Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2719 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני יודע שתלונה כזאת נידונה פה בעבר והפורום אינו פורום משפטי אך בכל זאת אשמח ליצור דיון פורה. הדגש בדיון הקודם היה בנזק שנגרם מהטיפול במוסך. אצלי לפחות נראה כרגע שהבעיה נפתרה.

ובכל זאת, יש לי רכב יונדאי לנטרה בן כ-15 שנה שנדרש לו שיפוץ גיר (שני הילוכים מחליקים). ההצעה הראשונית היתה כ-3500, אך תוך כדי השיפוץ התקשרו אליי ואמרו לי שייצטרכו להחליף גם מחזיר שמן וגם רדיאטור/קולר גיר (שלא מוסר אלא מותקן אחד אחר במקום אחר). המחיר עלה ל-4400.

לאחר שקיבלתי את החשבון גיליתי שנוסף תנאי לאחריות. כן, אתם מכירים: טיפול שמן גיר ופילטר אחרי חודשיים או 10,000 ק"מ אצלם במכון בתשלום נוסף שטרם נחשף בפנאי אך נאמר לי שהוא כמה מאות שקלים. בנוסף נאמר לי שיש רעשים מהדיפרנציאל.

בניגוד להודעות קודמות אין לי תלונות על הטיפול עצמו כי נראה בינתיים שהגיר תוקן. כמה שאלות:

1. איך אתם ממליצים לי לעקוב אחרי תקינות הגיר בזמן הקרוב? בנוסף, אם תהיה נזילת שמן גיר, איפה אני צפוי לראות אותה לאחר חניה ממושכת (אם בכלל).

2. מה המשמעות של רעשים מהדיפרנציאל? אני כן מודע לרגש די חזק (נהימה) בתדר נמוך במהירות 80 קמ"ש ומעלה (במיוחד כשעוזבים גז ושומעים פחות את המנוע), שהיתה לפני שיפוץ הגיר וגם אחריו.

3. והדיון המשפטי: האם תנאי שניתן על אחריות מבלי ליידע את הלקוח לפני התשלום הוא חוקי? אני גם אפנה לרשות להגנת הצרכן אך אולי יש פה אנשים עם ניסיון בעניין.

גיא

פורסם
לא הבנתי..עכשיו עשית שיפוץ גיר והחלפת רדיאטור בלנטרה 2004 ב 4400 שח?

למה לא? כי זה רכב ששווה כלום? אז מה אתה מציע? לקנות רכב ב-60,000, לאבד עליו 6000 שנתית ולקוות שהגיר שלו יחזיק לנצח?

מדובר על רכב שנוסע בערך ק"מ ביום עם חצי מהקילומטראז' של רכב בגילו.

אגב, זה שיפוץ גיר שני שלו. הראשון מלפני 7 שנים.

פורסם

3. והדיון המשפטי: האם תנאי שניתן על אחריות מבלי ליידע את הלקוח לפני התשלום הוא חוקי? אני גם אפנה לרשות להגנת הצרכן אך אולי יש פה אנשים עם ניסיון בעניין.

גיא

אתייחס ברשותך רק לעניין זה בקצרה - חוקית לא ניתן להתנות אחריות בשירות. טכנית אם המוסך חושב לנכון שיש צורך לבצע החלפת שמן אחרי X ק"מ זה בסדר, אבל הם יכולים להתנות את האחריות על העבודה רק אם תבצע את זה "רק אצלם".

• תוכן חדש...