Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2710 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

פתרון סוף הדרך :evil:

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 238
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לכל אלה שמרוויחים עשרות או מאות אלפים בחודש נא לכתוב לי בפרטי איך כדי שאני גם אוכל לקנות רכב חדש, תודה^_^
בוא נתחיל בשני טיפים שאפשר להניח שיעזרו רק מההודעה הקצרה הזו:

א. זה לא משהו של טווח קצר, ולמעשה זו יותר דרך ממטרה. אתה צריך לעבוד קשה גם אחרי שהגעת לאנשהו כדי לתחזק את היכולת לייצר הכנסה גבוהה.

ב. הרבה נובע מיזמות, ולא יזמות במובן של החד-קרן הבא, יותר במובן של לדחוף דברים לפיתרון בעצמך. אל תצפה שתקבל תשובה בצורה של "איך להיות עשיר ב-21 יום ב-5 צעדים פשוטים" לתיבת ההודעות שלך סתם כי ביקשת. תתחיל לחפש בעצמך.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם (נערך)

קצת לחזק את דובי-דוב:

התעמקות בכל דבר שתעסוק בו - אם לימודים ואם עסק. ביצוע כל צעד בשיקול דעת, אחרי מחקר מעמיק של האפשרויות.

השקעה אין סופית של זמן.

התנהלות כלכלית זהירה. גם אם מתקבלת החלטה לקחת סיכון - יש לקבלה רק לאחר שיקול מעמיק ובחינת הסיכון מול הסיכוי באופן רציונאלי.

כל עוד אין לך עודפים - התרכזות בהוצאות חיוניות והמנעות מהוצאות מיותרות. כשירווח תוכל להיות יותר גמיש.

וצריך גם קצת מזל. למרות שלפעמים נדמה שזה נאחס. היה לי מצב כזה לפני 20 שנה - נחסמה בפני דרך מסויימת של התקדמות בעבודה. בהמשך היו כמה שנים קשות, אבל כיום מתברר שדווקא המסלול שאליו נסחפתי שלא ברצוני יותר משתלם גם מבחינת איכות החיים וגם מבחינה כלכלית (אם כי יש לו החסרונות שלו. למשל - פחות יוקרה).

עריכה אחרונה על ידי sperial

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
פתרון סוף הדרך :evil:
הבחור הגדיר דרישות (לקנות רכב חדש) ותנאים (אל תיכנסו לי לכיס ואל תנסו לחנך אותי להתנהל כלכלית), אז נתתי לו פתרון.

כמובן שיש עדיין פרמטרים שצריך לתת לפונקציה, כדי להפוך אותה לחד חד ערכית, אבל זה הכיוון בערך.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

ואדים, קודם אתה גורם לי להשתעשע ואחר כך מפריע. לא יפה.:-(

פורסם

קראתי בעיון את התגובות כאן...

זה מזכיר לי את המצב אצל ההורים של אשתי. הם גרים בבית פרטי ומעסיקים מנקה. המנקה הינה עובדת קשת יום, מגיעה מבית לא פשוט, נוהגת להביא לביתם אוכל מהשבת האחרונה כדי לא לזרוק. למה? כי אצלה יש נוהל שחייבים לאכול טרי ולאחר שהאוכל שהוכן בחמישי ועברו כולה יומיים כבר לא שווה בעיני ילדיה ..... כל קניה כזו של סופ"ש עם כל המצרכים מגיעה ל 1000 ש"ח בלי הגזמה שהיו הולכים לטמיון אלמלא האוכל היה מגיע להורים של אשתי. ותאמינו לי, יצא לי לאכול ממנו כמה פעמים, טעים כאילו הוכן באותו הרגע. כל הרכישות האלה והעדר חשיבה לטווח ארוך רק מנציחה את ההישארות שלהם באותו מצב.

זה הזכיר לי את הדוגמא של נהג המונית והילד עם האייפון. תחושת העוני היא סובייקטיבית ותלויה בנרטיב שאתה מספר לעצמך. בסוף זה עניין של חינוך, כי אם אותו ילד היה לומד שכדי להגיע לעצמאות אמיתית, היה שווה להשקיע בהשכלה... אז הוא היה מרגיש שווה באמת.

בהתייחס לדיון, מזה כשבע שנים אני נוסע באותו רכב, שמשרת אותי מעולה, אני גם מחזיר בהתאם, שוטף בעצמי (כי זו התרפיה שלי) ומטפל תמיד בזמן וכתוצאה, הרכב נראה באמת כמו חדש. לפני כן, הרכב הקודם שלי, שימש אותי גם כן תקופה, כ 6 שנים. שניהם רכבים סטנדרטיים. מעולם לא מינפתי את עצמי כדי לרכוש רכב.

מאידך, אין רגע שאני לא חושב על שדרוג לרכב חלומות...כי כמו כולכם, אני מאוד אוהב לנהוג ואוהב מכוניות ונמאס לחשוב כל הזמן כלכלית. מתישהו גם זה יגיע :)

נרכשה- וולבו s60  נפח 1600 T4

נמכרה- פורד פוקוס 1600 סמ"ק 2008  TREND X

פורסם (נערך)
Sperial, אתה צודק,רכב זו הוצאה.

בדיוק כמו שההשכלה של הילדים זו הוצאה.

לא מדוייק.

רכב פרטי הוא הוצאה, אבל כזו שעשויה להיות מוצדקת. רכב עבודה, למשל, הוא השקעה, כיון שבתכנון נכון הוא יביא הכנסות שיעלו על הוצאות החזקתו. רכב פרטי יוכל לאפשר לך לעבוד יותר שעות או במקום עבודה יותר מכניס, אז הוא יכול להיות עדיף, כלכלית, על דרך התניידות אחרת.

השכלה לילדים היא השקעה - גם אם התוצאה מגיעה רק כעבור 10 או 20 שנים. וכמו כל השקעה, היא יכולה גם להכשל. האם אותם סכומים גדולים שההורים שלי השקיעו בהשכלה שלי, והסכומים שהשקעתי בהשכלה של בני מוצדקים? לגבי זה חד משמעי. לגבי הבנים שלי עדיין מוקדם לדעת, אבל, כאשר אני בוחן את האלטרנטיבות, הספקות שלי קטנים מאד.

ואסור לשכוח - המימד הכמותי הוא מרכזי. אני שילמתי ומשלם שכר לימוד של הטכניון ומחייה בחיפה. זה שונה לגמרי משכר לימוד ב-MIT או הרוורד ומחייה בבוסטון, ואז נשאלת השאלה האם התמורה העתידית מצדיקה את ההשקעה בלימודים באוניברסיטה מה-Ivy League. אם תשאל רופא או עורך דין אמריקאי הוא כנראה יענה שכן, הישראלי כנראה שלא. וכך גם לגבי עלויות רכב למשפחות שונות.

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם

השכלה לילדים היא השקעה - גם אם התוצאה מגיעה רק כעבור 10 או 20 שנים.

אתה מצפה לקבל רווח על ההשקעה הזאת?

כי אם אתה עושה את זה בציפייה לקבל מהילד שלך תמורה על מה שהשקעת (למשל שידאג לך בעת זקנה), הגישה הזאת מוטעית ומזיקה.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

גם זה שלא תצטרך לעזור כלכלית לילדים שלך כשהם יהיו בני 40 יכול להיחשב כרווח.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם
רכב עבודה, למשל, הוא השקעה, כיון שבתכנון נכון הוא יביא הכנסות שיעלו על הוצאות החזקתו. ר

בנקודה הזו אני קצת חולק עליך.

רכב עבודה הוא יותר נטל מאשר השקעה, כאשר מדובר על עסק חדש\קטן. וזה לא רק אני אומר.

לא זוכר באיזה ספר מפורסם זה היה, כך שאני לא יכול לצטט.

כמובן- כל מקרה לגופו...

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

רכב עבודה הוא כלי כמו מברגה.

הוא חלק מהכלים שאתה צריך לרכוש בשביל לעסוק במה שאתה עוסק.

נטל? כן, הכלים עולים כסף. אבל אתה חייב אותם, זה לא שאתה יכול להחליט שאתה קודח אם האצבע ודופק מסמרים עם אבן. חייב את הכלים, כולל הרכב.

פורסם

זה מזכיר לי את המצב אצל ההורים של אשתי. הם גרים בבית פרטי ומעסיקים מנקה. המנקה הינה עובדת קשת יום, מגיעה מבית לא פשוט, נוהגת להביא לביתם אוכל מהשבת האחרונה כדי לא לזרוק. למה? כי אצלה יש נוהל שחייבים לאכול טרי ולאחר שהאוכל שהוכן בחמישי ועברו כולה יומיים כבר לא שווה בעיני ילדיה ..... כל קניה כזו של סופ"ש עם כל המצרכים מגיעה ל 1000 ש"ח בלי הגזמה שהיו הולכים לטמיון אלמלא האוכל היה מגיע להורים של אשתי. ותאמינו לי, יצא לי לאכול ממנו כמה פעמים, טעים כאילו הוכן באותו הרגע. כל הרכישות האלה והעדר חשיבה לטווח ארוך רק מנציחה את ההישארות שלהם באותו מצב.

לגבי אוכל מזדהה לגמרי עם מה שכתבת. אני מבשל כל יום שישי את האוכל לשבת, אשתי באופן קבוע מסתלבטת עלי שאני מגזים עם הכמויות, יכול להיות שהיא צודקת (בכל זאת, גדלתי בבית מזרחי מאוד עם דגש על אוכל ביתי וטעים, ובכמויות :roll:) אבל הילדים אצלי ולפעמים גם אנחנו (תלוי כי אנחנו לא תמיד אוכלים ארוחה בערב בכלל) אוכלים את האוכל שהוכן ביום שישי גם בראשון ולפעמים אפילו גם בשני. האוכל כמו חדש ואני לא מוכן שייזרק, הרגלנו את הילדים שלא מתפנקים בקטע הזה, אז אולי חוץ מאורז שמחדשים, את הכל כמעט אפשר לאכול גם אחרי השבת. וזה הכל ענין של נטו הרגל!

זה הזכיר לי את הדוגמא של נהג המונית והילד עם האייפון. תחושת העוני היא סובייקטיבית ותלויה בנרטיב שאתה מספר לעצמך. בסוף זה עניין של חינוך, כי אם אותו ילד היה לומד שכדי להגיע לעצמאות אמיתית, היה שווה להשקיע בהשכלה... אז הוא היה מרגיש שווה באמת.

חינוך והשכלה הם אכן הבסיס להכל. ואני מנסה להשריש אצל הילדים שלי את החשיבות של הענין, משתדל לאתגר אותם עם כל מיני דברים לא שגרתיים, קצת חידות מתימטיות קצת אוצר מילים באנגלית, שיספגו כמה שיותר כי אין חלופה היום. ובכלל אני אישית מאמין שכל אחד צריך שיהיה לו איזשהו תחום ענין לא שיגרתי כזה, משהו מאתגר אפילו, שמצריך קצת השקעה וידע ולימוד עצמי, כי את המוח צריך לאמן ולפתח אחרת הוא מתנוון.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

כי אם אתה עושה את זה בציפייה לקבל מהילד שלך תמורה על מה שהשקעת (למשל שידאג לך בעת זקנה), הגישה הזאת מוטעית ומזיקה.

בשביל הזקנה אני חוסך. מקווה שמספיק. אבל אני רוצה לספק לילדים איכות חיים, כולל עניין בעבודה ובשאר תחומים,וגם כלים לפרנסה ולגידול הדור הבא.

רוצה שהילדים שלי יתפרנסו עצמאית, ובשביל זה הם צריכים כלים. השכלה היא כלי כזה.

פורסם (נערך)

נראה לי שהלכת רחוק. מספיק שבזכות זה הם ידאגו לעצמם ולא ידפקו על הדלת של הזקן ויבקשו כסף.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2710 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...