Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2707 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לא חושב שמשפחה קשת יום צריכה לקנות לילד אייפון חדש. זה מטורלל ומיותר כשאפשר לקנות סמארטפון חדש בעשירית המחיר ומשומש בגרושים.

אבל מהצד השני יש היום איזה בייבי טרנד של לא לתת לילדים סמארטפונים אלא להדביק להם טלפונים טיפשים של פעם. הטיפשים היחידים בסיפור הזה הם ההורים האלה ומה שהם עושים לילדים שלהם זה בגדר אבות אכלו בוסר. ילידים שמשלמים וחלקם ישלמו כל החיים על הטמטום של ההורים שלהם.

• תגובות 238
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הסמארטפון הוא מכשיר מסוכן. כן מסוכן. אז אני יכול להבין הורים שנותנים לילד טלפון טיפש. ככה הם מרוויחים את מה שמעניין אותם, אפשר להשיג את הילד מתי שרוצים, וצריך לפחד הרבה פחות.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

למה אתה חושב ככה?

האם ניראה לך שההתמכרות שיש היום לסמארטפונים זה תקין? שאי יכולת לשבת( מדגיש -אי יכולת, ולא חוסר רצון) 5 דקות סתם לשבת עם עצמך זה תקין?

העובדה שחלק גדול מהילדים לא מסוגלים לשמר קשר עין עם בנאדם אחר זה תקין?

הסמאטרפון הוא כלי מבורך ללא ספק, אבל בעידן שבו עיניים בוהות במכשיר לכמה שיותר זמן= כסף, והרבה ממנו, במקרה הטוב זה סתם זמן מבוזבז, במקרה הרע אנחנו עוד נגלה בעתיד איזה פוטנציאל נזקים לטווח אורך(במיוחד אצל ילדים שהמוח עוד מתפתח) זה עושה

פורסם

את אותו הדבר אמרו על הדור הקודם שהתעסק כל היום במחשב, ועל הדור שלפניו שצפה בטלויזיה ללא הפסקה. יצאו בסדר.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם
אני פשוט לא מבין את המצב שאנשים חוששים. ממש חוששים שרכב בן 5-6 יתפרק להם בידיים.

אתן לך את המקרה הפרטי שלי כדוגמא.

היו לי רכבים בני 9-10 שבנסועה שלי (30 אלף בשנה) די מתו לי בידיים, וגם עלו הון לאחזקה.

היה לי רכב בן 4 שהיה סבבה לגמרי, רק שראיתי שבחישוב כולל עלויות מימון/דלק/טיפולים/ביטוח/אחזקה כללית בנסועה שלי אני יכול באותו סכום לקבל רכב ליסינג מודל 2018 מהעבודה בתשלום חודשי קבוע וידוע מראש של הכל כולל הכל.

אחר כך התחלתי גם ללמוד, וראיתי שלגמרי אין לי זמן להתעסק עם הרכב, אפילו לא לשטוף אותו, רק להתניע, לנסוע, לתת נציג של חברת ליסינג את המפתחות שייקח אותו לטיפול פעם בחצי שנה בזמן שאני בעבודה, ולשים דלק מדי פעם.

עם רכב בן 5-6, ועוד כזה שיתחיל לעשות צרות אם תטפל בו לא לפי הספר, זה לא ממש היה עובד לי.

הסברתי למה זה לא נכון בכלל, אבל לא יכול לגרום לך להבין בגלל אז לא מנסה אפילו.

רק מי שבא מהרקע הזה יבין.

אני ועוד איך בא מהרקע הזה, בטוח שיש כאן הרבה אנשים מבוגרים שבאו ממשפחות עניות או מעמד ביניים מינוס.

אבל אני עדיין לא מבין את האנשים שיש להם ילדים רעבים בבית, אבל הם לא מוכנים לוותר על הפינוקים של עצמם, או לגדל זוג אשכים ולהסביר לילד שלהם שאין כסף לקנות לו אייפון.

כשיש לך ילדים משל עצמך, הילדות נגמרה, יש ייצור שתלוי בך, שאתה משמש לו דוגמא לחיקוי, ואתה מחוייב לפרנס אותו. לא מדינה, לא ביטוח לאומי, לא אלוקים, ולא הגורל. אתה והבת/בן זוג שלך.

מן הראוי שתהיה אדם בוגר (כי אין לך ברירה אחרת), שאחראי לא רק לגורל של עצמך, אלא גם לגורל של התא המשפחתי שהקמת. וזה דורש קביעת סדרי עדיפויות בחיים, ויתור על סגנון חיים הדוניסטי (אני בתור רווק יכול להרשות לעצמי את זה, אתה בתור בעל ואבא לא), וכן, זה כולל גם לחנך את הילד, ולא רק לשחד אותו עם מתנות רק שלא יבכה, כי ילדים לומדים להיות מניפולטיביים עוד לפני שהם לומדים לדבר, בטח לפני שהם לומדים את הערך של כסף או להבדיל בין טוב לרע.

וכן, זה גם אומר לוותר על גישת "חיים רק פעם אחת", ולא לקנות עוד גאדג׳ט יקר כשהמקרר ריק. וגם זה שהילד יבכה ויקלל אותך כי אין לו אייפון, ולמצוא דרך להסביר לו שהילדים ששופטים אותו לפי זה, הם לא חברים שלו.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
את אותו הדבר אמרו על הדור הקודם שהתעסק כל היום במחשב, ועל הדור שלפניו שצפה בטלויזיה ללא הפסקה. יצאו בסדר.

מחשב הוא מכונה ״קצת יותר״ רבגונית מסמארטפון. אפשר לייצר ממנה לא מעט דברים. אז כן רוב הילדים שיחקו במחשב ולא מעבר אבל היו גם לא מעט שהפיקו ממנו המון ידע ויכולות.

הדבר היחיד שיכול לצאת מילד שכל היום בטלפון זה או מישהו שעבר תקיפה מינית, או אושיית יוטיוב או יחצן מסיבות.

פורסם
הדבר היחיד שיכול לצאת מילד שכל היום בטלפון לא קשור להיותו כל היום בטלפון והוא יכול להיות מה שהוא יבחר להיות.

תיקנתי לך שגיאת כתיב*

פורסם

זה ממש לא אותו דבר.

אין מה להשוות טלוויזיה, שהיית רואה רק בבית, ולא תמיד התוכן היה תואם למה שאתה רוצה, וגם אם הוא כן תאם זה היה לרוב מדובר משחק, סרט, או מקסימום פרק אחד של סידרה, שרמות הגירוי שם משתנות כתלות במה שאתה צופה

היום ה"טלוויזיה" נמצאת לך בכיס, וכול רגע פנוי אתה יכול להוציא אותה ולהיות מוצף בכול שניה בתוכן שנועד להיות עם גירוי מאסיבי ככול הניתן(כי כמו שאמרנו -זמן מסך = כסף) - פייסבוק, יו טיוב, נטפליקס,אינטרגם, פינטרסט, סנאפצ'אט ואני בטוח שיש עוד המון דברים שאני לא מודע אליהם אפילוׂ).

זה ממש, אבל ממש, לא אותו דבר.

פורסם

stum

הוא יכול להיות מה שהוא רוצה אבל הסמארטפון כנראה לא יתרום לסט הכישורים שלו בשביל השגת היעד, זה מה שאני מנסה להגיד.

לשבת מול מחשב ולתכנת בשפת לגו שאתה ילד זה כבר משהו אחר, וכן רוב הילדים שיחקו במחשב אבל עדיין מחשב הוא מכונה הרבה יותר מעניינת.

פורסם

גם במחשב פעם שיחקנו לא מעט אין ספק אבל לא כל היום, אולי ההורים השתמשו בביטוי כל היום בשביל לתאר ישיבה ממושכת של כמה שעות אבל כשאומרים כל היום אצל הילדים של היום זה ליטרלי כל היום הראש תקוע בסמארטפון.

זה אומר שגם כשהילד יושב ואוכל ארוחת בוקר/ צהריים הוא עדיין תקוע עם הראש שלו שם וגם כשמקפיצים אותו לבית הספר הוא עם הראש שלו שם ובעצם הדבר הזה פולש לכל זמן איכות שיש איתו.

עם המחשב מבלי להתייחס להבדלי האיכות בתוכן (וכן, יש הבדל ענק באיכות התוכן הממוצעת בין הילדים ששיחקו במחשבים לבין ילדי הסמארטפון), לפחות כשלא ישבנו במחשב היינו עם הסביבה במאה אחוז.

אני לגמרי מבין הורים שמגבילים את הילדים בעניין הזה עד כמה שאולי זו מלחמה בתחנות רוח.

פורסם
אני לא חושב שמשפחה קשת יום צריכה לקנות לילד אייפון חדש. זה מטורלל ומיותר כשאפשר לקנות סמארטפון חדש בעשירית המחיר ומשומש בגרושים.

אבל מהצד השני יש היום איזה בייבי טרנד של לא לתת לילדים סמארטפונים אלא להדביק להם טלפונים טיפשים של פעם. הטיפשים היחידים בסיפור הזה הם ההורים האלה ומה שהם עושים לילדים שלהם זה בגדר אבות אכלו בוסר. ילידים שמשלמים וחלקם ישלמו כל החיים על הטמטום של ההורים שלהם.

זו לא סטטיסטיקה כלל עולמית,אבל ממה ששמתי לב יש קשר ישיר בין השכר החודשי לשווי הנייד.

אנחנו אולי משפחה "מרובעת" אבל כל מוצר שקונים,קונים לפי דרישות-ככה קניתי את המחשב,הטלפון והרכבים.

אם טלפון ב850 שקל עונה על כל הדרישות,זה המכשיר שאני אקנה(אחי הקטן, בן 12, בדיוק באותו ראש).

אם אנשים היו קצת מפעילים את המוח,היה להם קל יותר לחיות.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם
הסברתי למה זה לא נכון בכלל, אבל לא יכול לגרום לך להבין בגלל אז לא מנסה אפילו.

רק מי שבא מהרקע הזה יבין.

אתה חושב שאני לא מכיר ולא היינו שם.

כילד בסוף החודש היינו חיים על תפוזים ושימורים דפוקים שסבא שלי היה קונה לנו בזול מעסיס (הוא עבד שם ואת קופסאות השימורים הדפוקות מכרו לעובדים בזול), בשנת 2000 עם כניס חוק כבוד האדם וחרותו חטפנו מכה חזקה שגרמה להורים שלי לאבד את הבית ובכלל כמו כל עצמאי החיים הם תמיד עליות ומורדות.

גם כילד דברים שהיו לכולם לא תמיד היו גם לנו. אופניים למשל קיבלנו זוג אחד לי ולאחי רק בגיל 13.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

קודם כל צריך להוציא אותנו המבוגרים מהדיבוק לסמרטפון ולפורום הזה ואז יהיה אפשר להטיף לילדים :-)

כשרוצים להגביל את הילדים משימוש בסמרטפון צריך לספק להם משהו אחר לעשות ומה לעשות שיש הרבה זמנים מתים שאין כל כך הרבה מה לעשות לא למבוגרים ולא לילדים (ומשחקי קופסה כבר נמאסו) ולמה כולנו כאן בפורום?

מניסיון שלי, לילדות שלי יש סמרטפון מכיתות ב׳ ואייפדים מזמן שנולדו (יש לנו 4 אייפדים, אחד לכל נפש :-)), הן משתמשות בהם די הרבה כמו שאנחנו המבוגרים משתמשים בהם וכשנמאס להן הן מפסיקות בעצמן.

לשימוש בסמרטפונים יש הרבה יתרונות לדעתי, הם עוזרים בפיתוח מיומנויות של קריאה וכתיבה, גם מיומנויות מחשבתיות באפליקציות משחק שדורשות מחשבה, גם מיומנויות חברתיות בשימוש בוואטסאפ, גם עוזרות בצבירת ידע בוויקיפדיה בלימוד שפות על ידי גוגל טרנסלייט, ביצירה מוזיקלית באפליקציית מויוזיקלי למשל ועוד ועוד.

לא קרה לילדות שלי כלום ולא יקרה כלום, הן חברתיות, נפגשות עם חברות משתתפות בחוגים ולומדות (לא אוהבות לעשות שיעורים אבל זה לא קשור לסמרטפון :-), הכל בסדר.

לדעתי פאניקה מיותרת של הורים ושל כל מיני ״מומחים״ שלא מקבלים את הטכנולוגיה ולהיפך פוגעים בהתפתחות של הילד.

דרך אגב לא קניתי להם שום אייפון, הילדה הגדולה משתמשת בסמסונג j3 שעלה 480 ₪, הילדה הגדולה משתמשת בסמסונג j7 שעולה 1,000 ₪ כפי שאני משתמש ב- j7 למרות שהן ביקשו ועדיין מבקשות טלפונים יקרים יותר.

לא רואה שום צורך לרכוש טלפונים יקרים יותר, לא נותנים בשבילנו שום ערך מוסף (מלבד איכות המצלמה).

גם מבחינת הנראות לא ניתן היום להבחין בין סוגי הטלפונים ממילא, בייחוד שיש כיסויים למיניהם.

זה מה שהסברתי להן והן מקבלות את זה.

(לגבי אייפון ספיציפית, לאחר כמה שנים של שימוש בו במהלכם לא אהבתי את מערכת ההפעלה שלו, יש בה חוסרים הזויים לדעתי, עברתי כאמור לסמסונג שממנו אני מרוצה, אבל זה נושא אחר).

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם
ההסברים המלומדים שלכם ממש לא מעניינים את אותו ילד שבוכה כל יום מחדש בלילה כי אין לי את המכשיר שיש לכל החברים שלו. וזה לא בגלל שהוא חומרני, אלא כי הוא ילד ומה לעשות כשילד מקובל ולא צוחקים עליו בגלל הפלאפון המיושן והדפוק שלו זה עושה אותו מאושר כי החברים שלו הם כל עולמו בגיל הזה.

אז להטיף מוסר זה יפה מאוד, אבל שוב זה מאוד מנותק מהמציאות וגם מהאנושיות אם יורשה לי להוסיף.

אבל שוב רק מי שבא מהרקע הזה יבין על מה אני מדבר. ומי שבא מהרקע הזה ועדיין לא מבין על מה אני מדבר, אז חבל על האנרגיות שלי.

תגובה מוזרה לדעתי.

אם נדמה לך שכל מי שכאן נולד עם כפית של כסף אז אתה טועה. אני ואשתי גדלנו בשכונה ד' בבאר שבע. אשתי גדלה אצל אם חד הורית שבקושי היה לה מה לתת לילדים אבל היא עשתה כל מה שהייתה יכולה. אצלי בבית היו 2 הורים שדאגו לנו כמה שאפשר ברוך השם אבל זה בטח לא היה עם כפית של כסף בפה. קיבלנו מה שהיה, שיחקנו עם המשחקים שקנו לנו, לקחו אותי פעם ראשונה (ויחידה בתור ילד) לבית מלון באילת בגיל 12, אשתי פעם ראשונה בבית מלון הייתה איתי. רוצה לשמוע עוד? התחתנו בלי שקל בגיל 22 ובלי שום עזרה מההורים, אשתי הייתה סטונדטית ואני עבדתי בתור מאבטח. בגיל 23 כבר היינו עם ילד, בגיל 25 התחלתי ללמוד הנדסת חשמל ואלקטרוניקה ולפני גיל 30 ותוך כדי לימודים ועבודה (מאבטח במערכת הבטחון, משמרות לילה בעיקר) כבר היו לי 4 ילדים, אתה חושב שאז היה לי מספיק כדי לתת להם כל מה שרציתי? נראה לך שלא כאב לי הלב כשלעיתים נאלצתי לוותר על קניה של משהו בגלל זה? ברור שכן! אבל מה לעשות, אלה החיים וצריך לדעת להסתדר גם כשאין. קצת נמאס לשמוע את המשפט החוזר כמו תקליט שבור שלך, קבל קצת פרופורציות.

וגם היום, כשיש לי לקנות לכל ילד 4 אייפונים, אתה חושב שבאמת יש להם? לכל המשפחה יש טלפון של Xiaomi כשלשני הקטנים (לא ממש קטנים, גילאים 9 ו 10) יש טלפון LG G3 ישן שהיה פעם שלי והוא משותף לשניהם. אתה חושב שהבת שלי לא חופרת לי שהיא רוצה טלפון לבד כי לכל הכתה יש? אני מבין אותה אבל אני לא חושב שזה צריך להיות העיקר בחיים. שיסתדרו בינתיים ויבינו שטלפונים זה לא הכל בחיים גם אם 90% מהאנשים היום תקועים בטלפון 90% מהזמן.

זה כלל ברזל אצלי, לא קונה רכב יותר חדש מ 4-5 שנים על הכביש ולא קונה טלפון מעל 1000 ש"ח. למה? כי זה בזבוז! על טלויזיה איכותית אני יכול להשקיע כמה שצריך כי אני באמת מקבל יותר מהתמונה החדה, המחשבים שלי תמיד חזקים כי אני צריך ואני ממצה את היכולת שלהם עד תום. אבל טלפון?? מילא אם איזה איש שיווק או עורך דין שמנהל את כל החיים שלו בטלפון דורש להחזיק טלפון איכותי כי זה חשוב לו, אני יכול להבין. אבל לקנות פאקינג אייפון לילד במחיר של לפטופ?? זה כבר הזוי.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2707 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...