Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3047 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני לא חושב שתאונה "קלה" יכולה להשיפע

תשובה: תאונה קלה לא תגרום לעיוות בשלדה, ולצורך בריתוכים למינהם.

מראש התכוונתי לרכב שעבר פגיעת שלדה קשה, ולא שריטה בדלת או סדק בחלון.

השרשור כולו עוסק בנזקי שלדה, ולא מכות פח.

רכב שעבר תאונת שלדה, עם שיקום משמעותי - תמיד יתנהג אחרת, גם אם לא מדובר בפרארי שנוסעת 250 קמ"ש, אלא אפילו לאנטיס שלא יוצאת מהעיר.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

• תגובות 89
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

חשוב להבין שקורת פלדה שיושרה לעולם לא תהיה בעלת אותו חוסן כפי שהיה לה קודם.

רכב משוקם שלדתית פחות בטיחותי וגדולים הסיכויים לעיוותים נוספים במרוצת הזמן כך שגם אם בוצעה עבודה טובה בשיקום והתוצאה קרובה להיות מושלמת עפ"י נתונים וטכניקות מדידה שונות אי אפשר לדעת כיצד השילדה תגיב למרוצת הזמן או חלילה בתאונה.

http://www.motorica.net - מוטוריקה.נט

פורסם

מה הכוונה שמותחים את הקורה בחזרה למקום? והבנתי שעשו את זה ללא חימום כדי שלא ישימו לב שהיתה תאונה

נראה הגיוני?

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם
מה הכוונה שמותחים את הקורה בחזרה למקום? והבנתי שעשו את זה ללא חימום כדי שלא ישימו לב שהיתה תאונה

נראה הגיוני?

תמיד אפשר לשים לב שרכב עבר תאונה אבל לפעמים "מפספסים" אם התיקון ממש טוב.

פורסם
אני לא חושב שתאונה "קלה" יכולה להשיפע

תשובה: תאונה קלה לא תגרום לעיוות בשלדה, ולצורך בריתוכים למינהם.

מראש התכוונתי לרכב שעבר פגיעת שלדה קשה, ולא שריטה בדלת או סדק בחלון.

השרשור כולו עוסק בנזקי שלדה, ולא מכות פח.

רכב שעבר תאונת שלדה, עם שיקום משמעותי - תמיד יתנהג אחרת, גם אם לא מדובר בפרארי שנוסעת 250 קמ"ש, אלא אפילו לאנטיס שלא יוצאת מהעיר.

תסביר לי בבקשה איך רכב לדוגמא 106, 205 או כל רכב אחר בעל מתלה זרוע עוקבת מאחור, קיבל עיוות בתא המיטען ויושר נפגע בטיחותית?

אני לא שואל בציניות אלא בשיא הרצינות.

הרמן.

ליום יום: מחפש את המיועדת.... כרגע הצעצוע VTR סקסו 1997

לאשה ולסופ"ש: פורסטר 2016 X ממוגן עם הגבהה

פורסם

כמו שכתבו חלק לפניי לא כל תאונת שילדה היא בעלת משמעות

ותאונת שילדה בעלת משמעות גם אם זה משמעות קטנה ביותר לא מומלץ לאף אחד גם לא לסבתא

שלא עוברת את ה40 (בנתיב השמאלי כמובן :lol: )

בגלל כל מה שאמרו לפניי על בטיחות פאסיבית ובטח שלא מומלץ למי שאוהב לדגדג את המגבלות

מעבר לזה יש את מה שנקרא קצה שילדה וכדומה שזה לא משפיע בכלל בכלל על התנהגות הרכב

והפחד היחיד זה המכירה בעתיד

אבא שלי בזמנו קנה פולו לאמא שלי (לפני 6-7 שנים) משמאי שהוא חבר טוב שלו והוא בדק

את הרכב ואמר לו שהתאונה לא משפיע בכלל ואכן אין בלאי בצמיגים ואת כל התופעות הנלוות

האוטו הנ"ל נקנה כאמור כשהוא עם המכה עדין ואבא שלי תיקן אצל פחח והרויח לא מעט כסף

האוטו עד היום במשפחה (הבאנו לסבא שלי ) ואני לא רוצה לחשוב מה יהיה ביום המכירה אבל

בינתיים הרווחנו אוטו נקי מבחינת בטיחות \התנהגות במחיר מגוחך

היום אבא שלי מתכנן לעשות את אותה עסקה על גיפ (סוזוקי XL7 ) הרכב כאמור בשביל אמא שלי

הרכב נבדק על ידי פחח ויותר חשוב שמאי ואין מה שנקרא ליקויים חמורים (או איך שלא קוראים לזה בבדיקה)

והשמאי אמר שיש פגיעה בקצה השילדה שלא תשפיע בעתיד

הסוזוקי לא הלכה טוטאל לוסט פשוט בעל הרכב לא רצה את האוטו אז אחרי התאונה הוא סגר

גלובלי עם חברת הביטוח

אם וכאשר העיסקה תצא לפועל אני אשמח לעדכן בפורום

ולא לדאוג הקליאו נקייה חוץ מכמה שריטות שהשאיר לי הבעלים הקודמים ובן\ת *ונה אחד בחניון

אני והקליאו כבר לא ביחד

אווווי הגעגועים

פורסם

למרות שאשמח לשמוע את תגובתו של עמית, אנסה להשיב בעצמי.

רצפת תא המטען, שהיא חלק ממרכב הרכב מהווה חלק חשוב ב"שלדת הרכב".

יש לבדוק כל מקרה לגופו, אבל כיפוף קל בפח יהיה זניח, לעומת כיפוף רציני בעל השלכות על גאומטריית המתלים האחוריים למשל.

יישור רצפת תא המטען לעולם לא תחזיר את כוחו או כיוון העברת האנרגיה של הפח למצב בו היא היתה קודם (כפי שכתב דיויד).

במקרים קיצוניים - יש חאפרים שמרתכים חלק אחורי של רכב תקין, במקום החלק שנפגע.

קח פחית קולה ריקה - תמעך אותה.

אחרי שתמתח אותה בחזרה, אפילו עם ציוד מתאים, כוחה לעולם יהיה חלש מהכח המקורי שהיה לה.

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

פורסם

הקליאו שלי (כמו שחלקכם יודעים) עברה תאונה מאחור יום לפני הקנייה.

וולוו נכנסה ברכב מאחורה ולמראית עין לא קרה כלום חיצונית חוץ משריטה בפגוש...

תא המטען חווה כיפוף של כמה ס"מ בודדים אך לאחר בדיקה (הן במכון הבדיקה והן מוסך מורשה של רנו) הובהר לי שאין זו פגיעת שילדה.

לכן , כל רכב לגופו - לא כל פגיעה שתחשב שילדה ברכב אחד תחשב גם ככזו ברכב אחר.

:-)

פורסם
רוב הציבור (ואני בתוכם) מפחד מפגיעות שילדה בעיקר משתי סיבות:

ראשית- אין מספיק מיכשור ואין מספיק ידע להעריך את הפגיעה בהתנהגות הרכב!

שנית- באו נבין מה זה בטיחותי. אני נוהג רגוע ואין לי כוונה להתקרב למגבלות הרכב.

אבל....הסתבכתי בעקיפה (טעות שלי באומדן התנהגות נהג יום שישי..) כביש דו מסלולי וקצת גשם

אני צריך 100% אוטו כדי לצאת בחיים.

95%אוטו...מגבלה..איבוד שליטה..

והשאר...

תתפלא אך יש אנשי מקצוע מאד רציניים בתחום (מוסך מקסיקו 86 מנתניה הוא אחד מהם), מעל 25 שנה בתחום, מוסד תקינה של הטכניון לנושא שלדות ומיתלים.

מתעסקים אך ורק בשלדות ומיתלים, ברשותם ציוד מדידה על אינפרא והם מסוגלים לאתר סטיות אפסיות והכל תוך השוואה אוטומתית לנתוני היצרן לרכב הספציפי.

רוצה לומר שאם מקסיקו יאמר לך שפגיעת קצה השלד לא גרמה לנכות כלשהיא לרכב או אז תוכל לרכוש את הרכב ללא חשש, כמובן במחיר הנכון.

Never drive faster than your guardian angel can fly

פורסם
למרות שאשמח לשמוע את תגובתו של עמית, אנסה להשיב בעצמי.

רצפת תא המטען, שהיא חלק ממרכב הרכב מהווה חלק חשוב ב"שלדת הרכב".

יש לבדוק כל מקרה לגופו, אבל כיפוף קל בפח יהיה זניח, לעומת כיפוף רציני בעל השלכות על גאומטריית המתלים האחוריים למשל.

יישור רצפת תא המטען לעולם לא תחזיר את כוחו או כיוון העברת האנרגיה של הפח למצב בו היא היתה קודם (כפי שכתב דיויד).

במקרים קיצוניים - יש חאפרים שמרתכים חלק אחורי של רכב תקין, במקום החלק שנפגע.

קח פחית קולה ריקה - תמעך אותה.

אחרי שתמתח אותה בחזרה, אפילו עם ציוד מתאים, כוחה לעולם יהיה חלש מהכח המקורי שהיה לה.

בגלל זה בטופס בדיקה הם מדגישים אם התאונה לפני נקודת ריתום המתלמה או אחרי נקודת ריתום המתלה בקיצור צריך לבדוק כל מקרה לגופו ומי שלא מבין בזה עדיף שיקנה רכב נקי.

פורסם

אוקי ... אז זה באדיבותו של 205CTI מפורום YNET :

"תאונות שילדה :

ובכן.... כל שני וחמישי לערך אני קורא פה על התלבטויות האם לקנות רכב עם תאונת שלדה, קצה שלדה וכו'...עד פה בסדר...אבל מה... אז כל מיני "מבינים גדולים" עונים לו תשובות לא מקצועיות לחלוטין בנוסח "אל תגע ברכב"... ולכן, בחרתי לכתוב מגילה קצרה/ארוכה זו על הנושא דלעיל למען עשות סדר אחת ולתמיד בנושא.

נראה לי, כי הרבה "מבינים" ומבינים יגיבו ולפיכך אני מבקש באופן חד פעמי מה"מבינים" לא להגיב - רק פעם אחת...כדי לא לבלבל את אלו שממילא מבולבלים ופנו לכאן לקבל עצה...

אתייחס פה לכלל - יש לזכור כי יש יוצא מין הכלל! נתחיל....

ראשית יש להבחין בין תאונות שלדה לתאונות קצה שלדה - האחרונות נפוצות יותר וחמורות פחות. תאונת שלדה היא תאונה בה תיקנו (בצורה של חימום ו/או מתיחה ו/או חומר - בדרך כלל כל השלוש) את שלד הרכב עצמו עליו נסמכים ונתמכים כל שאר המכלולים ובכלל זה המרכב הכולל חלקי פח (כנפיים, מכסה מנוע וכו'). לדוגמא - תאונה בה התכופפה קורה שמאלית קידמית של רכב עד איזור בית הבולם.

תאונת קצה שלדה היא תאונה של המרכב בדרך כלל ("מרכב" - ראה לעיל ובדוגמא להלן), אשר הביאה לפגיעה קלה ופחותת משמעות בשלד הרכב עצמו עליו כאמור נתמך המרכב. לדוגמא - תאונת חזית אשר בה הוחלפו כנף, מכסה מנוע, רדיאטורים,פח חזית, פנסים ופגוש. פח החזית מרותך ו/או מחובר עם ברגים לקורות הרכב הקידמיות (שהן חלק מהשלדה) ולכן בעת חיבור פח זה נוהגים לבצע תיקון "קוסמטי" בקצה השלדה (הכולל בד"כ רק הכנה לצבע וצבע ולעיתים אם היתה מעיכה קלה - גם מעט חומר).

ההבדל בין התאונות עצום - בעוד שלתאונת שילדה גם אם תוקנה טוב יש בד"כ השלכות על תפקוד הרכב בעתיד, לתאונת קצה שלדה אם תוקנה טוב אין שום השלכות עתידיות על תפקוד הרכב למעט אחת והיא מחיר הרכב, הנובע מהקושי למכור רכב כזה בגלל הפגיעה שעבר והעדפת אנשים לקנות רכב ללא פגיעה.

רכב מהסוג השני (קצה שלדה), באם תוקן טוב ונמכר במחיר אטרקטיבי (10% עד 20% מתחת למחירון - תלןי בדגם) הינו לטעמי, הזדמנות טובה לבעלי אמצעים מוגבלים שכן, כך מתאפשרת קניית רכב טוב שבמקור לא היינו יכולים לרכוש בגלל עלותו.

ברור שעדיף לקנות רכב ללא כל פגיעה אולם, המחיר הוא נקודת מפתח. לפיכך, אם ניתן למצוא רכב שעבר תאונת קצה שלדה ותוקן כראוי, במחיר אטרקטיבי - אין לפסול זאת על הסף כפי שנוהגים "מבינים" רבים להדגיש זאת בפורום. אוסיף ואומר, כי במקרים חריגים גם תאונת שלדה שתוקנה כראוי יכולה להוות הזדמנות לרכב טוב במחיר אטרקטיבי ובלבד שהקונה יתייעץ עם בעל מקצוע עליו הוא סומך ויבין את השלכות התאונה. לגבי מכירה עתידית במקרה כזה - ברורה לכולם הבעייה.

לפני סיום אתייחס במשפט קצר למושג "טוטאל לוס" המפחיד רבים כל כך. יש לבדוק מה בדיוק עבר הרכב. לדוגמא - 205 CTI אשר נפרצה וקרעו לה את הגג המושבים ושברו את לוח השעונים (חס וחלילה שלא יקרה לי - טפו...טפו...טפו) הנזק יעלה על 50% והיא תחשב "טוטאל לוס"... עכשיו, נניח שהרכב לא עבר מעולם תאונה והוא במצב מכני מעולה... שווה לקנות אותו ב 40%-50% להחזירו לכביש, לתקן אצל רפד את הנזק ואת לוח השעונים להחליף במשומש מפירוקייה. הרכב כמובן יהיה כחדש ועדיף על כל רכב מסוגו שעבר תאונה - אפילו קלה אך לא ברמת נזק של "טוטאל לוס". דוגמאות כאלו יש הרבה וגם ברכבים חדשים ויקרים יותר (עם מערכות יקרות כמו מחשבים שונים, כריות אוויר וכו')...ומי שרוצה שיבקש ואני אפרט. היות וגם ככה כבר יש כאן מגילה לא קצרה - אסיים פה....

מחכה לתגובות....

אלון "

ו "טוטאל לוס ברכבים חדשים :

כפי שציינתי בפתח הדיון, לעיתים נפגעים מכלולים יקרים מאוד ברכבים חדשים והרכב מוכרז כ"טוטאל לוס" וזאת על אף העובדה שלרכב אין נזק משמעותי - אלא מבחינה כספית. הכי קל להבין עם דוגמא מהחיים. פז'ו 307 של לקוח שלנו....כך הולך הסיפור.... הבן שלו, נהג צהיר חובב שבילי עפר, לקח את הרכב לדהירה בשדות. הוא לא ידע ש 80 קמ"ש בשטח שווים לכמעט כפול על אספלט בייחוד כשאתה עם צמיגי כביש ובסיבוב. סוף מעשה הרכב הסתחרר ועף עם שני גלגלים לתעלה.

נזק ראשוני:

1. גשר קידמי

2. בולם+קפיץ ימני

3. פגוש קידמי

4. רדיאטור מפוצץ

5. סרן אחורי בצד ימין עקום עקב פגישה עם סלע.

6. 2 ג'נטים + 2 צמיגים ימניים היסטוריה.

7. מהמכה כריות אוויר נפתחות (כולל כריות צד של המושבים וכריות פנל קידמי).

8. קרטר נסדק והשמן נוזל

9. מערכת אגזוז ודודים נדפקה לחלוטין.

המשך סיפור -

הנ"ל יודע שאבא יכעס ומנסה להשיב את הרכב לכביש חלק בגרירה וחלק עם הרכב בנסיעה. נזק נוסף:

1. צירייה ימנית

2. מנוע מתחמם (זוכרים את הרדיאטור) ונגרם נזק.

עם העלייה מהתעלה מתגלה גם כי 2 דלתות ימניות וכנף קידמית נדפקו מעט עד כדי צורך בהחלפה.

כנף אחורית ימנית דורשת יישור. עד פה הנזק.... היות והרכב חדש כל החלקים צריכים להיות חדשים ומקוריים - הנזק נעמד כולל עבודה ומע"מ במעל ל - 50K. כ 50% ממחיר הרכב. הרכב נקנה על ידי סוחר ב 40% ממחירו במחירון. חלקים הושגו מפירוק של 307 מאותו מודל ודגם - סוף דבר הרכב תוקן ונמכר ב - 10K פחות ממחירון הרכב. לרכב לא היתה תאונת שלדה ולכן גם לא נתגלתה בבדיקה. תחת סעיף ליקויים בעלי משמעות נמוכה נכתב כי הרכב עבר תיקוני צבע בצד ימין והחלפת כנף (הדלתות שהובאו מרכב באותו צבע לא נצבעו!) כמו כן תיקוני צבע בפגוש. ראש המנוע עבר שיפוץ והוחלפו פנל קידמי וכריות אוויר וכך גם המושבים הצירייה וכו'. בקיצור רכב במצב נפלא.

בהיסטוריה של הביטוח הוא יופיע כטוטאל לוס אולם במציאות הרכב ללא שום בעייה.

הקונה עשה עיסקה מעולה. נכון יש שירתעו מקניית הרכב הנ"ל - סיבה מקצועית הגיונית למה - לא קיימת. למעט העובדה שישנה רתיעה פסיכולוגית מרכב כזה ודבר זה משפיע על ביקוש הרכב ומחירו ... אבל לא ניכנס לשיעור בכלכלה על היצע ביקוש טעם צרכנים וכו'.

אלון

"

אני מקווה שזה עוזר איכשהו ... לפחות אני הבנתי !!! :twisted:

Every man has his own destiny: the only imperative is to follow it, to accept it, no matter where it leads him

Henry Miller

פורסם

2 המיקרים שאלון (205CTI) מתייחס אליהם לא קשורים לנושא השרשור.

הוא מתאר שני מקרים של טוטל לוס - שנגרמו עקב עלות תיקון גבוה.

בשני המקרים התיקון עצמו לא קשור לשלדת הרכב/מתיחה שלה/ריתוך וכו'.

את כל ה"אביזרים" המחוברים לשלדה אין בעיה להחליף.

ברור שהחלפת גג העור ב-CTI לא תשפיע בכלום על התנהגות הרכב. במקרה כזה הרכב יחשב טוטל לוס בגלל שעלות גג חדש אצל היבואן היא 14-20K).

לתקן שלדה מעוותת זו הבעיה.

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

פורסם
כמו שכתבו חלק לפניי לא כל תאונת שילדה היא בעלת משמעות

ותאונת שילדה בעלת משמעות גם אם זה משמעות קטנה ביותר לא מומלץ לאף אחד גם לא לסבתא

שלא עוברת את ה40 (בנתיב השמאלי כמובן :lol: )

בגלל כל מה שאמרו לפניי על בטיחות פאסיבית ובטח שלא מומלץ למי שאוהב לדגדג את המגבלות

מעבר לזה יש את מה שנקרא קצה שילדה וכדומה שזה לא משפיע בכלל בכלל על התנהגות הרכב

והפחד היחיד זה המכירה בעתיד

אבא שלי בזמנו קנה פולו לאמא שלי (לפני 6-7 שנים) משמאי שהוא חבר טוב שלו והוא בדק

את הרכב ואמר לו שהתאונה לא משפיע בכלל ואכן אין בלאי בצמיגים ואת כל התופעות הנלוות

האוטו הנ"ל נקנה כאמור כשהוא עם המכה עדין ואבא שלי תיקן אצל פחח והרויח לא מעט כסף

האוטו עד היום במשפחה (הבאנו לסבא שלי ) ואני לא רוצה לחשוב מה יהיה ביום המכירה אבל

בינתיים הרווחנו אוטו נקי מבחינת בטיחות \התנהגות במחיר מגוחך

היום אבא שלי מתכנן לעשות את אותה עסקה על גיפ (סוזוקי XL7 ) הרכב כאמור בשביל אמא שלי

הרכב נבדק על ידי פחח ויותר חשוב שמאי ואין מה שנקרא ליקויים חמורים (או איך שלא קוראים לזה בבדיקה)

והשמאי אמר שיש פגיעה בקצה השילדה שלא תשפיע בעתיד

הסוזוקי לא הלכה טוטאל לוסט פשוט בעל הרכב לא רצה את האוטו אז אחרי התאונה הוא סגר

גלובלי עם חברת הביטוח

אם וכאשר העיסקה תצא לפועל אני אשמח לעדכן בפורום

ולא לדאוג הקליאו נקייה חוץ מכמה שריטות שהשאיר לי הבעלים הקודמים ובן\ת *ונה אחד בחניון

בחיייייייייאאאאאאת תקרא את ההודעה הזו: לחץ כאן. אין לי כוח אפילו להתחיל לערוך את זה, וזה פשוט לא קריא. חבל!

• 3 שנים מאוחר יותר...
פורסם

בבדיקה שערכתי ברכב שבכוונתי לקנות גיליתי שהיה פגיעה בעמוד והוחלפה דלת. הבוחן ציין זאת תחת "בעל משמעות גבוהה".

כשדיברתי איתו הוא אמר שהוא חייב לציין זאת במילים אלה אך אין משמעות בטיחותית ובמקרים אחרים ייתכן ובוחן אחר לא היה עולה על זה. שאלתי מה המשמעות הכלכלית של הפגיעה וכמה יש להוריד מערך האוטו?

הרכב הינו מזדה 6 שנת 2003

• תוכן חדש...