Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2710 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
איך הם קונים?

הסבירו לך.

למה הם קונים?

זה אני כבר לא מבין.

גיל הרכב הממוצע בישראל די נמוך. 6.5 שנים לעומת 11 ב-OECD.

(נתון OECD מכאן - https://www.acea.be/statistics/tag/category/average-vehicle-age)

יש פה אופנת החלפת רכבים לא ברורה.

רכב בן 11 בארץ הוא בדרך לגריטה.

רכב בן 6 גם נחשב ישן.

אני מהנדס עובד הייטק נוסע בקיה בת 11.

כל אחד עושה מה שטוב לו.

אפשר להגיד אותו דבר על חופשות, הרבה מאוד אנשים נוסעים כמה פעמים לחו"ל בשנה עם משכורת של 6K-7K.

זה לא מופנה ישירות אליכם, אלה יותר לכיוון התשובה.

אני מניח שתסכימו איתי שרכב בן 6 - 10 כבר נמצא בפער ענק לעומת רכבים חדשים.

זה בא לידי ביטוי במספר דברים: חיסכון דלק, רכבי יונדאי וקיה שעד לא מזמן השתמשו בתיבת הילוכים מיושנת (4). נוחות - יותר ברכבי יוקרה אבל אפשר לראות מה שהיה לפני כ5 שנים ברכבי יוקרה נמצא אצל רכב עממי חדש (כמו הPush to start). בטיחות וטכנולוגיה מודרנית - מקווה שלא צריך לציין. וכמובן בשביל ראש שקט, פחות בעיות (כמובן שיש מקרים חריגים).

יש גם כאלה שלא מעניין אותם הבטיחות ויותר בקטע של איבזור ויש להפך, בטיחות על פני איבזור.

כמובן שאני בדעה שאנשים מחליפים רכבים מהר מדי ולדעתי זה כל 3-4 שנים בממוצע. אני עוד לא קניתי רכב עבורי וכמובן שבכיוון של קניית רכב משומש, לעומת החברים שלי שכבר הספיקו להחליף כ-2 או 3 רכבים. למה זה מתאפשר לאנשים? יש תשובה מאוד ברורה, הליסינג נכנס חזק למשחק בשנים האחרונות.

אני אישית מעדיף לקנות את הרכב במכה אחת ללא מימון וכדומה...

Peugeot 208 turbo 2015

• תגובות 238
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
תגובה די מנותקת.

קח משפחה עניה ממוצעת, כביכול היא צריכה להשקיע הכל רק באוכל והישרדות.

אבל המשפחה עשתה הכל וחסכה כך גרוש כדי לקנות לילד את האייפון.

אבל חשבת על אותו ילד מסכן שהדבר שהוא הכי רצה בעולם זה אייפון כדי שיוכל להיות "מקובל" ושהחברים לא יצחקו עליו, אתה בכלל מבין כמה משמעות ואושר ושמחה זה נותן לאותו ילד עני ומסכן?

לבקר עניים על עצם רצונם בדבר שיש כמעט לכל אחד, והרצון הזה ברור, וגם להם יש זכות שיהיה להם דבר או שניים שהוא לא נטו הישרדות.... אז לבקר את זה, זה די מתנשא ומנותק. אבל לא מצפה מאנשים כאן להבין, כי מי שלא בא מהרקע הזה לעולם לא יבין.

(התגובה כמובן לא מכוונת אליך)

אין לך מה לאכול ואתה קונה לילד אייפון? סמארטפון שעולה אלפי שקלים? לו הייתי במצב שלו, לא מעניין אותי כמה הוא יהיה מקובל (ועצוב שבן אדם נשפט לפי סמארטפון, זה אחד הדברים ההזויים ששמעתי) או שלא יהיה מקובל בכלל, במקרה הטוב הייתי קונה לו איזה שיאומי שעולה 400-500₪ ושיסתדר. יותר חשוב לי שיהיה לי מה לאכול או מאיפה לשלם את השכירות/ארנונה מאשר סמארטפון.

אני לא בא מבית עני, אבל גם לא מבית עשיר. בית ממוצע. לא רואה בזה שום דבר מתנשא ומנותק, לא מאחל לאף אחד כאן בשרשור להגיע כמובן למצב כזה, אבל למי שאין כסף, צריך לחשוב פעמיים לפני שהוא מוציא כסף על מותרות כאלו.

יותר מזה - גם אם ארוויח טוב, לא אקנה אייפון, אבל זה נושא כבר לשרשור אחר.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
אורח לרגע,

שוב, תפסיק לא לדייק. בלשון עדינה.

בשביל דירה של 500 אלף אתה צריך בדיוק 125 אלף בכיס.

היכן? בשכונת עוני בפרפריה הרחוקה? מקום שכנראה לא כיף להיקלע אליו, שלא להגיד לגור בו.

ברווז, אתה רק מחזק את אלו שאומרים "אם רוצים, יכולים" לאור

אבל הוא רשם שקיבל הרבה עזרה, אז...

פורסם

התשובה נעוצה בריבית, כשריבית על פני 4 שנים להלוואה של 100 אש"ח עולה בקושי 6 אלף, הרבה אנשים יעדיפו לקנות במימון, אם הריבית היתה נמוכה אבל נורמלית (6% נגיד), הסכום היה עולה משמעתית ל30 אלף שקל, אז ההבדל בין רכב ב50 אש"ח לרכב ב100 אש"ח היה הופך לגדול מדי בשביל הרבה אנשים.

ההדף של זה יגיע לשוק יד שניה, ירידת הערך של רוב הרכבים נמוכה מדי ולא מגלמת את הריבית הנמוכה, הצפת שוק היד שניה עוד לא התבטאה במחירונים לדעתי.

פורסם (נערך)

ואדים - מה שאתה מתאר לגבי רכב הוא שהרכב הישן והלא אמין לא מתאים לצרכיך, לעומת זאת כנראה שרכב הליסינג הוא הפתרון המתאים. אני לא חושב שיש כאן מישהו שמטיף לרכישת רכב רק כיון שהוא זול, בפורם הרכישה תמיד שואלים מה הצרכים. אז זה נכון גם לשרשור הזה: צרכים ויכולות.

יוניסי - מה שאתה מתאר כאן הוא תעדוף. אז להגיע לגיל 30 עם 4 ילדים זה בהחלט מצב לא שגרתי בעשור הנוכחי, אבל מה שחשוב הוא שאתה יודע להתנהל גם בתנאים הלא פשוטים האלה.

ודרך אגב - בהמשך למה שכתבתי בבוקר, היה תחום אחד שבו הן ההורים שלי, הן ההורים של אשתי והן אשתי ואני לא חסכנו בו: חינוך. כאשר בית הספר שבו היסודי למדתי הכניס לכתה מורה לא ראויה - העבירו אותי לריאלי. כאשר מנהל בית הספר שבו למדה אשתי קרא להוריה והסביר להם שעדיף שהיא תלך לבית ספר יותר איכותי הם שילמו תמורת לימודים באליאנס (המקורי, לא העכשוי). וגם אני שילמתי סכומים גדולים מאד תמורת החינוך וההשכלה של הבנים שלי, מתוך מחשבה שמדובר בהשקעה בעתידם. עד כה אני מתרשם שהמאמץ היה מוצדק.

5000 - אחד מתפקידיהם המרכזיים של ההורים הוא חינוך. כולל לחנך את הילד לכך שלא כל דבר שהוא רוצה הוא יקבל. ואם הילד מתחיל להתגלגל על רצפת הקניון ולצרוח הוא יקבל עוד פחות. בדור שלנו לא מקובל "חוסך שבטו שונא בנו" - אבל אפשר לחנך גם בדרך של מחדל (לא לקנות לו את הצעצוע שהוא רוצה).

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מעבר לסדרי העדיפויות והתנהלות כלכלית, לפעמים צריכים משהו נטו בשביל הנשמה במיוחד אנשים עניים שחייהם קשים, מפליא אותי שרק אני מבין את זה (לא בקטע של להחמיא לעצמי פשוט כולם פה תוקפים אותי).

לגבי השאלה המקורית שלי, אמנם עזרתם להבהיר כמה דברים (הסוד הוא הלוואות והמימון) אבל עדיין איפשהו לא מסתדר לי כמות הרכבים החדשים לעומת ההכנסות של אנשים.

למשל במשפחה שלי אנחנו אפילו לא חולמים על רכב חדש ומעולם לא חלמנו, למשל רכב בן 10 הוא "חדש" בשבילנו. אז זה די העולם שאני מכיר.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

גם משהו נטו לנשמה לא קונים בכסף שאין לך, אחרת תישאר עני כל חייך.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

"משהו בשביל הנשמה" צריךלהיות משהו שלא יפגע בדברים אחרים, וחייבים לשמור על פרופורציות.

מעבר למעגל שהוזכר קודם, שיגרום ל,משהו בשביל הנשמה" ללכת ולצמוח, צריך להביא בחשבון שתחושת ה"חדש" של רכוש חולפת מהר מאד. אני, למשל, מאבד את תחושת ה"חדש" של רכב חדש בערך כאשר הספידומטר עולה מ-2 ל-3 ספרות, ולטלפון כאשר אני גומר להתקין עליו את האפליקציות.

רוצה "משהו בשביל הנשמה" - מצא חוויות. וזה לא צריך להיות טיול לאלסקה או אפילו לאיסלנד. תאמין לי, 1-3 לילות עם המשפחה באכסניית נוער בנגב (ואם אתה דרומי - בצפון) תזכר הרבה יותר שנים מאשר המכשיר החדש. או בניה של משהו בעבודה עצמית (חפש את חוויותיו של חבר הפורום ברווז בתחום המייקינג). או איזה משהו אחר שבו אתה משקיע מחשבה בתכנון וביצוע. מחזיר אותי הרבה שנים לאחור, כאשר אחד הבנים שלי קיבל משימה - לבנות מודל של רכבל לאיזה ערב פעילויות של בית הספר (היה בסביבות כתה ב'). כמובן שמשימה כזו היא משימה להורים יותר מאשר לילדים, ואנחנו הינו בתקופה לא קלה אחרי מעבר דירה ואיזה משבר בעבודה שלי. היו הורים שבנו את המודל ממאות אם לא אלפי אבני לגו שהשד יודע כמה עלו להם. אני בניתי אותו משתי קופסאות קרטון, 4 שיפודים חד פעמיים, 2 מטר חוט שפגט וקצת סלוטייפ. תאמין לי, לא אני ולא הבן שלי התביישנו.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
קח דוגמא.

יש לי רכב שנת 2007, ברמת העיקרון יכול להרשות לעצמי להחליף אותו בחדש ויותר אבל לא רואה בזה צורך. הרכב נוסע יחסית מעט ועושה את העבודה.

הרכב שווה 6000 או 7000 ש"ח.

הייתי צריך לעשות שני תיקונים לא מאוד גדולים - להחליף אלטרנטור ולהחליף ציריה. מכיוון שאני לא אוהב להתקין חלקים משופצם או תחליפיים או סיניים וכו', ביררתי כמה עולים שני החלקים האלו מקוריים.

שני הדברים (הפשוטים יחסית) יחד עולים יותר ממה שהרכב שווה.

מדובר ברכב משפחתי סטנדרטי, לא רכב יוקרה או משהו מיוחד.

אם אחליף אותו, זה בגלל זה. בגלל שאי אפשר לתחזק רכב משמומש ברמה גבוה, אתה נאלץ להתפשר על חלקים פחות טובים.

אני לא מבין מה הבעיה לבצע את ההשקעה ברכב אם הוא משרת אותך נאמנה? רק בגלל שעלות התיקון גבוהה מערך הרכב זה מצדיק להיפטר ממנו?

ואז אתה רוכש רכב חדש יותר ומשלם, בין אם אתה רוצה או לא רוצה, פחות או יותר את הסכום הזה כל שנה על ירידת ערך.

הסתכלות על רכב צריכה להיות פשוטה, כמה עולה לי לתחזק אותו בשנה (ירידת ערך, טיפולים ותיקונים), המהדרין יוסיפו גם עלויות של הפסד ימי עבודה.

במידה והחלפת לרכב חדש יותר שירידת הערך שלו גדולה מעלות התיקונים של הרכב הישן לא חסכת לעצמך שום דבר.

בבקשה אל תתחילו עכשיו עם טיעונים של אני נוסע ברכב חדש יותר, בטוח יותר, מאובזר יותר וכו'. לא ניתן לכמת בכסף את ההבדלים האלה. לכן מי שרוצה לשדרג שפשוט יגיד שהתחשק לו לשדרג. אל תנסו להצדיק את זה בטענות חסרות שחר.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם (נערך)

השאלה היא מה תדירות התקלות. יש שלב שבו תדירות התקלות הופכת למעמסה. (מה התדירות הזו זה עניין אינדיוידואלי).

את השקט הנפשי, שאתה יכול לקום בבוקר ולדעת שתגיע לעבודה בזמן אינך יכול לכמת.

לאשתי, למשל, יש איזה שגעון של החלפת מקרר כל 10-11 שנים. לא מוכנה לקחת את הסיכון לתקלה מאז'ורית, וזאת אפילו בלי לחשב את ערך המוצרים שיתקלקלו עד תיקון המקרר או רכישת חדש. יש אנשים שזו הגישה להם לרכב. היו שנים שבהן לא יכולתי להרשות לעצמי להחליף את הרכב כאשר התחילו תקלות, ובמבט לאחור זה עלה כנראה יותר מהחלפמוקדמת של הרכב. כנראה שהתחשיב שלי היה שגוי.

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם
אני לא מבין מה הבעיה לבצע את ההשקעה ברכב אם הוא משרת אותך נאמנה?

זה לא שיש בעיה, בהרבה מאוד מקרים עשיתי את זה אבל לפעמים המצב הוא לחלוטין לא סביר.

תאמור לי, האם אתה תרכיב שתי צריות מקוריות שעולות יחד 6000 ש"ח ואלטרנטור שעולה 2500 ברכב שאם תרצה למכור במצב תקין, תקבל עליו 6500?

כן אני יודע שיש פתרונות הרבה יותר זולים אבל הם מחזיקים הרבה פחות זמן ופה מגיע הפסד ימי עבודה על החלפות חוזרות וכו'.

פורסם
השאלה היא מה תדירות התקלות. יש שלב שבו תדירות התקלות הופכת למעמסה. (מה התדירות הזו זה עניין אינדיוידואלי).

את השקט הנפשי, שאתה יכול לקום בבוקר ולדעת שתגיע לעבודה בזמן אינך יכול לכמת.

לאשתי, למשל, יש איזה שגעון של החלפת מקרר כל 10-11 שנים. לא מוכנה לקחת את הסיכון לתקלה מאז'ורית, וזאת אפילו בלי לחשב את ערך המוצרים שיתקלקלו עד תיקון המקרר או רכישת חדש. יש אנשים שזו הגישה להם לרכב. היו שנים שבהן לא יכולתי להרשות לעצמי להחליף את הרכב כאשר התחילו תקלות, ובמבט לאחור זה עלה כנראה יותר מהחלפמוקדמת של הרכב. כנראה שהתחשיב שלי היה שגוי.

אתה משווה הוצאה של 7-9 אלף פעם בעשור(אגב,חלק מהמקררים מגיעים עם 10 שנות אחריות) לרכישות חוזרות בסכומים של 60-80 אלף כל 3-4 שנים.

אם מכירה מתבצעת אחרי 3 שנים משיקולי אמינות היא שגויה ולא מוצדקת.

לא רק כי אין סיכוי להוצאה בסכומים גבוהים,אלא כי הסבירות לכל הוצאה לא מתוכננת היא נמוכה.

רכבים אצלנו עובדים קשה,נוסעים 35 אלף בשנה בירושלים והסביבה ואם קונים את הדגם הנכון הוא יעבור 200-220 אלף.

קונים משומשת בת שנתיים שלוש ב70,אחרי 4-5 שנים מוסיפים 45-40 שוב לרכב בן שנתיים שלוש, ולא מדובר ברכבים הכי "זולים" שיש.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם
מעבר לסדרי העדיפויות והתנהלות כלכלית, לפעמים צריכים משהו נטו בשביל הנשמה במיוחד אנשים עניים שחייהם קשים, מפליא אותי שרק אני מבין את זה (לא בקטע של להחמיא לעצמי פשוט כולם פה תוקפים אותי).

ה"משהו קטן בשביל הנשמה" לא חייב להיות חומרי.

אייפון חדש יפסיק להיות חדש ברגע שתבחר את הרינגטון שאתה רוצה, ותתקין עליו אץ כל האפליקציות שלך. הרכב יפסיק להיות חדש אחרי שבוע-שבועיים, כשיקבל שריטה ראשונה בחניה.

עדיף באמת לעשות אולי טיול, אולי איזושהי פעילות נחמדה, סתם זמן איכות עם הילד שלך, ותאמין לי שאתה תעשה יותר בשבילו מאשר כל אותם הורים שסותמים לו את הפה עם כסף ברגע שמתחיל לצרוח על למה קנו לו גלקסי ולא אייפון.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

מה שאתה קורא תיבת הילוכים מיושנת יהיה עבור הרבה אנשים תיבה פלנטארית אמינה ותתפלא כמה אנשים יעדיפו לשלם עוד קצת על דלק מאשר לנסוע על תיבה רובוטית. בנוגע לנוחות , נראה לי שאתה מבלבל בין נוחו לאבזור ובעניין הזה אתה צודק , חלה התקדמות גדולה מאוד. באשר לסטארט אנד סטופ - לא בטוח שזו דוגמא טובה , הרבה אנשים (כולל אני) רואים בו מטרד מציק שתועלתו מפוקפקת.

זה לא מופנה ישירות אליכם, אלה יותר לכיוון התשובה.

אני מניח שתסכימו איתי שרכב בן 6 - 10 כבר נמצא בפער ענק לעומת רכבים חדשים.

זה בא לידי ביטוי במספר דברים: חיסכון דלק, רכבי יונדאי וקיה שעד לא מזמן השתמשו בתיבת הילוכים מיושנת (4). נוחות - יותר ברכבי יוקרה אבל אפשר לראות מה שהיה לפני כ5 שנים ברכבי יוקרה נמצא אצל רכב עממי חדש (כמו הPush to start). בטיחות וטכנולוגיה מודרנית - מקווה שלא צריך לציין. וכמובן בשביל ראש שקט, פחות בעיות (כמובן שיש מקרים חריגים).

יש גם כאלה שלא מעניין אותם הבטיחות ויותר בקטע של איבזור ויש להפך, בטיחות על פני איבזור.

כמובן שאני בדעה שאנשים מחליפים רכבים מהר מדי ולדעתי זה כל 3-4 שנים בממוצע. אני עוד לא קניתי רכב עבורי וכמובן שבכיוון של קניית רכב משומש, לעומת החברים שלי שכבר הספיקו להחליף כ-2 או 3 רכבים. למה זה מתאפשר לאנשים? יש תשובה מאוד ברורה, הליסינג נכנס חזק למשחק בשנים האחרונות.

אני אישית מעדיף לקנות את הרכב במכה אחת ללא מימון וכדומה...

פורסם

יונדאי/קיה זה יצרן שיורה לכל הכיוונים. טורבו+דו מצמדי - יש. אטמוספרי ורציף/פלנטרי - יש. דיזל - יש. היברידי - יש. לא מתאים לך השם יונדאי - קח קיה או ג׳נסיס.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2710 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...