Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2894 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חכו אגב שהוא ישמע שכדי להיות חשמלאי עצמאי פה צריך להיות שוליה כמה שנים טובות וכמה הם מקבלים לשעת עבודה / לקריאה.

מצד שני - באיזורים טובים - אני בטוח שאם הוא היה מנסה לעשות יצאת צדיק - הוא היה מאוד משתעמם.

If living is for learning

Then dying is forgetting

• תגובות 61
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אגב אם כבר נכנסים לדקויות, אצלנו יש גם: HOA וגם CDD. ה-HOA שלנו עולה 70 דולר בשנה, ה CDD עולה כאלפיים דולר בשנה ונגזר כחלק מתשלום המיסים השנתי של הבית. בסה"כ לדעתי המיסים (ארנונה) יחד עם עלויות הקהילה יוצאים כ-3000 דולר בשנה שזה 250 דולר בחודש. מי שיש לו תושבות קבע בארה"ב מקבלת כמה אחוזי הנחה על כך במידה והבית הוא מקום מגוריו הקבוע.

הקהילה שלנו מורכבת מאנשים יחסית אמידים, מנומסים, נקיים ונחמדים מאוד מאוד. הקהילה גם מפעילה פעילויות נחמדות כגון משאיות אוכל שבאות בימי שישי (בתשלום), ארועים כמו 4th of July בבריכה עם דיג'י ואוכל (ללא תשלום), מתקנים מתנפחים לילדים. חגיגות סיום שנת הלימודים לילדים. כמעט הכל נגזר כחלק מתקציב הקהילה שהוא המיסים שלנו.

עכשיו הנה הבוננזה: תקציב הקהילה הוא מידע ציבורי, ז"א שכל חברי הקהילה - בעלי הבתים, יכולים לראות על מה הקהילה מבזבזת כסף. יש ישיבות חודשיות במועדון הקהילה שבה כל אחד יכול להשתתף ולהעלות בקשות דרישות וכו'.

בקהילה שלנו יש מועדון ממוזג עם בר\מקרר משקאות\קפה ותה, בריכה, חדר כושר ו-500 בתים פרטיים.

Time is never time at all, you can never ever leave without leaving a piece of youth

פורסם

לגבי הנשק, אנשים מסתכלים על זה ומחפשים צידוק פרקטי או חברתי למה אפשר לקנות נשק בקלות ולמה אנשים מחזיקים ערימות של רובים בבית. המצב הוא שהיסטורית, זו אחת הרגליים עליהן קמה ארצות הברית: הזכות לשאת נשק על מנת לאפשר מיליציות אזרחיות שיגנו על המדינה מפני שלטון עריץ או לא נבחר. זו הסיבה מדוע נשק הוא דבר סימבולי בארה"ב.

הדבקות של ארה"ב בעקרונות החוקה במשך 200 שנה, למרות שינויים חברתיים ופוליטיים, אפשר לה זהות יחודית ומצפן מוסרי. התוצאה, לדעתי, חיובית. מעבר לזה, את שד הנשק יהיה מאוד קשה להחזיר לבקבוק.

אנחנו לא מבינים את זה כי אין לנו עקרונות או חוקה. העקרונות הם מה שבנט ושקד יעבירו באותו יום, המצפן המוסרי הוא בג"ץ וכמה חוקי יסוד חלשלושים, ומעבר לזה אנחנו עסוקים בהשרדות אז השאלות האלו בקושי עולות.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

אני בטוח שיש גם איזורים שבהם לאף אחד לא אכפת מגובה הדשא, אבל יכולים לירות בך ברחוב כי לא באת להם בטוב.

יש כאלה גם בארץ.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
אגב אם כבר נכנסים לדקויות, אצלנו יש גם: HOA וגם CDD. ה-HOA שלנו עולה 70 דולר בשנה, ה CDD עולה כאלפיים דולר בשנה ונגזר כחלק מתשלום המיסים השנתי של הבית. בסה"כ לדעתי המיסים (ארנונה) יחד עם עלויות הקהילה יוצאים כ-3000 דולר בשנה שזה 250 דולר בחודש. מי שיש לו תושבות קבע בארה"ב מקבלת כמה אחוזי הנחה על כך במידה והבית הוא מקום מגוריו הקבוע.

וווו וווו וווו - עצור את הרכבת :)

המקבילה היחידה לארנונה מבחינתי - זה property tax , ואני לא יודע מה אצלך - אבל אצלי (ואני גר בעיירה יקרה מהבחינה הזו , אני יודע , אבל זה מתבטא ברמת וכמות בתי הספר בצורה ישירה - שהם מדהימים) - זה יוצא 15 אלף דולר לשנה.

אתה במקרה שוכר ? איפה בדיוק חישבת את הProperty tax בחישוב ארנונה שלך? (הבעלים הוא מי שמשלם פה Property tax - זה לא עובר לשוכר - יש פה משמעויות מסוי רציניות שקשורות לResidency אגב , לא לCitizenship)

לגבי HOA וCDD (נעזוב את איך שקוראים ואיך שמחלקים לזה - המשמעות היא זהה) - אצלכם נשמע סה״כ סכום נמוך יחסית - אבל גם התמורה נמוכה.

באיזורים עם HOA אצלינו זה קאנטרי קלאב ענק + מסלולי גולף מאוד פאנסי , שכונה מגודרת עם שמירה ופטרולים 24/7 ועוד הרבה Amnesties.

Then dying is forgetting

פורסם (נערך)

הסתכלות דומה, אבל קצת אחרת:

רכשתי נכס לפני מס׳ שבועות, ומיד יצרו איתי קשר מהHoA (שזה כמו ועד בית) - עברתי על החוקים שם ואכן ראיתי את הסעיפים בנוגע לדשא בחזית. בכלליות? אם אתה לא מגנן את החזית ודואג למראה תקין, תקבל התראה א׳, התראה ב׳, ואז גנן מטעם הועד יטפל בחזית ואתה תחוייב בעלות.

ראיתי את זה ו... התלהבתי!!

(לדעתי) טוב מאוד שיש דאגה לרחוב, ולא עובדים בשיטת ״איש הישר בעיניו יעשה״.

בכל חיתוך בין הפרט לכלל יש מאזניים בנוגע לחירויות: האם חירות הפרט חשובה יותר מחירות הפרטים המקיפים אותו? האם זה שהנכס בבעלותך גורס בהכרח שמותר לך להרוס את שווי הנכסים המקיפים אותך?

או במעבר חד לארץ ישראל: האם זה שהמרפסת בבעלותי גורס כי מותר לי לעשות מסיבות קריוקי מתי ואיך שבא לי?

אין כאן שחור ולבן, אני לגמרי מסוגל להבין את הרציונל של אדם שחושב כי היות והשטח בבעלותו, מותר לו לעשות בו מה שמתחשק גם כשזה פוגע בשכנים. במאמר מוסגר אציין כי אני מקווה שלפחות אותו אדם מספיק קונסיסטנטי ולא בא בטענות לשכנים שמפריעים לו...

אבל עבור סט ההעדפות שלי, הדאגה הזו לצביון השכונה היא חיובית ביותר, ואני בהחלט מתכוון לדאוג לכניסה לבית למרות שבאופן אישי זה לא מטריד אותי במיוחד. אעשה את זה בכיף.

ובכלליות - אין לי בעיה לוותר על חלק מחירויות הפרט שלי עבור שכנות טובה, מתוך הבנה שכל עוד שזה נעשה במידה סבירה וללא abusement - כולם מרוויחים.

(לשאר התכנית של הכט אין מה להתייחס, ובכלליות DFTT)

עריכה אחרונה על ידי oryo

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

ובכן , כנראה אני רואה את זה קצת פחות מחיוב מניסיון פחות חיובי.

לדוגמא רצינו לרכוש נכס באיזור כזה - ואחד הכללים שלהם היה מותר עד כלב אחד בבית.

לא משנה הגודל שלו או שום דבר אחר.

(לי יש 3 כלבים קטנים - בני 13 בערך)

בנוסף זה יורד לרמת האיך לגנן את הבית.

זה לא רק גובה הדשא - זה איזה סוג עצים , איפה שמים אותם , איזה סוג שיחים וכו.

The good and the bad I guess.

Then dying is forgetting

פורסם (נערך)

Property tax + CDD = 3000/year

HOA = 70/year

אני ואשתי הבעלים של הבית. קהילה פתוחה (אין שער), לא קהילת גולף, דונם קרקע עם בית בגודל 250 מ"ר דו מפלסי. השכונה נחשבת לטובה מאוד בעקבות בתי ספר באיכות גבוהה שבסביבה.

הקהילה מאוד חדשה וטרם השלימה את הבניה. כרגע הם נמצאים בשלב השלישי והאחרון של בניית הבתים ואנו בכלל לא מושפעים מכך.

צילום של חבר מלפני שנה, עוד כשהבית שלנו לא היה בנוי:

https://www.youtube.com/watch?v=DcKki_4H5aI

וווו וווו וווו - עצור את הרכבת :)

המקבילה היחידה לארנונה מבחינתי - זה property tax , ואני לא יודע מה אצלך - אבל אצלי (ואני גר בעיירה יקרה מהבחינה הזו , אני יודע , אבל זה מתבטא ברמת וכמות בתי הספר בצורה ישירה - שהם מדהימים) - זה יוצא 15 אלף דולר לשנה.

אתה במקרה שוכר ? איפה בדיוק חישבת את הProperty tax בחישוב ארנונה שלך? (הבעלים הוא מי שמשלם פה Property tax - זה לא עובר לשוכר - יש פה משמעויות מסוי רציניות שקשורות לResidency אגב , לא לCitizenship)

לגבי HOA וCDD (נעזוב את איך שקוראים ואיך שמחלקים לזה - המשמעות היא זהה) - אצלכם נשמע סה״כ סכום נמוך יחסית - אבל גם התמורה נמוכה.

באיזורים עם HOA אצלינו זה קאנטרי קלאב ענק + מסלולי גולף מאוד פאנסי , שכונה מגודרת עם שמירה ופטרולים 24/7 ועוד הרבה Amnesties.

עריכה אחרונה על ידי קאררה

Time is never time at all, you can never ever leave without leaving a piece of youth

פורסם (נערך)
אז הציטוט צריך להתייחס לכתבה. ולא לשלוף נתון ללא הקשר.

מצטער אם לא הובנתי כראוי, אך המטרה הייתה להמחיש את הדקויות החד צדדיות בתכנית של חיים הכט. הרי ברור לכולם בהפקה שהצופים הישראלים מודדים אורכים בס"מ, אבל למרות זו הם העדיפו לתת את הנתון באינץ' בלבד (ללא לציין את הנתון גם בס"מ) על מנת ליצור 'אייטם עיתונאי' לצופה שלא זוכר מתי בפעם האחרונה ראה דשא בגובה רבע מטר...

Property tax + CDD = 3000/year

HOA = 70/year

יש פה עניין מעניין - רפורמת המיסוי של טראמפ מתירה Deductibles עד 10K דולר - פחות ממה שתשלם Property Tax על חורבה בניו-גרז'י - ולכן אני מניח שבשנים הקרובות (ללא שינוי במדיניות המס) נראה עוד ועוד חברות ומשפחות עוברות למדינות משתלמות יותר.

עריכה אחרונה על ידי tzahico

No worries 8)

פורסם
צילום של חבר מלפני שנה, עוד כשהבית שלנו לא היה בנוי:

https://www.youtube.com/watch?v=DcKki_4H5aI

אין הפרדה בין הבתים? גדר חיה? משהו?

אני פשוט רואה ישר לתוך החלון של הבית לידי?

חוץ מזה, נראה חלום.

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם
העניין בתשקורת הוא שהתופעה זהה בכל תחום שהיא אי פעם תסקר -

ברגע שאתה כן מתמצא בתחום מסוים, אי אפשר לשאת את השטויות.

+111111111111

משכנתא זה קל

• אחראי פורום
פורסם

הקהילה שלנו מורכבת מאנשים יחסית אמידים, מנומסים, נקיים ונחמדים מאוד מאוד. הקהילה גם מפעילה פעילויות נחמדות כגון משאיות אוכל שבאות בימי שישי (בתשלום), ארועים כמו 4th of July בבריכה עם דיג'י ואוכל (ללא תשלום), מתקנים מתנפחים לילדים. חגיגות סיום שנת הלימודים לילדים. כמעט הכל נגזר כחלק מתקציב הקהילה שהוא המיסים שלנו.

עכשיו הנה הבוננזה: תקציב הקהילה הוא מידע ציבורי, ז"א שכל חברי הקהילה - בעלי הבתים, יכולים לראות על מה הקהילה מבזבזת כסף. יש ישיבות חודשיות במועדון הקהילה שבה כל אחד יכול להשתתף ולהעלות בקשות דרישות וכו'.

בקהילה שלנו יש מועדון ממוזג עם בר\מקרר משקאות\קפה ותה, בריכה, חדר כושר ו-500 בתים פרטיים.

אחד לאחד ישוב קהילתי בישראל. אני מאוד אוהב את הרעיון החצי שיתופי (זה עדיין רחוק מקיבוץ וטוב שכך), שיש לתושב יכולת השפעה ישירה על הנעשה בסביבת ביתו.

מעבר לכך, צורת חיים כזו מושכת אנשים שבבסיסם - פשוט אכפת להם. הם לא רואים רק את ה-X מ"ר של הדירה שלהם ומה שבחוץ יכול להישרף.

הם לא בהכרח יותר טובים או מוצלחים. פשוט אכפתיים. כשזה קורה, אפשר לנהל קהילה בצורה תקינה ומכובדת.

חיים הכט הוא גאון. עמישראל מת על דמגוגיה וחצאי מידע, זה הרי מספיק כדי לדעת מה קורה במדוייק בכל העולם, אז הבחור נותן להם הכל מוכן לבליעה.

אפקט ישיר על שיחות מכונת אספרסו בעבודה. "מה אתה לא יודע? מודדים להם שמה דשא-דשא עם קליבר ועושים ממוצע!"

ודייק הנס, מי שקצת מבין, מתהפך לו המוח מעצבים.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם
ודייק הנס, מי שקצת מבין, מתהפך לו המוח מעצבים.

או כמו שאומר הדייג מטבריה: "סאנשיין, אל תבלבל לנו את המוח"

Sent from my DynaTAC 8000X using Tapatalk

You can always count on Americans to do the right thing - after they've tried everything else.

W. Churchill

פורסם
אחד לאחד ישוב קהילתי בישראל.

אכן, קרוב מאוד. יש מקומות שמצליחים לשלב קהילתיות בלי הרעל הקיבוצי,

ויש אפילו שכונות בערים גדולות שבהן הצליחו ליצור קהילה - למרות שהמודל הכלכלי לא עובד באותה צורה.

אגב, ניכור איננו קשור לגודל המקום - הניכור בישובים שבהם אין קהילה

עקב תושבים מסוכסכים הוא יותר גרוע לדעתי מניכור עירוני מצוי.

(בנוגע לשיחות אספרסו בעבודה - אני מחרב שמחות ידוע...)

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

האמת שהמרווחים בין הבתים יחסית יפים, כבר ראיתי שכונות שהם צפופים יותר. אצלנו בגלל שאנחנו ב Cul de Sacc שזה מעין כיכר כזה שהוא בקצה הרחוב והוא ללא מוצא, יוצא שיש לנו חלקה בצורה של חתיכת פאי ויש לנו מרווח ענק ביננו לבין השכנים שלנו.

בנוסף, בעל קרקע יכול לבנות גדר במידה ומעוניין.

אין הפרדה בין הבתים? גדר חיה? משהו?

אני פשוט רואה ישר לתוך החלון של הבית לידי?

חוץ מזה, נראה חלום.

• תוכן חדש...