Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3072 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

מחר אני הולך לראות כמה רכבים וב"ה אם הכל ילך כשורה והכל יהיה בסדר אני הולך לקחת את אחד הרכבים שימצאו חן בעיני לבדיקה ויש לי מספר שאלות:

מה מצפה לי שם? על הליקויים שמוצאים הבוחן מסביר ונותן הצעת מחיר? עדיף לי להתייעץ גם עם מוסך או מישהו שמבין בתחום?

ונניח אני רוצה את הרכב וסגרתי עם המוכר על מחיר, איך אני בודק לפני אם הרכב אין עליו שעבוד/עיקול? מספיק שבדואר בודקים ואומרים לי? או שבודקים בעוד מקומות? אשמח לתשובות.

תודה רבה

פורסם

אני לא מומחה אבל מנסיון של בדיקה שהייתי:

הבדיקה אורכת 40 דקות בערך, ובסופה אתה מקבל דוח מלא על כל מה שבסדר ולא בסדר. במקרה שלי הבוחן ישב איתי ועם המוכר במשרד ועברנו סעיף סעיף. הבוחן לא נותן הצעת מחיר הוא לא קשור לזה, זה בינך לבין המוכר.

קח בחשבון שלמכוני בדיקה יש לפי החוק אחריות על התוצאות שהם מציגים עד שלושה חודשים אחרי הבדיקה, ולכן הרבה פעמים המכונים נוהגים לכסות את עצמם ולציין כל תקלה (גם אם היא מאוד קטנה או אפילו לא קיימת) רק כדי להמנע מתלונות שיופנו כלפיהם במידה ויקרה משהו בהמשך. עדיף בנוסך להתיעץ גם עם מוסך שמכיר את סוג הרכב שאתה רוצה לקנות, הבעיה שלא כל המוסכים מספקים שירות של בדיקה לפני קניה.

פורסם

ממליץ לך בחום לפני הבדיקה שעולה לא מעט 400-500 להחתים את המוכר על זיכרון דברים שבמידה והרכב עבר תאונה/ מצב מכני לא תקין הוא מחזיר לך את הכסף של הבדיקה. מה שנקרא מתחייב על כל בורג. בכל מקרה בבדיקה יגידו לך בדיוק אם הרכב עבר תאונה ואיפה..

מבחינת הערכת מחיר בדר"כ הם לא מתעסקים בזה.. אני מניח שאפשר לנסות לבקש כי הבוחנים מבינים מאוד ברכבים.

תבקש מהמוכר לפני שאתה מגיע לראות שיגיד לך על כל ליקוי ולו הקל ביותר שיש ברכב- קוסמטי= מעיכות/שריטות/מכות/ שפשופים.. הרבה אוהבים להסתיר ולהגיד שלא שמו לב. מכני פחות יודעים להגיד ומתגלה רק בבדיקה.. אבל תשאל בכל זאת.

איזה תיקונים הרכב עבר.. גם אוהבים לחפף.

היסטוריית טיפולים כמובן חובה שיציג לך ואם אין לו הולכים למוסך ומדפיסים.

בדיקה במוסך.. אם יש לך מוסך שאתה סומך עליו ויכול לעשות לך טובה להעביר מבט בחינם או בכמה שקלים זה בטח לא ייגרע. אבל זה לא בא במקום בדיקה במכון בדיקה.

לגבי שעבוד ברשם המשכונות של משרד המשפטים 10 ש"ח לבדיקה באינטרנט.

היסטוריה ביטוחית ניתן לבדוק גם באינטרנט רק עם אשראי של בעל הרכב.. תבקש שאתה עם המוכר.. זה גם נדמה לי 10 ש"ח.

היסטוריית רישוי בודקים בסופר פארם גם עם אשראי של בעל הרכב.. אני מניח שיש עוד אפשרויות להיסטוריית רישוי.. אישית אני בדקתי בסופר פארם במכונה שם.. היסטוריית ביטוח ורישוי מומלץ לבדוק לפני הבדיקה שלא סתם תבזבז זמן על שקרנים.

רוב האנשים שאני מכיר שקנו יד 2 לא חשבו בכלל על לבדוק היסטוריית רישוי+ ביטוח.. רק שעבוד ובדיקה. אני אישית בדקתי אבל כל אחד ושיקוליו.

בהצלחה.

פורסם

השרשור ש-Razmel קישר אליו מכיל הרבה מדריכים מועילים, אבל הוא ישן יחסית. תעבור על המדריכים שמופיעים בו ואם עדיין נשארו לך דברים לא ברורים, תגיב כאן.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם
ממליץ לך בחום לפני הבדיקה שעולה לא מעט 400-500 להחתים את המוכר על זיכרון דברים שבמידה והרכב עבר תאונה/ מצב מכני לא תקין הוא מחזיר לך את הכסף של הבדיקה. מה שנקרא מתחייב על כל בורג. בכל מקרה בבדיקה יגידו לך בדיוק אם הרכב עבר תאונה ואיפה..

מבחינת הערכת מחיר בדר"כ הם לא מתעסקים בזה.. אני מניח שאפשר לנסות לבקש כי הבוחנים מבינים מאוד ברכבים.

תבקש מהמוכר לפני שאתה מגיע לראות שיגיד לך על כל ליקוי ולו הקל ביותר שיש ברכב- קוסמטי= מעיכות/שריטות/מכות/ שפשופים.. הרבה אוהבים להסתיר ולהגיד שלא שמו לב. מכני פחות יודעים להגיד ומתגלה רק בבדיקה.. אבל תשאל בכל זאת.

איזה תיקונים הרכב עבר.. גם אוהבים לחפף.

היסטוריית טיפולים כמובן חובה שיציג לך ואם אין לו הולכים למוסך ומדפיסים.

בדיקה במוסך.. אם יש לך מוסך שאתה סומך עליו ויכול לעשות לך טובה להעביר מבט בחינם או בכמה שקלים זה בטח לא ייגרע. אבל זה לא בא במקום בדיקה במכון בדיקה.

לגבי שעבוד ברשם המשכונות של משרד המשפטים 10 ש"ח לבדיקה באינטרנט.

היסטוריה ביטוחית ניתן לבדוק גם באינטרנט רק עם אשראי של בעל הרכב.. תבקש שאתה עם המוכר.. זה גם נדמה לי 10 ש"ח.

היסטוריית רישוי בודקים בסופר פארם גם עם אשראי של בעל הרכב.. אני מניח שיש עוד אפשרויות להיסטוריית רישוי.. אישית אני בדקתי בסופר פארם במכונה שם.. היסטוריית ביטוח ורישוי מומלץ לבדוק לפני הבדיקה שלא סתם תבזבז זמן על שקרנים.

רוב האנשים שאני מכיר שקנו יד 2 לא חשבו בכלל על לבדוק היסטוריית רישוי+ ביטוח.. רק שעבוד ובדיקה. אני אישית בדקתי אבל כל אחד ושיקוליו.

בהצלחה.

בדיוק מה שצריך לעשות, לא יכולתי לכתוב זאת יותר טוב בעצמי

פורסם

זו לדעתי טעות.

בעלים של רכב לא באמת יודע מה המצב של הרכב. יש שחיקה של כל מיני מכלולים שלא תמיד באה לידי ביטוי בהתנהגות היום-יומית של הרכב.

אני לדוגמא קניתי לפני כחודש רכב שבבדיקה התגלה שהמשולשים שלו יצטרכו בקרוב החלפה. מכיוון מדובר בסה"כ בבלאי, זה לא היווה שיקול משמעותי ברכישה.

כמוכר רכב, לא הייתי מוכן להתחייבות כזו. בכל בדיקה ימצאו משהו, גם לרכב הכי מתוחזק בעולם, בטח אם הוא לא צעיר. אם אני לא הבעלים הראשון, אני גם לא יכול לדעת בוודאות איזה תאונות הרכב עבר.

לפני כמה חודשים ניגש אלי מישהו שהתעניין ברכב הקודם שלי. זרמתי איתו, והוא מייד התחיל להסביר לי ש"מקובל להתחייב על מנוע, גיר ושלדה". מכיוון שמדובר היה ברכב בן 11, כשאני יד שלישית ואני יודע בוודאות שהרכב עבר כמה תאונות, ניסיתי להסביר לו שאני לא מתחייב על כלום. בסוף, הוא פיספס רכב מאוד שמור במחיר מאוד נוח.

פרט לזה, עצות מצוינות!

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

• תוכן חדש...