Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2712 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
זה לא שיש בעיה, בהרבה מאוד מקרים עשיתי את זה אבל לפעמים המצב הוא לחלוטין לא סביר.

תאמור לי, האם אתה תרכיב שתי צריות מקוריות שעולות יחד 6000 ש"ח ואלטרנטור שעולה 2500 ברכב שאם תרצה למכור במצב תקין, תקבל עליו 6500?

כן אני יודע שיש פתרונות הרבה יותר זולים אבל הם מחזיקים הרבה פחות זמן ופה מגיע הפסד ימי עבודה על החלפות חוזרות וכו'.

השאלה היא מה תדירות התקלות. יש שלב שבו תדירות התקלות הופכת למעמסה. (מה התדירות הזו זה עניין אינדיוידואלי).

את השקט הנפשי, שאתה יכול לקום בבוקר ולדעת שתגיע לעבודה בזמן אינך יכול לכמת.

לאשתי, למשל, יש איזה שגעון של החלפת מקרר כל 10-11 שנים. לא מוכנה לקחת את הסיכון לתקלה מאז'ורית, וזאת אפילו בלי לחשב את ערך המוצרים שיתקלקלו עד תיקון המקרר או רכישת חדש. יש אנשים שזו הגישה להם לרכב. היו שנים שבהן לא יכולתי להרשות לעצמי להחליף את הרכב כאשר התחילו תקלות, ובמבט לאחור זה עלה כנראה יותר מהחלפמוקדמת של הרכב. כנראה שהתחשיב שלי היה שגוי.

כל עוד אתה מודע לזה שהשגעון של אשתך עולה לך יותר כסף לעומת החזקה של המקרר עד שהוא יתפגר אז הכל טוב. אם אשתך "משווקת" לך את זה בכך שזה יותר כלכלי להחליף כל 10 שנים, אז אתה בבעיה.

לגבי הפסד ימי עבודה, היום רוב המוסכים נותנים שירות של איסוף והחזרת הרכב ללא עלות, יש אפילו שירות של העברת טסט בתשלום. אז ניתן לכמת את זה בכסף.

זה לא שיש בעיה, בהרבה מאוד מקרים עשיתי את זה אבל לפעמים המצב הוא לחלוטין לא סביר.

תאמור לי, האם אתה תרכיב שתי צריות מקוריות שעולות יחד 6000 ש"ח ואלטרנטור שעולה 2500 ברכב שאם תרצה למכור במצב תקין, תקבל עליו 6500?

כן אני יודע שיש פתרונות הרבה יותר זולים אבל הם מחזיקים הרבה פחות זמן ופה מגיע הפסד ימי עבודה על החלפות חוזרות וכו'.

כן. ראה את שרשור אחזקת הקורולה המשפחתית. לא פעם השקענו בשנה אחת יותר משווי הרכב. תמיד אני מתעקש על חלקים מקוריים, גם אם זה אומר להשבית את הרכב. למזלי נפלתי על יבואן שמוכן לקחת הזמנות לכל חלק שתבקש.

לדוגמא, המיכל עיבוי המקורי כשל אחרי 15 שנים. בהמלצת המוסך הרכבתי חליפי, הוא החזיק 3-5 שנים עד שנדרש החלפה שלו. בהחלפה הבאה כבר התעקשתי על מקורי וכבר 5 שנים יש שקט.

אני מבצע מעקב ותחשיב של כל רכב היה בבעלותנו ו/או נמצא בבעלותנו ועל בסיס עלות החזקה שנתית לוקחים בחשבון החלטה האם כדאי להחליף את הרכב או לא.

להלן נתונים עד 2018 (עלות אחזקה כוללת תיקונים בלבד, במידה ורכב עדיין בבעלותנו ירידת הערך מחושבת לפי מחיר רכישה אל מול מחיר המחירון ביום הבדיקה, במידה והרכב שימש אותנו בעבר ירידת הערך היא מחיר רכישה אל מול מחיר מכירה בפועל):

1) טויוטה קורולה שנת 1993, יד ראשונה, נרכשה מהחברה ע"י סבא שלי ועברה כבר 3 דורות במשפחה. לאחרונה לא נמצא כבר למי להעביר את הרכב והוא כרגע עומד ללא תזוזה עד שנחליט מה לעשות. ק"מ ממוצע בשנה 4625, ירידת ערך לא ניתן לחשב כי יש לי תיעוד רק של העשור האחרון. אני התחלתי להתערב באחזקה של הרכב לפני עשור עקב גילו המתקדם של סבי. עלות אחזקה שנתית ממוצעת 2247 ש"ח. רכב בבעלותנו כבר 24 שנים.

2) פולקסווגן גולף שנת 2001, יד שנייה, נרכשה מדודה שלי כאשר הרכב היה 13 שנים על הכביש ו-73,000 ק"מ. הדודה רכשה את הרכב חדש מהחברה. ק"מ ממוצע בשנה 4000, ירידת ערך ממוצעת בשנה 2500 ש"ח, עלות אחזקה שנתית ממוצעת 4675 ש"ח. סה"כ עלות ממוצעת לק"מ נסיעה 1.8 ש"ח. הרכב היה בבעלותנו שנתיים ובעקבות ריבוי תקלות נמכר.

3) קיה סיד שנת 2011, יד שנייה, נרכשה ממכר של המשפחה לאחר 3 שנים על הכביש ו-25,000 ק"מ. ק"מ ממוצע בשנה 3459, ירידת ערך ממוצעת בשנה 9325 ש"ח, עלות אחזקה שנתית ממוצעת 1092 ש"ח. סה"כ עלות ממוצעת לק"מ נסיעה 3 ש"ח. הרכב כבר 4 שנים בבעלותנו ועדיין משרת אותנו נאמנה.

4) מאזדה MX5 שנת 2007, יד שלישית, נרכשה מטריידאין (סוחר) כאשר הרכב היה כמעט 5 שנים על הכביש עם 58,000 ק"מ. ק"מ ממוצע בשנה 8000, ירידת ערך ממוצעת בשנה 17,500 ש"ח, עלות אחזקה שנתית ממוצעת 2890 ש"ח. סה"כ עלות ממוצעת לק"מ נסיעה 2.5 ש"ח. הרכב היה בבעלותנו שנתיים ונמכר עקב התרחבות המשפחה (רכב עם 2 מושבים בלבד).

5) מאזדה 6 שנת 2008, יד שנייה (יד ראשונה מליסינג), נרכשה מחברת הליסינג לאחר כמעט 3 שנים על הכביש עם כ-70,000 ק"מ. ק"מ ממוצע בשנה 8092, ירידת ערך ממוצעת 9000 ש"ח, עלות אחזקה שנתית ממוצעת 1508 ש"ח. סה"כ עלות ממוצעת לק"מ נסיעה 1.3 ש"ח. הרכב היה בבעלותנו 6 שנים, עבר 2 דורות (עבר גלגול במשפחה) ונמכר לדעתי מסיבה לא מוצדקת (רצון להתחדש).

6) מאזדה 6 שנת 2013 סטיישן, יד שנייה, נרכשה מטריידאין (לקוח פרטי שדרג לרכב חדש) עם 40,500 ק"מ. ק"מ ממוצע בשנה 4359, ירידת ערך ממוצעת 16,000 ש"ח, עלות אחזקה שנתית ממוצעת 1413 ש"ח. סה"כ עלות ממוצעת לק"מ נסיעה 3.3 ש"ח. הרכב היה בבעלותנו שנתיים ונמכר בגלל החלפה פנימית במשפחה (פרסמתי כמה רכבים והרכב הזה נמכר ראשון מעל המחירון).

7) טויוטה פריוס שנת 2012, יד שנייה (יד ראשונה ליסינג). נרכשה מחברת הליסינג לאחר שנה ו-8 חודשים על הכביש ו-17,000 ק"מ. ק"מ ממוצע בשנה 9359, ירידת ערך ממוצעת 10,000 ש"ח, עלות אחזקה שנתית 1006 ש"ח. סה"כ עלות ממוצעת לק"מ נסיעה 1.2 ש"ח. הרכב בבעלותנו 4 שנים וכעת משרת את הדור השני נאמנה (עבר גלגול במשפחה).

8) טויוטה פריוס שנת 2016, יד ראשונה, נרכשה חדשה מהסוכנות. ק"מ ממוצע בשנה 16,101, ירידת ערך ממוצעת 16,400 ש"ח, עלות אחזקה שנתית 1075 ש"ח. סה"כ עלות ממוצעת לק"מ נסיעה 1.1 ש"ח. הרכב שנתיים וחצי בבעלותנו ועדיין משרת אותנו נאמנה.

כפי שניתן לראות לפעמים סיבת המכירה היא באמת תקלות חוזרות ונשנות שהעלו את הסעיף לבעל הרכב ולכן החליט להשתדרג (גולף). לפעמים סיבת ההחלפה היא פרקטית (מיאטה) ולפעמים סיבת ההחלפה היא סתם רצון לשדרג לדגם נחשק יותר (מאזדה6).

עריכה אחרונה על ידי redroze

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

• תגובות 238
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

עלויות האחזקה הממוצעות אצלך לא סבירות. להגיע לממוצע של מעל 4000 שח לתיקוני8 זה מופרע לחלוטין ואני כותב את זה כאחד שעשה 520,000 קילומטר על אותה רנו.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
מעבר לסדרי העדיפויות והתנהלות כלכלית, לפעמים צריכים משהו נטו בשביל הנשמה במיוחד אנשים עניים שחייהם קשים, מפליא אותי שרק אני מבין את זה (לא בקטע של להחמיא לעצמי פשוט כולם פה תוקפים אותי).

לגבי השאלה המקורית שלי, אמנם עזרתם להבהיר כמה דברים (הסוד הוא הלוואות והמימון) אבל עדיין איפשהו לא מסתדר לי כמות הרכבים החדשים לעומת ההכנסות של אנשים.

למשל במשפחה שלי אנחנו אפילו לא חולמים על רכב חדש ומעולם לא חלמנו, למשל רכב בן 10 הוא "חדש" בשבילנו. אז זה די העולם שאני מכיר.

אני באמת לא יודעת למה אתה חושב שכולם פה מנותקים ומתנשאים ולא מוכן לקבל ביקורת על הגישה הזאת.

אני גדלתי בבית של עולים חדשים (הורי עלו בגיל 43, לא פשוט להתחיל מ0 במדינה זרה בגיל כזה). אותי חינכו על ערכים אחרים, היה לי את הטלפון הפשוט יותר מבין חברי (נוקיה של 10 שח בחודש ולא 30) ולא העזתי לבקש יותר מזה. כשהיו מגיעים חשבונות מנופחים של נייד או בזק אבא שלי היה מושיב אותי לשיחה ומסביר לי כמה שעות אמא צריכה לעבוד קשה (בשכר מינימום שאתה כל כך אוהב להזכיר) כדי לממן את זה ושהוא מצפה ממני להתחשב בה בחודש הבא.

אז כשהיו מסיבות כיתה אבא שלי היה מסיע אותי ואת החברים שלי במאזדה לנטיס ולא באאודי/מרצדס כמו אבא של אחת החברות שלי, אז מה? זה גרם לנו להיות חברות פחות טובות? ממש לא. אני באמת מעריצה את ההורים שלי על כל שבשכר נמוך מהממוצע הצליחו להגיע לדירה (נכון שב2006 זה היה פשוט יותר מהיום) וגם לתת לי השכלה גבוהה כדי לאפשר לי חיים טובים יותר בעתיד.

אם נחזור רגע לטלפונים, הילדים של אחותי (שבאים מבית מאוד טוב) לא החזיקו אייפון בחיים, אלא קיבלו שיאומי פשוט ואחיינית שלי מאוד שמחה מזה שהוא בצבע ורוד. כשבבית לא מקבלים חינוך של רגשי נחיתות בגלל חפצים, הם לא מתפתחים גם בחוץ.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם
עלויות האחזקה הממוצעות אצלך לא סבירות. להגיע לממוצע של מעל 4000 שח לתיקוני8 זה מופרע לחלוטין ואני כותב את זה כאחד שעשה 520,000 קילומטר על אותה רנו.

מזל שהכל מתועד:

https://r.tapatalk.com/shareLink?url=https%3A%2F%2Fwww%2Ecarsforum%2Eco%2Eil%2Fvb%2Fshowthread%2Ephp%3Ft%3D538540&share_tid=538540&share_fid=28771&share_type=t

וזו בדיוק הסיבה שנפטרנו מהרכב המדובר. ברור לי שרוב הסיכויים שבשנים הקרובות העלויות היו יורדות קצת, אבל הפור נפל.

מה לדעתך עלות תיקונים סבירה כתלות בגיל הרכב?

פורסם (נערך)

לא זו השאלה. השאלה היא מהי האלטרנטיבה. מי שמסוגל לשלם תמורת תיקונים אבל אינו מסוגל להעמיד את הסכום הנדרש להתקדמות משמעותית בשנתון נאלץ לשלם תמורת תיקונים, גם אם לכאורה הם לא כדאיים.

אני עמדתי בפני מצבים כאלה פעמיים בחיים - בפעם הראשונה הפתרון היה למכור שתי מכוניות בנות 10 ולקנות מכונית חדשה זולה אחת (מדובר בסוף 1992, והסקודה פייבוריט נמכרה בחצי המחיר של הסופרמיני הבאה, אז העדפתי לרכוש חדש ובסיסי + שימוש נרחב בהסעות על ידי האשהוובתחב"צ על פני חתולים בשק מיד שניה), בפעם השניה סבלתי 3 שנים עד שנקרתה הזדמנות לקנות מהחם שלי את הקורולה אושריקו בת ה-3 שלו, שאותה החזקתי למעלה מ-9 שנים נוספות.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לא זו השאלה. השאלה היא מהי האלטרנטיבה. מי שמסוגל לשלם תמורת תיקונים אבל אינו מסוגל להעמיד את הסכום הנדרש להתקדמות משמעותית בשנתון נאלץ לשלם תמורת תיקונים, גם אם לכאורה הם לא כדאיים.

אני עמדתי בפני מצבים כאלה פעמיים בחיים - בפעם הראשונה הפתרון היה למכור שתי מכוניות בנות 10 ולקנות מכונית חדשה זולה אחת (מדובר בסוף 1992, והסקודה פייבוריט נמכרה בחצי המחיר של הסופרמיני הבאה, אז העדפתי לרכוש חדש ובסיסי + שימוש נרחב בהסעות על ידי האשהוובתחב"צ על פני חתולים בשק מיד שניה), בפעם השניה סבלתי 3 שנים עד שנקרתה הזדמנות לקנות מהחם שלי את הקורולה אושריקו בת ה-3 שלו, שאותה החזקתי למעלה מ-9 שנים נוספות.

אבל זו בדיוק הנקודה שלי, אתה יוצא מנקודת הנחה שתשלום התיקונים הוא לא כדאי, אבל המספרים מצביעים אחרת.

תעשה השוואה בין הגולף למאזדה6 החדשה, למאזדה6 הישנה.

הגולף עם כל התקלות שלה עלתה כ-7000 ש"ח בשנה (החזקנו אותה מגיל 13-15), המאזדה6 הישנה עלתה מעל 10 אלף ש"ח בשנה (החזקנו אותה מגיל 3-8 בערך) והמאזדה6 החדשה עלתה כ-17500 ש"ח, למרות שעלויות הטיפול זהות למזדה6 הישנה עלות האחזקה גבוה יותר בגלל שהחזקנו אותה בטווח שנים שירידת הערך גדולה יותר (2.5 עד 4.5 שנים על הכביש).

ובשורה התחתונה, עלויות האחזקה של 2 הרכבים החדשים יותר עלו משמעותית יותר מהגולף הבעייתית. זה מוכיח שעלויות התיקונים זניחות יחסית לירידת הערך, גם כשלא מדובר ברכב חדש מהחברה.

פורסם

redroze - אתה צודק לחלוטין.

אני חושב שהבעיה היא שרוב האנשים, גם אלו שחושבים שהם מחושבים, לא מבינים את גודל ירידת הערך.

מבחינתם להיכנס פעמיים לשנה למוסך זה אסון כלכלי על המשפחה ועדיף ירידת ערך שלא מרגישים אותה.

לגבי מה שנאמר שוב ושוב פה לגבי ערך יום עבודה. זה נופח מעבר לכל פרופורציה.

אם הערך יום שלך זה 5000 ש"ח ממילא כנראה שתיסע ברכב חדש כי אתה יכול להרשות לעצמך.

ואם הערך יום שלך זה 1000 ש"ח - אז יותר זול לך להפסיד יומיים עבודה בשנה.

אגב, כמו שנאמר יש הרבה פתרונות, כמו לקחת מונית ולהשתמש בשירות של מוסך שאוסף את הרכב.

או גרר. אז באמת שדי עם הערך יום הזה.

פורסם

לגבי ערך יום עבודה, ברוב המקרים מתקשרים לעבודה ואומרים:

היום אני צריך להגיע באיחור קל ולצאת שעה לפני הזמן. אם אין שעון נוכחות זה לא עולה כלום. מקומות עבודה נורמאליים לא מתחשבנים על שעות.

מקסימום יום למחרת תשאר שעתיים יותר.

פורסם (נערך)

redrose - אני לא טוען שתשלום עבור תיקונים הוא לא כדאי. אני טוען שצריך לבדוק את הסה"כ, וזה מאד אינדיבוידואלי. אם יום העבודה שלך שווה 250 ש"ח זה סיפור אחד. אם 2500 ש"ח זה סיפור שונה לחלוטין.

אם אני צריך להכניס את המכונית שלי למוסך בבוקר ולהוציא אותה בסוף היום זה הפסד של לפחות שעתיים עבודה, ויתכן שיותר - ומקום העבודה שלי מתחשבן אתי על הדקה על חוסרים, ובגלל מודל ההעסקה שלי שמתגמל על תפוקות ההפסד יכול להיות יותר מערך השעה. מעבר לכך - כל הגעה מאוחרת שלי או יציאה מוקדמת שלי פוגעת בלקוחות ולעתים גם באנשים שעובדים אתי - כך שחשוב לי לצמצם את ההעדרויות ככל הניתן.

כאשר אני קורא את ההודעה הארוכה שלך אני מוצא משהו שבהחלט מתאים לגישה שלי: את הגולף מכרת אחרי שנתיים בגלל ריבוי תקלות - למרות שהעלות לק"מ היתה בין הנמוכות במכוניות שבדקת (חייב לומר לך, המעקב שלך אחר הוצאות הרכב פדנטי במידה חריגה. כל הכבוד על ההשקעה).

והדבר החשוב ביותר הוא שחישובים כלכליים אינם הכל. יש הרבה מאד עניינים של תחושות בטן, ושל רגשות (לי אין רגשות למכוניות שלי, אבל יש בפורום הזה לא מעט אנשים שמתקשים להפרד מגרוטאה מתפרקת). כמו עניין המקרר: אשתי תעדיף להחליף מקרר עוד פעם או פעמיים בחייה, למרות שכלכלית זה כנראה בזבוז של עוד אי אילו אלפי שקלים. אבל, בינינו, מהם 10000 או 20000 ש"ח הנפרשים על פני כמה עשורים?

עריכה אחרונה על ידי sperial

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

חייבים גם לומר שאם משקיעים זמן בחיפוש הרכב אפשר למצוא בשוק היד 2 רכבים טובים בהרבה מהממוצע.

בשונה מקניית רכב חדש שכל הרכבים הם אותו דבר , חדשים, בשוק היד 2 יש הבדל עצום בין הרכבים השונים.

כמובן שזה גם מתבטא במחיר אבל ככלל אפשר להגיד שבדרך כלל תוספת המחיר עבור רכב יד ראשונה עם קמ סופר נמוך אל מול רכב ממוצע בשוק היד 2 שווה את זה לחלוטין.

במקרה שקונים רכב כמו חדש בן 3+ אז ההבדלים באחזקה בין הרכב הזה לרכב חדש כמעט לא קיימים.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

10 אלף זה כלום.

אבל זה 10 אלף עלהמקרר.

ועד 30 אלף על המזגנים

ועוד 200 אלף על שיפוצים בשביל שהצנרת לא תתפוצץ

ועוד חצי מיליון על החלפת רכב כל 3 שנים.

ואז זה כבר סכום.

אם אתה מרוויח 2500₪ ליום. השכר שלך באיזור ה-50,000 ש״ח בחודש.

לכן סביר להניח שלא תיסע ברכב של 6000 ש״ח (למרות שיש ויש, אבל סביר להניח).

וכמו שאני ובוקי אמרנו. אתה עושה מזה כזאת דרמה. באותה מידה. אל תביא ילדים. כי הם חולים לפעמים וצריך להשאר איתם בבית.

ואל תצא לחופש כי אתה מפסיד שעות עבודה.

ושאתה הולך לקנות מקרר ומחכה למתקין ולמוביל? אלוהים. אתה מפסיד הון! אל תאחסן אוכל בבית. רק תזמין כל פעם.

* אני מקצין בכוונה. אבל לפעמים מהצד ההודעות שלך נראות ככה.

בידידות כמובן

פורסם
מזל שהכל מתועד:

https://r.tapatalk.com/shareLink?url=https%3A%2F%2Fwww%2Ecarsforum%2Eco%2Eil%2Fvb%2Fshowthread%2Ephp%3Ft%3D538540&share_tid=538540&share_fid=28771&share_type=t

וזו בדיוק הסיבה שנפטרנו מהרכב המדובר. ברור לי שרוב הסיכויים שבשנים הקרובות העלויות היו יורדות קצת, אבל הפור נפל.

מה לדעתך עלות תיקונים סבירה כתלות בגיל הרכב?

ברכבים בני 7-8 הסכום הכי גבוה שהגעתי בשנה עמד על קרוב לממוצע שלך. אם רכב מתחיל לעלות 3-4 בשנה תיקונים זה אומר שיותר זול להחליף אותו.

אצלי כשרכב מתחיל להיכנס למוסך פעמיים בשנה על תקלות (לא כולל טיפולים) בכניסה השלישית אני מחליף.

פורסם

אני לא מצליח להבין את שיגעון האייפון... אני מרוויח טוב, אפילו מצוין, ואני עדיין לא מרשה לעצמי את האייפון החדש ביותר [או הפיקסל, במקרה שלי].

ממש לא בגלל שאני לא יכול לעמוד בהוצאה אלא בגלל שחינכו אותי אחרת.

פורסם

נקציצ'י - אני עושה מזה דרמה? ממש לא. הנקודה שלי היא שכל התחשיבים האלה הם מאד אישיים.

ה-2500 ש"ח ליום הם על דרך הגוזמה, פשוט כי זה בערך פי 10 משכר המינימום, וברי לי שמי שמרויח סכום כזה יסע ברכב סביר.

יש לי עוד הבחנה, והיא בין מכשירים חיוניים (מקרר, כיריים, לחלק מהאנשים רכב) שאתה רוצה שיהיו זמינים ברוב המוחלט של הזמן (כמובן שאינך יכול לחזות, נניח, תאונה), לבין מכשירים שלא יקרה כלום אם תשאר בלעדיהם תקופת מה, נניח מייבש כביסה או טלויזיה, או כאלה שהחלפתם קלה (כמו מכשירי חשמל קטנים במטבח). בראשונים תטפל טיפולים מונעים סדירים, כולל החלפה מונעת במצבים מסויימים (נניח רכב שבשנה האחרונה הרס לך כמה ימי עבודה ואתה רואה שהוא על מסלול של תקלות חוזרות), את האחרים תמשוך עד שימותו ואת התחליף תקנה בלי שום לחץ. אפילו החיוניות היא עניין מאד אישי - לי, למשל, משך מספר שנים היה מקרר רזרבי, אז הייתי פחות מוטרד מתקלות במקרר ה"ראשי". וזה גם עניין של מצב כלכלי, כאשר כמה אלפי ש"ח יוצאים בקלות תבצע את ההחלפה המונעת. כשאתה קצר בכסף תיקח את הסיכון לתקלה.

פורסם
אני לא מצליח להבין את שיגעון האייפון... אני מרוויח טוב, אפילו מצוין, ואני עדיין לא מרשה לעצמי את האייפון החדש ביותר [או הפיקסל, במקרה שלי].

ממש לא בגלל שאני לא יכול לעמוד בהוצאה אלא בגלל שחינכו אותי אחרת.

לא רק אתה.

אין לי בעיה ל2נות איזה מכשיר שאני רוצה ועדיין מחליף כשמכשיר לא ממלא את המשימות ולא לפני (וגם אז לא שם יותר מסביבות 2500 על מכשיר).

כשהבנות רצו אייפון הכי חדיש עדיין אני שמתי 2500 והן הרויחו את השאר.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2712 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...