Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3047 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מזה כיפוף "קל שבקלים",לא הבנתי את ההגדרה.או שיש פגיעת שילדה/שאסי,או פגיעה בקצה שילדה. מה ז"א כיפוף? אתה מתכוון לעקום? אם כן אני ממליץ בחום להתרחק מהרכב.

הונדה מציתה את הדמיון.:onfire:

• תגובות 89
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כוונתי שיש פגיעה בקצה של השילדה באחד הצדדים הגובל בשפשוף שלה, ז"א אין צורך בהלחמה מחדש או כל דבר אחר, האם זה משמעותי?

בן

ואשמח לתשובה מפורטת יותר מדוע זה משמעותי

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
פורסם

שוב, לא כל פגיעה בקורות השלדה בעלת משמעות בטיחותית. שפשוף קל לאחת הקורות או מעיכה קלה של הקצה באחת הקורות לא משפיעה על בטיחות הרכב, אבל כן משפיעה על שווי השוק שלו.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

• 5 שנים מאוחר יותר...
פורסם

אני מעוניין לקנות רכב שעבר תאונה קטנה ( לפי דברי המוכר ) הוא טוען שהרכב תוקן במסגרת האחריות של רנו לחלקים מקוריים ולכן לא הייתה ירידת ערך כתוצאה מהתאונה , האם זה הגיוני ? כדאי להתעסק עם רכב כזה ? תודה מראש

פורסם

תלוי אלו חלקים הוחלפו.

בעיקרון, כל תאונה גורמת לירידת ערך, אלא אם מדובר על מכות חנייה וכדומה.

גם החלפת חלקים מוברגים (דלתות, כנפיים קדמיות, פגושים) גוררת ירידת ערך, שלא לדבר על החלפת חלקים שדורשים ריתוך (כנפיים אחוריות) או פגיעה בשלד המכונית.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

בדוק ובקש מהמוכר דו"ח שמאי לירידת ערך עקב התאונה.

אני איני מבין את הקשר בין שימוש בחלקים מקוריים לבין אי ירידת הערך.

שימוש בחלקים מקוריים הוא מצויין אך אם יש ירידת ערך - זה תלוי בנזקי התאונה (מה והיכן ניזוק).

(וכמובן - הערכת מומחה = שמאי). אחרי כן אתה יכול לתקן כך או אחרת (לפי מה שנרשם בפוליסה / עלויות / גיל הרכב).

alfa 156 2.5.

פורסם
תלוי אלו חלקים הוחלפו.

בעיקרון, כל תאונה גורמת לירידת ערך, אלא אם מדובר על מכות חנייה וכדומה.

גם החלפת חלקים מוברגים (דלתות, כנפיים קדמיות, פגושים) גוררת ירידת ערך, שלא לדבר על החלפת חלקים שדורשים ריתוך (כנפיים אחוריות) או פגיעה בשלד המכונית.

לצערי שחכתי לשאול אותו מה הוחלף תוך כדי השיחה כי ניסיתי לזכור לשאול אותו כל מה שהיה לי בראש . ממה שאני זוכר הוא אמר לי שהתאונה התרחשה מקדימה וכל המידע שכתבתי למעלה .

פורסם
בדוק ובקש מהמוכר דו"ח שמאי לירידת ערך עקב התאונה.

אני איני מבין את הקשר בין שימוש בחלקים מקוריים לבין אי ירידת הערך.

שימוש בחלקים מקוריים הוא מצויין אך אם יש ירידת ערך - זה תלוי בנזקי התאונה (מה והיכן ניזוק).

(וכמובן - הערכת מומחה = שמאי). אחרי כן אתה יכול לתקן כך או אחרת (לפי מה שנרשם בפוליסה / עלויות / גיל הרכב).

המוכר טוען שלא הייתה ירידת ערך בעקבות התאונה , האם הדו"ח הזה קיים בכל זאת ?

פורסם

ללא נזק לשלדה, ואם הוחלפו רק חלקים "פריקים" - ירידת הערך היא מסחרית בלבד.

כמו שהומלץ לך - בקש מהמוכר שיבקש מחברת הביטוח שלו את דוח התיקון, כולל הערכת שמאי, פירוט העבודות שבוצעו, וחישוב ירידת ערך אם היה כזה.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

הי חברה,קרוב משפחה מעוניין לקנות רכב שהוא די נדיר ועשיו סוף סוף הוא מצא אחד אבל הבעיה היא שהרכב עם שסי.

השאלה היא מה הבעיה בלקנות רכב עם שסי ? מה המשמעות של זה? זה מסוכן בטיחותית? וכמה % מורידים על שסי מהמחיר?

תודה מראש..

פורסם

רכב עם שאסי [שלדה] זה מצוין. ללא שלדה איך הרכב ייסע? מה יחזיק את כל החלקים?

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

אם לרכב אין שאסי (שלדה בעברית) אז אתה בבעיה :)

לעניינך, יש המון דרגות חומרה להגדרה "פגיעה בשלדת הרכב", כל מקרה לגופו.

אם אותו קרוב עשה בדיקה במכון (אני מניח שעשה, כי ככה הוא יודע שיש "שאסי") רצוי שתעלה אותה לכאן ונוכל לייעץ בהתאם.

נ.ב. על איזה רכב מדובר?

פורסם

התכוונתי פגיע בשאסי.

הרכב הוא פריוס+ ולא הוא לא עשה בדיקה,אמרו לו בטלפון.

כמה % בערך מורידים בקל וכמה בפגיע רצינית?

פורסם

מי אמר לו בטלפון ועל סמך מה?

בוא אני אסביר לך את בפשטות, רכב שעבר תאונת שלדה ושוקם (מתיחת קורות, הלחת פחים וכו') לא יתפקד כנדרש בתאונה זהה או קלה מהראשונה, אתה מוכן להכניס את המשפחה שלך לרכב שעלול להיות מסוכן בגלל הנחה של 30%?

וזה עוד לפני שדיברנו על המקרה של המשפחה מטבריה.

פורסם
רכב עם שאסי [שלדה] זה מצוין. ללא שלדה איך הרכב ייסע? מה יחזיק את כל החלקים?

:lol::mm_yeah:

אהבתי ניקו

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...