Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2893 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אפשר לסכם את עניין האיפה עדיף בזה שלבעלי השכלה נמוכה / אוניברסיטאית ברמה ממוצעת עדיף לחיות בארץ. וכאלה עם השכלה טכנולוגית נחשבת עדיף לגור בארה"ב ברמה יותר גבוהה ממה שהם יוכלו להרשות לעצמם אי פעם בארץ.

• תגובות 61
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לאו דווקא.

הרבה מקצועות שעובדים פה ״עם הידיים״ משלמים טוב מאוד (כאלו שצריכים הסמכה כן ? לא להפוך בורגרים במקדונלדס או נהג בUPS).

מצד שני אנשי הייטק שהיו בארץ בעשירון העליון דיי בקלות - ימצאו את עצמם בהרבה מקומות הרבה יותר קרובים לעשירון ה6-7 - במיוחד אם בן / בת הזוג לא יכולים לעבוד באותה צורה וחופשיות כמו בארץ.

קשה להכליל - על פני מדינה כ״כ גדולה וכ״כ הרבה צירופים.

אני רק אציין שאנשי הייטק שעוברים מרמות שכר בארץ - לא חיים פה ברמות כ״כ הרבה יותר גבוהות מבארץ.

יש יתרונות אחרים (רוגע ויציבות איזורית , מערכת חינוך ובריאות למי שידו משגת , בתים נחמדים יותר , מכוניות מעניינות יותר במחירים מצחיקים ואופציות התקדמות פוטנציאליות גדולות יותר לפעמים)

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

שוב, הכל תלוי במיקום.

אני לדוגמא, הייתי בצפון הארץ, בעמק הסיליקון, וכעת בטקסס.

המעבר לעמק גרר ירידה ברמת החיים בכללית, והמעבר לטקסס גרר עליה (נסיקה?) שעברה בפער ניכר את מה שהיה בארץ.

אבל מה זה רמת חיים? איך בכלל אפשר לקחת משוואה של עשרות פרמטרים ולרדד אותה לפרמטר יחיד? האם פונקציית הרדוקציה של אור שקולה לזו של קאררה (או כל אחד אחר)? כמובן שלא.

בשביל דיון משמעותי, עם תוכן ועם תובנות, צריך להגיע ממקום שלא בא להטיף או לשכנע - אלא בסה"כ לחלוק מידע, ולעשות זאת בצורה כמה שיותר "נקייה" וחפה מהטיות אישיות.

אדם אחד יכול להסתכל על חיי בקליפורניה ולטעון שהיתה עליה ברמת החיים (מכונית כיפית, מקומות בילוי, אנשים איכותיים, ריבוי הזדמנויות,...) ואחר לטעון שהיתה ירידה (דירה מאעפנה, מע' בריאות מעיקה, ריחוק מחברים ומשפחה,...)

אני מכיר ישראלים שהשתקעו כאן, מכיר כאלו שרוצים לחזור. כל מקרה לגופו, וכל נסיון לרדד את השיח לרמה הבינארית מעיד בעיקר על בורותו של המרדד ותו לא.

כמו כן, לתופעת הג'נטריפיקציה שצ'מגאי מתאר בדטרויט וכו' אין שום קשר ל"פרבוריאדה" אלא לבעיות בסטייטים הספציפיים המדוברים. לך לכל מטרופולין נורמלי, ותגלה שהמחירים בעליה ומושכים אחריהם את הפרברים (לא להיפך) - סן פראן, סיאטל, אלאיי, אוסטין, מנהטן (וכו'). ההעדפה של פלוני לחיות במרחק יריקה מחנויות ופאבים היא העדפתו האישית בלבד, ההצגה כאילו זה עדיף בהכרח זה... אהיה עדין - חטא למציאות.

אגב - אם בחינוך עסקינן - אחת התופעות המרגיזות (/מגעילות) ביותר במנטליות הישראלית, לדעתי, היא הזלזול באחר. בשונה. קודם כל תניח שהוא מטומטם, אח"כ מקסימום תשנה את דעתך.

כמות הישראלים שפגשתי שמזלזלים בטירוף באמריקאים היא גבוהה מאוד. זה מפתיע אותי כל פעם מחדש, הדיסוננס בין השאיפה לגור במעצמה הזו יחד עם הזלזול האינהרנטי באנשים ובתרבות שהובילה אותה לטופ...

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

התוכנית הזו של חיימק'ה נועדה לייצר שיטסטורם בלתי-נגמר של ארה"ב-טוף-ישראל-חרא/ישראל-טוף-ארה"ב-חרא, זה מביא רייטינג->פרסומות->כסף. הם יודעים שזה עצב רגיש אצל הישראלים. לא אתפלא אם עוד פרק או כמה יהיה פתאום פרק של "איפכא מסתברא" להזין את השיטסטורם. טמקא, אגב, מתמחה בז'אנר הזה.

ישראלים, כהכללה, נוטים להתייחס לנושא (ובעצם לכל נושא) בצורה מאוד פרובינציאלית ודרך משקפי שחור-לבן. הרי אי אפשר ללמוד שום דבר על שום מקום דרך הטלויזיה או מטיול של שבועיים בקיץ ביעד תיירותי כזה או אחר. מי שלא חווה שהות של כמה שנים (נניח 2-3 לפחות) במוד של חיים נורמליים ומלאים, כולל עבודה ותשלום חשבונות, אין לו בכלל את הפרספקטיבה המתאימה לדון בנושא, ולכן אין מה להתרגז יותר מדי מדבריו, לכאן או לכאן.

חזיר דיזל

פורסם

אתם מצחיקים אותי,

מה רציתם שחיים יעשה סקירה של 50 מדינות והמסקנה המובן מאליה של "It depends" תופיע לבסוף?

זאת ט-ל-ו-י-ז-י-ה

יש להם שעה, שכל מטרתה לזעזע או לרגש אתכם כמה שיותר, להגיע לרייטינג כמה שיותר גבוה בלי לשקר לכם לגמרי אבל גם לא לספר את כל האמת, זאת בדיוק טלוויזיה.

הרי בסופו של יום אם התשובה בסוף הפרק לא תהיה ברורה לגמרי, הישראלים ירגישו שלא למדו כלום ואין להם שום סיבה לראות משהו שגורם להם חס וחלילה לחשוב לרגע על דעתם, הם רוצים דעת "מומחים" שתקבע האם בשיחת חולין הבאה להגיד

"אמריקה זה חרא הכל שם חרא"

או

"רק אמריקה, לעוף מפה כמה שיותר מהר"

כדי להראות מבינים.

התוכנית בנויה מצויין, מתחילה מדברים קלים לעיכול כמו מחירי דיור וגובה הדשא, ולאט לאט לנושאים שמזעזעים את כולנו -רצח המוני בבית הספר, חטיפת ילדים,

ירי באנשים תמימים שניגשים לבית הלא נכון, הריונות בתיכון, הרואין ועוד.

לדעתי עוד עונה בסגנון

"בין ברלין למודיעין"

או "בין מלבורן לקדימה-צורן"

בדרכה בזכות ההצלחה של העונה הנוכחית.

פורסם

אין בעיה, שיגיד מה שהוא רוצה להגיד, אבל השרשור הזה נפתח על מנת להראות את הצד השני של המטבע.

הרי, השיטה של מר הכט היא לראיין מקומיים או ישראלים שחזרו לישראל על מנת להראות שהוא לא ממציא את הסיפור, הבעיה היא שאותם מקומיים מייצגים אך ורק את הנרטיב שלו וכאן הוא מצייר תמונה שבה הוא מציג את 2 צידי המטבע ושניהם רעים וזה ממש לא ככה. חבל שהוא לא טורח לראיין את הבן שלו, או ישראלים אחרי שבוחרים יום יום לחיות באמריקה. כי סה"כ לנו הישראלים יש את האפשרות לבחור, ואני בטוח שיש המון ישראלים באוהיו שבוחרים לחיות באוהיו ולא בנס ציונה.

האמת שאני עדיין בשוק מזה שהוא בחר את הבית ספר הכי מסריח בסטייט כדי להציג את הטיעונים שלו.

Time is never time at all, you can never ever leave without leaving a piece of youth

פורסם
(1)ישראלים, כהכללה, נוטים להתייחס לנושא (ובעצם לכל נושא) בצורה מאוד פרובינציאלית ודרך משקפי שחור-לבן.

(2)הרי אי אפשר ללמוד שום דבר על שום מקום דרך הטלויזיה או מטיול של שבועיים בקיץ ביעד תיירותי כזה או אחר. מי שלא חווה שהות של כמה שנים (נניח 2-3 לפחות) במוד של חיים נורמליים ומלאים, כולל עבודה ותשלום חשבונות, אין לו בכלל את הפרספקטיבה המתאימה לדון בנושא

1. מסכים (זה הליך סטנדרטי אצל רוב האנשים, אבל אצל ישראלים כשמשלבים את אפקט דאנינג-קרוגר ובטחון עצמי מופרז - מקבלים את זה בריבוע-בוע)

2. דווקא כאן אני לא מסכים. בהינתן דאטה איכותי ואמיתי, אתה יכול להסיק המון עוד טרם שכף רגלך נגעה במקום (וזה נכון לדברים אחרים). זה לאו דווקא יהיה 1:1, וייתכן (וקרוב לוודאי) שתסיק דברים נוספים לאחר שהות במקום תודות להעדפות הסובייקטיביות וצורת הניתוח הפרטנית שלך, אבל זה בטח לא אומר שאתה *חייב* מקור ראשון בשביל להסיק משהו.

כך שהשאלה היא האם יש לך דאטה איכותי, או שאתה מסתמך על מקור מוטה ו/או לא אמין.

רבים הם האנשים שימליצו לך על דבר רק בגלל שהם בחרו בו (״אפקט הצדקת הרכישה״, או בשפה שלי ״אפקט דיג׳יי חתונות״) - מבלי להפעיל נסיון אמיתי להבין את נק׳ המבט המבט וסט ההעדפות הפרטני שלך, ולנסות לבצע התאמות.

מי שפיכח מספיק, ינסה לסנן את הפרמטרים לפי איכות המקור. שים לב שללכת לכיוון ה״הכל או כלום״ כפי שאתה מתאר, זה ממש קורלטיבי לטענה שלך בנוגע לשחור/לבן... (:

(הכל נאמר ברוח טובה)

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

שים לב שללכת לכיוון ה״הכל או כלום״ כפי שאתה מתאר, זה ממש קורלטיבי לטענה שלך בנוגע לשחור/לבן... (:

(הכל נאמר ברוח טובה)

טוב, אתה כותב את זה בגלל שאין לך בכלל עדיין את הפרספקטיבה המתאימה לדון בנושא (: wink wink ...

עכשיו ברצינות. נכון שלגבי הדברים האובייקטיביים שניתן למדוד ולכמת, אפשר לאסוף המון אינפורמציה, ומהיכרותי הוירטואלית הקצרה עם ההודעות שלך, אין לי ספק שעשית שיעורי בית והגעת מוכן לעילא ולעילא. אבל, חלק עצום מהכרת והבנת החיים בארץ אחרת עשוי מהרבה מאוד דברים קטנים וסובטיליים, סובייקטיביים מטבעם, שלא ניתן אלא לחוש אותם לבד על בשרך כדי להבין.

חזיר דיזל

פורסם

כמות הישראלים שפגשתי שמזלזלים בטירוף באמריקאים היא גבוהה מאוד. זה מפתיע אותי כל פעם מחדש, הדיסוננס בין השאיפה לגור במעצמה הזו יחד עם הזלזול האינהרנטי באנשים ובתרבות שהובילה אותה לטופ...

לאיזה טופ בדיוק את מתכוון ?

איזה כייף לי :)

פורסם
אין בעיה, שיגיד מה שהוא רוצה להגיד, אבל השרשור הזה נפתח על מנת להראות את הצד השני של המטבע.

אתה עושה בדיוק מה שהכט עשה. מצרף מספר דוגמאות שקשורות לחיים שלך בחו"ל בכדי לצייר תמונה 'יפה' בעיניי הקורא.

איזה כייף לי :)

פורסם

ציפיתי לתגובה הזאת במוקדם או במאוחר.

החיים באמריקה הם לא מושלמים, אבל אני מעוניין בשרשור הזה לחלוק את הניסיון שלי בפועל ביחס למה שמר הכט שומע מאחרים.

אתה עושה בדיוק מה שהכט עשה. מצרף מספר דוגמאות שקשורות לחיים שלך בחו"ל בכדי לצייר תמונה 'יפה' בעיניי הקורא.

Time is never time at all, you can never ever leave without leaving a piece of youth

פורסם

קאררה - אני מאוד שמח על מה שאתה עושה, רק אל תהיה מופתע שמה שאתה רואה בטלוויזיה מסולף, מניפולטיבי וסובייקטיבי,

רק היום ראיתי כתבה של כאן 11 שהכותרת שלה בתחתית המסך הייתה, מילה במילה:

"המכורים לג׳אנק פוד שצורכים שומנים ופחממות על בסיס יומי"

..

מה?

לא צריך להיות תזונאי כדי להבין שחייבים לצרוך שומנים על מנת לחיות ובוודאי אין שום בעיה עם צריכה של פחממות על בסיס יום יומי, מישהו שלא מבין, בטעות יכול לקרוא ולחשוב שמהיום הוא חייב להגיע לאפס שומנים על מנת להיות בריא.

כמות השטויות בטלוויזיה לא נגמרת.

פורסם

כמו כן, לתופעת הג'נטריפיקציה שצ'מגאי מתאר בדטרויט וכו' אין שום קשר ל"פרבוריאדה" אלא לבעיות בסטייטים הספציפיים המדוברים. לך לכל מטרופולין נורמלי, ותגלה שהמחירים בעליה ומושכים אחריהם את הפרברים (לא להיפך) - סן פראן, סיאטל, אלאיי, אוסטין, מנהטן (וכו'). ההעדפה של פלוני לחיות במרחק יריקה מחנויות ופאבים היא העדפתו האישית בלבד, ההצגה כאילו זה עדיף בהכרח זה... אהיה עדין - חטא למציאות.

טוב שלא עשית Cherry picking ובחרת את הערים הכי עשירות וחזקות בארה"ב by far שעוד איכשהו הצליחו להחזיק מעמד הן בזכות תעשיית הייטק חזקה מאוד (סיאטל) או בזכות סיבות אחרות לדוגמא מנהטן.

suburbanization היא תופעה קשה מאוד בארצות הברית שגרמה ל-Urban decay כמעט בכל הערים הגדולות בארצות הברית, גרמה לאמריקאי ממוצע להשתעבד לרכב ו-commute באופן מוחלט, הביאה להרס הטבע מאחר ונוצר צורך לבנות תשתיות ענק בשביל לתמוך בתנועת המכוניות ויצרה פרברים מופרדים על סמך צבע וגזע.

הבריחה לפרברים היא לא כי פלוני העדיף לגור ליד יער, אלא כי פלוני לא רצה לגור ליד שחורים בערים הגדולות אז הוא ברח לפרברים שבמשך עשרות שנים היו מופרדים משחורים על ידי חוק ולאחר ביטול חוקי הפרדה הפרברים היו לבנים דה-פקטו.

[h=1][/h]

פורסם
טוב שלא עשית Cherry picking ובחרת את הערים הכי עשירות וחזקות בארה"ב by far

ובפרקים הקודמים:

לדוגמא סיינט לואיס ודטרויט הן דוגמאות לצדדים השליליים של הפרבור.

המצ׳רפק במומו מצ׳רפק

• תוכן חדש...