Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2983 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרחוב זימן לי מכונת כביסה ווירפול 8 ק"ג עם מיסבים הרוסים.

להפתעתי שני חלקי הדוד הפלסטי מולחמים. אין ברגים, אין קליפסים, כלום.

הסרטונים ביוטיוב מראים חיתוף הדוד בעזרת מסור באזור ההלחמה סביב ההיקף. לאחר מכן אטימה עם סיליקון וקדיחת חורים לברגים.

מישהו התנסה בתיקון כזה? האם מצליח, יש טיפים?

פורסם

אני לא הייתי נכנס לפרויקט כזה, אבל אם הייתי, הייתי משתמש באפוקסי אפור או בסופר 7.

Sent from my Redmi 3S using Tapatalk

:turn-l:
פורסם

מרק, שים לב שיש גם ברגים שכנראה ישאו ברב העומס. הדבק בעיקר לאיטום. זה הדוד, לא התוף, עובד פחות קשה.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם (נערך)

אביב מתכוון לדוד ללא ברגים אלא מודבק. זו לא שאלה של עוומס מכני אלא תנאי עבודה של טמפ' מעל 60 מעלות ורטיבות קבועה. דבק כמו סופר 7 וסופר הייטק לא מתאימים לחלקים שטבולים במים לאורך זמן.

אם רוצים להדביק דוד חייבים תחילה לבדוק את סוג הפלסטיק אשר ממנו עשוי הדוד ולמצוא דבק מתאים. בכול מקרה דבקים תעשייתים עולים המון כסף עבור אנשים פרטים.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

פורסם

ואגב, יש לומר מסב ולא מיסב.

יותר מ-100 שנים משתמשים במונח מיסב והתיקון שאתה מציע לדעתי מיותר.

ואגב, בכול הספרות הטכנית היישנה והחדשה מופיע עדין המונח מיסב.

פורסם
הסרטונים ביוטיוב מראים חיתוף הדוד בעזרת מסור באזור ההלחמה סביב ההיקף. לאחר מכן אטימה עם סיליקון וקדיחת חורים לברגים. מישהו התנסה בתיקון כזה? האם מצליח, יש טיפים?

לא התנסתי אבל קבל רעיון שונה.

חשבת אולי להלחים בחזרה את חצאי הדוד? צריך להשיג מוטות (או חוטים כפי שהם נקראים) מחומר זהה לחומר הדוד ולהצטייד באקדח הלחמה לפלסטיק מבוסס אויר חם. זו פרקטיקה נפוצה בתיקון פגושים ובהלחמות של צנרת פלסטית בתעשייה הכימית.

צריך להתנסות קצת ולדעתי גם כמה בירגי קיבוע יעשו רק טוב, אבל החיבור הבסיסי והאטימה יהיו מיטביים אם זה יבוצע בהלחמה.

הקושי היחידי הוא לדעת לפענח את סוג הפלסטיק ממנו עשוי הדוד. יש הטבעות של סוג החומר על הדוד עצמו אז צריך להשיג מפתח.

יוסי

פורסם

נשמע שזאת בדיוק הסיבה שבגללה המכונה נזרקה. הכל מחובר בהדבקה (כנראה כדי להוזיל את הייצור), ותיקון שנראה טריוויאלי, הופך לקשה עד בלתי אפשרי.

Planned obsolescence at its finest.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

יכול להיות שמדובר במקור מדובר בהלחמה אולטראסונית. אני חושב שדבק חזק כמו אפוקסי הוא התחליף, בדגש על חוזק ולא גמישות.

Sent from my Redmi 3S using Tapatalk

:turn-l:
פורסם

הקושי היחידי הוא לדעת לפענח את סוג הפלסטיק ממנו עשוי הדוד. יש הטבעות של סוג החומר על הדוד עצמו אז צריך להשיג מפתח.

יוסי

במכונות כביסה תוצרת בוש הדוד עשוי מחומר פלסטי הנקרא Polinox כנראה סוג של פלסטיק המבוסס על ניילון. לא מצאתי או למעשה לא חיפשתי מספיק זמן באינטרנט בכדי למצוא דף נתונים של החומר.

פורסם
הרחוב זימן לי מכונת כביסה ווירפול 8 ק"ג עם מיסבים הרוסים.

להפתעתי שני חלקי הדוד הפלסטי מולחמים. אין ברגים, אין קליפסים, כלום.

הסרטונים ביוטיוב מראים חיתוף הדוד בעזרת מסור באזור ההלחמה סביב ההיקף. לאחר מכן אטימה עם סיליקון וקדיחת חורים לברגים.

מישהו התנסה בתיקון כזה? האם מצליח, יש טיפים?

בדיוק המקרה שהיה אצלי עם מכונה של ווירפול. בסופו של דבר גיליתי שהמיסבים התקועים גרמו לסדקים באמבטיית הפלסטיק באזור של המיסב. המכונה הלכה לפח.

פורסם
יותר מ-100 שנים משתמשים במונח מיסב והתיקון שאתה מציע לדעתי מיותר.

ואגב, בכול הספרות הטכנית היישנה והחדשה מופיע עדין המונח מיסב.

לפני 100 שנה זה לא היה מסב ולא מיסב. זה היה קוגלאגר ואחר כך לאגר.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

מאתר נוסטלגיה

מטבעות לשון:

אם זה... אז אני קוגלאגר

ביטול העובדות כפי שהן מוצגות. התרסה של מאזין כלפי חברו, כאשר הוא שומע עובדות שנשמעות לו כמופרכות .

"...בטח..בטח... אם יש לך אומץ להזמין אותה לסרט - אני קוגלגר...."

ההדגשה באדום שלי ולא באתר המקור.

פורסם

אם כבר - אז כבר:

קוגל = כדור בגרמנית.

לאגר = מקום אחסנה בגרמנית (או בהקשר המדכא של היהודים - מחנה).

כלומר קוגל לאגר הוא בהכרח מסב כדורי.

כי כפי שידוע לכולנו, יש גם מסב מחטים, מסב החלקה (גלאיט-לאגר Gleitlager) ועוד ועוד.

• תוכן חדש...