14 צריך אייפון XS XL turbo plus, ולהחליף אותו כל שנתיים.

לפני שבועיים איזה לקוח מבוגר שלי ניסה לשכנע אותי שאני צריך להחליף את הטלפון לאייפון, ואת הפולאר לשעון אפל, ואת המחשב הנייד למקבוק. אבל, אם אני חושב על זה, אני צריך להחליף את זה לכל המשפחה. ואם אני מחליף לכל המשפחה ומעדכן את הציוד פעם ב-3 שנים ההוצאה מתחילה להיות מקבילה להחלפת רכב כל 3 שנים. אז במקום זה יש לי שיומי די (אבל לא הכי) בסיסי, ושעון פולאר שנרכש באילת בנקודות של קבע (כנראה המחיר הזול ביותר בעולם) ומחשב לנובו שאין לי שום כוונה להחליף ב-4 השנים הקרובות. ואתה יודע מה - לא חסר לי כלום. אבל החסכונות שלי לפנסיה, או לסיוע לבנים כאשר יגיעו לפרקם, יהיו יותר גדולים.

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם (נערך)

זה רק נראה לך לדעתי, לעומת מדינות מפותחות(גם באירופה) כלי הרכב ל 1000 תושבים נמוך יותר פה.

עריכה:

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_vehicles_per_capita

כן.

על הכביש אתה לא רואה את כל פלחי האוכלוסייה בצורה שווה אז הגיוני לראות יותר אנשים עמידים שם שיכולים לקנות רכב.ה

עריכה אחרונה על ידי FoxLight
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2710 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...