Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3098 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חברים.

כיצד מחשבים מחיר רכב של אדם שקנה את הרכב מאוטודיל ב0 קמ? האם מחשיבים את זה כיד ראשונה של ליסינג ואז מורידים 22 אחוז?

תודה רבה מראש!

פורסם

אני חושב מי שמוריד 22 אחוז זה מגרשים.

לפי מחירון לוי יצחק, מורידים על זה שהוא כבר יד שניה רק במידה והוא עדיין חדש יחסית, בן שנתיים או פחות, ועל רכב ליסינג לשעבר שנרכש בעסקת 0 ק"מ (איך שראיתי במחירון, מורידים 14%), יכול להיות שאני טועה, חכה לתשובה של אחרים ליתר בטחון.

פורסם

22% זו הורדה של רכב השכרה/ליסינג תפעולי.

ההורדה על קניית 0 ק"מ היא בסביבות ה10-15% תלוי בגיל הרכב ובמצבו.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם

ומה יקרה ביום שארצה למכור את הרכב בעתיד? האם שיקנה ממני יוריד אותי גם ב10-15 אחוז רק על העובדה שהרכב בעבר היה של אוטודיל?

האם מישהו בכלל יכול/רוצה לבדוק דבר כזה לפני שקונה רכב משומש?

פורסם

ברור.

אף יותר מזה, עלול לבקש להוריד 22% על ליסינג תפעולי מלא אלא אם כן תציג מסמכים שמראים שמדובר בליסינג מימוני / 0 ק"מ.

גם חברת הביטוח תפצה לפי הסכום הנמוך במקרה של גניבה / טוטלוס אלא אם כן תציג מסמכים מתאימים.

פורסם

מה שאני לא מבין זה איך האדם שיקנה ממני יוכל לדעת שהרכב בעברו עבר באוטודיל? הרי אני כבר אהיה יד שלישית וברישיון רכב יהיה רשום את השם שלי ושאני אדם פרטי...איפה זה יופיע שבעבר הרכב עבר בחברת טרייד?

פורסם (נערך)

אני לא יודע איך זה עובד באוטודיל, אבל בחלק מהמקרים יש רישום ברישיון רכב.

אם אין רישום ברישיון רכב, הוצאת פירוט של בעלים קודמים תעלה רישום על שם חברה שגורר הפחתה עוד יותר גדולה.

תוספת:

אם אתה מסתיר את המידע הזה ומשקר לרוכש ומציין 2 ידיים פרטיות והרוכש לא בודק, אתה עלול להתבע לאחר מכן. שווי הרכב נמוך משמעותית. גם הפיצוי שיקבל מהביטוח נמוך משמעותית במקרה של גניבה או טוטלוס, וגם הערך שלו במכירה נמוך יותר.

עריכה אחרונה על ידי Nemesis
פורסם

האחריות לבדוק האם בעבר הרכב היה שייך לחברה לא חלה על הקונה? כמו שאני יכול להגיד שהרכב נקי לגמרי ופתאום אחרי שהאיש יקנה את הרכב יגלה שמשהו במזגן מקולקל הוא לא יתבע אותי על זה...

גם יכול להיות מקרה בו רכשתי את הרכב מבלי שהמוכר סיפר לי שהיד הראשונה היה אוטודיל

פורסם

אני לא חושב שמי שקונה רכב יד 2 (כלומר אחרי שני בעלים) מסתכל אם הרכב היה ליסינג תפעולי/פרטי או 0 קמ..

בהנחה והרכב במצב טוב מבחינת קילומטראז , מכאני, פנימי ותאונות, אין צוריך בכלל להתחשבן על אחוז כזה או אחר, מחירון לוי יצחק הוא עוגן בלבד. (כמובן שאתה בתור מוכר צריך להציג את ההסטוריה)

הדבר שכן משפיע כפי שרשמו פה כבר זה לגבי הביטוח

פורסם

לדעתי הצנועה, אתה משחית פה המון אנרגיה על הפרט הכי פחות חשוב ברכב.

כשאני קונה רכב משומש, הרבה יותר מעניין אותי איך הרכב טופל, כמה הוא נסע והאם היו לו תאונות משמעותיות. איך הרכב נרשם במחשבי משרד הרישוי לא באמת משנה שום דבר במציאות. תפתח מחירון, תראה כמה אחוזים צריך להוריד, תראה למוכר, תגיעו למחיר שמתאים לשניכם ושלום על ישראל.

אם תרכוש את הרכב לפי אחוז ההפחתה המקובל אז במקרה של טוטאל לוס תקבל את ערך הרכב לפי אותו אחוז הפחתה, וגם במכירה תקבל לפי אותו אחוז הפחתה (בהנחה שתקנה ותמכור במחירון, לא הנחה ברורה בכלל).

כמובן שאם אחוז ההפחתה הנ"ל שונה בין ליסינג אפס ק"מ לליסינג רגיל, רצוי שתצטייד בכל המסמכים האפשריים שהקונה יכול לספק לך (ואם הוא לא יכול לספק - מבחינתך זה ליסינג רגיל). רצוי גם להתייעץ עם הסוכן / חברת הביטוח שלך להבין מה מספק מבחינתם.

ככל שהרכב יהיה ישן יותר, מקוריות הרישום שלו תקבל ערך נמוך יותר לעומת מצבו הפיסי, לקונה הסביר. תמיד יש נודניקים משונים שלא יקנו רכב מ"ליסינג", גם אם הוא בן 10 ועולה 10,000 ש"ח.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם
האחריות לבדוק האם בעבר הרכב היה שייך לחברה לא חלה על הקונה? כמו שאני יכול להגיד שהרכב נקי לגמרי ופתאום אחרי שהאיש יקנה את הרכב יגלה שמשהו במזגן מקולקל הוא לא יתבע אותי על זה...

גם יכול להיות מקרה בו רכשתי את הרכב מבלי שהמוכר סיפר לי שהיד הראשונה היה אוטודיל

בוודאי שחל הכלל יזהר הקונה, וכל עוד אתה לא סוחר אתה לא חייב לספק מסמך גילוי נאות. מצד שני חלה עליך גם חובת תום הלב.

אז אם נניח היה צריך לעשות טיימינג לרכב, לא עשית טיימינג והרוכש לא שאל לגבי זה - ניחא. הוא לא שאל, אתה לא שיקרת.

אבל אם אתה משקר ביודעין כאשר הקונה שואל אותך אם 2 הידיים פרטיות - סיכוי לא רע בכלל שלא תצא נקי לדעתי.

פורסם

את הרכב אתה קונה ונרשם מיד כיד שניה (01 ברשיון).

הבעלים המקוריים היא חברת הליסינג ולכן ברשיון הרכב יופיע לעולם ועד "מקוריות- ליסינג" או השכרה.

אני מכרתי לפני שנים פורד אסקורט (MK5) שהייתה משטרתית בעברה.

האוטו היה בן 12, אבל עדיין הייתי צריך להוריד נתח גדול מהמחיר (שכמובן גם הורדתי בקניה).

אתה אומנם קצת מהלך בין הטיפות אבל מה מהות השרשור?

"האם אני יכול להיות נוכל בגרוש, לקנות בהנחה גדולה ולעשות קומבינה על זה שיקנה ממני"?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

טוב, זה נוכלות מסוג אחר....נוכלות ממוסדת!

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אכן נוכלות ממוסדת כי חברה בע"מ היא שקופה ב"רישום קודם", ככה שאם אין פירוט בעלויות אין דרך לראות את העבר.

לעניין השרשור:

1. אוטודיל זו לא חברת ליסינג, זו חברת טרייד, לכן הרכב נרשם כיד ראשונה על שם חברה (אוטודיל) וזה לא אמור להופיע ברישיון של הבעלים הנוכחי בשום צורה וגם לא יופיע ברישיון של הבא אחריו.

2. הפחתה עבור 0 ק"מ היא 14% לפי מחירון לוי יצחק.

אם מדובר ברכב מבוקש והוא במצב טוב במעמד המכירה, לא תצטרך לשקר, זכותך לא להוריד שקל מהמחירון ולישון טוב בלילה שמכרת את הרכב עם גילוי נאות מלא. אם מדובר ברכב שהוא לא מבוקש\לא יהיה במצב טוב, כנראה שמה שיפריד בין המחירון לסכום שתקבל עבורו יהיה הרבה יותר מ14% בכל מקרה, שככל הנראה יהיו די זניחים עוד X שנים כשתמכור.

Mini Cooper S R56 - לכיף

• תוכן חדש...