Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3124 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

נכנסתי סתם לראות מה צפוי לי בטיפול 240K (שברולט ספארק 2013 ידני) ושמתי לב שמחיר החלקים הוא 1652.32 ש"ח ומחיר העבודה הוא 3101.08 ש"ח , כשחיפשתי להבין מדוע, ראיתי שמצוין מעל 9 שעות עבודה.

מצ"ב תמונה של הצעת המחיר.

אני פחות-או-יותר יודע להעריך את שאר העבודות:

• החלפת פילטר שמן+שמן+מצתים כשעה.
  • החלפת נוזל בלמים כשעה.
  • נוזל קירור נניח עוד שעה.
  • זה אומר החלפת שרשרת תזמון מעל 6 שעות.

שאלותיי:

1. כמה זמן לוקח להחליף שרשרת תזמון? (זה הדבר היחיד שאין לי שמץ ו/או הערכת זמן בנוגע אליו).
  2. מה קיבול המים ברדיאטור ומערכת הקירור ברכב זה? (לא כתוב בספר רכב)
  3. מדוע נדרש 8 ליטר של נוזל קירור בטיפול זה? הכי הרבה שנתקלתי זה רדיאטור ומערכת קירור בקיבול של 4 ליטר, לא יותר.

תודה רבה,

שבי.

2017-12-24_230445.jpg

פורסם

כי החישוב שעות הוא לפי התקן, ולא לפי מה שנראה לך שזה לוקח.

די בטוח, אם תבדוק במוסכים אחרים, תוכל לעשות את הטיפול הזה גם בחצי מחיר.

פורסם

כן, היצרן נותן הרבה שעות על החלפת שרשרת, לא רק בשברולט.

ככל הנראה נכנסים יותר מ4 ליטר נוזל קירור ומחייבים כפול או שזו טעות.

רגב הכותרת והתוכן לא תואמים.

פורסם

אותי מעניין דווקא שנסעת 240K על שברולט ספארק, אפשר לדעת איזו אמינות היא הפגינה?

Daihatsu YRV 01' 86 HP << Sold

KIA Cerato 08' LX 122 HP << Sold

Chevrolet Cruz 13' LT Wagon 141 HP 1.8L

80 Mitsubishi Attrage 15' INSTYLE HP 1.2L

פורסם

1. לא שאני מצדיק את הצעת המחיר הזו, אבל אני משער שעלות החלפת השרשרת גבוהה בגלל שנידרש פירוק מאסיבי כדי להגיע אליה.

2. ברוב הרכבים נפח מערכת הקירור גדול מ 4 ליטר. יש לבדוק מדוע חוייבת על 8 ליטרים מאחר ולא נראה לי שזה הנפח הנדרש בספארק.

מציע לקחת לפחות עוד הצעת מחיר אחת ממוסך מורשה יבואן וכזה שאינו מורשה.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
אותי מעניין דווקא שנסעת 240K על שברולט ספארק, אפשר לדעת איזו אמינות היא הפגינה?

מצטרף לשאלה, היו פה תלונות על דוושת מצמד שנשברת, קרה לך?

Sent from my iPhone using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

גם אני דווקא מופתע מכמות הק"מ עם הרכב הנ"ל, כל הכבוד על ההתמדה!.

איך הבלאי של הרכב אחרי 240K?

לגבי האשכול בצע את הטיפול במוסך לא מרכזי, אתה תחסוך יותר מחצי במחיר, בוודאות.

ספארק מנוע 1000 שנת 2014 אתה יכול למצוא היום ב 22-24 אלף ₪ פה יש לך טיפול ב 25 אחוז ממחיר הרכב ( בהנחה שאתה קונה 2013) כבר עדיף לך למכור את שלך גם אם זה ב 12-14 אלף ₪ ולקנות אחת עם מתחת לחצי בק"מ.

אני לא אומר שצריך לעשות את זה, זה רק דוגמא לסדר את האוזן כמה המחיר פשוט לא ריאלי

פורסם

המחיר פשוט לא נורמאלי אבל מה לעשות..רק עכשיו אני קולט ששעת עבודה זה 285 ש"ח אז למה ניתן לצפות. קנה את שרשרת התיזמון יש אותה בשפע בסביבות ה 500 ש"ח ברחבי האיביי כולל המישלוח ומצא לך מישהו שיעשה את העבודה אתה תצמצם עלויות של לפחות חצי ויותר ממה שהוצע לך!

פורסם

לדעתי אין הרבה מוסכים בארץ שהחליפו אי פעם שרשרת תזמון לשברולט ספארק. ולא הייתי רוצה שאת הפעם הראשונה יעשו על האוטו שלי. אם זו פעם ראשונה אז צריך שתהיה למוסך ספרות יצרן מה שבכלל לא בטוח שיש במוסך כללי.

דוודא את העבודה הזאת הייתי נותן למורשה לעשות, למרות המחיר.

אם תמצא מוסך כללי שביצע כמה החלפות כאלה ומכיר את העבודה, אין בעיה לעשות אצלו.

למי שמציע למכור את הרכב: ספארק עם 240.000 ק"מ לפני טיימינג, בוא נגיד שזו לא סחורה שנחטפת בשוק המשומשת, היא תימכר במחיר נמוך מאוד ובהפסד גדול. כל עוד היא תקינה מה שנכון כלכלית לעשות זה לבצע את הטיפול ולהמשיך להשתמש בה.

פורסם
שלום,

נכנסתי סתם לראות מה צפוי לי בטיפול 240K (שברולט ספארק 2013 ידני)

תודה רבה,

שבי.

שימו לב לפתיחת ההודעה, הוא סתם נכנס לראות מה יהיה עם האוטו שלו כאשר יגיע ל 240K.

באתר של UMI (יש לי גם שברולט) ניתן להכניס פרטי רכב ולקבל הצעות מחיר ממוסכים מורשים שונים,

לדעתי זאת שאלה היפותטית , הרכבים האלה לא יגיעו לק"מ כזה, ורכבים שיגיעו ל10 שנים עם ק"מ נמוך יותר

אף אחד לא ישקיע בהחלפת שרשרת, פשוט ימשכו לנסוע עד הקריסה שכנראה תגיע ממקום אחר.

פורסם

למה לא יגעיו ל 240 ק"מ? ולמה לא ישקיעו בהחלפת שרשרת? מחיר החלפת שרשרת פה לא שונה ממחיר החלפת רצועת טיימימג בהרבה דגמים.

פורסם

תודה על העזרה והתגובות חברים, הבנתי את זה עכשיו.

עדיין לא הבנתי ב 100% כמה נוזל קירור צריך כדי להחליף.

שכחתי דבר נוסף - מישהו יודע אולי מה קיבול מיכל נוזל הבלמים?

לשאלותיכם (שעוד לא נענו ע"י חברי פורום אחרים :-) ):

בעניין דוושת מצמד שנשברת, לא ידעתי על נושא זה אך מחיפוש בפורום נראה שמדובר בדגמים 2010-2012 ולא ב- 2013, בכל אופן אני אוטוטו על 90K ועם אותה דוושת מצמד.

בנוגע לשעת עבודה זה 285 ש"ח לפני מע"מ, עם מע"מ זה 333.45 ש"ח.

תודה שוב על תגובותיכם ואשמח כאמור לדעת קיבולים של נוזל בלמים וקירור.

פורסם

אז לא הגעת ל240K :?

שימו לב לפתיחת ההודעה, הוא סתם נכנס לראות מה יהיה עם האוטו שלו כאשר יגיע ל 240K.

באתר של UMI (יש לי גם שברולט) ניתן להכניס פרטי רכב ולקבל הצעות מחיר ממוסכים מורשים שונים,

לדעתי זאת שאלה היפותטית , הרכבים האלה לא יגיעו לק"מ כזה, ורכבים שיגיעו ל10 שנים עם ק"מ נמוך יותר

אף אחד לא ישקיע בהחלפת שרשרת, פשוט ימשכו לנסוע עד הקריסה שכנראה תגיע ממקום אחר.

למה שלא יגיעו לק"מ?

Daihatsu YRV 01' 86 HP << Sold

KIA Cerato 08' LX 122 HP << Sold

Chevrolet Cruz 13' LT Wagon 141 HP 1.8L

80 Mitsubishi Attrage 15' INSTYLE HP 1.2L

• תוכן חדש...