Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2944 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חברים יקרים,

ארצה להחכים כאן עם הידע הרב של חבריי הפורום בסוגיה הבאה מניסיון אישי שלכם:

במסגרות הלימודים השונות בין אם בתיכון או בלימודים אקדמיים, כאשר יש צורך להבין ולהעתיק חומר מהלוח או מדברי המרצה.

למה הייתם נותנים עדיפות:

להבנה וללא העתקה מהלוח?

להעתקה מהלוח וללא הבנה?

או שאולי לנסות ולשלב גם וגם.. (כמובן שתלוי ביכולות הסטודנט)

כמובן שזו סוגיה מאוד אינדיבידואלית ומה שנוח לאחד לאו דווקא נוח לאחר...

לי אישית טיפה קשה לשלב גם העתקה וגם הבנה ביחד..לפעמים יוצאים מצבים שהעתקה באה על חשבון ההבנה של החומר... מצד שני לכתוב הערות במילים שלי לא יהוו תחליף להעתקת מחברת של מישהו אחר לאחר מכן.

המלצות?

שבת שלום :)

פורסם

לנסות לשלב את שניהם - ולכתוב במחברת (או דפדפת) - ולא להקליד במחשב!

לכתיבה תפקיד בעיבוד החומר וקליטתו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כמו שציינת זה אינדיוידואלי..

אישית אני בכל שנות לימודי תמיד הקפדתי לכתוב הכל. מבחינתי הרצאה שלא כתבתי בה שוות ערך להרצאה שלא הייתי בה. לקראת מבחן קשה לי מאוד ללמוד מסיכומים של אחרים, אני לומד הכי טוב והכי מהר מהסיכומים שלי.

יום טוב גם לך

• חברי המעגל הראשון
פורסם

עדיף לך לכתוב הכל כי אם לא הבנת משהו כמו שצריך אתה תמיד יכול לעבור על זה אחר כך כשנח לך.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

בתור משהו שסף הריכוז שלו בשיעורים לא מדהים - אבל היכולות הבנה שלו גבוהות (הייתי במחוננים , נחשב דיי טוב בתחומי :) ) - לגמרי לכתוב תוך כדי.

זה משאיר אותי הרבה יותר בפוקוס בשיעור - ויש משמעות גדולה לכתיבה תוך כדי השיעור להבנה.

גם אם נראה לך שאתה ״מספיק״ פחות להתעמק בחומר במהלך ההרצאה - לפחות אצלי הוא ״נכנס״ יותר טוב לראש דרך הידיים.

לגבי מחשב מול דף ועט - זה דווקא אינדיווידואלי ותלוי בשיעור.

חשוב שאם כותבים במחשב - לכבות הפרעות חיצוניות (דפדפנים , הודעות למיניהן וכו) ובאמת להתעסק בכתיבה - כי קל ״לזלוג״ החוצה.

בסוגי מתמטיקה שונים וכו - אפילו כשלמדתי להקליד נוסחאות מהר - העדפתי דף ועט - אבל בדברים שקשורים לכתיבה פרופר - העובדה שיצא בסוף מסמך במחשב שאפשר לחפש עליו , לערוך בצורה נוחה אחרי , לעשות העתק הדבק של תמונות מהלוח / חומר חיצוני וכו - הוציא לי בזמנו בהחלט סיכומי שיעור טובים יותר.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

בהנחה שמדובר בלימודים אקדמאיים/מקצועיים, הרי שמדובר בהרצאה ולא ב"שיעור". כלומר המרצה בעיקר מדבר ולא מרבה לכתוב על הלוח (אלא אם מדובר במקצועות מחשב/ריאליים). ולכן העצה שלי היא לכתוב, לכתוב, לכתוב. היו מקרים שהתעצלתי, ואז כשישבתי בבית לבצע מטלה או ללמוד לבחינה, היו לי "חורים" בחומר, או שלא הבנתי קטעים מסוימים. תכתוב הכל, בבית תראה שזה כבר מסתדר לך לתמונה אחת שלמה. מי שמצליח גם להקשיב ולהבין תוך כדי השיעור, מה טוב.

-----------------------------

לא אפוי, לא כפוי, לא צפוי, לא רפוי ולא שפוי 

פורסם

זה אינדיבידואלי וגם תלוי בתואר,

לי לדוגמה עדיף להקשיב ולא לכתוב, בהרבה מוסדות היום ניתן להדפיס מחברות המסכמות את ההרצאות או לצלם.

להגיע עם מחברת מוכנה ולרשום הערות צד היה השילוב הכי מוצלח.

מעבר עליהן בשילוב מה שנקלט בשיעור סגר את הפינה.

קליאו ספורט 03' 2.0, לוגמת 98 - נמכרה :'(

מגאן 07' 1.5, לוגמת סולר - נמכרה :'(

Say hello to 2015 Megane RS CUP

פורסם

זה תלוי מה אתה לומד. אם החומר הוא הומני, חופשי תקליד/תכתוב אותו. אין כל כך הרבה מה להבין במקצועות הומניים שאי אפשר לקרוא אחר כך ולנסות לפתור לבד.

האמת שבתואר הראשון חשבתי בהתחלה לכתוב על דפדפות ומיד הבנתי שזה פרמיטיבי. עברתי למחשב נייד וזה היה תענוג (אבל יש לי יכולת הקלדה מטורפת, לכן זה הכל תלוי ביכולות שלך). אני יכול להגיד לך בוודאות מניסיון שלי שאין שום יתרון ללכתוב על נייר מאשר להקליד במחשב - בסופו של דבר מגיע סוף סמסטר וקוראים את החומר וזה צף מעצמו.

אם זה מקצועות ריאלים אז אני חושב שהייתי משלב בין כתיבה להבנה. בריאלים הייתי גם כותב במחברת ולא מקליד מהסיבה הפשוטה שלא הייתי רוצה להתחיל להתעסק במחשב עם טעויות של פסקאות/סימונים כאלו ואחרים וגם זה מרגיש יותר ציורי וטבעי מאשר הרצאות מילוליות בלבד.

פורסם

אני לא כותב מילה, מקשיב ומשתתף כמה שיותר. אני לומד במכללה שיש בה הזדמנות להשתתף בשיעור, לא יודע מה קורה במקומות אחרים.

לאחר מכן משתמש בCS ולומד ממה שלקחתי מאחרים.

הוכיח את עצמו בנדסאי שלי וגם עכשיו בתואר.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

אני הייתי כותב על נייר "מלוכלך" ובערב או למחרת מעתיק לאט לנקי תוך כדי קריאת ועיבוד החומר. אני מניח שהיום השלב השני היה הופך להקלדה כנראה בשילוב טיוטות של חברים.

בתיכון חשוב פחות לסכם ויותר להקשיב. כמות החומר המועטה מסוכמת היטב בספרים.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם

מנקודת מבט של סטודנט למדמ"ח שתכף מסיים שנה שניה:

בדרך כלל כותב בהרצאות, חוץ ממה שהמרצה/מתרגל/ת כותב/ת על הלוח אני רושם לעצמי כל מיני הערות של "בדרך אגב" שנאמרות (לעיתים זה מאוד עוזר בעבודות הגשה או בהכנה למבחן).

עקרונית יש לנו סיכום לכל קורס אפשרי כמעט, אבל חלק מהקורסים עוברים שינויים מהותיים אז אני רושם בעצמי (קורסים שקשורים לתכנות אני מקליד, כי זה יותר נוח ויותר מסודר וקריא אחר כך).

קורסים תיאורטיים או מתמטיים אני כותב בדפדפת.

גם אם אני עובד עם סיכומים מוכנים, אני רושם הערות או הסברים נוספים.

ניסיתי בסמסטר א' להקשיב ולא לרשום בקורס מסוים, אני לא חושב שזה פגע לי בציון, אבל זה דרש ממני הרבה זמן אחר כך להשלים לעצמי את החומר, כך שיהיה רשום בצורה מסודרת.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם (נערך)

בשני התארים שלי (עד כה) אני לא חושב שכתבתי כלום ושום דבר. שיעור אוניברסיטאי (לפחות בצד ההומני של הסקלה) הוא חוויה מאוד דינמית וההשתתפות בה היא מה שהופך אותה למעניינת ולכן לכזו שנחקקת בזכרון.

ראש החוג שלי לשעבר גם הוא מאמין גדול בצורת הלמידה הזו; הוא היה אומר: "מי צריך להיות מזרחן טוב? אתם או המחברת?"

כל כיתה צריכה כתבן תורן אחד (ו/או מישהו שמקליט את השיעור), וזהו.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
בשני התארים שלי (עד כה) אני לא חושב שכתבתי כלום ושום דבר. שיעור אוניברסיטאי (לפחות בצד ההומני של הסקלה) הוא חוויה מאוד דינמית וההשתתפות בה היא מה שהופך אותה למעניינת ולכן לכזו שנחקקת בזכרון.

ראש החוג שלי לשעבר גם הוא מאמין גדול בצורת הלמידה הזו; הוא היה אומר: "מי צריך להיות מזרחן טוב? אתם או המחברת?"

כל כיתה צריכה כתבן תורן אחד (ו/או מישהו שמקליט את השיעור), וזהו.

יפה מאוד מה שראש החוג שלך אמר, הוא צודק..

אבל כמו שאמרת זה נכון רק לגבי מקצועות הומניים, במקרה שלי זה מקצוע ריאלי כגון מקצועות המחשב.

• תוכן חדש...